רק אלוהים יודע

אהובה.א

New member
רק אלוהים יודע

אלוהים ברא את הזמן הזמן שבונה והורס הכל רצף הימים והלילות שבו רושם אלוהים בכתב ידו את סיפור האנושות כולה הזמן שאלוהים נותן לנו לחיות והזמן בו חוזרים אליו... במרוצת הזמן מתחדשים חיים והנשמות מגשימות את ייעודן כל אחד יודע משהו על הזמן אבל איש לא מבין מה המשמעות האמיתית המשמעות הזאת לא תובן לעולם כי הזמן הוא מסתורי רק אלוהים מחזיק במפתחות למסתוריו הוא מצייר את נתיבי חיינו במברשת ידינו ותולה על צווארו של כל אחד את גורלו הוא היחיד שיודע את הסיבות לגורלנו רק אלוהים יודע....

ש ו נ י

New member
שבעצם הזמן הוא גם אחד האשליות של

העולם הזה בעצם אין זמן שיר יפה
ברוחהבאה

באמת רק אלוהים הוא יודע-יודע את הכל

הוא האהבה שבשמיים אבא של כולנו . הוא יודע את הכל טומן ומתכנן ונותן לנו את חלומותינו ואת הטוב והרע וטוב לבנו והרוע הלא מובן לפעמים. אם רק היה ניתן לדבר איתו ולו ליום אחד כל העולם היה בצפיפות אוכלוסין מול אותה הדלת של אלוהים. אבל לדעתי אלוהים יכול להיות ממול כל אחד מאיתנו כל אחת מאיתנו . אלוהים הכל יכול הרי הוא עם כולנו.מי אמר ומי קבע בכלל שהוא יושב שם בשמיים? מאיפה זה בא ? ולציין- שאני מגיעה משורשים דתיים מאוד וממשפחה מסורתית שאם ישמעו מה שאני כותבת או יקראו יחשבו שאני מטורפת קליל. המשך לילה טוב גם לך אלוהים :)

The Warrior

New member
כמה שאת צודקת

ניסיתי פעם להסביר את זה לבנות אולפנא. סלקו אותי מיד משם ... ("ההנהגה השלטת") נהדר איך שאת מביעה את זה
בברכה,

ש ו נ י

New member
שוב לוחם יקירי - איפה פה הבעיה?????

מה יש פה שבנות אולפנה לא היו מבינות? מעולם לא הייתי באולפנה או במשהו כזה כי החינוך שקיבלתי הפורמלי כלומר הוא חינוך חילוני אבלללללללללללל איפה פה הבעיה?????????????

The Warrior

New member
לא בנות האולפנא...

המורה שלהן. הוא לא נתן לי לדבר. הבנות דוקא כן הבינו. הבעיה היא אותם מחנכים. כאילו הם אופוטרופסים של אלהים, הארכיטקטים...זו הבעיה

ש ו נ י

New member
אבל לוחם ממי - עדיין לא הבנתי איפה

בהודעה היתה סתירה בין מה ש"דתיים" מאמינים בו לבין מה שאלין אמרה. לא ראיתי כל סתירה. על מה התרעומת? יש פה הסכמה ברורה. לא מבינה ת'אמת. בכלל לא

The Warrior

New member
יש הבדל!

אי אפשר לשים את כל הדתיים בקלחת אחת. מי שבאמת חוקר מגיע אכן לכל ההבנות כפי שאלין תארה, והכל כתוב ביהדות, אבל...זה איננו התאור הרווח, ואני מוסר תאור מבפנים ( I was one of those ). בברכה
,

Sam Anand Nityo

New member
היי אלין וברוכה הבאה!

את בהחלט מטורפת! וטוב שכך! ואני לא צוחק בכלל... אלוהים נמצא צעד אחד מעבר לדעתנו השפויה - לחשיבתנו הקונבנציונלית. לא נוכל לתפוס את מהותו אלא אם "נצא מדעתנו" לרגע (או יותר). אני מברך כל אחד וכל אחת שהצהירו כי "איבדו את דעתם" לגבי אלוהים. ומי אמר שאיננו מדברים עם אלוהים בכל רגע, בכל דקה , בכל שניה? זה שאנחנו לא מודעים לעובדה הזאת , לא אומר שאיננו עושים זאת. למעשה, אלוהים זה הדבר היחיד שמדבר בכל רגע ורגע מאז בריאת היקום (ואולי אפילו לפני) ועד קץ הזמן... הוא מדבר אל כל אחד וכל אחת מאיתנו, וכדי 'לשמוע' אותו, ולדבר איתו באמת, אנחנו רק צריכים להקשיב... עלינו רק לראות את עצמנו כראויים לכך. אין זה אומר שעלינו לעשות משהו כדי להיות ראוים. אנו צריכים רק להאמין שאנו ראויים. בעצם קיומנו אנו ראויים. הדת תאמר שנולדנו כבר עם חטא. שנולדנו לא שלמים. אני לא מסכים עם זה. כולנו ראויים לשוחח עם אלוהים, ורבים מאיתנו לא מנצלים את זה, או אפילו לא מאמינים בזה. אפילו בין ה'מאמינים' הגדולים - הדתיים. אני מברך אותך על כך שאת מצליחה להתייחס אל אלוהים בצורה שונה מזו שלימדו אותך. בצורה שאת בוחרת.עלי והצליחי בדרכך. (ק)סם

ש ו נ י

New member
סמי אני לא מבינה את מה שאתה אומר

מה זאת אומרת? מה לא כל אדם שמאמין מדבר עם הקב"ה שיחה פשוטה? לא יודעת זה דבר רגיל לא? כלומר גם אצלי זה לא תמיד בא בקלות לפעמים אבל בעצם אני תמיד בשיח מתמיד כזה אני לא מבינה מה הקטע פה באמת שלא

Sam Anand Nityo

New member
ועוד דבר...

"אומרים שהחיים חזקים מאיתנו.. זה לא נכון!! אנחנו יותר חזקים מהחיים." אני אומר -אנחנו הם החיים!

ש ו נ י

New member
כלומר משהו נפרד מאתנו ומכל מה שיש

החיים הם הכל ואנחנו החיים כי בנו יש ואנו הננו הכל

ש ו נ י

New member
בתור דתית אני רוצה להגיב

מי אמר ומי קבע בכלל שהוא יושב שם בשמיים? (אויש באמת. זה בשביל ילדים המשפט הזה אולי. כל בר דעת בוגר יודע שאלוקים הוא מהות רוחנית והיא לא "יושבת" בשומקום אלא נמצאת בכל מקום והיא/הוא המקום אם יש מקום בכלל) מאיפה זה בא ? (ממי שמנסה להפוך את אלוקים למוחשי) ולציין- שאני מגיעה משורשים דתיים מאוד וממשפחה מסורתית שאם ישמעו מה שאני כותבת או יקראו יחשבו שאני מטורפת קליל. (בקשר למה אמרת את המשפט המסויים הזה?) (אני דתית ושום אדם דתי לא יתווכח אתך בקשר למה שאמרת. איפה פה הבעיה אני לא מבינה) המשך לילה טוב גם לך אלוהים :)
חיים טובים לך יקירתי

למעלה