רק מוודאת

בלגן2

New member
רק מוודאת

כדי לא לחזור על אותה טעות פעמיים. אז הבנתי על בשרי שלקחת דקא במשך תקופה ארוכה יכול לדפוק את הצפיפות עצם. עכשיו אני רוצה לדעת אם גם ללקיחת גלולות יש איזו תופעת לוואי כזאת שאני צריכה לדעת עליה? הרי רובנו פה מיועדות לקחת גלולות ברציפות במשך שנים.... ועוד שאלה - אתן עושות הפסקה יזומה בגלולות כל כמה חודשים, או שאתן לוקחות רצוף גם יותר משנה, שנתיים?

אוזנית

New member
שאלה מצוינת ובמקום

אני הולכת היום לרופא נשים שלי לבקש ממנו גלולות לצורך דיכוי. אשאל אותו מה ששאלת ואולי יהיו לי תשובות. בינתיים יום נפלא לכולכן.

gui1

New member
כמה תופעות שהועלו בסקר שהיה

הגלולות : מגדילות שדיים מנפחות בטן ומעלות במשקל יש גם השארה, הרגשה ,שהזיכרון נפגע עדיפ לקחת גלולות ללא הפסקה בכלל ,אבל אצלי ומסתבר שאצל אחרות גם ,אחרי 3 חוד' של נטילה ברצף מתחילים דימומים שלא ניפסקים עד אשר אני מפסיקה את הגלולות ומתמחזרת , אם לא היו לא הדימומים לא הייתי עושה הפסקה יזומה בהצלחה WELCOME TO THE CLUB

בלגן2

New member
wellcome?../images/Emo13.gif

לצערי אני במועדון כבר 5 שנים. התופעות שציינת מוכרות, אבל דיברתי על תופעות קצת יותר מדאיגות - בסדר גודל של אוסטיאופרוזיס. לכי תדעי... אולי עוד שנתיים יצא מחקר שיוכיח שלקיחת גלולות לאורך שנים גורמת לסכיזופרניה???
(שלום, קוראים לי עירית ואני לא חרדתית בכלל
)

gui1

New member
cellcome

זה משנה ? אחרי שנהיה שמנות עם חזה גדול ובטן תפוחה וכבר לא נזכור מה היינו קודם אז כבר לאן יהיה לנו ללכת ?[תשובת עידוד לאוסטו ] ועם מה יהיה לנו לדבר? [ תשובת עידוד לסכיזו שנוכל לדבר עם עצמו ועצמו יענה לנו ] אז במחשבה שניה התופעות לוואי דווקא יכולות להטיב איתנו ......

מתה עליך גואי ../images/Emo24.gif../images/Emo6.gif

חסרת לי אתמול במפגש.. תראי בלגן יקרה שלי, הגלולות זה לא דקא. אבל כמו שגואי כתבה לך, יש תופעות לואי ובטח יש השלכות לעתיד. מחקרים מדברים על לקיחת הורמונים למינהם וסוגי סרטן, חל איסור על לקיחת גלולות ועישון (בפרט מעל גיל 35), אבל למרות כל אלו, יש לנו ברירה?
אם הייתי יכולה ואם הייתי אישה נורמאלית האמצעי מניעה האחרון שהייתי משתמשת בו זה גלולות כי הן פשוט לא עושות לי טוב, לא בנטילה "נורמאלית" ולא ברצף. אבל יש לי אנדו (ואין לי צורך באמצעי מניעה כי בין היתר את החצוצרות שלי השארתי בחדר ניתוח) ואין לי ברירה, וחוץ מזה, שולחת מסר.

זואילי

New member
אה.. סליחה, בקשר לאמצעי מניעה ../images/Emo111.gif

לא אמרנו שבמילא אין בהם צורך בגלל הספונג'ה קניות וסידורים?

זואילי

New member
כשהייתי גם אני על גלולות

היו לי ציצים ענקיים. הייתה (ועדיין...) לי כרס קטנה. הייתי 10 ק"ג + לעניין הזיכרון - דווקא היה מצויין. הלוקרין+ התרופות שקיבלתי מד"ר בארגבל דפקו לי את הזיכרון טוטאלית, אבל כל עוד זה לא כואב אז לא איכפת לי. והסביבה כבר התרגלו... גם אצלי בגלולות ברצף ל - 3 חודשים, הייתי מקבלת מחזור בול בתאריך הקבוע לאחר חודשיים, ואז הייתי מפסיקה את הרצף.

שירלי1969

New member
שאלה לגבי הגלולות...

לפי מה שהבנות כתבו כאן... התופעות והסכנות בלקיחת גלולות ברצף הן שונות משל נטילתן באופן רגיל, עם הפסקות?

אוזנית

New member
gui1 וזואילי הרסתן אותי מצחוק

ואני עדיין נדהמת כל פעם מחדש ממה שבנות כאן עברו עם האנדו'. לענין הגלולות - הייתי אצל הרופא ואלה התשובות שקיבלתי ממנו: גלולות רגילות ניתן לקחת רצוף למשך 3 חודשים ואז חייבים לעשות הפסקה ולארח את המכשפה. סרזט ניתן לקחת רצוף במשך חודשים רבים אך ייתכנו דימומים במשך החודש (כי הן לא מונעות ביוץ) וצריך להחליט על המשך טיפול לפי התגובות של הגוף. ככלל התגובות לגלולות הן אידיבידואליות ושונות מאישה לאישה ומגלולה לגלולה. לגבי הסיכונים - לא יודעת יותר ממה שבואינג פירטה.

זואילי

New member
עכשיו נשאלת השאלה

האם הרופא שלך מבין באנדו? או שהוא רק יודע לבטא את השם?

אוזנית

New member
שוב שאלה מצוינת

תראי, הוא לא מומחה כמו המפורסמים
שלנו מתה"ש. הוא לא אבחן את האנדו' אצלי אבל שלח אותי לבדיקות במכון לבריאות האישה ולא נראה מופתע כשחזרתי עם האבחנה. בנוסף כשהייתי אצלו אתמול וקברתי אותו תחת הר של שאלות, ענה לי על כולן (בסבלנות ואדיבות רבה) ונראה לי שהוא מבין על מה הוא מדבר. רציתי להוסיף בהזדמנות זו בקשר לעצבים - שותפה פעילה. אשמח להאשים את האנדו' בזה
. אגב, שמחה לראות שאת מתאוששת ושולחת בזאת ברכת החלמה מהירה והרבה בריאות.

ר ו מ י ה

New member
עד כמה שאני יודעת

ואין צורך בהפסקות יזומות. בכלל, פרופ' זיידמן, הסביר בזמנו שהיצור של גלולות אשר מחקות את המחזור החודשי בכך שבסיום החפיסה מקבלים וסת נעשה רק בשל לחצי הכנסייה אשר ביקשה שהתהליך יחקה כמה שניתן את הטבע ולא בשל סיבות רפואיות.

לוקחת רצוף כבר קרוב ל- 5 שנים

חוץ מהפסקה אחת שנאלצתי לעשות עקב בדיקה מסוימת, ממש לא עושה הפסקות יזומות

אוזנית

New member
באמת? ../images/Emo12.gif

בתקופה הפרה-היסטורית אני לקחתי מרסילון והיא היתה הגלולה האחרונה שלקחתי עד כה. הרופא שאל אותי ללגביה ואמרתי שהיא היתה בסדר ולגביה הוא אמר שצריך לעשות הפסקה כל שלושה חודשים. הוא הסביר שעם סרזט לא צריך הפסקות כי היא מכילה רק סוג אחד של הורמון, ולכן גם לא מונעת ביוץ אלא משנה את המבנה של רירית הרחם ולכן יתכנו דימומים אבל היא יכולה לעזור במניעת המחזור. זה קצת מסובך לדעתי, אבל הרי לא למדתי רפואה
.

ר ו מ י ה

New member
בטיחות נטילת גלולות ברצף

מצרפת מאמר שכתב פרופ' זיידמן על הנושא. כפי שתראי הנתונים עד כה מראים כי בטוח לקחת גלולות ברצף, אם כי חשוב לציין כי עדיין לא נעשה על הנושא מחקר ארוך טווח, כך שבעתיד הרחוק ייתכנו תופעות שלא ניתן לראות בשלב זה.

למעלה