אם אקח את זה אלי...
מעל ל80% ממכריי כולל אותי הגענו אל העיר בשנות ה20 לחיינו, חלק התחתנו ועברו לעיר אחרת בארץ ובעולם וחלק נשאר בה, אני לא יכול להצביע על אחוז מדוייק אבל אם יבדק אני מניח שנגלה שרוב תושבי תל אביב הם מהגרים מהערים אחרות, אגב אני מכיר סיטואציות של תושבי תל אביב שנולדו בה והגרו לערים אחרות בעולם וגם עזבו לערים אחרות, בכל אופן תל אביב בנויה מהגירה שהביא איתה מטען שמפרה את העיר, השדרותים הביאו מוסיקה, הירושלמים קולינריה, אומנות רחוב, רוב המאבקים מכל מקום מתקיימים בה, אחוז גדול מצעיריים מכל רחבי הארת שוהים בה לפחות מס' שנים, שלא לדבר על ההשפעה וההתרכזות בה של עובדים, מבקרים, תיירים וכמובן הטרנדים שהעיר חווה, פעם ניו יורק, פעם לונדון, פעם פריס, היום ברלין.
תל אביבים שנולדו בתל אביב די נעלמים בסבך, יש דור ותיק, חלקם מעמד ביניים, חלקם עמידוחלקם אלפיון שבעיקר צורך תרבות ממסדית כאופרה, קונצרטים, הצגות, מוזיאונים ונע בין העיר לערים בעולם שהם די מחוברים, מתוקשרים ובעלי תפקידים במוסדות העיר, יש את האוכלוסיה שנולדה בעיר וגרה בדרום, במזרח וביפו מעמד מוחלש, מזרחים, ערבים, מהגרים שחיה בעולם אחר לגמרי וקשה ומתמודדת עם סוגיות של מגורים, גני ילדים, בתי ספר ותעסוקה, זהות והדרה, היו תקופות בהסטוריה של העיר שאוכלוסיות נויידו ממקום למקום, כמו תושבים שחיו בנווה צדק והוברו לשכונות הדרום, מזרח ומבואות יפו.
מה שעושה את העיר הזו זה השפעת ההגירה אליה שמאפשרת שיוויון ואלטרנטיבה ויותרת את העיר ומאפשרת למעשה לתושביב ולמבקריה להיות חלק פעיל שחי, צורך ומשפיע על התפתחותה.