רק בפסח

רק בפסח

רק בפסח... / לא ידוע 1. רק בערב פסח דוכני הפלאפל עם תעודת הכשר דופקים קופה של שנה שלמה . 2. רק בפסח מוכרים את המדינה לערבי. בשאר השנה נותנים להם אותה בחינם. 3. רק בפסח מתחילים להיות רעבים כבר יום אחד קודם. 4. רק בפסח עוגיות קוקוס נחשבות לאוכל . 5. רק במימונה ראש הממשלה מגיע לנתיבות. 6. רק בערב המימונה אתה מגלה שמשפחת בירן מקומה 4 בעצם עברתה את השם מביטון . 7. רק בפסח מישהו שאוכל לידך בוטנים, מגרה אותך . 8. רק בפסח האשכנזים מרגישים דפוקים. 9. רק בפסח כולנו רעבים ללחם . 10. רק בפסח אתה כל הזמן רעב ולמרות זאת משמין בטירוף . 11. רק במוצאי פסח מאפיית אבולעפיה נראית כמו גן סאקר ביום העצמאות. 12. רק בפסח הנהלת קולגייט העולמית לא מבינה למה הצריכה של מברשות השיניים בישראל עלתה ב-350% . 13. רק בליל הסדר כולם קוראים כל שנה "לשנה הבאה בירושלים" אבל יודעים שבשנה הבאה, ימות העולם, הם אצל ההורים שלה בגבעת שמואל . 14. רק בליל הסדר מחפשים בבית הכנסת " אוהל נחמה" בקטמון עשירי למניין. 16. רק בשבוע שלפני פסח זוכה סט התלמוד בבלי שקיבלת בבר מצווה להיפתח למספר שניות, לצורך ניעור בלבד כמובן. 17. רק בפסח המילה "לגנוב" (את האפיקומן) נאמרת בהקשר חיובי. 18. רק בפסח יאיר לפיד רגוע בקשר לנושא לטור ב-"7 ימים". הוא כבר יכתוב כמו כל שנה עד כמה בבית דניאל כולם אוכלים חמץ ונורא כיף. 19. רק בשבועיים שלפני פסח, ביסלי, עוגיות, ופלים, שקיות גדולות של שקדי מרק ושש פיתות ביום הופכים להיות מרכיבים חיוניים בהתפתחותו התקינה של הילד . 20. רק בליל הסדר מותר להכניס אצבעות לכוס השתייה, לטפטף על המפה ולא להיחשב לברברי . 21. רק בליל הסדר כל הגברים מרגישים בשמיים כשמביאים להם את הנטלה לשולחן. (הם נוחתים בעת שטיפת הכלים אחרי אפיקומן). 22. רק במוצאי המימונה אפשר לשלוף סוף סוף את האטמים מהאוזניים: הפעם הבאה שנשמע את קולו הטורדני של יעקב טרנר, פוקד עלינו לבוא למוזיאון חיל האוויר

24 דברים שיעשו לכם טוב

רשימה של 24 דברים שרצוי לעשותם כדי להיות מאושרים./ מתורגם מאתר "רוחניות" אמריקאי. 1 - עשה לך מנהג של הליכה יומיומית בת 10-30 דקות, ובזמן שאתה צועד - חייך! זו תרופת המחץ האולטימטיבית אנטי דיכאון. 2 - שב בבידוד ובדממה לפחות 10 דקות ביום. דבר עם האלוהים שלך, יהא מי שיהא, או עם כוח עליון, המנהל של העולם, הבוס הגדול - תקרא לו איך שתקרא, אבל דבר אתו. 10 דקות רצופות. תשיג מנעול לחדר שלך אם צריך... 3 - כשאתה קם בבוקר - רשום על חתיכת נייר את ההצהרה עם שתי הנקודות הבאות: א - המטרה שלי היום היא........ ב - אני מודה היום על ........... (לכל יום חייבת להיות מטרה כדי שלא יהיה מבוזבז, ובטוח שבכל יום יש לפחות דבר אחד שאתה אסיר תודה עליו. הכתיבה של שתי המילים האלו עוזרת להביא אותן למודעות ולמציאות, ובאיזושהי דרך גם עוזרת ליצור מציאות.) 4. אכול יותר מאכלים שגדלים על עצים וצמחים שונים, ופחות דברים מעובדים שבאים בקופסאות ויוצאים מתוך מפעלי ענק. 5. שתה תה ירוק והרבה מים, פשוט מים. אכול אוכמניות, ברוקולי, סלמון מאלסקה ושקדים ואגוזים... 6. נסה לגרום לפחות לשלושה אנשים לחייך מדי יום. זה לא ממש קשה, צריך רק להשתדל! 7. אל תבזבז את זמנך היקר על רכילות, על עניינים שקשורים לעבר (שאתה ממילא לא יכול לתקן או לשנות) על מחשבות שליליות, ובעיקר - הזהר ממה שנקרא "ערפדי אנרגיה". לכולם יש מישהו כזה בסביבתם, והוא חי על האנרגיה שהוא מוצץ מהם - התרחקו ממנו! בזמן שיתפנה - השקיעו את מרצכם בדברים חיוביים שיייכים להווה, לכאן ועכשיו. 8. אכול ארוחת בוקר כמו מלך, צהרים כמו נסיך, וארוחת ערב כמו סטודנט תפרן שגמר את הקצבת הכסף החודשית שלו. (טוב, לא חוכמה, את הבוקר והצהריים "גנבו" לנו מהרמב"ם שלגבי הערב המליץ לאכול כמו אביון) 9. החיים הם לא משחק הוגן, כולנו כבר נוכחנו בזה. אבל בכל זאת - הם טובים! ראה את הצדדים היפים שלהם.. 10. החיים קצרים מכדי לבזבז אותם בשנאה למישהו. תרפו, ותרוויחו זמן פנוי. 11. אל תיקח את עצמך יותר מדי ברצינות. אף אחד לא לוקח אותך כך, אז תהיה כמו כולם. 12. אתה לא עד כדי כך חשוב שאתה חייב לנצח בכל ויכוח ומחלוקת. אפשר לצאת בהבנה של אי הסכמה, לא צריך תמיד לצאת עם ידך על העליונה. 13. עשה "שולם" עם עברך, כדי שהוא יניח לך לחיות את ההווה שלך בשקט. עבר רודף זה פתח להווה קשה ועתיד אומלל. 14. אל תשווה את החיים שלך לחיים של אחרים. אין לך צל של מושג איך ה"טיול" שלהם בעולם הזה עובר עליהם. 15. אף אחד לא אחראי על האושר שלך, רק אתה עצמך. 16. כל "אסון" שמתרחש בחייך - קטן כגדול - נסה לבחון אותו דרך השלה "האם בעוד 5 שנים זה ישנה לי משהו?" תתפלא כמה דברים לא עוברים אפילו את סף השבוע, החודש או השנה. זה רק המחשבות המטרידות עליהם שלא עוזבות אותך אם לא תגרש אותן בכוח. 17. סלח לכל אחד על כל דבר. (זה "נוצרי" מדי) 18. מה שאחרים חושבים עליך - זה בכלל לא עניינך. זו בעיה שלהם, לא שלך. 19. אלוהים (לפי אמונתך, ויתכן שאתה מאמין ביקום, בכוח עליון, במלאכים, וכו´ - כל אחד ואמונתו) מרפא הכל! אבל את צריך לדבר אתו, לבקש ממנו. ככל שהוא כל-יכול, בכל זאת יש דברים שהוא לא מנחש, או שהוא מנחש אבל רוצה לשמוע אותך אומר אותם. 20. לא משנה כמה סיטואציה מסוימת טובה או רעה - מהר מאד היא תשתנה. תזרום אתה. 21. מקום העבודה שלך לא יטפל בך כשתהיה חולה. המשפחה שלך כן. אז תשקיע בה! 22. קנאה היא ביזבוז זמן. יש לך כבר את כל מה שאתה צריך ברגע זה. כשתצטרך עוד - יהיה לך עוד, בלי קשר למה יש לאחרים. 23. כל לילה לפני לכתך לישון, מלא במחברת שלך שני דברים: א - היום אני מודה על ...... ב - היום הצלחתי ל...... 24. כשאתה מדופרס, תתחיל למנות את כל הדברים הטובים שהתברכת בהם. עזוב לרגע את הדברים הרעים בצד. התרכז רק בטובים. בטוח שתתחיל לחייך הרבה יותר מהר משאתה חושב...

לבנדר3

New member
לידועה בצבור

אכן תזכורת טובה ובעלת ערך לשימוש בחיים אני יודעת מתוך נסיון שהם בעלי ערך

../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif אכן נחמד והנה, הזמנה לסדר פסח.....

יהודי זקן בפיניקס מתקשר לבנו בניו יורק:"ממש חבל לי להרוס לך את היום, אבל אני חייב לבשר לך שאמא שלך ואני מתגרשים. ארבעים וחמש שנות סבל וייסורים, זה בהחלט מספיק". הבן צורח: "אבא, על מה אתה מדבר?!" "אנחנו כבר לא מסוגלים להסתכל האחד על השנייה", משיב הזקן, "נמאס לנו מהיחסים שלנו, ולי נמאס לדבר על זה, אז תתקשר אתה לאחותך בשיקגו וספר לה" וניתק את הטלפון. פרדי, הבן, מתקשר לאחותו שמתפוצצת בטלפון למשמע ההודעה: "נראה להם שהם מתגרשים?! אני אטפל בזה". היא מיד מתקשרת לצעוק על אבא שלה: "אתם לא מתגרשים! אתה שומע? אל תעשו שום דבר עד שאני מגיעה. אני מתקשרת בחזרה לפרדי ושנינו נהיה מחר. עד אז אל תעשו כלום. שמעת אותי?" ומנתקת. הזקן מנתק את הטלפון ומסתובב לאשתו: "טוב, הם באים לפסח ומשלמים בעצמם על כרטיסי הטיסה".

המקצוע שלי

יום אחד הלכתי להוציא רישיון נהיגה ופקיד הקבלה שאל אותי במה אני עוסקת. לא ידעתי כיצד לתייג את עבודתי כאם ומה לענות. בראותו אותי מהססת מה לענות ניסה להסביר לי את כוונתו באומרו: "האם את עוסקת במשהו או את סתם אחת". "‏בוודאי שיש לי עבודה" עניתי, "אני אם ". ובתגובה ענה הפקיד בהחלטיות: "אנחנו לא רושמים אימא בתור עיסוק, נכתוב עקרת בית". שכחתי לגמרי מאותו המקרה עד שלא מזמן קרה לי אותו הדבר במשרד ממשלתי. הפקידה הייתה כמובן אשת קריירה יעילה בעלת מעמד גבוה ובעלת תואר מרשים: "חוקרת רשמית". "‏מה עיסוקך?", שאלה הפקידה. מה גרם לי לענות כך איני יודעת אבל המילים יצאו מפי בפשטות: "אני חוקרת במדעי ההתנהגות בתחום התפתחות הילד ויחסי הגומלין בחברה שלו". הפקידה נפעמה, העט נשאר דומם באוויר והיא בהתה בי כאילו לא האמינה למשמע אוזניה. חזרתי על התואר באיטיות תוך שימת דגש על המילים החשובות ביותר, לאחר מכן נדהמתי לראות איך הכרזתי נכתבה באותיות של קידוש לבנה בטופס. "‏הרשי לי לשאול אותך..", שאלה הפקידה בהתעניינות רבה, "במה בדיוק את עוסקת בתחום המחקרי?". בקול שליו ורגוע שמעתי את עצמי עונה לה: "יש לי תוכנית של מחקר מתמשך (לאיזו אימא אין?) במעבדה ובשטח (ביום רגיל הייתי מתייחסת לזה כאל הבית ומחוצה לו.( אני עובדת למען המחקר כולו (כל המשפחה) וכבר יש לי ארבעה פרסומים (כל ילדיי.( כמובן שזו אחת העבודות בעלות הדרישה הכי גבוהה בשטח ההומאני (האם ישנה איזו אימא שאינה מסכימה?) ובדרך כלל אני עובדת 14 שעות ביממה (למעשה זה יותר, משהו כמו 24 שעות.( "אבל בעבודה שלי יש הרבה יותר אתגרים מאשר לכל עבודה פשוטה והתמורה יותר מכלכלית היא קשורה לתחום הסיפוק האישי." היה אפשר להרגיש את כובד הראש שהקדישה הפקידה בזמן מילוי הטופס. ברגע שסיימה את התהליך קמה מן הכסא וליוותה אותי בעצמה עד לדלת. בבואי הביתה, נרגשת ממקצועי החדש באו לקראתי שלושה משותפותיי למעבדה בנות 13 , 7 ו- 3 שנים. למעלה יכולתי לשמוע את האב טיפוס החדש בתוכנית של התפתחות הילד (בן ששה חודשים) בודק תוכנית חדשה של פיתוח הקול. הרגשתי מנצחת, ניצחתי את הבירוקרטיה. נכנסתי למרשם האוכלוסין כבעלת תפקיד בכיר ובלתי ניתן להחלפה באנושות מאשר "עוד אימא אחת "... האמהות... איזו קריירה זוהרת, במיוחד כאשר היא נושאת תואר. (אמייל )

ומשהו על אחריות - גם הגיע במייל...

המילה אַחֲרָיוּת היא מילה מדהימה - כמו כל השפה העברית: ראשית היא מתחיל ב- א ומסתיימת ב- ת, והכוונה היא שכשמישהו לוקח אחריות, היא צריכה להיות כוללת מההתחלה ועד הסוף. שנית, המילה אחריות היא מילה במשמעות מצטברת, כלומר : א - הכוונה היא לאני , קודם כל אני צריך לקחת אחריות על עצמי. אח - לאחר שלקחתי אחריות על עצמי אני יכול לקחת אחריות על אחי , הכוונה למעגל הקרוב אלי. אחר - השלב הבא הוא לקיחת אחריות על האחר - והכוונה היא לכל אדם. אחרַי - ברגע שלקחתי אחריות על שלשת המעגלים הראשונים אני יכול להוביל אחרַי. אחריו - אמונה. יש כאלו שיגידו אלוהים, יש כאלו שיגידו הבריאה, אנרגיה קוסמית. ולבסוף – אחריות. מה שעוד לומדים מהמילה המדהימה הזו היא שיש חשיבות לסדר : אדם אינו יכול להיות אחראי על אחר לפני שהוא אחראי על עצמו.

למעלה