רק לידיעה כללית.....

noam011

New member
רק לידיעה כללית.....

סתם מתוך סקרנות..... האם יש פה.... האם יש פה מישהי שרוצה להתחתן ?

יוניתוש מתוקה

פשוט לדעתי מוסד הנישאין הוא מוסד מיושן וארכאי שפשט את הרגל מזמן. מחוייבות זה סבבה אבל לא בצורת חתונה, בטח שלא ברבנות אוריאנה

יפעת*

New member
יקירתי, מה זה משנה

רבנות לא רבנות? אני את הרבנות ראיתי בפעם הראשונה בחיי רק בגרושין אז התחתנתי בקפריסין, ביג דיל, מאוד מתקדם, אבל זה עדיין לא שינה את העובדה שגם אם לא הייתי מתחתנת, לא היינו נשארים יחד. אז מה זה בעצם משנה? (במיוחד שהיתי חייבת להתגרש ברבנות בכל מקרה).

noam011

New member
לאאאאאאאאאאאאא

אויאנהההההההההההההההההההההה את לא מתכוונת לזה ברצינות

יפעת*

New member
אני באופן אישי

לא מתנגדת לנישואין, אני לא חושבת שזה כל כך חשוב להתחתן, אבל אם אני אהיה עם מישהו, שכן חשוב לו דווקא להתחתן, אין לי שום בעיה עם המוסד עצמו. הטעות שעשיתי, לא היתה קשורה לנישואין, היא היתה קשורה לבחירה שעשיתי בבן הזוג לנישואים, אני מאמינה שלמדתי המון מהטעות הזאת, אבל לא למדתי ממנה שנישואים זה עניין חסר ערך.

יפעתתתת

לפעמים אני תוהה, למה בכלל צריך נישואין, שוב, זו דעתי האישית בלבד, הרי אם אנחנו מסתדרים עם בין הזוג שלנו למה צריך למסד את זה? אני חושבת שיש את הפחד שאולי אחד מאיתנו יקום ויעלם יום אחד כאשר זה לא ממוסד, ואם זה ממוסד אז איכשהו יש זמן לשיחה, להתדברות לגישור וכו` אבל מכיון שכך, אני חושבת היום כגרושה, שאני אוכל לחיות בזוגיות של חיי ותן לחיות בלי נישואים, זה בשבילי הקשר הכי טוב. לא פעם אני שומעת בחורים שאומרים ``אני לא חייב לבחורה כלום, כל עוד אין לי טבעת על האצבע`` את מבינה? הם חושבים שאחרי חתונה, הם כן חייבים. בקיצור אנשים לא מבינים מוסד נישואין מה הוא. דרך אגב, מאיך שאני עוקבת אחרייך ולגבייך ספיציפית, את עושה רושם של אכן מישהי שאין לה התנגדות לנישואיים שניים ויודעת איך ללכת על זה, אם בכלל אפשר לקרוא לזה ``ללכת על זה``. יוניתושששש :cool:

יפעת*

New member
אני גם חושבת בדומה לך

שאין צורך בנשואים. נישואים הם לא צורך, הם איזה שהוא רצון למסד משהו שאינו ניתן למיסוד, כי מי בכלל יכול למסד אהבה. אבל אני לא חושבת שמצאנו נוסחא טובה יותר מנישואים לחיים משותפים, למרות שאין לי שום התנגדות לחיים משותפים ללא נישואים. כמו שכבר נאמר פעמים רבות, אם אתה אוהב מישהו שחרר אותו, אם הוא שלך הוא יחזור אליך. וכמו שאנחנו כבר יודעים על בשרינו, נישואין אינם מבטיחים דבר, ובטח שלא נצח יחד (למזלינו).

softy

New member
יש סיכוי אולי...

שאני אזמין אותכם להסביר את כל תפיסת העולם הזו לאישתי? כי, אני מנסה כבר הרבה זמן אבל היא מקובעת על תפיסת העולם הישנה והארכאית שאומרת שלא טוב היות האדם לבדו. למרות שאני מסביר לה שהוא לבדו בין כה וכה. סופטי על מדרגות הרבנות.

יפעת*

New member
זה משהו שקשה להסביר

זה משהו שצריך להבין קודם כל בהרגשה, ורק אחר כך אפשר באמת להבין אותו. מבחינתי להיות יחד ולהרגיש לבד, זה הרבה הרבה יותר גרוע מלהיות לבד. אבל לפעמים אנחנו פוחדים מהלבד, כי אנחנו פשוט לא זוכרים איך זה, ושזה בעצם לא כל כך נורא, ואפילו נהדר. ובטח טוב יותר מאשר להיות כבולים ושבויים בתוך מערכת יחסים גרועה ובודדה.

חן.

New member
מיסוד הקשר

הוא קורח המציאות ברגע שיש ילדים.... וגם אם אין, את חיה עם מישהו בזוגיות, את תורמת לו חלק מחייך, והוא תורם לך, הכל נהדר, אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות - יש חובות ויש זכויות בכל שותפות, למה לא גם בזה? אני בעד מיסוד הקשר, משהו כמו ``ברית לחיים משותפים``...

חן.

New member
מיסוד הקשר

הוא קורח המציאות ברגע שיש ילדים.... וגם אם אין, את חיה עם מישהו בזוגיות, את תורמת לו חלק מחייך, והוא תורם לך, הכל נהדר, אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות - יש חובות ויש זכויות בכל שותפות, למה לא גם בזה? אני בעד מיסוד הקשר, משהו כמו ``ברית לחיים משותפים``...

יפעתוש אם את עדיין כאן

אהבתי מה שכתבת.. נישואין אפשר למסד.... אהבה לא..... עשרררררררר!!!! מילים כדורבנות. יונית

יערית

New member
תשובה זהה לתשובתי

אכן גם אני רוצה למסד את עצמי בעתיד, גם אני לא נגד נישואין אלא נגד בחירת ברירת מחדל. סיפרתי לכם בעבר שהחלום הלבן שלי אל עבר החופה לא יתממש , עדיין חולמת על הלובן שלי לבן זוג שארצה בו ב-100%, שאוהב אותו עד כלות נישמתי(בסדר אהבה באה עם השנים),שהכימיה ביננו תהייה טובה,שנדע שמתוך אהבה אנחנו יוצרים הכל יחד(או כל אחד לחוד),אני עדיין חולמת על כך. לא יודעת אם בעתיד אני אנשא שוב ,הכל קשור שוב לבן זוגי ,אם הוא יתנגד לחתונה כדת וכדין אני אשקול דרך אחרת למסד את החיים. אך בעיקרון:אני חולמת על החתונה הכל כך מובטחת לכל אחת מאיתנו. יערית(שלא נפגעת מפגועים)

למעלה