רק לחלוק את החוויה:

רק לחלוק את החוויה:

נסעתי היום לקבל מדורון קטלוגים לבולים שאינו צריך עוד, כיוון שעבר לגרסה הממוחשבת. בדרך הלוך וחזור האזנתי לתקליטים של ג'ניס איאן, אהובתי משכבר הימים, שקיבלתי מבני. איזה כיף!!! מי שהמציא את הפורום הזה, צריך לקבל מדליה.

geru

New member
מי זו ג'ניס איאן?

באיזה סגנון היא שרה?(ג'אז,בלוז רוק קלאסי,אופרה) תרחיב לי את הידע עליה בבקשה. שרון

אבי311

New member
תתפלא, אבל אתה מכיר אפילו שיר שלה

תתפלא, אבל אתה מכיר אפילו שיר שלה בלי לדעת שהיא שרה אותו. מייד אריק יכתוב לך עליה.

או, הלוואי שיכולתי לשלוח הקלטה במסר

ג'ניס איאן היא היעל לוי של האמריקאים. תקליטה הראשון יצא בשנת 1967, והיא מקליטה עד היום. מאופיינת בשירה שקטה, גיטרה, תזמורת קטנה, שירים מלודיים ורכים. אפשר להכנס לאתר, ואפילו להקשיב.

אבי311

New member
שם השיר : Days like these

אל תשכח אריק שאתה בפורום אספנים ולא בפורום שנות השישים. אני בספק עד כמה הצעירים של היום מכירים מוזיקת שנות השישים למעט doors, joplin וכד'. מצד שני הייתי מופתע לראות שגם כיום יש כל כך הרבה צעירים שבוחרים להרחיב אופקים דרך איסוף בולים. אז.....

astrok

New member
אני לא ממש מכיר את המוזיקה הזו...

בעיקר משום שאני ומרבית בני גילי שומעים מוזיקת המורדים, סאבלימינל, הדג נחש וכו'... השירים הללו לטעמי הרבה יותר יפים מג'ניס איאן ודומיה... כמובן שהמוזיקה מאוד השתנתה, והגעתי למצב שאני משתעמם משיעורי מוסיקה בבית-הספר החדש (טוב... ללמוד על נגני צ'לו זה לא בראש שלי ממש), אבל בל נשכח שאנו פורום אוספים ואספנות, ולא מוזיקאים ומוזיקה... לזה יש פורום משלו... יום נעים, תמיר.

shay2222

New member
../images/Emo79.gif תמיר, הרשה לי, כנער אל נער,

להמליץ לך על אתנחתא קלה מהדג נחש, מהמורדים ומסאבלימינל. נסה את עברי לידר, דנה ברגר, ברי סחרוף ובעיקר את חמי רודנר, הזמר האהוב עלי, ששיריו מלאי משמעות, לחניו מקסימים אותי כל פעם מחדש. הדיסק האחרון שלו, "חמלה", נמכר בחנויות בשלושים ש"ח בלבד, ולמרות שהביקורות די קטלו אותו, אני ממליץ עליו בכל פה, אני נהנה ממנו הנאה צרופה. מה גם, שחמי שואב את ההשראה שלו ממשוררים כמו אלתרמן ורחל, ולא מפחד לכתוב שירים "כבדים". העניין מזכיר לי מאמר שכתב אחד המשוררים החביבים עלי, אברהם שלונסקי, בו הוא עומד על ההבדל בין ספרות ילדים לספרות ילדותית. ספרי הילדים שכתב שלונסקי מקסימים, ואני, בתור נער בן כמעט 17 נהנה לקרוא בהם, כיוון ששלונסקי לא "מתיילד", כהגדרתו, ולא מזלזל ברמת הילדים. הוא מספר, שכאשר ניגש עם טיוטת ספר הילדים שלו "עלילות מיקי-מהו" לעתון "דבר לילדים", העורכים סרבו לפרסם, בקובלנה כי הילדים לא יבינו את הספורים. שלונסקי, שהיה, למרבית המזל, אדם בעל קשרים, הצליח לפרסם פרקים מהספר בכל-זאת, והופתע לשמוע מגננות, כי ילדי-הגן יודעים לדקלם בעל-פה קטעים מספרו, על אף כל המילים הקשות והגבוהות, כיבכול. כשאחי התאום (כן כן, יש לי אח תאום), מאזין לסאבלימינל או לדג נחש, ושביבי-מילים מגיעות לאוזני, אני מרגיש לא פעם, שהם פשוט מזלזלים במאזינים, דבר, שלחלוטין לא קורה לי עם חמי רודנר או האחרים שהזכרתי. אם תרצה, או כל אחד אחר שלא מכיר את ספרו של שלונסקי "עלילות מיקי-מהו" - אשמח לשלוח, בהשאלה כמובן. יש לי כמה עותקים ממנו.
שי.

למעלה