רק בישראל

איפה ישראל בכל זה?

מה פירוש "רק בישראל"? ישראל היא מדינה מדינה היא שטח בו מנגנון שלטוני משליט את חוקיו הסיפור העצוב כולו, מתרחש מחוץ לתחומה הריבוני של ישראל . האיש בחר להגר ממדינת ישראל לשטח בו לא חלים חוקיה: הוא חי ,נאבק על עמדותיו ונקבר במקום בו מדינת ישראל אינה ריבון (לפי החלטתה שלא להיות הריבון בו) ומצא את מותו כמה ק"מ מצפון לגבולה. ישראל כאן היא לא יותר ממיקום הימ"ח.

ריבונו של עולם!

מה אתה רוצה אלעד? אה? מה אתה רוצה לומר כשאתה מפרסם פה הודעות כאלה או מביא קישורים כאלו? מה בדיוק אתה מנסה להשיג? אתה רוצה לנגח אתה השמאלנים? אתה רוצה לזעזע? אתה מנסה שייפתח פה ויכוח? אתה רוצה לזעוק בקול גדול "אמרנו לכם"? אתה רוצה רחמים? שירחמו עליך? או אולי אתה מבקש מאנשים שירחמו על היקר הזה מרחביה שנהרג? יכול להיות שפשוט כואב לך ואתה רוצה לשתף, ופה המקום שבו תמצא אוזן קשבת ולב מבין? תגיד לי, מי אתה? איזה מן בנאדם אתה שאתה בא אלי עכשיו, כשאני כואב כל יהודי שנהרג שם, ומתחיל עם האני אפילו לא יודע מה שלך? תאמר לי מה לכל הרוחות אתה רוצה??? בסדר, תכעס, אין בעיה, תהיה זועם ומתוסכל עד אין קץ. אבל למען השם, תהיה בן אדם! יהי רצון שימחקו את השרשור הזה. יהי רצון שלא יהרג לנו עוד אף אחד. יהי רצון שתהיה לנו שבת שלום.

גם אצלי הוא לא נפתח

התגובה של החכם והתם חזקה מאוד, ואני מניחה שזה לא עניין של מה בכך. אבל אני לא יכולה לדעת אם הקריאה למחיקה אכן מוצדקת. אם מישהו ידווח לי במסר (בחצי השעה הקרובה) במה מדובר אוכל אולי להחליט אם יש עילה למחיקה.

שרוֹן

New member
זה אחד החיילים שנהרג בבנת ג'בל

יש תמונה שלו (זו שפורסמה בעיתונים), ולידה תמונות שלו מתנגד לכוחות צה"ל שפינו אותו מישוב ברצועת עזה. ומתחת לתמונות שלל תגובות כצבעי הקשת.

אלעד2

New member
לא מתנגד ולא רצועת עזה

התמונות הן מחוות גלעד. וזאת לא פרובוקציה מצידי, זאת מציאות של ארץ אוכלת טובי בניה.

זו לא הייתה קריאה למחיקה

זו הייתה תפילה. וזה הבדל, כי לא נראה לי שפורמלית זה בעייתי, אלא שבי זה פגע. העניין הזה של להלביש את הרצון שלו ל(למה? לויכוח? לניגוח? לא יודע....), על גבי הכאב על ההרוגים, שלפחות אצלי אני יודע שהוא באמת, צרם לי מאוד מאוד. (אולי הסעיף הזה שלא לפתוח פה שירשורים פוליטיים גרידא הוא מספיק בשביל מחיקה. אולי.)

ראיתי את השם רוטר.

והספיק לי- קשה לי להעלות על הדעת אדם מתועב ממנו, אחד שמפיץ שמועות וספקולציות זדוניות ומפרסם שמות הרוגים ולעיתים גם תמונות של גופות עוד לפני שהמשפחות יודעות. האיש הזה אמין בערך כמו הנשיונל אנקויירר בארה"ב- וגם במקרים בהם מה שהוא כותב נכון, לא הייתי מעלה על דעתי להביא ממנו ראיה.

אלי ו.

New member
אפשר גם לפתח דיון

על מורכבות החיים במדינת ישראל. על הקרע שקיים בחלק מהציבור הדתי-לאומי, על הצגת ציבור המתנחלים בתקשורת כחוליגנים ועוד. יהי זכרו של סרן עמיחי מרחביה ברוך.

אני מסכים, בהחלט אפשר היה לפתוח

דיון מסוג כזה, אלא שהדיונים הללו ע"פ רוב לא מתנהלים בצורה יפה, הם טעונים מאוד משני הצדדים, ועמוסים מרירות. שלא לומר שנאה. אין בהם הקשבה יפה, הם לא ענייניים, והם מלאים דמגוגיה ווכחנות משני הצדדים. ואני מדבר על "שני צדדים" כי באמת זה לא דיון אלא ויכוח, ואלעד2 לא בא עם ההודעה שלו "לדון" באיזה נושא, הוא בא להטיח, והוא חיכה למכה שתבוא מהקרפיון או משמאלני אחר בשביל להטיח חזרה וחוזר חלילה. תראה, סתם ככה הנושא עשוי מאוד להיות ראוי לדיון, גם לדעתי נעשה עוול גדול ליושבי יש"ע בשנתיים האחרונות, ולדעתי עוד ייעשה להם הרבה מאותו הדבר בעתיד הלא רחוק. אבל הויכוחים הללו הם מכוערים פה בפורום (דוק ותשכח), בייחוד כאשר הם נפתחים באופן שבו אלעד2 פתח... בעיני, להעמיס את כל זה על הרוג שהכאב עליו עוד טרי והוא כאב המשותף לרבים מאיתנו, זה דבר פסול. להביא פרובוקציה מהסוג של אלעד ולסחוט תגובה מהסוג של הקרפיון ולהמשיך כך מין "דיון" כזה כשגופת החלל אפילו עוד לא התקררה, לדעתי זהו בזיון הנופלים. מה גם שזה ממש לקחת כאב משותף, מין גבעול עדין של שותפות גורל בארץ המוטרפת הזאת, ולרמוס אותו על ההתחלה בשטף של מלל נגחני מכוער. לכן לדעתי - טוב שהדיון הזה לא מתנהל "הפעם". כלל לא חבל. (ולדעתי אף ייתכן שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו אם בכלל ניתן בפורום הזה לנהל דיונים מן הסוג הזה...)

אלי ו.

New member
אתה צודק כמובן

מה שמעלה את השאלה מדוע איננו יכולים לנהל כאן דיון כזה ולהתעלם מפרובוקציות שמנסות להטות את הדיון לכיוונים אחרים. את השאלה אני שואל גם את עצמי. אולי אפשר להרחיב את השאלה גם לתרבות הדיון שמנסה לעתים קרובות מדי להתאחד מול "אנחנו" ו"אתם" וציור תמונות בשחור ולבן ללא גוונים וללא נסיונות להבין את האחר.

למעלה