רק לא ש"ס!!!!

אשרת

New member
אז תקרא ותקרא טוב.

המילה לזהם, אינה שפה גסה או בוטה. היא לא פוגעת או מעליבה. לדעתך שינוי מזהמת את הסביבה, זכותך. ההודעה שלי לא ראויה להמחק, לצערך הרב. אני לא אוהבת בלשון המעטה את עובדיה יוסף, מתוך אידיאלוגיה- שאני לא צריכה לממן את ציבור בוחריו של האיש עם השמלה. (אמרתי משהו שעובדתית הוא לא נכון? הוא לא לובש סוג של שמלה עם משקפי שמש?). עכשיו, אתה תמשיך לקרוא לכל ההומוסקסואלים יצורים ותזלזל בהם ותעליב בהם. לא אתה ולא החברים שלך ראוים לטיפה של כבוד עקב היחס שאתם נותנים לאחרים. נאה דורש, נאה מקיים. זה ידוע שהחוזרים בתשובה הם יותר קיצונים מהחרדים 'המקוריים', אז אני מקווה ש'המוקרים' קצת יותר אנושיים ממך.

בני ברק

New member
ההבדל גדול!

אני כתבתי כתגובה לדברים שלך שמפלגת שינוי מזהמת! מ פ ל ג ה! לא אדם ספציפי! לא כתבתי רון לוונטל מזוהם או טומי לפיד מזוהם. את כתבת על כבוד הרב עובדיה יוסף שליט"א ולא על מפלגת ש"ס! תכתבי שלדעתך-מפלגת ש"ס מזהמת וכו' וכו' יחי ההבדל.

אשרת

New member
אני כתבתי אדם --ואדם מאוד מסויים.

לא אמרתי שכל החרדים מזהמים את הסביבה. כי הם לא. העובדיה יוסף לא יזכה ממני לשום כבוד. נקודה. זקנתו מביישת את נעוריו. אז אתה יכול להמשיך לדמות לתרנול ולשלוח מסר למנהל הפורום בבקשה שימחק. ימחק - ימחק , לא ימחק - תתמודד עם העבודה שלא כולם אוהבים, בלשון המעטה, את האיש עם השמלה.

בני ברק

New member
ואני עניתי לך על האדם המסויים הזה.

לא האשמתי אותך שכתבת על כל החרדים מזהמים...את מנסה להסית את הנושא. אני כתבתי בדבר המילים שלך כלפי הרב עובדיה יוסף שליט"א בלבד. אף אחד לא דורש מימך לכבד את הרב עובדיה יוסף שליט"א, הוא לא זקוק לכבוד שלך, מאידך אין לך רשות לפגוע באדם אחר! כמו שאת מצפה שלא ירדו לחייו של רון לוונטל, ולא יכפישו אישית את אנדרי (לדוגמא) כך תנהגי בכבוד ותעברי ביקורת על דרך ועל מפלגה ולא על אדם! במיוחד שהוא לא יכול להגיב.

טדי 31

New member
ש"ס וחלילה../images/Emo152.gif

כשש"ס היתה בתחילת דרכה, היא עוד פירגנה גם לבחורים ספרדים לא חרדים של ממש. היום היא הפכה למפלגת הספרדים-חרדים או "חוזרים בשאלה" כביכול , שיתנו קולם בקלפי ולמחרת היא ממשיכה לבעוט בהם : אם יש לבוחר טי.וי. בבית=אז הילדים לא רצויים בגן ש"ס וכיו"ב.

אבן 11

New member
לא צריך לפגוע ברגשות של דתיים.

רגשות של דתייים הם רגשות מיוחדים. להגיד מילה ולו הקטנה ביותר במקרה זה -מזהם-פוגעת באדם שמאמין ברב שלו. אני למשל מצביע מרזל ולמרות ששופכים עליו קיטונות של דיברי נאצה אני לא נפגע כי הנני חילוני. אז במטותא , קצת התחשבות בדתיים.

טדי 31

New member
הם לא דתיים. הם חרדים../images/Emo152.gif

תישמע פעם לביקורת החרדים על דתיים .

אבן 11

New member
עוד יותר גרוע-אז צריך להזהר שיבעתיי

ם , כדי לא ליפגוע בהם -הכוונה לחרדים. צריך להבין דבר אחד חרדי שפוגע בחילוני זה לא נורא כי מקסימום החילוני כועס מעט. אבל אם חילוני פוגע בחרדי זה חמור כי החרדי לא רק כועס אלא ובעיקר נעלב.

לא צריך להיזהר ולא בטיח ../images/Emo31.gif

פגיעה בחרדי , בדתי , בחילוני , היא אותה פגיעה. צריך לשמור על גבולות החוק בכל מקרה. מעבר לזה - זו כבר בחירה של נימוס וטעם טוב . אדם דתי או חרדי לא שווה יותר מאדם חילוני .

לא צריך לפגוע ברגשות , נקודה

אבל עם כל הכבוד , אני לא מכריח אף אחד לחזור בתשובה ולהעריץ את הרב שלו. פולחן אישיות הוא מסוכן בכל מקרה - גם כשמדובר באדם חילוני - לדוגמא אריק שרון. מי שרגיש עד כדי כך , זו בעייה שלו . אין פה פגיעה בקודש כלשהו ( עובדיה יוסף הוא אמנם רב , אבל עדיין רק בנאדם. שליט"א או לא שליט"א )

אבן 11

New member
תנסה להתחשב -אנו בסהכ בני אדם.

יש מציאות שקיימים אנשים דתיים בעולם. אגב פגיעה ברגשות של אדם דתי היא מעליבה את בני כל הדתות המאמינים בעולם כולו.

אשרת

New member
ומה עם הרגשות של אנשים חילונים?

אדם חילוני לא יכול להעלב? אדם חילוני לא יכול להיות גם אדם מאמין? אתה יודע - בשביל כבוד , צריך לעבוד. ואדם אשר מזלזל באחר מתוך אידיאילוגיה שלא יתהה למה אחרים לא מכבדים אותו חזרה.

אבן 11

New member
אשרת-את צודקת מאד שלא צריך לפגוע

ברגשות חילוניים. אבל לפגוע ברגשות של דתיים זה חמור פי כמה וכמה.

אשרת

New member
אני לא הבנתי למה.

לא הבנתי למה רגשותיהם שווים כפליים מזה שלי? צר לי, אבל הרגשות של אדם חרדי, שוות ערך לרגשות שלי. וכמו שהחרדי לא רוצה שיפגעו בשלו וירצה שיכבדו אותו ואת האמונה שלו, כך הוא צריך לתת כבוד גם לאחרים. יש דברים שהם דו סטריים - אחד מהם זה היחס שנותנים אחד לשני.

אבן 11

New member
אשרת נסי להבין רגע

אם נניח מישהו פוגע בילד של אישה אחת מן הסתם יכאב לה נורא . לעומת זאת אם יפגעו למשל באחותה אז יכאב לה פחות -סביר להניח. כי רגשות של אמא הם רגשות מיוחדים. כך גם הרגשות של הדתיים בניגוד לחילוניים.

אשרת

New member
האנלוגיה שלך ממש לא נכונה.

גם אדם חילוני יכול להיות אדם מאמין. מה הקשר?

אולי שינסו כולם להתחשב בכולם ../images/Emo140.gif

"יש מציאות שקיימים אנשים דתיים בעולם" - נכון וגם חילונים , וגם אתאיסטים , ואפילו כאלה שמאמינים בחייזרים ובמאגיה שחורה . אז מה? אני מנסה להתחשב בכל אדם באשר הוא , ואני לא מתכוון לתת עדיפות מיוחדת לאנשים שמאמינים בדת כלשהי .

אבן 11

New member
באדם דתי צריך להתחשב מאד

שוב יש לו רגשות מיוחדים. למרות שגם בחילוני אסור ליפגוע. אבל בדתי זה חמור שבעתיים.

אשרת

New member
מה זה רגשות מיוחדים?

בתור סטודנטית לפסיכולוגיה ואחת עם תואר בקרימינווגיה. אני תוהה על המושג "רגשות מיוחדים". אתה יכול בבקשה להסביר?

../images/Emo12.gifקרימינולוגיה , הא ? ../images/Emo13.gif

יכול להיות שהוא מתכוון ל"מיוחדים" על משקל "אי כשירות לעמוד לדין"

למעלה