רק לי??

lee279

New member
רק לי??

היי לכולם, אמא טריה לתאומים בני 7 שבועות...
רק לי זה קורה כואבות לי הידיים, עייפות שלא נגמרת...ויש שלבים מסוימים ביום שאני מתחילה לחשוב
כמה אמא גרועה אני כי אין לי סבלנות ואולי עשיתי טעות...
טיפת זמן לעצמי אין לי וגם בעלי ההיסטרי לא רוצה לצאת עם הילדים כמעט לשום מקום מהפחד.....
ככה שרוב הזמן אני בבית ....

רק לי נמאס??? ובא להחזיר אותם לבטן???

mishmish04

New member
ברוכה הבאה למועדון משפחות תאומים ושלישיות.

כל מה שכתבת ותארת כל כך במדוייק עבר עלי לפני כמעט עשר שנים וזה עדין חי ונוכח בחיי ונמצא בטיפול.
אם יש הצעה אחת מרכזית שאני מבקשת לתת לך, ואני מאוד מקווה שתקבלי זה לקחת עזרה.
מכל סוג ואופן וצורה ו/או תשלום: בני משפחה, מטפלת, מטפלת לילה, בייבי סיטרית, שכנה בת עשרה שתהייה איתך בשעות הקשות, ילדה בת עשר שתעזור לשעשע אותם וכן הלאה.
את נמצאת עכשיו בשלבים הכי קשים, ואת לא לבד.
אנחנו פה בשבילך.
אם תספרי מאיפה את בארץ אני משוכנעת שנמצא בנות שיבואו לעזור לך.

lee279

New member
....

אני מקבלת עזרה כל יום יש פה משמרות של אנשים אחרים אחיות שלי חברה של גיסי לעיתים מאוד רחוקות חמתי (פעמיים בכל החודשיים)...

כן ממורמרת הלידה הזו וכל מה שנלווה לזה הרס לי את הזוגיות- מרגישה כבר שהדבר שבא לי עכשיו זה להעיף את בעלי קיבינימאט...מוצאת את עצמי לא פעם אומרת יאללה אז בוא נתגרש וכל אחד יעשה בזמן שלו מה שהוא רוצה עם הילדים...כן אני מאשימה אותו בזה שאני ככה....שאני כלואה בבית -נכון זה בעייתי לצאת עם תאומים מהבית אבל דיי הוא לא יודע מה זה הוא הולך לעבודה נושם אוויר...
אני גרה באזור בנייה אז עוד אין פה לא גנים ולא פארקים ...
כל דבר מעצבן אותי זה פשוט לא אמיתי....שאני לא מצליחה לשתות נס חם....מכינה אוכל או אפילו עזבו בגלל שאין זמן להכין אז מזמינה אוכל וגם אותו בקושי אוכלת ואם אוכלת אז קר...
לא מצליחה לנקות את הבית לסדר ממש כלום...
זה פשוט לא אמיתי....
פעם החלום שלי היה תאומים בן ובת...החלום התגשם עכשיו אני מתחילה לחשוב שאולי חלומות באמת לא צריכים להתגשם....
אגב מצטערת שאני מוציאה פה את המרמור....אבל כבר אין לי איפה...

mishmish04

New member
את יודעת למה אני מחייכת עכשיו?

כי אני הולכת לשפוך עליך את כל הקלישאות של הפורום:
ראשית, יש פה חוק שאומר שבשנתיים הראשונות אחרי לידת התאומים לא מתגרשים!
עצם קיומו של החוק מראה לך כמה הוא נחוץ, וכמה מה שאת עוברת קורה בהמון בתים.
האהבה שלך לא נהרסה אלא היא מקבלת צורה ואופי אחר, בנתיים: שניכם לומדגים את התפקיד החדש שלכם כהורים, ולשניכם "נישבר הסטטוס קוו" ושניכם מרגישים צורך לבטא את מחאתכם הצודקת על כך. שניכם הייתם רגילים להתנהלות מסוג מסויים, שהיתה נוחה לכם הן כשני אנשים והן כזוג, ופתאום - "שברו את הכלים ולא משחקים", אלא מתפעלים זוג צווחנים שצריכים להעמד דום לפקודתם, אה. סליחה, לצריחותיהם, והם קודמים לכם ולצרכים (ולצריחות) שלכם.
שלא לדבר על העייפות השוחקת והמטמטמת.
ואת נמצאת ב"חופשת לידה".
עלייק חופשה.
כבר מזמן אמרתי שבוטח לגמרי שמי שהמציא את הביטוי הזה היה זכר מהסוג הכי גרוע.
"הם" יוצאים לעבוד, יש סדר יום ואילו את ממשיכה עם הילדים והיום הופך לערב הופך ללילה הופך לעוד בוקר ואין יום ואין לילה ואין אוויר לנשימה.
בפורום גם המציאו את "חוק כוס הקפה", שלא יובן בשום מקום אחר: בחודשים הראשונים את מכינה קפה והוא מחכה לך עד הערב.
אחר כך את שותה שלוק, ממשיכה להתרוצץ ואחרי שלוש שעות את מחממת במיקרו את מה שנישאר, שותה שלוק וממשיכה הלאה. בגיל חצי שנה כבר אפשר לחשוב על שתייה בעמידה של כחצי כוס ובגיל שנה (לפעמים) אפשר לשתות בישיבה בנחת.
לפעמים זה מוקדם, אם בגיל שלושה וחצי חודשים את מאשפזת את הילדים אצל מטפלת / במשפחתון / מעון וחוזרת לעבודה כדי ליצור שיוויון זכויות וחובות עם הבעל. בפורום שלנו זה לגיטימי לחזור מהר לעבודה כדי לחזור לשפיות. וזה לגיטימי גם לומר את זה.

לפני כמעט עשר שנים ניסיתי להיות גיבורה ולעשות הכל בעצמי ואחרי פחות מחצי שנה פשוט התפוררתי לאבק.
לראייה - היתה פה הודעה שלי "למסירה שני גורי אדם במצב טוב".
או כמו שאמרה חברה טובה שלי וסיכמה את המצב במשפט חזק:
"אתם אל תלכו לעזאזל.
תישארו פה ואני אלך לשם".

הפורום הוא המקום הכי טוב בעולם כדי לשפוך את מררתך, כי פה זה המקום היחידי שבו באמת מבינים אותך ואת גודל המצוקה והעומס.
אל תתמצלי על כך שאת נישפכת. הרבה דמעות נשפכו פה בדיוק בשלבים שאת עוברת עכשיו.

אחרי שגמרתי לספר לך שאת בחברה טובה, יכולה להמליץ לך למצוא חברה טובה, שכשהבעל שלך נכנס הביתה, תיתן לך סיבה מצויינת להשאיר אותו עם הילדים וללכת אליה / איתה לבית קפה.
את תתאווררי והבעל שלך ילמד לתפעל את הילדים (ואולי ילמד להעריך יותר את מה שאת עושה).
זהירות, הנה בא ספויילר: יש סיכוי מצויין שבעלך יעשה את הדברים אחרת לגמרי ממה שאת עושה וימצא את הדרכים המתאימות לו והן "עלולות" להיות שונות בתכלית מהדרך שלך. וזה יהיה בסדר גמור לגמרי!!! כל זמן שאין שימוש בכוח או אלימות מילולית - כל פיתרון של בעיה הוא טוב וצודק ומותר. קבלי את זה שהאישלך אחר ממך והפתרונות שלו הם בהתאמה לאישיותו.
תני לו ותאפשרי לו ותעודדי אותו להמשיך ולגלות את הילדים שלו ואת עצמו כאבא.
אמר פעם גבר חכם: תצביעי על מה שצריך לעשות ואל תפני אלי אצבע מאשימה כשאני עושה את זה בדרך שלי, כי אחרת אין סיכוי שאצליח אי פעם לעשות.
אנחנו פה לעזרתך, הריגשית, הטכנית והמעשית.

10kliki

New member
לא רק את ותגלי שיש הרבה רגעים

שאנחנו מוכנים בשמחה שהם יהיו על הירח.....
ובנימה מעשית עכשו הזמן נעים לפני החום המתיש של הקיץ
תדאגי שהעגלה והתיק תמיד יהיו מוכנים בהיכון
וצאי החוצה כמה שיותר. אולי איזה סדין שאפשר לפרוש בגינה
ולהתנמנם יחד איתם בחוץ.

אשרז4

New member
מצטערת לאכזב, את ממש לא מיוחדת : )

בהחלט קורה רוב אם לא לכולם
ויש עוד כל מיני דברים שקורים לחלק ולחלק לא.

את שבועות אחרי לידה
הגוף עייף, עם הורמונים
כלחיך השתנו מאז הלידה לוקח זן לכנס לאיזו שיגרה, לך ולהם.

תני לעצמך עוד קצת זמן
תני למצוא עזקה
נוח קצת יותר
ואפיו לקפוץ לשעה לבד לסופר פרם/סופר/ לקנות קפה/ לקרוא עיתון על ספסל בגינה

הגרה21

New member
חוץ מלחפש עזרה

כמו שכתבו לך כאן, הדבר השני החשוב שאת יכולה לעשות עבור עצמך, אם לא ה- דבר זה לקבל כל דבר שעולה לך בראש. כל דבר שעולה לך בראש הוא לגיטימי - כולל לרצות לארוז מזוודה ולברוח.
המעבר מלהיות ללא ילדים ל-אמא ולא סתם אמא אלא אמא לתאומים הוא קטלני.זאת תקופת הסתגלות לא פשוטה בכלל והיא תקופה קשה ותובענית בצורה קיצונית גם ללא קשר להסתגלות. היא קשה מאוד להורים לילד אחד וקשה פי שתיים להורים עם תאומים.

אני מעתיקה לך פה משהו שכתבתי בשרשור אחר ומצרפת לך אותו גם:

יש פה שינוי חיים טוטאלי - מאנשים שעשו מה בראש להם מתי בראש להם, בא להם לנוח, נחו, בא להם לצאת, יצאו, בא להם לגרבץ מול האינטרנט - גירבצו, הפכנו להיות משהו שפחות או יותר משועבד למשהו אחר. ואני בכוונה כותבת משועבד - כי ככה זה. ולא סתם שאת כבולה למשהו שמכתיב את סדר היום שלך באינטנסיביות היסטרית - אלא זה משהו שאין לך שליטה עליו - זאת אומרת זה משהו חי, שכל הזמן ישנו סביבו התרחשויות לא צפויות - את לא יכולה ללחוץ על כפתור ולהגיד פוס. פתאום "זה" בוכה, פתאום משלשל, פתאום יש לו תחת אדום וגם בלי הפתאום, עד היום היה סדר יום X - פתאום הופס מהפך מה שהיה אתמול כבר לא מתאים היום, ואת צריכה להסתגל ולהתאים ולמצוא פתרונות - וכל זה בהנחה שהדברים זורמים על מי מנוחות וחלילה אין איזו מחלה ועדיין לא אמרתי כלום על - לחצים כלכליים, התנהלות מול בן זוג, השינוי הגופני, ההורמונים שלא מאוזנים עד שנה אחרי הלידה, הגוף שחוזר אל עצמו, חוסר הזמן הבסיסי לעצמך וכן גם חוסר שינה והכי חשוב ההתנהלות העצמית מול הקשיים האלה.
ויותר מזה - את אוהבת, משוגעת על היצורים הקטנים, החלושים הכל כך תלויים בך ואת פוחדת ממש פוחדת להזיק להם. נכון שזה נרגע עם הזמן, אבל כן, תחושת האחריות הזו והרצון לא לטעות ולעשות נכון - גם זה מוסיף מאוד על כל העומס שכתבתי כאן.

אז מה? לא קשה?

אם אין מסביב מערכת מאוד תומכת - לטעמי זה גיהנום. וגם עם מערכת תומכת - זה קשה קשה מאוד - כי אנחנו מגדלות תאומים ושלישיות ומי שכאן תבוא ותכתוב לי שנורא קל לה והכל זורם לה בסבבה - אז סחטיקה - בכל תחום יש כמה גאונים - אבל הם היוצאים מהכלל.

shellydg

New member
לא היחידה

אבל עם הזמן זה יעבור גם בעלך יקבל יותר ביטחון לצאת מהבית
אני ילדתי ביולי שנה שעברה היה נורא חם וככה מצאתי את עצמי שלושה חודשים יושבת בבית
והגוף שלי היה שבור מכל ההריון והלידה עצמה
תמיד יהיו רגעים קשים קחי הכל בפרופורציות הנכונות ותשתדלי להנות מהרגעים גם כשקשה

לי איפה את גרה? אשמח לעזור ללא כל תמורה

לי, את בהחלט לא הראשונה ולא האחרונה שמרגישה כך,
את לא אמא רעה, את עברת הריון ארוך ומעייף, לידה, חוסר
שעות שינה שמובילות לחוסר סבלנות, הורמונים משתוללים,
ואין רגע דל.
קודם כל אשמח לעזור ולתמוך ללא כל תמורה..
איפה את גרה??
ואת כותבת שיש לך עזרה.. אז תייעלי את העזרה
וזה אומר לא להתבייש לבקש, שיבשלו לך, שקיפלו כביסה,
שישמרו על הילדים שתוכלי להתקלח ברוגע, לאכול, ואפילו
לישון, אם את סומכת אפילו צאי לחצי שעה שעה לסידורים
ואיוורור בסביבה, אני מוכנה לבוא בערב שתוכלי לצאת עם
הבעל.. צאי עם הקטנים לטייל כשיש איתך עזרה אבל תתאמני לטפל
בהם לבד כמה פעמים וכשיהיה לך בטחון צאי איתם לבד
התקופה הזאת משתפרת סביב גיל 3-4 חודשים
בנתיים תחזיקי מעמד ותתקשרי אלי לכל עזרה יעלי. 0522220131

naamamil

New member
וואו.. איזה פורום מדהים

אני לא יכולה לתת טיפים כי אני רק בשבוע 28 ומצפה עדיין לשני הבנדיטים בראש מלא חרדות, אבל לא יכולתי להתאפק-
הפורום הזה מדהים ואתן נשים חזקות ומעוררות השראה מהרבה סיבות שונות.
ואני מקווה ומאמינה שעד שאני אפרסם פה פוסט כזה, לי בכבודה ובעצמה כבר תרגיע אותי שככה כולן מרגישות בהתחלה ושזה הולך ומשתפר.

כ"כ הזכרת לי את עצמי לפני שנתיים..

זה כנראה אחד הרגעים שלעולם לא אשכח
הקטנות היו בנות שבועות ספורים , אני עומדת ותולה כביסה , המון המון בגדים קטנטנים , וחושבת לעצמי איזו מין טעות עשיתי.. למה הייתי צריכה את זה בכלל .. חבל שאי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור ..
היום הן בנות שנתיים

הקושי של ההתחלה הןא בלתי יתואר ( וסליחה עם כל ההריוניות שקוראות פה ...) וזה בשילוב ההורמונים והעייפות עושה את שלו
באמת שזה נהיה יותר קל בהמשך .
אותי הכי עודד לשמוע זאת מאימהות לתאומים בעצמן , ממליצה לך להיעזר בכל מי שאפשר ולדעת שבסוף זה נהיה הרבה יותר קל

danidin95

New member
העייפות......

אחרי שהייתי ישנה קצת הבנתי שהיא אשמה בהכל... הכל מעצבן, כולם מעצבנים ולא רוצה אף אחד לידי....
תתחילי לחשוב שבתקופה הקרובה את לא עושה כלום חוץ מלטפל בהם. כל השאר עזרה עזרה ועזרה. אוכל, ניקיון כביסות..
וכן, זה הופך יותר קל.

נשימה עמוקה....

בדיוק היום ראיתי את השכנים יוצאים לבילוי ומשאירים את הילדים בבית.. ולא דואגים לבייביסיטר.

אז יש להם תאומים בני 16 או 17 וילדה בכיתה ג'....

ונכון שזה נראה עוד מלא זמן, אבל אני בטוחה שכשהתאומים שלה רק נולדו, היא חשבה שהחיים מעולם לא יחזרו להיות שלה. אז אני יכולה להרגיע אותך שזה משתפר ונהיה יותר קל...
ולא צריך לחכות 17 שנה.

ויחד עם זאת- לכולנו יש רגעי שבירה (גם בילד הרביעי חמישי). אז פשוט - נושמים עמוק וממשיכים

בהצלחה

יו איך שהגוף מתפרק...

גם לי היו כאבי פרקים. לא יכולתי לסגור את הידיים לאגרוף.
הכל חוזר למקום (הרוב טוב?) בסופו של דבר ואז את נכנסת להריון שוב

חכי יש לך עוד הרבה דברים מדהימים שעוד יקרו לך. תאומים זה קסם. אל תתייאשי כלכך מהר.
אם יש לך עזרה בקשי אותה ולכי לישון. תנוחי. זה מאוד מאוד חשוב.
ככל שתהיי את יותר רגועה ושלמה עם מה שאת עושה ככה גם הם יהיו רגועים ועצמאיים יותר.
לאט לאט. הם עדיין קטנים ולא ממש מבינים לאן הגיעו.
זה רק משתפר. מבטיחה.

היי lee279

היי התאומות שלי בנות שנתיים וחודשיים ואני איתן בבית ועדיין כואבות לי הידיים ועייפות שלא נגמרת.
כשהן נולדו והיו טיפה יותר גדולות בערך בגיל של הקטנטנים שלך גם בעלי בהתחלה היה ככה דיברתי איתו טוב לפעמים גם צעקתי עליו ואמרתי לו שאין מצב שאנחנו נישארים בבית כל שבת ושלא הולכים לטייל והיה יום שבת שפשוט הכנתי תיק ואמרתי לו קום תיתארגן עם לא תיצא עם הבנות לא תדע עם זה קשה או לא ובאמת הוא קם והלכנו לטייל וננתי לו כמעט לעשות הכל איתן והוא ראה ושהכל בסדר ושזה עובר לו בקלות והכל בסדר, כשהן היו בנות חודש לקחתי אותן עם חמתי גיסתי והבנות שלה לעזראילי ברכבת
וגם אמרתי לעצמי הוא לא רוצה לצאת אין לי ברירה אני חייבת אני לצאת איתן והייתי יוצאת איתן לבד נוסעת איתן לקניון בירושלים לקניון במודעין לבד.
כיום הן בנות שנתיים וחצי ואני יכולה להגיד לך שהוא לפעמים לוקח אותן לבד לטייל בעגלה או בלעדיה
ואני נוסעת איתן בתוך העיר באוטבוס בעגלה
בהתחלה זה נראה ונשמע קשה אבל אחרי שיוצאים פעם אחת תאמיני לי שלא מפסקים לצאת
מניסיון המון המון מזל טוב ובהצלחה

סופר MOM

New member
את לא לבד, כולנו היינו שם...

כולנו היינו ב"סרט" הזה ועברנו אותו ואפילו שרדנו כדי לשתף בחוויות.

דבר ראשון שאני יכולה לכתוב כדי לעודד אותך - זה עובר וזה הולך משתפר.... ואת אפילו לאט לאט תשכחי כמה זה קשה.

דבר שני - יש לך עזרה! תתפעלי אותם. ולא רק במה שקשור לתינוקות אלא לעזרה בבית. כביסות, אוכל וכו'... חמותך מגיעה פעם ב... אז כשהיא בבית שתכין לך קופסאות אוכל ותשלח לך אוכל מוכן. זו גם עזרה.

אחת העצות הטובות ביותר שקבלתי בפורום הזה, לפני כמעט חמש שנים כשעוד הייתי בהריון היתה לצאת, לצאת ולצאת. היציאות מהבית טובות לך וטובות לילדים. תארגני תיק עם כל מה שצריך מראש ותמלאי בו לפני היציאה רק דברים שלא ניתן לאחסן מראש, כמו בקבוקים או חלב שאוב. תצאי לטייל, לא חייבים פארק בשביל זה. הם יהיו רגועים יותר ואת תנשמי אויר צח וגם תגלי שיהיה לך אפילו דקות בשביל קפה שתקני "על הדרך".

לא כל כך הבנתי ממה בעךך לחוץ אבל אם הוא עבודה, את זו שקובעת את סדר היום שלך ושל התינוקות ולא הוא. כשתחזרי תספרי לו כמה כיף היה וכמה שהילדים היו רגועים. בהתחלה זה ייה קשה והם יבכו אבללאט לאט כולכם תתרגלו... אני ילתי בנובמבר ולמעט ימים ממש ממש גשומים יצאתי איתם כל יום, אפילו לשעה בבוקר ולרוב גם טיול אחה"צ.

עצה מעולה נוספת שקבלתי כאן - אם הילדים שלך אוכלים תמ"ל, תתני להם בטמפרטורת החדר, לא צריך לחמם כל פעם מחדש את הבקבוקים. הילדים אוהבים את זה ומתרגלים לזה. אני הנקתי, שאבית ובמקביל גם קבלו תמ"ל, זה חוסךהרבה זמן.

ולסיום - תינוקות בוכים כי זו הדרך שלהם לבטא את עצמם. בקרוב את תלמדי לזהות מה כ בכי אומר ואם הם רעבים, רטוביםאו עייפים. ברגע שתביני את זה ותלמדי שבכי זה לאו דווקא ממצוקה, תתחילי פחות "להתרגש" מהבכי ותתפקדי הרבה יותר טוב. לי לקח זמן להפסיק להתרגשמכל בכי ובמיוחד מבכי במקביל, אבל ברגע שעשיתי את זה, הכל זרם הרבה יותר טוב.

ממרומי גיל 4.5 (שנים) אני יכולה להגיד לך שזה משתפר, והקשיים של ההתחלה מתחלים בקשיים אחרים (כי לכל גל הקושי שלו) אבל בחיים לא הייתי מוותרת על חוויית גידו התאומים. זו המתנה הכי טובה והכי גדולה שקבלתי. אין על שני חיוכים על הבוקר, ועל חיבוק קבוצתי כשנפרדים בבוקר בגן... אין שום חוויה שתחליף את זה.

ועם כל הקושי, אח"כ גם חושבים על הבאם בתור (ולראיה- אני בהריון - הפעם עם יחיד
).

שיהיה בהצלחה!!!

שלישה6

New member
כמו שאת רואה, את לא לבד.

אני פונה אלייך כאם לשלישייה לפני הכל, שהייתה כל כך עייפה שהיא פשוט לא הייתה מודעת לזה (לפני ארבע שנים וחצי), ולפני שנה וחצי, עם גאיה, הייתי כל כך עייפה, והפעם מודעת לכך, ויצאתי לעשות קורס ייעוץ שינה.

יש מה לעשות כדי לשפר את השינה שלך ושל בעלך, ויש דרכים לצאת מהבית, וכל מה שצריך זה לקבל את הכלים לעשות זאת.

אם תרצי, אשמח לעזור.

בהצלחה, מזל טוב, והכי חשוב- זה יעבור... באמת
.

דורית, 0526-204221

lolalola86

New member
כאילו אני כתבתי את זה

כבר הבנות בנות שנה ועדיין אני חושבת מחשבות כאלה לפעמים...עדיין קשה לי..עדיין אני לא ישנה טוב בלילות...אבל זה לגמרי לא כמו בחודשים הראשונים....ארבעת החודשים הראשונים אצלי היו סיוט שרק חיכיתי לחזור לעבוד......עכשיו קשה לי כי הבנות רבות כל היום ונודניקיות לפעמים ולא ברור למה..וזורקות אוכל ואני מתעצבנת להאכיל אותן....אבל זה קושי אחר ויותר נסבל

lee279

New member
מדהימות

מדהימות תודה..
באמת תודה על כל העצות וההצעות..אז התחלנו ממש קצת לצאת ולהסתובב- בעלי עדין ראש בקיר...
אני עדיין מיואשת מידי פעם החיוכים שלהם מחזקים אבל בנתיים מתקשה לראות את האור...

למעלה