NOBILIS צודק/ת.
הבעיה הכי גדולה במסעדות ישראל זה שהמלצרים נודניקים לאללה. 'קפה הפוך בבקשה'. במקום להגיד 'אוקיי', מתחילה חקירה של משרד הביטחון: 'בכוס גדולה או קטנה? במאג?'.... ולפעמים עוד כמה שאלות. כשאני בבית קפה בישראל, אני פוגשת שם אנשים שלא ראיתי שנים. כל מה שאני רוצה זה לשוחח איתם בשקט, ואני רוצה שיגישו לי מה שביקשתי ויסתמו את הפה. אבל בישראל כל רבע שעה מגיעה המלצרית לבלבל במוח עם ה'הכל בסדר?' המאנפף הזה שלה, ואחר כך עוד צריך להשאיר לה טיפ שמן למה הבעל הבית לא בראש שלו לתת לה משכורת. אני לא יודעת מי יותר אשם בהתנהגות המחרידה והלא מקצועית הזאת של המלצרים, כי בכנות, הלקוח הישראלי כל כך נודניק וכל כך 'מגיע לי' שאני יכולה להבין שנעים לו הכירכור הזה של המלצרים מסביבו וההתעניינות שלהם בגחמותיו. לא פעם הודעתי לבחורות (כמעט תמיד זה נשים, מצטערת) שאני מתפדחת לשבת איתן בבית קפה בגלל הסימפוזיון שהן עושות על הזמנה פשוטה (בלי בצל, גזר וצלפים בסלט, ההפוך במאג אבל עם קינמון ובלי רסיסי שוקולד, העוגה בלי כדור גלידה בצד אלא אם זו גלידת רום צימוקים. ושההפוך יהיה חם רותח כן?)... בכלל, אין לי יותר מדי אמפתיה לאנשים (בדרך כלל ממין נקבה) שתמיד צריכים יחס מיוחד ויש להם כל מיני בקשות מעניינות. אם יש לך יותר מדי מניירות אז תאכלי בבית. ואם נורא חשוב לך שהקפה יבוא בחבית, תגידי את זה מראש ואל תבלבלי למלצרית במוח עם החזרות.