רק בישראל?...

een ogenblik

New member
מזעזע ולצערינו קורים כאלו מקרים בכל מקום בו החיה התרבותית שעונה לשם יצור אנוש נמצאת בה.

Yaniv-DC

New member
לא, לא רק בישראל. אולי בישראל, כמדינה קטנה - יש יותר מקום לפרסום הדברים האלה. כאן, שאנשים נרצחים או נעדרים כל כמה דקות - במקרה הטוב הם מגיעים לקופסת קרטון חלב. אם התמזל מזלם והם ילדה עם חיוך זהב בת חמש - הם יכולים להגיע גם ל-CNN. כנ"ל אם הם עוזרת יהודייה של חבר קונגרס, או הלהיט החדש - אם הן חלק משרשרת רציחות באותו מקום ומגלים רוצח סדרתי חדש. כל שאר המקרים - חוץ מאיזו ידיעה קטנה עם אמא בוכייה במהדורות החדשות המקומיות - זה לא מעניין אף אחד.

תותי-בת

New member
יניבי.. אולי יש יותר מקום לפרסום כי אנחנו קטנים... ובחו"ל אנשים נרצחים ונעדרים כל כמה דקות... אני לא יודעת מה איתך אבל על כזו התנהגות - כיבוי סיגריות ודחיסה לפחים אני עדיין לא שמעתי... כנראה למזלי... חבל שהעולם הזה משתגע מיום ליום ושדברים כגון רציחות, היעדרויות ופיגועים עוברים להיות סדר היום... שיהיה לנו יום נחמד.

בכל העולם! כאן זה בכותרות כיוון שצריך לחדש משהו לא??????? אם היה משהו קצת יותר מעניין לכתוב......תאמיני לי...לא היית יודעת מזה בכלל!...יש הרבה דברים שקורים ואנחנו אפילו לא יודעים... מזעזע......אך לא נראה לי שהמצב הולך ומשתפר תותית.... אוהבת מקסימושששששששששש

תותי-בת

New member
מקסימוש... זה כבר יותר מעצוב שנרצחים ילדים באילת שבכלל ירדו לשם כדי להתאוור מהאווירה המעיקה כאן... ושהמצב לא הולך ומשתפר... לאב יו טו! ../images/Emo25.gif אני.

lauras

New member
תותי בר אני שוב מגיבה לדבריך לצערי דברים כאלה קורים בכל מקום בעולם ולא רק בישראל. אני חושבת שרמת האלימות גברה בשנים האחרונות ועד שהמדינה לא תקח על עצמה ברצינות את הנושא לצערי זה רק ילך ויחמיר. פשוט מזעזע לאיזה כיוון מדינת ישראל הולכת.

Yaniv-DC

New member
אותי זיעזעה שם תגובה של כל מיני אנשים שדווקא חושבים שיש להתייחס בסלחנות לנערות, כי "לא צריך להרוס חיים של שתי בנות חמש עשרה בגלל מעשה ילדות מטופש". עוד כתבו שם שאסור להושיב אותן עם רוצחות ומסוממות למיניהן... אז ממש כמו מישהו אחר שכתב שם - בהתייחס לעובדה שבטח את הידיים שלהן לא יקטעו, נווה תרצה זה בהחלט המקום בו הן צריכות לשבת. חיים של מישהי הן כבר הרסו, אין שום מניעה להרוס את שלהן בתמורה.

תותי-בת

New member
תותי-בתתתתתתת עם ת´! ואכן מזעזע שדוקרים באילת ילד בן 17 בגלל קולה...

lauras

New member
תותי-בת מצטערת על השגיאה, מקווה שלא יקרה שוב בעתיד ושיהיה גם לך יום נעים

תותי-בת

New member
דווקא יש מה לעשות... להעביר מגיל צעיר ערכים וצורות התנהגות שונות, כאלו ואחרות שיתנו תמונה של "מה יקרה אם..." ועוד כל מיני שיטות שאנשים מבוגרים, חכמים ומנוסים ממני בנושא הציעו וממשיכים להציע בכל יום... המשך ערב טוב שיהיה לך, ליאת.

diday

Member
יש עוד דברים ש(לא) רק בישראל כמו שוטרי מגב שבעטו לפני מספר שבועות בבטנה של אשה בהריון והיכו את בעלה עם סלעים על ראשו כיון שנסעו ברחוב בירושלים שעדין סגור היה לתנועת מכוניות בשבת.

תותי-בת

New member
אני לא מאמינה ששוטרי מג"ב יעשו דבר כזה - במיוחד לא כשאני הולכת לשרת במג"ב! ובמיוחד שממש ממש ממש לא שמעתי על הידיעה הזו בשום כלי תקשורת.... היה והידיעה נכונה - הם לא יהיו יותר שוטרי מג"ב, תאמין לי. שיהיה לך יום טוב.

diday

Member
את הידיעה ראיתי במעריב זמן קצר אחרי שהופיע הקשור שלך שמהלל את שוטרי מגב. רציתי מאוד להוסיף את הקשור להודעה "שלי" כתגובה להודעה שלך. אבל הייתי בארץ וזה לא היה אפשרי. שאלה: את מאמינה באמת שאם הסיפור נכון אותם אנשים לא יהיו שוטרי מגב יותר? מותר להיות אידאליסטים ובגיל 18 כשאת תוצר של חינוכך זוהי גם מעלה. אבל להאמין בדבר כזה זוהי תמימות הגובלת בטפשות. אספר לך ספור קטן על מגב. זהו ספור ישן מתקופה עתיקה שבה היינו אדוני הארץ, יכולנו לנוע בחופשיות כמעט בכל מקום ואף קשרנו קשרי (פחות או יותר) ידידות עם התושבים. כמובן שעצמנו את העיניים מלראות את הקפוח, ההזנחה והעוני ששרר שם, ואם כן ראינו התגאנו כמה שהם התקדמו תחת שלטוננו. אם קרה ונכנסנו פעם למחנה פליטים, והילדים החלו להשליך עלינו אבנים, וראינו את תהום השנאה בעיינהם (עדיין עומדת לנגד עיני התמונה של הילדה כבת 12 העומדת ליד הכביש ומשליכה אבן על האוטו עם שנאה יוקדת בעיניים) אז אמרנו אוי כמה שהם שונאים אותנו! אבל למה? אנחנו כל כך נחמדים! הומניים! ומצביעים אפילו למפלגת השמאל התורנית! אוף נסחפתי, והתחלתי לדבר על פוליטיקה שקבענו שלא רצויה בפורום. אז אחזור לסיפור. כדי להיות הוגן אציין שהארוע היה ב1980 ז´א ליאת לא רק לפני שנולדת או נוצרת אלא אף לפני שהיית בתכנון כל שהוא. מעשה שהיה כך היה: ירדתי עם חברתי דאז (כיום אשתי) בואדי קלט ליריחו. הגענו ליריחו טיילנו מעט בעיר ועלינו על מונית שרות חזרה לירושלים. הנוסעים במונית היו: אני ואשתי במושב האחורי. במושב האמצעי זוג תיירים מבוגרים (מהולנד?) בצד שמאל וצעיר ערבי בערך בן גילי בצד ימין. ליד הנהג ישב נער ערבי בן 16-18. אין צורך לציין שמונית שרות מיריחו לירושלים היתה מונית ערבית. בדרך עברנו 4 מחסומי צהל. לי לא היתה תעודת זהות עלי אלא תעודת סטודנט בלבד. שני המחסומים הראשונים אוישו על ידי נחלאים. חייכנים ונחמדים. ראו שאני משלהם (ישראלי). המחסום הבא אויש על ידי חיילי מלואים. אדיבים מאוד. בדקו את התעודות של כולם יותר בקפדנות ושוב ראו שאני משלהם. המחסום הבא חיילי מגב. פותחים את דלתות המונית בגסות קורעים (אין לי מלה אחרת) החוצה את שני הערבים. אגרוף בבטן, מכה בראש, עוד מספר מכות ואז בדיקת תעודות ושאלות שונות הכל לעינהם ההמומות של התיירים ההולנדים. אחרי מספר דקות כשגמר את הטפול בערבים חזר המגבניק למונית לבדוק את שאר הנוסעים. מבט חטוף הראה 3 תיירים ואותי. התעודה היחידה שענינה אותו היתה תעודת הסטודנט שלי. התבקשתי לצאת מהמונית. אני חייב תעודת זהות טען. שאלתי מדוע? יש את תמונתי, את מספר הזהוי שלי. האם הוא חושד שהתעודה אולי מזויפת? לא, ענה התעודה בסדר אבל מקום מגורי לא רשום. התעצבנתי ועניתי "אז מה! יש לך את מספר תעודת הזהות שלי תפנה למרשם האוכלוסין ותברר. אתה לא צריך לעשות מזה ענין." קבלתי תשובה שמותר לו לעשות ענין ממה שהוא רק רוצה. בינתיים הקצין שהיה במחסום אמר לו שיתן לנו להמשיך. הייתי אז תמים כמוך ליאת. לא העלתי בדמיוני באותו הזמן שמקום מגורי היה חשוב כדי לדעת אם אני ערבי ואז יכול הייתי גם אני לקבל טפול אח´ם. האם השתנה משהו ב22 שנה האחרונות במגב? אני בספק.

תותי-בת

New member
חבל שלא הודעת באותו היום... הייתי אפילו הולכת לקנות במיוחד את העיתון - לא שאלה: את מאמינה באמת שאם הסיפור נכון אותם אנשים לא יהיו שוטרי מג"ב יותר? - אני מקווה מאוד שהם לא, כי סתם ככה לפגוע באנשים זו ממש לא המטרה שלנו ולא נראה לי שאתה זה שיכול לדעת אם הם נמצאים בשורות מג"ב או לא. ובקשר לתמימות ולטיפשות - אני בטוחה שאני הרבה יותר חכמה ומנוסה משאתה היית בגילי, אבל אני לא מתכוונת להיכנס יותר לפסים אישיים פה, אך ורק הגבתי באותה נימה לכתיבה שלך. לגבי סיפורך האישי - היחס של אותו חייל אינו מקובל על הדעת לא במג"ב וגם לא בשום חייל אחר ואני שיודעת קצת ושמעה קצת הרבה סיפורים כאלו ואחרים על התנהגות לאזרחים פלשתינאים/ערבים בשטחים יודעת שלא רק מג"בניקים מתנהגים ככה - כן זה עצוב להגיד שסתם תוקפים אנשים על עצמם לאומם - אבל זה מה יש, לך תחנך את צה"ל מראשית הקמתו, בעצם למה שלא נעבור לתקופת המחתרות, לפני שתכננו אותך ואותי זה בטוח (עוד לפני שהסבים והסבתות שלי בכלל הגיעו לארץ...) - אצ"ל, לח"י, פלמ"ח ושאר ירקות וננסה לחנך אותם... לגבי ה-22 השנים האחרונות במג"ב - אני לא יכולה לאמר לך בבטחון שמשהו שם השתנה, (כיוון שאני לא בקיאה ב-100% במה שקרה) אבל המטרה שלנו היא ברורה - למנוע ולחסום כניסת מחבלים וגורמים עויינים למדינת ישראל, לא נאה לך - זה כבר משהו אחר. שיהיה לך יום טוב, למרות נימת הזלזול שמתבטאת בכתיבה שלך ושלא בדיוק מצאה חן בעיניי, אבל אני מקווה שאתה שם לב שהכתיבה שלי מחזירה לך בדיוק את אותה הנימה המזלזלת והעוקצנית משהו, דבר נוסף - כתיבת שם הממוען/פנייה אליו בשמו הפרטי במהלך שיחה אמורה להציג רמת נימוס בסיסית ולהביע תחושה טובה יותר אצלו - אך התגובה שלך ממש לא נתנה תחושה כזו, המשך יום נחמד - ../images/Emo104.gifליאת, זו שלא נשארת חייבת לאף אחד.../images/Emo104.gif

למעלה