רק ורק את כל האמת ...

Wolfcub

New member
רק ורק את כל האמת ...

פעם חשבתי שכל החיים שלנו שווים לכסף. בעצם השאלה היא אם הכסף שווה את החיים שלנו ואם אנחנו צריכים לשאוף שכמה יהיה לך יותר כסף ככה תהיה יותר מאושר, ככה יהיו לך יותר יכולות/אמצעים להנות מהחיים כי אז תוכל לרכוש לעצמך יותר מתנות/מכשירים/אביזרים שחלמת לעצמך, לקנות את בית/מכונית חלמותיך , תוכל לפנק את עצמך ואת החברה/האישה יותר ממה שהיא חלמה, לגדל את ילדך ביותר דברים שהם רוצים וירצו, לשמח את חבריך/משפחה/קולגות על דברים שרכשת או אולי שהם יחושו קנאה על הדברים שרכשת . נכון זה נשמע כחלום חיינו, התגשמות ליבנו ומטרת חיינו שאליה אנחנו שואפים. זה בעצם האושר הכי כייף שצריך להיות שלנו הרי זה כל החיים שלנו בעצם לא? האם זה באמת באמת האושר שלנו? משום מה אני מתקשה במימוש החלום הזה. כאילו אני שואל את עצמי "איך זה יכול להשפיע על החיים שלי בעתיד". האם זה יכול להביא לתוצאות חיוביות או שליליות? או שבעצם אני סתם חושב יותר מידי קדימה ולא חי את ההווה כי הרי אין שום עובדה מעשית שאם אני אפעל בצורה x מסויימת אז יקרה כך וכך. אף אחד לא הצליח לחזות את העתיד ואף אחד לא יוכל כי לדעתי כל חיינו זה בלאגן אחד שלם של אי-סדר ואי-משוואה מדוייקת בה אנו נוכל לחיות את חיינו שיצאו מסודרים/מושלמים כל כך.כלומר, זה לא יתאפשר המצב המושלם הזה כי אין נוסחה מדוייקת לחיים. בדיוק כמו שתורת הכאוס מדברת וההיפך מחוקי ניוטון שאומרים בעצם שכל דבר בחיים זה משוואה לינארית/ביחס שווה אחד לשני. גם בגלל זה אני אוהב לראות את הסרט "אפקט הפרפר" בפעם המי יודע מה. אולי באמת הכי טוב שהחיים שלנו מבולגנים כל כך כי אז הם לא משעמעמים ויותר מעניינים/מסתורים/מרתקים את מוחיינו. אנחנו תמיד דרוכים בציפייה לעתיד/ללא נודע ואף פעם לא יודעים מה יקרה. אף פעם לא תיהיה לנו נוסחה שתתאים לנו כדי שנקבל משהו מסויים ורק ברגעים האחרונים של חיינו נדע את התשובה שהיא או שצדקנו או שטעינו. מעצבן לא? כל חיינו אנחנו עסוקים בליצור את הנוסחה המושלמת לחיים ורק בסוף אנחנו יודעים את האמת שאליה שאפנו או שהיינו צריכים לשאוף.ואם זה היה הפוך? אם היינו יודעים כל צעד שאנחנו עושים אז מה הכייף/התועלת בכל זה ? אוףףףףף... בעצם אני רוצה ולא רוצה שום חלק מזה. הפחד מהעתיד מכרסם במוחי כאילו כל צעד שלי זה או שגיאה או הצלחה. אופטימיות זה גם לא הצד החזק שלי אז כך שבעצם אני לא חי את חיי כרגע באושר. לפעמים כן , תלוי. יש לי ראייה פסימית לחיים אבל לא עד כדי כך שאני מוכן להתאבד בשביל זה . לא ולא . אני חי מספיק זמן לדעת שביום מין הימים זה יעבור לי ואני נמצא באיזה שלב/נקודת מפנה בחיים שהמצב יהיה אחרת ויותר טוב. אני רוצה שיהיה לי כסף כדי שאוכל להתקיים ולכלכל את עצמי ואת משפחתי אבל אני לא רוצה להגיע למצב שהכסף יהווה המטרה העיקרית שאליה אני צריך להשיג/לשאוף/לחלום. האם זה יהפוך אותי לבן אדם מאושר? זה לא נשמע קצת מבולבל מידי? האם קו המחשבה שלי עד כדי כך לא שפוי שאני צריך הסתכלות פסיכאטרית דחופה? האם כל מה שכתבתי הם שטויות במיץ? לפעמים אני חושב שאולי אני סתם מגזים/מקצין במחשבות שלי ושזה עוד עונה שצריכה לחלוף לה מתישהוא ואז ביום הזה הכל יראה לי אחרת ואני אומר לעצמי "יא אלה בן אדם, מה זה השטויות האלו"? "מה אין לך חיים?" "תראה איזה שמש נפלאה מקרינה את חיינו בחום ובאהבה " "תראה איך הציפורים מצייצות" "תנשום את האוויר הצח ...ותגיד תודה להוא שברא אותך על ההזדמנות לקום כל בוקר מחדש". ברסמי יש בזה משהו. אני כנראה נהנה יותר מידי לקטר על החיים שלי ששכחתי כי בעצם החיים שיש לי, זה בזכותו. אבל באמת כמה שאני מנסה לשכנע את עצמי שהכל בראש וזאת סתם עוד איזה אפיזודה חולפת אני מתקשה להחזיק זמן בכך וזה חוזר אליי, שוב.

magenta73

New member
כסף זה לא אושר

דוגמא לכך היא הרבה אנשים קשי יום, עניים, המאושרים ומסופקים ממה שיש להם. ולעומתם אנשים עשירים שאין להם מרגוע. כן. כסף בהחלט יגרום לחיים שלך להיות יותר קלים ולהשיג את כל הדברים החומריים... ואנחנו הופכים להיות עבדים שלו... חושבים שהוא מה שיביא מרגוע. אושר. ממש לא כך הדבר... הנה, במקרה אתמול גנבו לי את הארנק, עם כל המסמכים שאתה רק רוצה ועוד כל מיני דברים שאני שומרת בו... ואתה יודע על מה התבאסתי? לא על הכסף... ממש לא. כסף בא והולך. וגם לא על המסמכים... כן זו פרצדורה ובירוקרטיה (וכסף...) ללכת ולהוציא את הכל מחדש... אבל יאללה, בסוף הם יחזרו... או יותר נכון יונפקו מחדש... התבאסתי על תמונות ששמרתי בו... על שיר שכתבתי ששמרתי בו... על ציור קטן שצייר לי הבן דוד הקטן שלי... כל אלו לא יחזרו. והם הדברים החשובים בחיים...

כסף,כסף, כסף ../images/Emo130.gif

מאז ומתמיד לא נתתי לכסף משמעות גדולה בחיי, זה סה"כ אמצעי לחיות בכבוד, לא מחפשת להיות עשירה וזאת אחת הסיבות שממש לא היה לי איכפת שאני לא ארוויח מיליונים מעבודה בתור מורה, והאמת שאני חושבת שכסף לא רק שיכול להרוס קשרים, הוא עושה זאת ביעילות רבה- והמקרה של דודה שלי ואבי יעיד על כך- לא מדברים שנים בגלל עניין ירושה. יש כל כך הרבה חוץ מכסף בעולם:פריחת הפרחים
, ציפורים מצייצות
וכל אותם דברים קסומים, כמו אהבה
, כמו החיים עצמם שמתפספסים בד"כ כשאנחנו להוטים כל כך בעקבות הכסף. מבחינתי כסף הוא רק אמצעי לחיות בצורה מכובדת, לא מחפשת לגור בבית ענקי עם פיליפינים או וואטבר, מחפשת להשפיע על העולם, ולא לא חייבים להיות עשירים בשל זה.

לירננה

New member
כסף הוא אמצעי ../images/Emo45.gif

מסכימה בהחלט! וחוץ מזה גם לא דרוש לנו כל כך הרבה אחרי הכל. אני יודעת להסתפק בפחות ושמחה על זה,זה עושה לי את החיים הרבה יותר קלים (כמה שזה נראה הפוך לכאורה. כי לכאורה נראה שכסף עושה את החיים יותר קלים,אבל בעצם היכולת לחיות עם פחות כסף עושה את החיים קלים)

omer73

New member
תראה,

אני לא אשקר, גם לי יש שאיפות חומריות, והשעון שאני רוצה עולה 15,000 ש"ח, ואני לא אתחיל לפרט, אבל יש לי חומריות. אבל, וזה אבל גדול, יש דברים שכסף לא יכול לעזור וכסף לא יכול להביא- כמו בריאות ואהבה. ואם חס וחלילה אני לא אהיה בקו הבריאות ו/או שלא תהיה לי אהבה כל זה לא יהיה שווה כלום, כי תמיד אני ארגיש שמשהו חסר. ככה שכסף זה דבר מאוד חשוב ע"מ לחיות ברמת חיים גבוהה, אבל זה לא הכל בחיים, ולא רק כסף יעשה אותך מאושר.

למעלה