רק לי זה מפריע?

GomerOmer

New member
רק לי זה מפריע?

זו הפעם הראשונה שאני כותב כאן בפורום , אני קצת אחפור ומבקש סליחה מראש מאלו שהודעות ארוכות עושות להם כאב ראש .
יש מקרה שמאוד מציק לי לאחרונה , ומאוד מעניין אותי אם אני סתם מגזים או שיש סיבה לעובדה שבשבועות האחרונים אני מגלה יותר ויותר כמה שהנושא הנ"ל מציק לי..

אני גר בדירת שותפים , בפעם הראשונה בחיי , יצא שחיפשתי דירה באזור ובתקופה שאף חבר טוב שלי לא חיפש והייתי צריך למצוא
אנשים שלא הכרתי לפני-כן , אלא על סמך המלצות , כדי להיכנס עימם כשותפים לדירה, בסופו של דבר מהר מאוד מצאתי עוד שני שותפים
שאמנם לא היה לי המון זמן לתהות על קנקנם אבל הייתה הזדמנות נדירה לדירה והחלטנו ללכת עליה, נכנסנו לדירה לפני כארבעה חודשים, על-פניו הכל נראה מצויין.

בשביל הנוחות נקרא לשני השותפים האחרים ט' ו-ש'.
ממש לפני שחתמנו על החוזה ט' הזכיר בפעם הראשונה את העובדה שכמובן ברור לכולם שמביאים חברות וכו' ...עניין שמבחינתי הוא ברור ולא היה צריך להזכיר אותו.
אין לי שום בעיה שתבוא , מצידי אפילו כל לילה .
באותה נשימה ט' אמר שיש לו חברה . סבבה .

השבוע הראשון היה אחלה , סידרנו את הכל ואירגנו את הדירה , לא היה שום זכר לחברה של ט'.
מאז היא צצה בדירה והיא פשוט גרה בדירה כשותפה רביעית , היא סטודנטית באוניברסיטה קרובה , היא לא שכרה שם מעונות , ההורים שלה גרים רחוק,
ולמעשה היא דיירת נוספת על כל המשתמע מכך , היא נמצאת הרבה בדירה, ואפשר להגיד שבכל יום שאני יוצא מהדירה היא עדיין שם וכשאני חוזר היא גם שם ,
יש ימים שלמים שהיא רק בדירה , ט' עובד יחסית קשה ולא נמצא הרבה בדירה אבל היא כמעט כל הזמן שם! הבעיה היא שאני מרגיש מאוד לא בנוח עם העניין הזה , מסתובבת לי בחורה
בדירה , בתור דיירת קבועה , ואני מרגיש מוגבל , מוגבל לשבת עם בוקסר בסלון , מוגבל להביא אנשים , מוגבל לעשות רעש כשהיא נמצאת בחדר, מוגבל לעשות דברים שאפשר
לעשות רק בדירה של בנים..ולמעשה כשאני מגיע לדירה והיא נמצאת שם אני בדכ אלך לחדר. (כמובן אחרי אמירת שלום וכו'..)
מעבר לזה - היא לא עושה כלים במשך ימים שלמים עד שהם מסריחים בכיור , פעמים רבות היא לא מורידה מים בשירותים, שלא לדבר על לחשוב לעזור בניקיון הדירה.

אני חייב לציין שבכלל לא אכפת לי שלמעשה אנחנו(אני , ט' ו-ש') מתחלקים בתשלומים שווה בשווה - אני אחרון הקמצנים !

דבר נוסף לדעתי חשוב לציין הוא שבזמן הזה ש' ואני הפכנו לחברים טובים ואפילו טסנו לחו"ל ביחד .

דיברתי עם כמה חברים טובים על העניין וכולם הסכימו איתי שהעסק לא תקין בכלל ושבהקדם אני ו-ש'
צריכים לשבת עם ט' ולדון בנושא לטובת כולנו לפני שיהיה פיצוץ בדירה, אבל אני לא רואה שום פיתרון אפשרי

אני חושב שהצלחתי להעביר פחות או יותר את מה שאני מרגיש , הייתי שמח לשמוע מה דעתכם בעניין , האם אתם חושבים שיש הצדקה לטענות שלי?
מה הייתם עושים במקומי? איזה פיתרון הייתם מציעים ?

המון תודה לכל מי שטרח וקרא את כל ההודעה הארוכה והחופרת הזו , אני לא יודע אם הייתי קורא אותה בעצמי

לדבר עם השותף, ובהקדם

להביא חברה מידי פעם זה סביר, להפוך לדירת 4 שותפים זה משהו אחר לגמרי.

im mitzi

New member
מסכימה עם אחת סתמית

יש הבדל בין לבוא פעם-פעמיים, אפילו 4 פעמים, בשבוע לבין להיות בדירה כל יום כל היום.
אתה לא צריך להיות קמצן בשביל שיפריע לך, אתה צריך לעשות את השיקולים הכלכליים שלך, שחלק מהם היו להכנס לדירת 3 שותפים משלמים, ברגע שנכנס דייר נוסף העלויות עולות, במיוחד כשהדייר הנוסף שורץ בדירה כל היום.

מסכימה עם המגיבות הקודמות

זה לא תקין, לא מקובל ולא לעניין - גם אם לא מפריע לך עניין החשבונות, המינימום שמצופה ממנה זה לשלם את חלקה, וגם לא להפריע לדיירים האחרים. אגב, ט' מודע לכך שזו הפרת חוזה?

בהקשר הזה, ראוי לציין שלדעתי זה משהו שרצוי מאוד להסדיר על ההתחלה. במקרה שלך ט' היה גלוי, ואתה כנראה לא חשבת שהוא באמת מתכוון לזה ולא שיערת שזה מה שיקרה.

מכיוון שט' לא כ"כ בדירה אז אולי מבחינה מסוימת

"היא במקומו"
אבל לדעתי
זה לא להוריד מיים בשירותים ולא להשתתף בתחזוקת הדירה שהיא בעצם חיה בה

זה לא תקין,

כמובן שמצד אחד אי אפשר להגיד לו לא להביא אותה בכלל, אבל כן לקבוע כללים שיעשו את השהות שלה (במידה והיא באמת בלתי נמנעת) לקלה יותר. שתשטוף את הכלים שלה, שתשמור על היגיינה סבירה בבית, שתעזור גם לנקות פעם בכמה זמן, אם היא כבר שם - שתיתן יד. וכמובן, להסביר לה שזה שהיא בדירה - יופי, אבל לפחות שתכנס לחדר שלו ותיתן פרטיות לך ול-ש', לפחות בשעות מסוימות.
כן, יש סיבה שזו דירת רווקים ויש סיבה שזו דירה רק של גברים והכנסה של בחורה באופן קבוע, פגעה באיזשהו סטטוס קוו מתבקש בדירת רווקים. הצרכים שלכם, בתור דיירים שמשלמים שכירות (בטח לא נמוכה), לא צריכים להפגע בגלל שט' בזוגיות.

קריסטה

New member
מה שלא תקין

זו ההתנהגות שלה.
גילוי נאות לפני הכל - אני סוג של "שותפה שלישית" בדירה של הבן זוג שלי. אני נמצאת פה מינימום של יומיים-שלושה בשבוע, ועכשיו שתקופת בחינות אני נמצאת פה כל הזמן.
רק שבניגוד לחברה הנחמדה כל כך של השותף שלך, אני משתתפת בחשבונות האוכל, אני מנקה, אני פאקינג מורידה מים בשירותים (????) מה שמוביל לכך שאני והשותפה מסתדרות מצויין.

ההתנהגות שלה היא מתחת לכל ביקורת בהתחשב בכך שהיא גרה בדירה ומשתמשת בה כדיירת לכל דבר.
הפיתרון הוא כמובן שיחה, שבה יובהר מה מצופה ממנה כמישהי שחולקת איתכם מרחב משותף.

taliato

New member
באמת בעיה עם שותפים

הייתי שואלת את ש' אם הוא גם מרגיש כמוך. אם כן אולי שניכם תשבו מול ט' וחברתו ותסבירו את עמדתכם.
אפשרות נוספת כדי לא לפגוע בה זה אולי למצוא דירה אחרת.

למעלה