רק לשם סקרנותי...

רק לשם סקרנותי...

האם שמות הלהקות - AQUARIUM , Alisa , Kino, Mashina Vremeni , Aria , Nautilus Pompilius , Chaif Tchizh and Co , Leningrad , אומרות לכם משהו? אחד מתלמידיי, עולה מרוסיה בין היתר, הגיש לי עבודה לגבי התפתחותה של מוסיקת הרוק ברוסיה תוך כדי הזכור אקראי של אותם שמות. את ציון הנכשל כבר רשמתי , השאלה היא האם הלהקות הללו אכן קיימות.

g I L 20

New member
קיימות.

ומהמעט שאני יודע (לגבי KINO) היתה לה השפעה עצומה על המוזיקה ועל התרבות בכלל (שכן המוזיקה לא מתקיימת בתוך ריק תרבותי, כפי שאת כמובן יודעת). מדוע תמיד לחפש את הרע? את הלא אמין? את גם יכולה לבדוק בגוגל, ויקיפדיה או פשוט ברחוב, לשם אימות נוסף.

g I L 20

New member
בבקשה

מידע באנגלית, עם טעימות מוזיקליות ומילים לשירים.

g I L 20

New member
Just listen

אחד השירים הכי יפים שידעו אוזניי . כאן בגרסת הכיסוי של Zemfira כאשר המקור הוא של KINO . אני באופן אישי אוהב יותר את הגרסה של BI-2 אבל גם Zemfira עשתה גרסת כיסוי שמיימית, מדהימה מבתרת מנתצת ועוד הרבה שמות תואר חסרי משמעות אמיתית שאנשים אוהבים לפזר כמו קמח.

אין ברצוני לערוך מחקר.

בנוגע למוסיקה רוסית. בלי שום זלזול , פשוט אין לי זמן לכך. בכל אופן, אני ביקשתי מתלמידיי לא פעם ולא פעמיים לכתוב על נושאים בהם אני מתמצאת(רוב סגנונות המוסיקה הקיימים, בלי שחצנות) . מי שבוחר לכתוב על רוק רוסי או פולק אסקימוסי יאלץ לשאת בתוצאות.

g I L 20

New member
בלי שחצנות

כנראה שקל יותר להיות בצד השני של המתרס. בהודעתך הראשונה ניכרת הבעת הזלזול, עם כל הכבוד.

TaL53

New member
את הציון נכשל

צריך לתת קודם כול לך, כי כמורה, תפקידך לא לפסול תכנים שאת "לא מכירה" אלא לתת לתלמידים שלך חופש תרבותי כמו שאת דורשת מאחרים ואולי אז תלמדי גם להעריך תרבויות אחרות. כול ההודעה שלך נשמעה לי כמו "אהה, אני לא מכירה את זה, סימן שאו שזה לא קיים או שזה חרא". דבר שני, MASHINA VREMINI היא אחת הלהקות המייצגות את הרוק הרוסי של תקופת הפרסטרויקה מה שפתח את תקופת הרוק הרוסי העכשווי.

TaL53

New member
הכוונה הייתה לאבישג

איתה יש לי כבר דיבור וותיק..

g I L 20

New member
אגא, הבנתי ..:)

רק משהו קטן, לא אומרים "דיבור ותיק". שתי המילים האלו אינן "שייכות" אחת לשניה, וביחד הן ממש צורמות. (וזאת כאמור במשמעות הנורמלית, בלי סטיות לשוניות של השפה) בשירה מותר הכל (אני עדיין לא מורה :).. פשוט יש לי רגישות גדולה מאוד למילים)

TaL53

New member
את מאלה שאוהבות

לתקן אנשים שאומרים "עשר שקל" במקום "עשרה שקלים"?:)

g I L 20

New member
הממממ

אילו הייתי בחורה, אז אולי . אבל אם אני "מתקן", אני עושה זאת באופן שהוא פחות מורגש (מה שלא תמיד עובר במרחב המרושת). זה פשוט צורם, שורט לי את התקליט , את המערכת, את הרמקולים, משבש לי את האיזונים והבלמים. זה כמו שתשמע ברוסית משפט בלי יחסות , כואב לא?

TaL53

New member
אני מצטער

על הייחוס המיני השגוי:( האמת שאני לא כול כך דובר רוסית ברמה גבוהה(בערך ברמה של כיתה א') אבל אני מבין למה אתה חותר.

איני פוסלת שום דבר.

פשוט קשה לי להעריך נכונה עבודה עיונית אשר איני מתמצאת בנושאה. למען הציון הצודק אני מבקשת מתלמידיי לכתוב על נושאים בהם אני כן מתמצאת. לדוגמא, שנה שעברה תלמיד ציני במיוחד (ישנם הרבה כאלו במגמת מוסיקה) בחר לכתוב לי על ' פולק אסקימוסי ' . לאור העובדה שבאותה עבודה לא היה שום דבר מלבד פוטנציאל קומי נאלצתי להכשיל אותו קשות ואף להעיפו מהמגמה בסוף השנה.

TaL53

New member
אז למה שלא תתמצאי

בנושא?! את הרי מורה, ורצוי שיהיה בך הרצון ללמוד ולהרחיב את ידיעותיך.עבודה צינית שנועדה רק לקבל ציון ברור שלא ראויה להתייחסות. אבל עבודה על נושא מוכר ומכובד, למה לא?! אני מצטט לך את מה שרשמה לי מורה אחת להיסטוריה על עבודה שכתבתי בכיתה י"ב- "למדתי רבות מעבודתך במיוחד בתחום הזה שאני לא מכירה". העבודה דרך אגב הייתה על סין. >אחד מתלמידיי, עולה מרוסיה בין היתר, הגיש לי עבודה לגבי התפתחותה של מוסיקת הרוק ברוסיה תוך כדי הזכור אקראי של אותם שמות. את ציון הנכשל כבר רשמתי , השאלה היא האם הלהקות הללו אכן קיימות. ההתייחסות המזלזלת שלך כפי שזה נראה מההודעה כבר מראה שגם התלמידים שלך סובלים מהדעות הסובייקטיביות שלך.האם באמת האזכור היה "אקראי" או שהעבודה שלו הייתה בנויה כראוי? ולמה לפסול ישר שמות של להקות רק אם את לא מכירה אותן? את הציון נכשל כבר רשמת מבלי שטרחת אפילו לבדוק את הנושא, מה עוד אפשר לומר?!

g I L 20

New member
מערכת החינוך...

אם כי הפרט אינו מייצג את הכלל אני מקווה מאוד מאוד מאוד מאוד מ א ו דדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד ד ) הוא לא,היא לא (

אין זה בגדר עבודתי ...

לחקור סגנונת מוסיקה זוטרים. במקרה של אותו תלמיד, הוא לא טרח , או שלא היה ביכולתו, לרשום שום ניתוח תאורתי אלא הסתפק בנתונים היסטוריים אשר לא עניינו אותי במיוחד. צר לי, זהו נכשל טהור. בכל אופן מדובר בתלמיד שלא יעבור את בחינות סוף השנה במילא(כמו מרבית תלמידי בכיתה י').

TaL53

New member
זוטרים?!

מוסיקה שמקשיבים לה בערך 250 מיליון בני אדם היא "זוטרה"?! אולי בקשר לאסקימוסים הייתי מסכים איתך אבל גם כן, בהסתייגות מסויימת. איזה ניתוח תאורטי את מצפה מתלמיד כיתה י'?! הוא כותב לך דוקטורט במקרה? הרי בגדול, אני בטוח, שכמעט כול הנושאים מבחינתך כבר נטחנו יותר מדי פעמים. לכן אולי צריך להסתכל על אותו תלמיד שהביא נושא מקורי ולא שיגרתי בצורה שונה- לא כ"עוד נכשל" אלא "וואלה, מישהו שמסוגל לחשוב מעבר לקונבנציונליות של כולם". ..סתם נקודה למחשבה.

למעלה