רק בישראל

giulietta

New member
רק בישראל

חיכינו חיכינו וכביש חוצה ישראל נפתח בקול תרועה וחצוצרות. אמנם, קטע קצר כרגע , אבל לי ולשכני הוא בהחלט משפר את איכות הנסיעה ומקצר אותה משמעותית. לכשיושלם הכביש הוא אמור לשרת את כלל עם ישראל ולדלל את הפקקים של מרכז הארץ. אבל מה, חייבים לקלקל: העלויות. מה שהיה אמור להיות כביש אגרה שמתאים לכל אחד ולכל ארנק, יהיה כביש לעשירים בלבד. לי, לדוגמא, נסיעה יומית בשני קטעים קצרים תעלה, החל מיום א´ הבא, 10 ש"ח לכל כיוון - 20 ש"ח ליום. תכפילו במספר ימי העבודה בחודש והיגענו לסכום נכבד (שמקומות העבודה לא מממנים). וכך תוחטא המטרה- אנשים ימשיכו לנסוע בצירים הצפופים וחוצה ישראל יישאר מיותם. ניתן היה להוזיל את העלויות, אם הם לא היו משקיעים דוקא במערכת כל כך משוכללת (שמצלמת את לוחיות הרישוי ומחייבת את הנהגים בחשבון שנשלח הביתה) ואם הם היו מוותרים על הניידות היוקרתיות שמסיירות בכבישים ועושות...מה? לא ברור. אגב, שיטת החיוב הזאת, של הצילומים, בכלל בעייתית. מה יעשו תיירים מחו"ל? מתי יחייבו אותם? מה יהיה עם רכבים שכורים? איך יחשבו נהגי מוניות את התעריפים? יכול להיות שמישהו כבר חשב על זה. אני לא ראיתי תשובות. והעיקר, שוב - העלויות. מה שבחו"ל הוא עממי ושווה לכל נפש, כאן הוא מאד מאד יקר, בודאי לשני אנשים במשפחה שכל יום צריכים לעשות מסלול כזה. חבל. ג´ול

נשית~37

New member
זה נשמע..

כמו פרוייקט שלא סגרו את כל הקצוות להשלמה. בוודאי שהוא יישאר מיותם עם עלויות כאלה....

ואולי

עוד שנתיים, כשיבינו שאין הכנסות... יורידו מחירים. בוקר טוב, אישה
(מה עם איזה סלט לבוקר חמים?)

נשית~37

New member
../images/Emo12.gif

שייייייייייכת משלמת לך ???? נגמרה החסה חחחחחחחח בוקר יפיופה...
...

מה???

זה נשמע הכי טוב שיש לילה...כבר אחרי חצות...בדרך הביתה מבילוי...עוצרים בצד הכביש... לא נשמע מגניב? אפשר להדליק את החימום בעצם גם ככה מתחממים... חחחחחחחחח תחשבי על זה...

תמיד

המצב הזה היה. כאן, בארצנו הקטנטונת, חייבים לנצל כל "עסק" להכניס כסף... (ומצד שני אפשר להבין... עם כאלו סכומי עתק שמס הכנסה "שודד " מאזרחיו גם אני הייתי לוקחת סכומים כאלו) ורק העשירים יהנו מהכביש והפקקים? מה שונה יום ביומו? ימשיכו כרגיל... בוקר נפלא, ישראל (!)

nightroll

New member
מצד שני

נסיעה באוטובוס מאלעד לכפר סבא היתה עולה לי יותר מ10 ש"ח לכל כיוון, והעמידה בפקקים עולה לך ככה בדלק. אני אישית, למרות הלחץ הכלכלי, מאמינה שכשאני אהיה מספיק בלחץ להגיע מהר למקום שכביש 6 מוליך אליו - אני אהיה מוכנה לשלם בשביל זה. עד כדי כך ששקלתי לפנות לחברת כח אדם בכפר סבא לחיפוש עבודה, כי אני יכולה להגיע לשם תוך רבע שעה. (מקסימום אני אקבל החזר נסיעות...) למיטב זכרוני, מי שיזדקק לכביש על בסיס יומיומי יכול לעשות מנוי שמוזיל בצורה משמעותית את הנסיעה בו, אבל לא ממש בדקתי את הנושא (הכביש לא לוקח לכיוון מקום העבודה הנוכחי שלי)

שייכת

New member
ת´כלס

את חושבת שלא יסעו בכביש הזה בגלל האגרה? אני אומרת הלוואי. אבל אנחנו לצערי יודעים לשלם והרבה להנאות הקטנות של החיים ומשננים לעצמנו שאין לנו ברירה אלא להשתמש בשירותים הכל כך יקרים של החברות שעושקות אותנו חדשות לבקרים. אם את עדיין בספק, תעיפי מבט בחשבון הטלפון הסלולארי שלך או בחשבון הטלוויזיה בכבלים או באמצעות לווין, כמו גם באגרת הטלוויזיה שרובנו משלמים אותה בלי לצפות בערוץ 1 אפילו יום רצוף בשנה... משלמים ושותקים. אז למה לא לשלם מחיר מופקע על נסיעה בכביש, הרי זמן עולה כסף לא? אוףףףףףףףף עצבים על הבוקר... אבל את מותק, את לא אשמה...

giulietta

New member
אז ככה:

אני לא יכולה להעיד על עצמי שאני הצרכנית הכי נבונה בתבל, אבל משתדלת. לא משלמת על כבלים או לווין (אין לי. לא חסר לי). משתמשת בנייד בתבונה (ומתפרעת על הנייד של הבעל - שהעבודה משלמת
) ולגבי הכביש - כן, שקלנו דרכים חלופיות (גם אם זה אומר לצאת רבע שעה קודם) מתוך הבנה שכשממש ממהרים, ניסע בו בלי חשבון. לצרכנים יש כוח עצום ואולי אם היינו מבינים את זה (כמו האמריקאים למשל, שלא מבזבזים שום קופון שהם מוצאים בעיתון) אז דברים היו נראים אחרת כאן. לי אין ברירה. אני פשוט לא יכולה להרשות לעצמי. ואם את עצבנית, בטח יש לך סיבות טובות...ובכל זאת, מקווה שעבור לך. יום נעים

כמה הערות

א. כבישי אגרה מקובלים בכל העולם. זה לא רק בישראל אלא פטנט מועתק... ב. יש אנשים שבזבוז שעת עבודה בפקקים עולה להם יותר מ- 10 ש"ח לכוון. ג. שיטת הקמת הכביש (BOT) מחייבת גביית אגרה. אחרת כל הקמת הכביש היתה ממומנת מתקציב המדינה וכולנו, גם אלו שלא יסעו בכביש, היינו נושאים בעלות. ד. לפני שבועיים נסענו לחתונה באיזור בית דגן. האניגמטית החליטה שהדרך הכי קצרה להגיע היא כביש 6. שמחתי להתוודע סוף סוף לכבוד הכביש ולבושים במיטב מחלצותנו הלכנו להכירו. הנסיעה בכביש (בכוון דרום) נמשכה 90 שניות והכביש נגמר...את ההמשך, שעתיים של נסיעה, עשינו בכבישים קטנים ופקוקים חחחחח זה הנסיון היחיד שלי יש מהכביש הזה לעת עתה. יום נעים לכולם\ן ובמיוחד לטכנאי המקררים חחחחחח (פריבילגיות של מנהל)

giulietta

New member
אתה שקט

אתה אין לך משכנתא חחחח (ברוררר שזבה כביש אגרה. מדברת על המחיר. להשוואה: באיטליה, קטע כביש דומה עלותו 3 ש"ח. לזה אני קוראת "עממי").

ננסנס

New member
קבלי תיקון...

7.45 $ 6 לגשר ורזנו ועוד 1.45 לכביש המהיר (ואם נהג המונית לקח יותר אז הוא עבד עליך...) בכל מקרה, מסכים עם אניגמ´ בכל מילה. עדיף מס גבוה המוטל על המשתמש מאשר מס נמוך המוטל על כלל האוכלוסיה.

מקסיקני

New member
ג´ול ישנו פתגם שאומר....

רומא לא ניבנתה ביום אחד....וגם במקרה זה הפיתגם תופס... כבר שנים שכבישי אגרה מקובלים באירופה..כמות המכוניות היא גדולה בהרבה מהמקובל בארץ...וכמו כן ההשקעה בתחזוקת הכבישים קטנה מההשקעה הראשונית פה...לכן גם אצלנו עם הזמן יורידו את מחיר האגרה... מסכים אם אניגמטי שיש כאלה שקיצור הדרך בפקקים שווה ערך להרבה מאשר 10 שקלים לנסיעה... לכן מציע להיות יותר סבלניים ולתת צאנס ...ואיך אומרים?...."זה כדאי". יום טוב לכולם ונהיגה שקטה ובטוחה...

nightroll

New member
אניגמטי

פעם הבאה: במחלף נחשונים ימינה, בT שבסוף (שעריה) שמאלה, ישר עד צומת הטייסים, ימינה, ישר עד צומת סביון, שמאלה - זה כביש 412 והוא מוביל לבית דגן ולכל האולמות שבכניסה לאזה"ת הישן של ראשל"צ....

nightroll

New member
טוב התקשרתי ובדקתי

נסיעה מאלעד לכפר סבא (או להפך, נסיעה בכיוון אחד) עולה כמעט 13 ש"ח. נסיעה עם מנוי וידאו עולה כמעט 10 ש"ח. נסיעה עם פסקל עולה 6.5 ש"ח. פסקל הוא מעין כרטיס מגנטי שמוצמד לחלון. עליו יש לשלם בעת קבלתו פיקדון של 160 ש"ח. הפיקדון יוחזר למשלם עם הצמדה ביום החזרת הפסקל. לא כל כך נורא.

מו שיקו

New member
המחיר ממש

לא מוגזם במקומות אחרים בעולם משלמים הרבה יותר מי שיש לו זמן, ואין לו עניין לנסוע ולהגיע מהר אז גם בחצי מחיר זה לא היה שווה לו אבל מי שחסכון בזמן חשוב לו,יהיה מוכן לשלם כפול.

למעלה