רק יהדות מתקדמת

רק יהדות מתקדמת

לדעתי היחידים שבאמת יכולים לייצג את היהדות הם הרפורמים. רק אצל הרפורמים הגברים והנשים יושבים ביחד ויש שוויון מוחלט, אין להם אשכנזים וספרדים אלה רק יהודים, ורק אצל הרפורמים העבודה שבלב זה מה שחשוב. אני אדם חילוני ויהודי מאמין, ורק הרפורמים יכולים ליצג אותי בין הזרמים הדתים. הרי מי אמר שהאורתודוכסים צודקים??? הרי גם האורתודוכסים קמו אחרי תקופת התנ"ך, ולא היו בתקופת התנ"ך אשכנזים/ספרדים וכו... והדתים שהיו הלכו בין הבתים, לימדו את הילדים, ועל הלימודים קיבלו אוכל ומקום לישון בו, אפילו לא הייתה להם נחלה... מי אמר שהם צריכים לחיות על חשבון המדינה??? לדעתי הזרם הרפורמי הוא הזרם הכי יפה, הכי שפוי והיחיד שיכול לאחד את העם היהודי, לאחד אשכזים וספרדים ולעשות שוויון מוחלט בין גברים ונשים. הרפורמים בעד הפרדת הדת והמדינה, ופוליטית הרפורמים רובם אנשים מתונים (פעם רוב אנשי התנועה ליהדות מתקדמת בישראל היו בעד מר"צ, אך כיום שינוי הכי גדולים שם אך מובילים בקצת על מר"צ ושאר השמאל). ניתן לראות שהרפורמים בעד צדק חברתי וניתן לראות שנוער תל"ם (הנוער של התנועה ליהדות מתקדמת) וגם התנועה עצמה עוסקים בהרבה תרומות ותמיכה למען החלשים. הרפורמים תמיד היו טובים לכולם... בתקופת מלחמת וויטנאם, הרפורמים בארה"ב עזרו לטפל בפצועים ואספו כסף למען אנשים שאיבדו חבר משפחה במלחמה (והם אפילו לא הסתכלו האם האדם יהודי או לא, הם פשוט תרמו, וזה נקראה להיות צדיקים). הנה התיאור של אורתודוכסי בעיני: מגיע עם שרשראות זהב על הצוור, משקפי שמש, שחור, כזה ערס עם בחורה, מגיע על אופנוע ואומר-"יו יו יו יו יו פקינג ביץ', תתפללו והכל יעבור מאן, יה". נאורתודוכסים פשוט שחצנים. פעם נסעתי עם נןער העבודה לדבר בכנסת בוועדת שדולה למען הנוער בישראל, ובדרך ראינו בירושלים דתים אורתודוכסים שלא עובדים, תולעים כרזה: "ההתנתקות רעה ליהודים". ואני חשבתי לעצמי: "מה הם מדברים? בטח קל להם להגיד, הם לא משרתים בצבא, הם לא נרצחים שם, מה איכפת להם מהחיילים שנהרגים שם?". גם חשוב לציין שרוב האורתודוכסים נגד ציונות. לעומת זאת הרפורמים, ציונים ופטריותים אמיתים אומרים: "טובת העם היא מעל הכל, ואם טובת העם אומרת שצריך לסגת מהשטחים הכבושים כדי להצייל חיים של חיילים ושצריך לסגת מהשטחים הכבושים כדי להביא שלום למען עתיד ילדנו ואם טובת העם אומרת שרק על ידי שלום נוכל להציל את ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית, אז צריך לסגת מהשטחים הכבושים". יש הרבה אורתודוכסים שחטאו, ידוע גם תופעת האונס ילדים בקהילה האורתודוכסית, אבל ניתן לשים לב שאצל האורתודוכסים סולחים למי שחטא וכל מה שחשוב שם זה להתפלל. לעומת זאת, הרפורמים אומרים: "אדם צדיק גם אם הוא מאמין וגם אם הוא לא מאמין, אדם צדיק אם הוא שומר על 10 הדיברות ומכבד את האחר, אדם ששומר על 'בין אדם לחברו'. יהודי אמיתי זה לא קשור לכמה פעמים אתה הולך לבית כנסת, וזה לא קשור לאמונה, זה קשור רק ביחס האדם לחברה". ולכן אני בטוח, שרק הרפורמים יכולים לאחד את העם היהודי.

למעלה