רק לא המכללה למנהל!

אורי07

New member
רק לא המכללה למנהל!

כל מי שמתעניין בתקשורת ופרסום, אל תחשבו אפילו ללמוד במכללה למנהל, הם מגעילים. אני כבר לקראת סיום הלימודים, אבל כל מי שלמד איתי מאוכזב גם מרמת הלימודים וגם מהיחס הנוראי של המנהלה, השפלות הן שם המשחק. כנראה במכללה עדיין לא הפנימו שמי שיהיה מרוצה ימליץ הלאה וכך יהיו להם יותר סטודנטים. העובדות מדברות בעד עצמן - מידי שנה פחות ופחות נרשמים... טיפ ששוה זהב!

אני מתחילה ללמוד שם כבר ביום שני

שלום אורי, מצחיק לקרוא את מה שכתבת כי בדיוק היום הייתי בכנס הסברה בבה"ס לתקשורת במכללה למנהל לקראת תחילת הלימודים ושם צפיתי בסרטי הגמר של שנה שלישית ופשוט נחרדתי ! הרמה כל כך ירודה שבאמת אין לי את המילים לתאר לך את הצער והאכזבה שלי מהמכללה. מה למדתם במשך כל השנים האלו? אני מקווה שהרמה בחוגים האחרים גבוה יותר ושלא סתם משבחים את הבהי"ס לתקשורת במכללה למנהל כהבה"ס הנחשב ביותר בארץ ללמודי תקשורת. כי אם הוא לא כזה פשוט חבל לי על הזמן ובטח על הכסף שאני משלמת. שרלה שרונה.

אורי07

New member
קלטת נכון

יש שיעורים ברמות שונות, יש כמה מרצים מעולים ומרתקים כמו אוה ברגר, דן ערב, עמית דינור ועוד כמה. כאן נגמרים היתרונות בעד ללמוד בביה"ס.... המוניטין שהוא רכש לו הוא בעיקר מיתוס שהיה רלוונטי עד לפני 4-5 שנים כשלא היו מספיק מכללות ומסגרות מעשיות ללימודי תקשורת. אז הם היו אלטרנטיבה טובה לאוניברסיטאות שלא כ"כ עוסקות בצד המעשי, אבל היום יש מקומות מדהימים והם נשארו אי שם מאחור מבחינת העדכון והרלוונטית. עדיין לא מאוחר.... חבל על מעל 70 אלף ש"ח שזה יעלה לך

אני אנסה בכל זאת כבר מאוחר לשנות

וואו כבד אלי מה שאתה אומר אולי אני אנסה בכל זאת שנה א' ואז אני אני אחליט אם להמשיך הלאה... ...

twa1234

New member
דעה שאולי תעודד אותך

אני חושבת שאת לא צריכה להתבאס מדעה של בן אדם אחד. אני לומדת במכללה, ומאוד מאוד מרוצה. וגם הרבה חברים שלי. אם את רוצה לעסוק בפרסום, זה המקום בשבילך. אני לא יודעת איזה סרטים ראית ושל איזה סדנה, אבל אני מבטיחה לך שאם תזכי להתקבל לאחת הסדנאות המתקדמות בשנה ג' את תעשי דברים ברמה מאוד מאוד גבוהה, שיתנו לך הרבה ניסיון לעתיד. ובכל מקרה, עדיף לך להתחיל את השנה ולשפוט בעצמך.

כמה מילות פירגון למכללה למינהל

תסלחו לי שאני מתערב, אבל מישהו חייב לסנגר על המכללה למינהל. אני למדתי שם. אמנם מאמצע השנה הראשונה עבדתי במשרה מלאה במשרד פרסום כסטאז'ר שעבד פחות או יותר בחינם, 16 שעות ביום, אבל ממעט הקורסים שהצלחתי להגיע אליהם, למדתי המון. סיימתי ב-99 את הלימודים ועברתי בתחום כבר לא מעט. היום אני מנהל קריאייטיב במשרד פרסום, המסתתר תחת שם הבמה "אלי ברגר". אמנם, אין ספק ששום "ידע לימודי אקדמי" לא יכול להשתוות לפרקטיקה, אך אני יכול להעיד כי המכללה למינהל נותנת את הדבר הכי קרוב לזה. נקודה. לאור "המצב" אינני מגייס לאחרונה כח עזר למשרד, אך בתקופות טובות יותר, נתתי תמיד עדיפות ברורה לבוגרי המכללה למינהל - שיקול שבדיעבד הוכיח את עצמו. חומר למחשבה. אל תתני לכל אחד עם דעה לעשות לך רע.

twa1234

New member
אני הייתי הראשונה...

שסינגרתי, אז זכות הבכורה נלקחה ממך
רק תהייה-איך הצלחת, כסטודנט שנה א', בכלל להשתלב במשרד פרסום (אפילו כסטאז'ר)? בתור סטודנטית במכללה אני יודעת שזו משימה ממש בלתי אפשרית...

אחרי תחנונים אין קץ...

אחרי הצקות אין קץ (אני לא אכנס לפרטים... היום כשאני מסתכל על זה בפרספקטיבה, זה נשמע לי די פתטי), עשו לי טובה ענקית והסכימו (נשמות טהורות) לתת לי לעבוד ללא שכר. אני יודע. אני יודע... זה לא חוקי אצטרה, אסור להם לעשות את זה... לפחות הניסיון שצברתי שם בכמה חודשים איפשר לי להתקדם בהמשך לתפקיד בשכר (יותר נכון לקרוא לזה "דמי כיס, אבל ניחא... צריכים להתחיל איפשהו). תמיד ימצא בעל לב הזהב שיסכים לתת לך לעבוד חינם כשפחה נרצעת, תמורת הניסיון שהוא מעניק לך ("בכלל את זו שצריכה לשלם לנו"). בהצלחה.

twa1234

New member
אם זה סטאז' זה חוקי למהדרין, לא?

והבעיה היום היא למצוא מקומות נורמליים שרוצים סטאז'יונרים חבל להם להשקיע בללמד מישהו שאח"כ יעזוב...

יעל81

New member
אמנם אני בשנה ג', ולומדת

באונ', מאד מעודד אותי לקרוא את דבריך. אני הסתפקתי בסטאז' של חודשיים (בלי תחנונים, עם קשרים), וכעת עברתי לשלב דמי הכיס... אבל לפחות יש למה לצפות.

למעלה