"רק מילאתי פקודות"

CountDust

New member
"רק מילאתי פקודות"

כך טוען החייל האמריקאי המואשם בהתעללות בעצירים עירקיים.
 

CountDust

New member
צ'רלס גריינר נידון ל 10 שנים בכלא

על התעללות בעצירים עירקיים. לחבר המושבעים אמר: "סגן אחד ביחידה שלי אמר לי שכשאנשי המודיעין נותנים לי פקודה אני חייב לבצע אותה כי הם האחראים. היום אני יודע שזה היה פסול אבל אז המצב היה אחר".
 

sela v

New member
איך נושא כזה חשוב

הפך לדיון במשהו אחר, ומעניין שאת אנשי הימין דברים כאלה לא מעניינים, כי הרי הערבים רעים, וטוב עושים שמתעללים בהם.
 
לכן נושא כזה חשוב הפך לדיון אחר:

כי את אנשי השמאל הדיון האחר לא מענין, כי הרי המתנחלים רעים, וטוב עושה המדינה שמגרשת אותם.
 
לידיעתך

לפחות כשמדובר בחיילי צה"ל, חיילים "שמאלנים" מתעללים לא פחות מחיילים "ימניים". זה עניין של אופי אישי - לא של דעות פוליטיות.
 

Alexco

New member
תגובה

אפשר לקחת כדוגמה את התערוכה של "שוברים שתיקה", שחלק מהחיילים שהכינו אותה היו בגרעיני הנוער העובד והלומד בגדוד 50 של הנח"ל, כלומר שמאלנים.
 

Ebrami

New member
לא מדויק.

זה שרוב החבר'ה של שוברים שתיקה הם שמאלנים לא אומר שיש יותר שמאלנים מאשר ימנים שמתעללים בפלשתינאים. המסקנה מהנתון הזה היא שיותר שמאלנים מוכנים להתוודות על חטאיהם ולהפיץ אותם כדי למנוע הישנות המקרים ואילו החיילים הימנים כנראה לא מבינים שמה שהם עשו היה פסול.
 

sela v

New member
זה כמו להגיד שאין חרדים שאונסים

או שמתעללים בילדים שלהם. אנשים בעיתים קיימים בכל מקום.
 

Ebrami

New member
אתה יודע מי עוד אמר?

חיילים ומפקדים נאצים שלא סירבו לשרת את הכיבוש הנאצי, שנתנו ידם למכונה משומנת היטב שרוב העם תמך בה והיה בטוח שהיא רק מגנה עליו.
 
../images/Emo88.gifלא! לא! לא! לא! לא!../images/Emo88.gif

ילד! אל תערב מין בשאינו מינו! אל תכניס את דוגמת גרמניה הנאצית לנושא סירוב פקודה! די! אתה גורם לזילות הזיכרון ההיסטורי!!! אל תפלוט שטויות שלא נכונות מבחינה היסטורית! "רוב העם" בגרמניה לא היה בטוח שהווארמאכט "רק מגן" עליו!!! העם ידע מה המטרה, שגם נאמרה בגלוי ע"י הר-פיהרר, יש"ו.: "לתת לעם הגרמני זכות ומקום לגידול טבעי, אל שטחי המחייה שבמזרח, תוך ניצול העמים הנחותים שחיים שם"
זו הייתה המטרה המוצהרת של המשטר הנאצי - לכבוש שטחים במזרח, לנצל ולשעבד את תושביהם הנחותים ע"מ להשיג אדמה לריבוי טבעי אקספוננציאלי (שהיה בתיכנון) של הגזע הארי, הטהור והעליון. אל תנסה להראות שאתה חכם ולהגיד שאלו הן מטרות מדינת ישראל. כי לנו יש מטרה אחת - לחיות בביטחון ושלווה. ולא דבר אחד יותר. ואני מדגיש שוב - "העם" הגרמני ידע בדיוק מה מטרות המשטר והצבא. והחמור יותר - הוא ידע, תמך ושתק. המצב לא דומה ולא מזכיר אפילו את המצב בישראל, ולטובתך, אל תעלה זאת שנית. בורות היסטורית כמו שלך ועיוות מציאות לפי צרכים משתנים, הם אלו שמאיימים להשכיח את זכר שנות מלחה"ע השנייה ושואת היהודים. תתבייש לך על שבכלל הקלדת את אותן מילים אומללות.
 
תרגע משנה תורן, אבהיר את כונת אברמי

הבט ידידי: יש איזשהו דבר משותף ביני לבין אדולף היטלר: לשנינו יש שני ידים ושני רגלים. אבל יש גם הבדל בין שנינו: אני סבור שאין הבדל בין בני אדם על רקע גזעי, ולכן אסור להפלות בין גרמנים לבין יהודים, וכן אסור להפלות בין יהודים לבין ערבים, בעוד שאדולף חלק עלי בנקודה זו. יש עוד דבר משותף ביני לבין אדולף היטלר: שנינו מבינים את השפה הגרמנית. אך גם ישנו הבדל בין שנינו: אני סבור שאסור להרים יד על אף אדם, בעוד שאדולף חלק עלי בנקודה זו. מדוע כתבתי לך את כל זה? כדי להבהיר לך עד כמה אינני מפחד מהשוואות: כשיש דברים דומים ביני לבין היטלר, אז אינני חושש מלהצביע עליהם - ובתנאי שאצביע גם על הדברים השונים. לכן גם אינני מתבייש להצביע על הדומה והשונה בין מדינת ישראל לבין המשטר הנאצי: הדומה הוא - למשל - שבשתיהן (כמו גם בעוד מדינות רבות - כגון ארה"ב או בריטניה) המנהיגים עלו לשלטון לאחר שזכו בבחירות דמוקרטיות (בישראל זה קרה לאחרונה בשנת 2003, ובגרמניה הנאצית זה היה בשנת 39, בבחירות שבהם זכה היטלר בשלטון). השונה בין מדינת ישראל לגרמניה הנאצית הוא שבישראל שום ראש ממשלה שזכה בבחירות לא ניסה לבטל את הדמוקרטיה, בעוד שבגרמניה הנאצית ניסה הנשיא הנבחר - אדולף היטלר - לבטל את המשטר הדמוקרטי, והדבר אף עלה בידו. יש עוד דבר דומה בין מדינת ישראל לבין גרמניה הנאצית, וגם הבדל בין שתיהן: הדומה הוא שבגרמניה הנאצית הבטיח היטלר לפני הבחירות כי הוא יחזק את הדמוקרטיה, אך משנבחר הפר את הבטחתו וביטל את הדמוקרטיה, והוביל את חקיקת חוקי נירנברג, הקובעים - תוך אפליה בין יהודים לגרמנים - כי היהודים יגורשו מבתיהם. ובדומה לכך: במדינת ישראל הבטיח שרון לפני הבחירות: "לא תהיה נסיגה חד-צדדית...דין נצרים כדין נגבה", אך משנבחר הפר את הבטחתו והוביל לחקיקת חוק ההתנתקות הקובע - תוך אפליה בין יהודים לערבים - את הפסקה הבאה: "עד סוף 2005 לא יהיו יהודים בעזה". זה הדומה, אך יש גם שונה: היטלר עשה זאת מתוך שנאתו העזה ליהודי גרמניה, וגירוש יהודי גרמניה היה מיועד להיות אל מחוץ לגבולות ארץ אזרחותם, והיה כרוך בביטול אזרחותם, והיה רק המבוא לקראת השמדתם, בעוד שאריאל שרון לא עשה זאת מתוך שנאתו ליהודי גוש קטיף (למרות הכרזתו כי המתנחלים מסכנים את מדינת ישראל), וגירוש יהודי גוש קטיף אינו מיועד להיות אל מחוץ אל ארץ אזרחותם, ואינו כרוך בביטול אזרחותם, ואינו מבוא לקראת השמדתם. יש עוד דומה ושונה בין מדינת ישראל לבין גרמניה הנאצית: הדומה הוא שכאשר נחקקו חוקי הגירוש בגרמניה הנאצית - זה שרת היטב את מטרות הנאצים ששנאו שנאה עזה את היהודי ולא סבלו לראותו בנוכחותם; גם כאשר נחקק חוק ההתנתקות - זה שרת היטב את מטרות משגרי הקאסמים - שאינם סובלים לראות את היהודי בנוכחותם. זה הדומה. מאידך השונה הוא שבגרמניה הנאצית - למחוקק של חוקי נירנברג היתה מטרה נפשית משותפת יחד עם הנהנים הישירים של חוק זה: שהם הנאצים שונאי יהודי גרמניה; בעוד שבמדינת ישראל אין שום מטרה נפשית משותפת בין מחוקקי חוק ההתנתקות לבין הנהנים הישירים מחוק זה, שהם הפלשתינאים משגרי הקאסמים על גוש קטיף. זהו הדומה והשונה בין מדינת ישראל לבין המשטר הנאצי. אסיים בעוד דבר דומה ושונה ביני לבין אדולף היטלר: הדומה הוא ששנינו חיינו במאה העשרים. השונה הוא שאני חייתי גם במאה העשרים ואחת. לסיכום, אין להיבהל מהשוואות, ובלבד שיודגש גם ההבדל. זה הכלל: ניתן להשוות כל דבר לכל דבר, ובלבד שיודגש גם ההבדל.
 
שאלה לזיו ואני ניני הרב

אם האתה מתנגד לפינוי בתוך תוכנית ההינתקות או באופן כללי? ואם באופן כללי, אין אדם שאומר שהוא לא מפלה על בסיס גזעי תומך בהמשך שלטון האפרטהייד של המנחלים בשטחים?
 
"שלטון אפרטהייד"?

את שוב מתחילה? קודם זוועות, ועכשיו שלטון אפרטהייד? אין לך שום ביטויים מתונים בלכסיקון שלך? מה את יודעת בכלל על שלטון האפרטהייד שאת ככה מנופפת בו? מה הקשר בינו לבין "שלטון המתנחלים בשטחים" שאגב כלל אינו קיים? אם המתנחלים כל כך שולטים בשטחים, אז איך זה שהם לא יכולים להגיע להתפלל בקבר יוסף? איך זה שכל כניסה בטעות לכפר ערבי היא גזר דין מוות עבורם? לזה את קוראת שלטון?
 
תיקון טעות

שלטון האפרטהייד הוא של ישראל, לא של המתנחלים. אפרטהייד היא לא מילה כל-כך קיצונית - פירושה הפרדה בין גזעים. בגלל זה להגיד "חומת האפרטהייד" זה לא קיצוני, זה שווה עך ללהגיד "חומת ההפרדה". אבל האפרטהייד מתבטא בהרבה מובנים, חלקם קיימים גם בתוך ישראל. ישובים ליהודים בלבד, כבישים ליהודים בלבד, לקיחת אדמות והפיכתם לשל יהודים בלבד וכו'. השלטון מתבטא לדוגמא בכך שישראל יכולים לעקור עצי זתים ולגנוב את האדמות של פלסטינאים בג'איוס. או שהיא יכולה להטיל עוצר של ארבע שנים על טונא. והרשימה עוד ארוכה.
 
למעלה