רק לתותחים באסמבלר ....

avidigmi

New member
רק לתותחים באסמבלר ....

איך כותבים פקודת רנדום באסמבלר ??? כלומר, איך ניתן להכניס מספר אקראי לתוך משתנה כלשהו.... הערה: המערכת היא חיצונית - "מערכת מינימלית 8086" ... אז בבקשה, מי שיודע שיכתוב !!!

emissary

New member
הנה

randome: mov ah, 2ch ; randome numbers 1-16 int 21h ; get the time from the clock, cl-m,ch-h,dl-hs,dh-s add ch, cl add dl, dh add ch, dl mov cl, 15d mov al, ch mov ah, 0 div cl ; devide by 15 to get a number between 0-15 mov bl, ah inc bl ; to get a number 1-16 ret​
ואז הוא נותן את המספר הראנדומלי ב-bl במקרה הזסה המספר הוא בן 1 ל16 אם אתה רוצה לשנות אתה פשוט צריך לשנות את המספר שאת מחלק איתו, כלומר את cl

avidigmi

New member
הבעיה היא ....

שהמערכת היא חיצונית ואין לה שעון שאפשר לקחת ממנו זמן אקראי. אז אם יש לך הצעות נוספות , אני אשמח לשמוע....

avidigmi

New member
מערכת חיצונית היא ....

מערכת הבנויה מ: מעבד 8086/88 , זכרון ויחידת קו"פ . המערכת משמשת לבניית פרוייקטים לטכנאים . אין לה שעון שאפשר לקחת ממנו זמן אקראי. את התוכנה שאני כותב אני צורב לג´וק ואז מרכיב על המערכת וככה היא פועלת.

gilad_no

New member
רעיון,

אני לא יודע כ"כ עד כמה יהיה לך קל ליישם את זה, אבל קראתי כאיזשהוא מקום על שיטה לייצור מספרים אקראים במכשיר עצמאי. צריך להוסיף חיישן לגלי רדיו או משהו דומה (לקליטה של רעשי רדיו) ואז מהם (שהם ברובם אקראים) אתה מוציא מספר ע"פ נוסחה שתיבחר לתכנת לג´וק. אני לא טכנאי אלקטרוניקה ואני לא כ"כ מבין בזה, אבל זה הרעיון הכללי. מקווה שעזר. גלעד

gilad_no

New member
ועוד רעיון קטן,

תתבסס על הקלט והפלט. תיקח משם נתונים לתוך נוסחה. כמו שמשתמשים בתנועות העכבר להפקת מספרים אקראיים.

jolp

New member
אפשר ליצור משתנה Seed שישמש אותך

לחישוב מספר אקראי בתחום הנחוץ. לאחר מציאת המספר האקראי באמצעות חישובים המבוססים על ה- Seed, יש לשנות את ערך משתנה זה. גם הערך החדש של ה- Seed יקבע באמצעות נוסחה, המבוססת על ערכו הקודם. הפונקציה לא באמת תניב "מספר אקראי", אך ניתן לכתוב פונק´ מספיק טובה למרכית הצרכים..

emissary

New member
OK יש לי רעיון

יש מן מכשיר כזה שעושה טיק כל מספר עשירות שניה הוא עושה בערך 8.2 תיקים בשניה, אז יש משהו שסופר את התיקים אז את יכול לקחת אותו ולחלק יש הסבר יותר מפורט בתוכנה שהעלתי, אני רק מקווה שאתה יכול עלשות את זה במערכת חיצונית.

emissary

New member
אהה וגם תוריד את התוכנית שאני

העליתי כמה הודעות קודם. tech.bmp ופשוט תהפוך את זה לtech.zip/.

למעלה