רק האוייב חייב למות

ash to ash

New member
רק האוייב חייב למות

ראשית ברצוני לציין שעמיר בניון הינו אחד היוצרים האהובים עליי ביותר, אך לאחרונה אני מרגיש דיי מאוכזב וכמו שעלמה אומרת "פייר אני ממש מאוכזבת". ולא ידעתי איפה לבטא את האכזבה שלי עד ששמעתי על הפורום הזה ופשוט פה אני מבין למה אני ממש מאוכזב. המשיחיות והליכה אחריו בעיניים עצומות די מעצבנות אותי. למרות שהשיר האחרון שכתב ביטא עצבים אצל כולנו , אך אנו לא חייבים להסכים איתו, במדרש נאמר "הקם להורגך השכם להורגו" אך לא את כל מי שבדרך. אז רק האוייב צריך למות או גם כמה כפרים שבדרך ואזרחים חפים מפשע שהיו שם?. התמונות הקולות וכל מה שמסביב צריכים להזכיר לכולנו שאנו בני אדם אחרי הכל, ולהיכנע לכמה מטורפים עם זקן וגלביה שרוצים לסחוף אותנו למשחק המטורף שלהם לא עוד אנחנו יותר חכמים. וממך עמיר אני מצפה להיות פחות מטיף פשוט תתמקד במה שאתה יודע הכי טוב וזה לכתוב מוזיקה. כי בלהטיף לכולנו איך להתנהג ולחנך את העולם אתה פשוט לא טוב!!!

AviHayun

New member
סליחה אבל זה לא מדוייק.

כל המדינה יודעת מהי רוח השיר, במיוחד אחרי התכנית של גיא פינס, ומי שמלכתחילה לא אהב את מה שעמיר חושב ולכן גם כותב - לא היה צריך לבזבז זמנו בלשמוע את השיר. עמיר בניון לא מטיף לאף אחד, אין לו את הזכות ויתרה מזאת- את לו את העניין לעשות זאת. כאב לו, אז הוא מבטא את כאבו במה שהוא הכי יודע לעשות - לכתוב שיר. הרי מה ההבדל בין שיר זה לבין לבטא כאב על מה שתעשיית המוסיקה עשתה לו, כמו בשיר הכל עד לכאן? מה בגלל שעכשיו עמיר בניון יותר ברור ומשתמש במטאפורות פחות מסובכות אז זה עושה אותו למטיף? ואולי השיר "אולי הפעם" הוא שיר על ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון? הרי זו צביעות לבוא ולכעוס עליו או להגדיר אותו כמנהיג שסוחף אחריו מאמינים בצורה עיוורת. לעניות דעתי ולפי המעט שאני מכיר את עמיר בניון, הדבר האחרון שהוא חושב על עצמו זה שהוא טוב, חכם או מבין יותר מאחרים, הרי בכל הזדמנות שיש לו הוא קורא לעצמו אפס מאופס. ו-ל-ס-י-ו-ם: עמיר בניון לא רוצה להנהיג את המדינה הזו ובטח לא לחנך אותה. הוא מדבר על מה שכואב לו, וזהו. מפריע לי מאוד שאנשים שחרטו על דגלם את סמל הסבלנות (ועיקרם אנשי שמאל) מאבדים כל כך מהר את העשתונות כשמדובר ביהודי שאומר את דעתו וזו מנוגדת לדעתם. צריך שיהיה את הרצון להקשיב ולהבין כל אדם, וכבודו במקומו מונח. לא צריך להסכים עם כל מילה שלו, אך בטח לא ליצור אנטגוניזם כזה.

וואלה אבי- מסכימה עם כל מילה!

כואב לו ועל זה הוא בד"כ שר. נכון שהתרגלנו לקחת את שירים שלו כל אחד לאן שרק בא לו ואת השיר הזה אפשר לקחת רק למקום אחד.. וזה המקום שכואב לעמיר ולכולנו עכשיו.. אז מי שמתחבר שיתחבר ומי שלא שיתאזר בסבלנות לשירים הבאים ובינתיים נתאזר כולנו בסבלנות תוך רכישת מידות ודרך ארץ של כבוד ,סבלנות וסובלנות לכל הדעות והזרמים בעמ"י.

ו ר ד ב

New member
"פייר אני ממש מאוכזבת"

הרגת אותי מצחוק!

למעלה