רק לי יש הרגשה או ש...

rachel140

New member
רק לי יש הרגשה או ש...

אני גרה ברעננה כבר 21 שנה. בעבר הרגשתי שאני לא מוותרת על רעננה בשום מחיר. העיר הייתה נקייה, היו יחסים מצויינים בין דתיים לחילוניים והמון פעילויות לגילאים השונים. כיום העלו את מחיר הארנונה, העיר לא נקייה ומטופחת כמו בעבר, פעילויות יש לגיל השלישי וילדים ונוער (מדלגים על גילאי 22-35/40), ואם אני רוצה לקנות דירה ברעננה על- מנת לחיות לצד הוריי ולעזור להם- אני יכולה לשכוח מזה. אני מרגישה שרעננה איבדה מיתרונה על פני ערים אחרות.

העיר עדיין נקיה

נכון, פחות מבעבר, אבל היא עדיין מהערים היותר מטופחות בארץ.
יחסי דתיים חילונים עדיין מצויינים (למרות שיש כמה אנשים שמנסים לנפח כל חיכוך למלחמת דת).
עדיין יש הרבה מאוד פעילויות ברעננה אבל רעננה היא עיר קטנה ואי אפשר לצפות ממנה לאוטרקיה תרבותית.

המחירים ברעננה יקרים, זה נכון, אבל זה לא דבר חדש רעננה יקרה כבר הרבה מאוד שנים מסיבות ברורות.
מדובר בעיר שקטה מטופחת עם אוכלוסיה טובה שהביקוש לה רב.
ידיד שלי שהוא מתווך נדל"ן (בעיקר בתים פרטיים) טוען שרעננה היא שוק של קונים בלבד, על כל בית שהוא מוכר עומדים בתור לקנות.

במצב כזה ברור שהמחירים יהיו גבוהים.

gabiskon

New member
היא עדיין כל מיני דברים

אבל זאת לא העיר שמסרנו לחופרי.

אנחנו מציעים שיחזיר את המפתחות.

ATAF151

New member
פרטי יותר

1. תני דוגמא לפעילויות רבות שהיו בעבר ברעננה לגילאי 22-40 וכעת אינם עוד. באופן טבעי בכל הערים יש יותר פעילויות לילדים ונוער ולזקנים, לבני 22-40 יש קאנטרי די ותיק, קאנטרי עירוני צעיר, יש גם חוגים אם כי ברור שפחות מאשר לילדים, בתי קולנוע, קניון, הצגות ומופעים.
2. תמיד היו ועדיין יש יחסים מצויינים בין דתיים לחילונים ברעננה ותמיד היו וגם כעת יש מעט חיכוכים. אני זוכר למשל איך בשנות ה 90 רינה ברטל ניהלה קמפני בחירות רציניים על רקע חיכוכים בין דתיים וחילונים, כלומר אין חדש בנושא.
3. בעניין דירה זה פרדוקס, ככל שהעיר מצליחה יותר יש יותר ביקוש למגורים בה אז המחירים עולים, ולהיפך אם העיר תהיה כושלת איש לא ירצה לגור בה והמחירים יצנחו. אין בזה שום חידוש, גם בעבר ילדים לא יכלו לגור לצד הוריהם בתל אביב, ולאחר מכן בערים סמוכות לתל אביב ולכן הם הלכו לגור למשל ברעננה שהיתה זולה. ואני אומר מראש שאל תבני על דיור מוזל לצעירים, כי אף משרד ממשלתי לא יאשר הנחות ענק ברעננה, מקסימום יתנו איזה פירור של הנחה תמורת דירה בסטנדרט דירה נמוך, וגם על זה צריך להיאבק כדי שלא רק חרדים יזכו בהנחה הזו.

rachel140

New member
אני לא זכאית לדיור מוזל כי אני לא נשואה

דווקא לרווקים לא דאגו בנושא הדיור בארץ...

ATAF151

New member
זה ממילא לא יעזור

יש הצדקה שלא עוזרים לרווקים ללא ילדים, פשוט ההוצאות שלהם נמוכות משמעותית ממי שצריך לפרנס משפחה עם ילדים.
ובכל מקרה העזרה שיקבלו משפחות ברעננה היא עזרה מאוד מינורית, כל עוד יהיה ביקוש גדול לרעננה, לא יהיה פה זול לקנות דירה.

gabiskon

New member
מאידך גם המשכורת שלהם היא מחצית

או פחות.

אם אינני טועה העזרה ללא קשר לילדים.

ATAF151

New member
המשכורת גבוהה ממחצית

1. רווק ללא ילדים יכול להשקיע יותר שעות בעבודה ופחות לחשוב על שיקולי קרבה למקום העבודה.
2. רווק יכול להסתפק בדירה קטנה בהרבה ממשפחה על ילדים, ויכול להיות פחות בררן לגבי שכונה טובה.

gabiskon

New member
באמת?

כמה אתה מרוויח וכמה אישתך מרוויחה?

1. גם רווק ללא ילדים רוצה שיהיו לו חיים.
2. מחירי הדירות היום עלו בצורה כזאת שלעיתים גם משכורת שלמה של רווק לא תספיק לכך. גם ל"דירה קטנה בהרבה".

ATAF151

New member
אכן כן

לא אמרתי שרווק צריך לעבוד 24/7, רק אמרתי שהוא יכול לעבוד קצת יותר ולהתחשב קצת פחות במרחק העבודה מביתו.

ובקיצור, לי ברור שמבחינה כספית הרבה יותר זול וחסכוני להיות רווק מאשר להתחתן וללדת 3 ילדים.

ATAF151

New member
היא מלאה אבל זולה יותר כי היא על דירה קטנה

רווק ללא ילדים ממש לא זקוק לדירת 5 חדרים.

gabiskon

New member
ראה תשובתי הקודמת

מעטים הזוגות הנשואים הצעירים שיכולים להרשות לעצמם דירת 5 חדרים. יותר בכיוון של 3.

ATAF151

New member
הרווקים יכולים להסתפק גם ב 1-2 חדרים.

הנשואים לאחר שיולדים ילדים עוברים במקרים רבים לדירה של יותר מ 3 חדרים.

gabiskon

New member
נסה לשאול רווקים ורווקות היכן הם מצליחים

לחיות ועם כמה שותפים.

מדובר בפועל בחיי שותפות שמחליפים את השותפות הזוגית.

למעלה