רק בשיפוצים מתעסקים פה?

רק בשיפוצים מתעסקים פה?

מה עם קצת פילוסופיה.. כמו.. אין לי סימפטיה לאנשים.. בתל אביב. מישהו יכול לומר לי למה?

עלה13

New member
אפשר וכותבים על כל נושא. מזמנת...

לעלות נושאים בכל תחום, לי יש סימפטיה מיוחדת לא/נשים בתל אביב ובפרט ובכל מקום, אנחנו יצורים מופלאים, צריך רק מעט מודעות ואהבה, תל אביבים הם א/נשים שהם קודם כל מהגרים, יש להם דיעה על כל דבר ויוצאים לרחוב בשביל כל דבר, הם חולים על העיר, או לא סובלים אותה, אוהבים את האתרים שבה או שלא סובלים את האתרים שבה, הם הם נולדו בה אז הם אדישים לה למעט לחניה. מאוד אוהבים להתגעגע, בגלל זה הם רוצים שכל פרויקט בן שתי עשורים ומעלה יגרס ע|י שופל כי אז יהיה אפשר להתגעגע וכמובן שזה סטיגמתי.

Deanb

New member
"קודם כל מהגרים..." לא להכליל

נולדתי וגדלתי בת"א... זו העיר שלי מגיל מינוס 9 חודשים

down under

New member
מרבית תושבי תל אביב לא נולדו בה

או שהם באו מעיר (או מושב/קיבוץ) אחרת בארץ או שהם באו לישראל בכלל ממדינה אחרת.
אפשר לאמר שזו כמעט עובדה. במקרה המינימלי אני משער לעצמי ש-40% מתושבי ת"א הם ילידי מקום אחר בארץ ו/או בעולם.

בבאר שבע או חדרה או חיפה זה באחוזים הרבה יותר נמוכים.

prizman

New member
אני חושב שב 40% אתה עדיין די לארג'.

להרגשתי, לא בדקתי, זה עובר את ה 50%.

עלה13

New member
אם אקח את זה אלי...

מעל ל80% ממכריי כולל אותי הגענו אל העיר בשנות ה20 לחיינו, חלק התחתנו ועברו לעיר אחרת בארץ ובעולם וחלק נשאר בה, אני לא יכול להצביע על אחוז מדוייק אבל אם יבדק אני מניח שנגלה שרוב תושבי תל אביב הם מהגרים מהערים אחרות, אגב אני מכיר סיטואציות של תושבי תל אביב שנולדו בה והגרו לערים אחרות בעולם וגם עזבו לערים אחרות, בכל אופן תל אביב בנויה מהגירה שהביא איתה מטען שמפרה את העיר, השדרותים הביאו מוסיקה, הירושלמים קולינריה, אומנות רחוב, רוב המאבקים מכל מקום מתקיימים בה, אחוז גדול מצעיריים מכל רחבי הארת שוהים בה לפחות מס' שנים, שלא לדבר על ההשפעה וההתרכזות בה של עובדים, מבקרים, תיירים וכמובן הטרנדים שהעיר חווה, פעם ניו יורק, פעם לונדון, פעם פריס, היום ברלין.
תל אביבים שנולדו בתל אביב די נעלמים בסבך, יש דור ותיק, חלקם מעמד ביניים, חלקם עמידוחלקם אלפיון שבעיקר צורך תרבות ממסדית כאופרה, קונצרטים, הצגות, מוזיאונים ונע בין העיר לערים בעולם שהם די מחוברים, מתוקשרים ובעלי תפקידים במוסדות העיר, יש את האוכלוסיה שנולדה בעיר וגרה בדרום, במזרח וביפו מעמד מוחלש, מזרחים, ערבים, מהגרים שחיה בעולם אחר לגמרי וקשה ומתמודדת עם סוגיות של מגורים, גני ילדים, בתי ספר ותעסוקה, זהות והדרה, היו תקופות בהסטוריה של העיר שאוכלוסיות נויידו ממקום למקום, כמו תושבים שחיו בנווה צדק והוברו לשכונות הדרום, מזרח ומבואות יפו.
מה שעושה את העיר הזו זה השפעת ההגירה אליה שמאפשרת שיוויון ואלטרנטיבה ויותרת את העיר ומאפשרת למעשה לתושביב ולמבקריה להיות חלק פעיל שחי, צורך ומשפיע על התפתחותה.

ailag

New member
נשמע כמו הכללה

יש הרבה אנשים מטיפוסים מאוד שונים בתל אביב.

יש גם הרבה סטיגמות שמנסות להראות תל-אביביים בצורה שטחית, כאילו כולנו בטלנים שיושבים בבית קפה כל היום ומדברים על דברים פלצניים.
אבל אלו רק סטיגמות.

נשמע הגיוני או שאצלך זה אחרת?

הנה כמו פריזמן למשל.. תל אביבים מסוגו..

אין לי סימפטיה אליהם. אני שונאת את הפלצנות, ההתנשאות, הניכור, עד לרמת אכזריות ממש.

ואין לי בעיה עם ישיבות בבתי קפה..

כל עוד אף אחד לא מעביר ביקורת על הקפה שלי..

prizman

New member
תלאביבים מסוגי,

בלי קשר לעובדה שכרגע אני חי בתאילנד אני מצפה ממישהו שמדבר על פילוסופיה
שיצינ טיעון פילוסופי.
"אין לי סימפטיה לאנשים.. בתל אביב." זה לא פילוסופיה, זו הפרחת משפט.
תתפלאי אבל גם בחוג לפילוסופיה באוני' העברית או באוני' ב"ש לא היו מתייחסים
לזה כפילוסופיה.
את מצפה לאהדה על המשפט התמוה שלך?
אז תצפי. זו בעיה שלך. זה לא שאני מתנשא אלא רק מציג עובדה פשוטה.
יש לציין שהסימפטיה שלך לא ממש חשובה לי ולא תהיה חשובה לי כשאחזור.

prizman

New member
עוד מעט אנוח.

ממי את כן מצפה לאהדה בפורום הזה ומדוע?

למעלה