רק לי יש הרגשה או ש...

rachel140

New member
לדירה 5 חדרים- לא, לדירה 3 חדרים- כן

וכן- אם אני חושבת על העתיד, עדיף להשקיע בדירה גדולה יותר היום ולא לחכות שהמשפחה תגדל. ובהיותי אישה במדינת ישראל- אני בטוח לא מחדשת לך שמשכורת שלי היא הרבה יותר נמוכה משל גבר (אבל אני לא מתכוונת לפתוח את הדיון על הבדלים בין גברים לנשים). דרך אגב- אם כבר מדברים על היותי אישה ומזכירים שאני לא חייבת להיות בררנית לגבי מקום המחיה ולחיות במקום שהוא קצת פחות בטוח- אני בטוחה כי לבת שלך לא היית נותן לחיות במקום לא בטוח.
אתה לוקח בחשבון שכולם סיימו תואר ראשון במחשבים וכולם מרוויחים משכורת יפה. אז תן לי לחדש לך- יש היום המון אנשים בגילי שמרוויחים גם 5000, 6000 ו- 7000 ש"ח לחודש. וכאלה שיש להם בעיות רפואיות או לבני משפחתם יש בעיות רפואיות והם עוזרים להם כלכלית. ואולי רעננה נחשבת עיר טובה, אבל ממזמן לא נחשבת לאותה העיר שהייתה בתקופתו של ביילסקי. ובכל זאת, לא אמרתי שאני חייבת לחיות ברעננה, גם ערים אחרות באיזור השרון יכולות להוות תחלופה ראויה לא פחות לרעננה (ובקצב הזה ואיך שזה נראה, אני אף אעז לומר שהוד השרון אוטוטו עוברת את רעננה במדד שביעות הרצון).
לגבי ניקיון, אני יכולה לומר לך שערים שלמות בדרום אמריקה יודעות מצויין לשמור על ניקיון העיר, ואם מדינה מתפתחת יכולה לגרום לאזרחיה לשמור על סדר וניקיון אין סיבה שברעננה לא יידעו להנחיל לתושבים את אותו הדבר.

ATAF151

New member
הערות

1. לא אמרתי שרווקים צריכים לגור בשכונת פשע בלוד. אני רק אומר שהם פחות מוגבלים מבחינת הצורך של נשואים בלהיות קרובים לבתי ספר טובים או לגינות שעשועים או לחוגים לילדים וכדומה.
2. אני לא מתווכח על מספר מדוייק של חדרים, רק אומר שרווק ללא ילדים זקוק לפחות חדרים ממשפחה עם ילדים. ולכן זול יותר לרווק לשכור דירה.
3. עצם המעבר של העיר להפרדת פסולת כבר בבתים, תתרום לחינוך התושבים ליותר מודעות לנקיון.

ג רפאל

New member
תתנחמי.

ילדי לא הצליחו לקנות דירה ברעננה לידיחנו. אז בתי קנתה קוטג' ענקי בקדימה ובני קנה פנטהאוז בפתח תקווה. קל להם לבקר אותנו.
מה שמפליא כאשא אנחנו נוסעים לבקר אותם אנחנו 'קצת מקנאים' בניקיון ששורר בסביבתם.ניקיון בוהק שמסגיר את ההבדל.
אבל רק אנחנו ההורים גרים ב'פנינת השרון'.

ATAF151

New member
פתח תקווה

אני מכיר המון שגרים בפתח תקווה ואני ממש אבל ממש לא מקנא בעיר שלהם, גם מבחינת הנקיון, גם מבחינת החינוך וגם מבחינת יחסי דתיים חילונים.

ג רפאל

New member
כל אחד והאודסה שלו.מכיר את הסיפור היהודי?

מעשה בקהילה ששלחה שני שד"רים לאסוף תרומות [נדבות] באודסה העיר הגדולה למען העיירה.
חזרו השליחים לבית הכנסת מקץ זמן
נתאספו הניהנודים סביבם. נו?
אמר האחד -והוצ א כיסיו להראות שהם ריקים. אודסה? עיר נוראה מלאה בתי זונות ובתי הימורים מאורות פריצים ומשחקי קוביה. אויאויאוי.
נדבות לעניי הקהילה- הצחקתם אותם.
אמר האחר - אודסה. עיר ניפלאה. בתי ספר עברים ובתי מדרש ובתי כנסת ואגודות צדקה. והנ. תרמיל מלא הבאתי.

אמר הרב. כל אחד והאודסה שלו.

gs1234

New member
לא הבנתי את הסיפור

למה הראשון לא הצליח לגייס תרומות והשני כן?

ג רפאל

New member
לא זו הייתה הפואנטה.

הסבר

כל אחר מהשד"רים (שלוחי דרבנן) הלך למקומות לפי אופיו.

הראשון הלך לבתי זונות ובתי הימורים ומן הסתם לא זכה לתרומות רבות.
השני הלך גם הוא לפי נטית ליבו, לבתי ספר עברים ובתי מדרש ובתי כנסת ואגודות צדקה וכך גם הצליח לזכות בתרומות.

הנקודה היא שכל אחד רואה את מה שהוא רוצה לראות.

ATAF151

New member
רק הערה

סימה פרי היתה שנים רבות שותפה נאמנה לחופרי, ורק ויכוח על שיעור עלית הארנונה בשנת 2011 גרמה לה לצאת מהקואליציה (חופרי רצה כ 9% ופרי וסיעתה רצו כ 4.5%), בסוף בכלל העלו עוד בפחות מזה.
מעבר לזה הם היו שותפים מלאים להתנהלות של העיריה.

ATAF151

New member
המחקר מדבר על 2010

רק לציין שמדד ה BDI מדבר על שנת 2010 בה פרי היתה בקואליציה.
מעיון בפייסבוק דווקא הקבוצה של פרי נראית יותר רצינית מהקבוצה השניה.

gabiskon

New member
בתגובתו מר חופרי

מציין שמדובר על 2010, שנה שהיתה "לא פשוטה". עם זאת, ב-2010 עצמה נאמר שהכל דבש ושושנים.

הדבר מדובר ומבורר בקבוצת הפייסבוק.

למעלה