רק אימצנו וכבר שאלה

רק אימצנו וכבר שאלה

במשך 13 שנה היתה לי כלבה אחת, אותה אימצנו מיד אחר הינקות. לפני מספר ימים לאחר מאמצי שכנוע רבים של שנתיים (מאז הלכתה מהעולם של הכלבה הקודמת) אימצנו כלב מדהים. נאמר לנו שהוא בן כ4 חודשים, אבל לדעתי הוא יותר קרוב ל6. הוא לא חונך לצרכים והיה חודש בערך ב"צער.." ביום הראשון היה ממש בהלם, לא שמענו ממנו נביחה אחת, זנבו היה בין הרגליים, והוא פשוט פחד. כמובן שזה לווה בצרכים בכל חלקי הבית. גם בלילה. (ידענו שיש לו פוטנציאל:) ) כמובן שהגעתו לביתנו לוותה בהרבה אהבה, קנינו לו כמה צעצועים (שכרגע הוא קשור אל 2 באופן מהותי), לא הפסקנו ללטף ולחבק, וכשקמתי בבוקר למחרת, הבנו שהכלב כבר מבין שזה הבית שלו. לוותי בצרור נביחות ונשיקות לרוב. לקחנו אותו כמה פעמים למטה אך כל פעם רצה לחזור ישר הביתה. ניסינו לטייל איתו. עשינו זאת כמובן גם לאחר כל השתנה בבית בכדי להתחיל לחנך אותו. הוא כל פעם משך אותנו לאורך כל הדרך הביתה. המחשבה שלנו הייתה שכנראה הבעלים הקודמים (ומאוד בא לי לקלל) לקחו אותו מחוץ לבית והשאירו אותו שם. בערב אותו יום (יום שני) הוא עשה כבר קקי בחוץ. כמובן שקיבל עידוד סוער. אתמול זה המשיך (קקי בחוץ, פיפי לא) כאשר פעם אחת לאחר יום ארוך פעילויות (נסע הרבה באוטו לרישום והרבה יציאות החוצה) הוא אכן עשה פיפי בחוץ (ושוב עידוד סוער). בערב ובלילה עשה פיפי בחוץ, גם היום. אבל, שמנו לב- והנה מגיעה השאלה, שהוא עדיין פוחד. כלומר, אם הולכים לשירותים או לאמבטיה וסוגרים את הדלת מאחורינו, הוא משתין. אתמול בלילה לאחר חצי שעה של 2 ירידות למטה (שותה הרבה=הרבה קקי) שם עשה המון קקי וגם פיפי, אחי סגר את הדלת של חדרו מאחוריו והכלב לאות מחאה השתין ליד הדלת של האמבטיה (המקום האהוב עליו למחאות והפגנות). לאחר שעשה זאת מאוד פחדתי שישתין מפחד לאחר שאני אלך לישון ואסגור את הדלת (כי אחי ישן ליד חדרי והוא ליקק אותו והעיר אותו) ולכן ישנתי עוד בסלון. השאלה היא, האם זה משהו זמני או שיידרש טיפול בנושא. יש לציין, שבבוקר היום ואתמול בלילה הוא כבר לא משך ללכת הביתה. כלבנו החכם:) כבר יושב כשאומרים לו (עם עידודים סוערים) , מביא כדור:), הוא מאוד רגוע למרות גילו הצעיר (אך נהנה לשחק במשיכות עם אחיי) והבעיה היחידה היא הפחד שלו מדלתות נסגרות והמחאה על כך על ידי עשית צרכים ליד הדלת. כמובן שגם במקרים אלה ישר אומרים את מילת האיסור ולוקחים אותו למטה. אשמח לתשובות.

האפי לי

New member
מזל טוב על הכלב

אני לא יודעת המון על אילוף, בזה תצטרכי להתייעץ עם מלומדים ממני או עם מאלף מקצועי. אני כן יודעת שכלבים שבאים ממכלאות הם מאוד חסרי ביטחון- הכלב שלי נתן לנו ללטף לו את הבטן למשל, רק חצי שנה אחרי שהוא הגיע אלינו (והוא אוהב ליטופים בבטן) גם היום שנה אחרי שהוא אצלינו הוא עדיין מגלה לנו צדדים חדשים באישיות שלו כניראה שכהלב שלכם עבר טראומה ממש נוראה, הוא גם צעיר וסביר להניח שמעולם לא חינכו אותו לשום דבר בכלל. ההמלצה שלי לתת לו זמן להתרגל לפני שאתם פונים למאלף ובינתיים להשתדל להתחשב בו בעניין הדלתות למשל עוד דוגמה שאני יכולה לתת מהכלב שלי שהוא הגיע מאוד תוקפן ונשך מישהי. עבר עלינו גהנום בניסיון לשכנע את הורי הננשכת לא להביאו להסגר, וחשבנו על אופציה של אילוף. מטעמים כלכליים בחרנו במאלף צעיר וחביב שהיה גם קצת יותר זול והגיע אלינו לפגישה של כ3 שעות בהן הוא דיבר הרבה שטויות ואמר שהכלב הזה תמיד ישאר בגדר מסוכן (במילותיו "צפו פגיעה") וגם הראה כמה טריקים שכמעט ועבדו עלינו.. עם הזמן הכלב מאוד נרגע. הוא נובח על אנשים זרים, ובגלל שהוא כלב רועים הוא גם קצת נושך רגליים, אבל הוא לא תוקף אף אחד, הוא כמו צמר גפן מתוק ענקי :) לכן אם אתם מחליטים כן להעזר במאלף, תבדקו טוב במי אתם בוחרים.

be_roo

New member
נשמע כמו כלב נהדר

אולי חסר בטחון בהתחלה, אבל בעצמך העדת שעניין המשיכה לכיוון הבית כמעט ונפתר מעצמו, וכל מה שצריך זה תקופת הסתגלות ובניית אמון. גם לי אין הסמכה בתחום האילוף, אבל אפשר לנסות את הרעיון הבא: כשיש שני אנשים בבית, אחד נכנס לחדר וסוגר את הדלת, השני מסיח את דעתו של הכלב וכל עוד הכלב לא משתין ולאמראה סימני חרדה יש לשבח אותו, לשחק ולתת צ'ופרים. עשו זאת בהתחלה כאשר מי שנכנס לחדר יוצא תוך פרק זמן קצר (10-20 שניות) ובהתאם לתגובות הלכב הגדילו את טווח הזמן. לא מבטיחה שזה יעבוד,הרעיון מבוסס על הידע הכללי והנסיון האישי שיש לי בפתרון בעיות התנהגות, יתכן ויש בו בעיות וכמובן שעדיף לפנות ליעוץ מקצועי.

תודה לכם/לכן

ייתכן בהחלט שצריך זמן, היום אכן הסיחו את דעתו. הוא כלב מאוד טוב ונבון ורגוע. נחכה ונראה. חוץ מזה הוא מרגיש ממש נוח, הוא נבהל מדברים נופלים, אולי זה הרעש ולאו דווקא הדלת, אך לא נראה לי, ופשוט ניתן לו שבוע- שבועיים.

נ.ב

חוץ מעייפות כוללת שעוברת עליו (לא רגיל ליציאות רבות) הוא משחק איתנו, מביע חיבה, ובהחלט לא תוקף. (רק לידע כללי)

m u f y

New member
דבר ראשון

על הכלב החדש
גם לי יש כלב כזה.... טוב עכשיו הוא עוד מעט בן שנה אבל כשהו היה קטן הוא גם עשה את הצרכים שלו בבית אבל עכשיו טיילנו איתו הרבה והוא התרגל לעשות את הצרכים שלו בחוץ וגם עכשיו שהוא גדל הוא חייי בחצר שלנו! אז זה פשוט קטע של התרגלות!!! אם תרגילו אותו לעשות את צרכיו בחוץ הוא פשוט יעשה וזה הכל!!!!!!

למעלה