רק בישראל......

טומי*

New member
לא הבנת אותי?

תראי מה כתוב בעברית ומה כתוב באנגלית כן-NO לא-YES

B T1

New member
ואותי עצבן יותר בהונגריה....

סעיף הדת גם כאשר כתבו:izraelita או בקיצורizr. במקום :zsido

מאריקה

New member
izraelita

בתעודת הלידה שלי בסלובקיה כתוב גם כן izraelita וכך גם בתעודות של הורי. ואפילו בתעודת הלידה של אבי מ - 1900 שנמצאת ברשותי. אז העניין הזה מושרש עמוק ולא בהכרח לרעה. יתכן - וזו השערה בלבד שהמונח zsido נשמע שם באותם ימים ככינוי גנאי כמו נניח להגיד כושי.

עב

New member
ושם הסב נשמע לכם הגיוני?

יש בטופס הזה הרבה פרטים פולשניים שאינם מסבירים פנים. מה אכפת להם מה שם הסב, הדת, מי מארח ומה הכתובת. בהרבה מדינות מחתימים את הדרכון, מקליקים את המספר במחשב וכך יודעים כמה פעמים ביקרתי, מי אני ולא מטריחים את האורחים. ה"כן" וה"לא" זה פיתוח מיוחד של משרד הפנים... כל הכבוד טומי, אני בטוחה שהטופס קיים מאתיים שנה ואיש לא קרא אותו...

עב, נדמה לי שה"כן ולא" שייך לפרס

לא זוכרת מי החקיין של ובאיזה הקשר זה נאמר. בקשר לטופס של משרד הפנים, חשבתי שבימי פוראז נעשו שינויים?

טומי*

New member
מה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מי זה טומי לפיד? לא ידעתי שהיה לו יום הולדת.
בכל אופן

יוליקה

Member
מנהל
טומי, זה לא מתאים לך

כיון שבלאו הכי נמנעים בפורום מויכוחים פוליטיים, לא מתאים לך ללגלג על אף פוליטיקאי, גם אם אתה לא מסכים עמו. מצדי טומי לפיד יקר ללבי עוד הרבה לפני שנעשה פוליטקאי.

טומי*

New member
זה לא היה "הברקה" פוליטית......

סתם צחקתי ששאלתי מי זה טומי לפיד? כנראה שב'מת זה לא היה מצחיק. אז באם נפגעת...

הילהל

New member
ספי ריבלין

נדמה לי שתעמולת בחירות 1984. אבל בהתחשב בגילי הרך - יש סיכוי שאני טועה.

B T1

New member
מאריקה-המצב בהונגריה היה שונה

בשנים מסוימות כתבו גם במסמכים רשמיים במשבצת של הדת:zsido במשך הזמן נאלצו לשנותו בגלל ש (כמו שכתבת) הפך לגנאי. בבודפשט הגויים היו כל כך ליברלים שלא עניין אותם אם כתוב zsido או izraelita הם zsidoztak

למעלה