רק לא בישראל...

RoyG NJ

New member
רק לא בישראל...

חזרתי כרגע ממסעדה ושמעתי שיחה בין מלצרית ללקוחה, מצד אחד נשמע רגיל למקומיים . הלקוחה שואלת את המלצרית - "תגידי כבר הכינו את הסלט שלי ?" מלצרית - "כן הוא כבר מוכן , למה את לא רוצה אותו ?" לקוחה - "פשוט לא ידעתי שהמנה הראשונה כל-כך גדולה - אבל לא חשוב - אם כבר הכינו.." מלצרית - "לא זה בסדר אם את לא רוצה , אני יכולה לבטל" לקוחה - "אני לא רוצה לעשות בעיות" מלצרית - "לא זה בסדר - מותר לך ..." מישהו מתאר את השיחה הזאת במסעדה בישראל ? לקוחה " הכינו את הסלט , לא משנה תבטל , לא בא לי" מלצרית " אני יכולה לבטל אבל את תשלמי בכל זאת" צעקות , מכות , הלקוחה יוצאת בלי לשלם , המלצרית משלמת מהטיפים ....

sirpad

New member
לא יודע באילו מסעדות בישראל אתה אוכל

אבל באילו שאני אוכל בהן השירות לסועד הוא טיפ טופ, בין היתר במקרים דנן. אם כבר הרפיסות של הלקוחה פה בעיתית, משלמת על משהו שהיא לא רוצה, רק כדי לא לעשות בעיות. אשתי היא מהסוג הזה, היא לא מסוגלת (טבוע לה בדנא) לבקש ממלצר לשנות משהו בתפריט. שכן היא משלמת על מנה, ממיטב כספה, אבל לבקש בלי כוסברא למשל היא לא מסוגלת, או שהיא תנקה את זה מכוסברא לבדה אחר כך או שהיא פשוט תוותר על המנה בכלל, רק לא לעשות בעיות. תפקיד המסעדה הוא לסעוד את הלקוחות, על גחמותיהם יהיו אשר יהיו. מקסימום המלצר יסרב, אבל זה מעולם לא קרה לי, להיפך הבקשה תמיד מתקבלת בהבנה.

RoyG NJ

New member
הרבה זמן לא הייתי בארץ...

מקווה שכמו שאתה אומר שהכל טוב ותודעת השירות הגיעה עד לענף המסעדות.

sirpad

New member
לא יודע, גם כשהייתי מלצר לפני המון שנים

לתת שירות זה היה המשכורת, לא נתת שירות טוב לא קיבלת כלום. לרצות ישראלי זה לא קל, אבל מסעדה שלא נותנת שירות טוב, היא מסעדה שהיא או מאוד פופולארית ויהי מה (למשל חומוסיות מפורסמות) או מסעדה שאוטוטו נסגרת. תמיד יהיה את הישראלי שיחפש את הארוחת חינם, ההוא שייחל לג׳וק במרק כדי לאכול בלי לשלם, אבל הם המיעוט לדעתי. הרוב בא במטרה להינות. המוטו לדעתי במסעדות בישראל הוא רק תבקש, אנחנו פה כדי להגיש לך קודם כל אוכל טעים לחיכך. כשכבר תגיע לבקר נסה לאכול בבני בדייג, אצל פיני בחצר, פרנצ׳סקה, סוהו, מול הים, אם אתה באילת חובה פאגו פאגו, בירושלים באגירפס מורדוך וגם מסעדת השלושה, אבו גוש הדרוזית, ובכלל כל מסעדה גלילית, ותתפלא לראות שכולם עובדים בשבילך. כאילו אתה מודע לזה שישראל הפכה ליעד תיירותי של תיירי מסעדות שבאים קודם כל כדי לאכול בישראל?

dasi9

New member
באמת הרבה זמן

לפני כ 6-7 היינו במסעדה בכרמל והבעל החזיר איזו פסטה שלא אהב. הוחלף מיידית במשהו אחר. זה לא משהו יוצא דופן בישראל. אגב גם בחומוסיות בעכו אם לא ימצא חן יחליפו לך.

saritoosh22

New member
באמת הרבה זמן........

שיחות כאלו מתקיימות בישראל, אפילו קרה לי שהזמנתי מנה, לא ערבה לחיכי והחליפו לי בארחת, ללא חיוב נוסף ולבסוף קיבלנו קינוח מתנה ע"ח הבית.

RoyG NJ

New member
i think you missed the point.

זה לא שזה לא טעים או שהייתה שערה בצלחת או שפתאום נזכרתי שאני אלרגי לחסה ולא חשבתי שבסלט יש חסה. מדובר פה על .."פתאום" סתם ככה , לא בא לי - לפני שטעמתי. לא צריך אלטרנטיבה - פשוט לזרוק את המנה לפח ולהפסיד כסף. באמת , אף אחד לא ירים גבה או יעשה בעיות בישראל ? סבבה ... החוויה שונה ממה שאני זוכר. רגע , גם בכביש כולם נחמדים ומחכים שתסע בסבלנות ?

saritoosh22

New member
הגזמת!

בכביש כולם איומים, בלי יוצאים מהכלל! עדיין לא ברור לי מה יותר מסוכן, לגור בהתנחלות או לנסוע בכביש בישראל. ולא, לא פיספסתי שום נקודה.. אפשר להתחרט ולבטל מנה גם אחרי שכבר הוכנה כי כבר לא מתחשק בעיקר במדינת ת"א, למסעדות אינטרס אדיר לשמור אותך לקוח מרוצה.

Nobilis

New member
רפיסות של הלקוחה?

הזמנת מנה, כבר הכינו אותה, אם אתה לא לוקח אותה היא הולכת לפח, ואתה מחליט שבעצם לא בא לך? בעיני זאת דווקא חוצפה של הלקוחה.

RoyG NJ

New member
זו בדיוק הכוונה !

יש הבדל בין , לא טעים לי, יש לי ג'וק בצלחת לבין - פתאום לא בא לי ... אותו דבר עם החזרת סחורה (ביגוד וכו'). לא מזמן קניתי תכשיט לאישתי, זמן ההחזרה הוא 100 ימים. קניתי בAMAZON חיתולים (משלוח חינם) , ביקשתי לשלוח בחזרה כי הזמנתי את הסוג הלא נכון - שלחו שובר משולם מראש לUPS והחזירו את הכסף בזריזות. אז השאלה היא - עד איזה רמה ? החנויות לא מפסידות מזה כסף ?

joojoo

New member
ופה בדיוק קבור הכלב

החנויות מפסידות על הטרנזאקציה הספציפית, אבל מרוויחות הרבה יותר מכך שהמדיניות הליברלית ע"י משיכת יותר לקוחות מלכתחילה. זו בדיוק הנקודה שישראלים, לרוב, מפספסים, כי אנחנו רוצים ל"נצח" בכל דבר, קטן כגדול. אנחנו גדלים עם זה (כל העניין של ה"פראייר", למשל, שגם מתקשר לעניין הזה).

Woking

New member
זה לא רק מטוב ליבם

אני לא יודע מהן התקנות בארה"ב, אבל בבריטניה יש תקנות מאוד ברורות לגבי distance selling, שהם די לטובת הלקוח. אם הזמנת פריט לא נכון, זה לא לגמרי ברור שזאת אשמתך. לכאורה אפשר לטעון שתאור לא מפורט מספיק או מבלבל, ואז בבריטניה עלות ההחזרה על פי חוק היא על המוכר.כמובן שגם מותר לך לשנות את דעתך (תוך זמן סביר) ולקבל זיכוי מלא. במקרה זה המוכר יכול לדרוש שתשלם את המשלוח, אבל זה צריך להיות מצויין בפירוש בתנאים. ברירת המחדל היא שהמוכר משלם על החזרות. הסוחרים לפעמים מעדיפים לשאת בעלויות בכדי לא לעבור על התקנות. העובדה שזה גם עוזר למכירות בעתיד זה בונוס.

joojoo

New member
מי אמר שזה מטוב ליבם?

מדיניות החזרה ליברלית זה אינטרס חזק וברור של החנות, זה מגדיל מכירות ורווחים. בארה"ב הרשתות מבינות את זה, והן לא צריכות חוקים בשביל זה. אונליין עובד בדיוק אותו דבר - אם אתה קונה מרשת גדולה, לרוב תיהנה ממדיניות מאותה מדיניות החזרה שאתה רגיל אליה בחנות. אם אתה קונה ממוכר קטן, זה קייס ביי קייס.

sirpad

New member
הדבר מאוד תקף למסעדות בפרט

בזמנו הביאו לנו מחקר שטען שלקוח שעובר חוויה טובה במסעדה יספר על כך לשלושה ארבעה אנשים, בעוד שלקוח שעבר חוויה רעה במסעדה יספר על כך לעשרים איש. במקרה שלנו הלקוחה נתבקשה להזמין מנה ראשונה ומנה עיקרית בבת אחת, זה מועיל למסעדה לקבל את כל ההזמנה בבת אחת כדי לתזמן טוב יותר את המטבח, ואף ייתכן שהיה לחץ סמוי מצד המלצרית להחליט מראש על תפריט. להבא הלקוחה לא תזמין מנה עיקרית וראשונה יחד, כי היא תפחד שתשנה את דעתה, וגם פה המסעדה מפסידה. זה כמו לתת לך מאה יום להתחרט, אם תדע שאתה לא יכול להתחרט, אתה תקנה הרבה פחות קניות אימפולסיביות, וזה מה שהם רוצים שייקרה. הם רוצים שתבוא רעב למסעדה ותזמין הרבה אוכל מראש, גם במחיר של ביטול פה ושם.

billc

New member
נשאלת השאלה בקשר לבורסה

אם אדם קונה ולאחר שבוע מחזיר האם החברה מחשיבה את זה כמכירה יש לי הרבה פעמים הרגשה שהחברות הגדולות שנמצאות בנסדק רוצות לפרסם בדוחות הרבעון שהיה להם ככה וככה מכירות, רווח ברוטו ויכול להיות שהמספר הזה אפילו גדול מהרבעון הקודם אבל בשורה התחתונה הרווח הנקי קטן יותר או ההפסד הנקי גבוה יותר

RoyG NJ

New member
אני מניח שיש אחוז סטנדרטי של החזרות

לפי ענף והם לוקחים את הנושא בחשבון ותמיד מקזזים את האחוז לפני הגשת הדוחות..

Nobilis

New member
יש הבדל

בין לקוח שמחזיר מוצר שקנה באינטרנט, כאשר הסוחר יכול למכור את המוצר הזה שוב (גם אם הוא ספג מעט על המשלוח)*, לבין לקוח שמזמין מנה במסעדה ואז זורק אותה לפח (לא בגלל בעיה במנה, אלא כי לא בא לו יותר) וחושב שהוא לא צריך לשלם כי לא אכל אותה. * וזה בלי להיכנס לזה שכמו שאמרו מתחתי, ברוב המדינות שמורה ללקוח הזכות לבטל עסקת אינטרנט ברמה החוקית.

sirpad

New member
הלקוח לא חושב שהוא לא צריך לשלם כי לא בא לו

הלקוח שואל אם אפשר לבטל את ההזמנה, המלצרית עונה שכן, ופה הלקוח מתעקש שזה לא בסדר לבטל. פאקינג סלט, לא מנה באל בולי, או סטייק קוב בשווי חמש מאות דולר. אז רועי פה חשב שמדובר במלצרית אצילה מזן שקיים רק באמריקה, והוא טועה. הוסבר כאן לא אחת מה האינטרס של המסעדה בלצאת לארג׳ עם הלקוחה, האינטרס קיים גם בישראל, והמודעות אליו היא דיי ענפה. כמו שאמרתי קודם, יציאה למסעדה היא בילוי שהמוצר שלו הוא חוויה, ולא רק תחושת שובע. לא נהנית ושילמת אומר שסביר להניח שלא תבוא יותר.

Nobilis

New member
מה הקשר?

ברור לי למה המסעדה מאפשרת את זה. ואני עדיין חושב שזה חצוף מצידו של הלקוח.

למעלה