רק אימצנו וכבר שאלה
במשך 13 שנה היתה לי כלבה אחת, אותה אימצנו מיד אחר הינקות. לפני מספר ימים לאחר מאמצי שכנוע רבים של שנתיים (מאז הלכתה מהעולם של הכלבה הקודמת) אימצנו כלב מדהים. נאמר לנו שהוא בן כ4 חודשים, אבל לדעתי הוא יותר קרוב ל6. הוא לא חונך לצרכים והיה חודש בערך ב"צער.." ביום הראשון היה ממש בהלם, לא שמענו ממנו נביחה אחת, זנבו היה בין הרגליים, והוא פשוט פחד. כמובן שזה לווה בצרכים בכל חלקי הבית. גם בלילה. (ידענו שיש לו פוטנציאל
) כמובן שהגעתו לביתנו לוותה בהרבה אהבה, קנינו לו כמה צעצועים (שכרגע הוא קשור אל 2 באופן מהותי), לא הפסקנו ללטף ולחבק, וכשקמתי בבוקר למחרת, הבנו שהכלב כבר מבין שזה הבית שלו. לוותי בצרור נביחות ונשיקות לרוב. לקחנו אותו כמה פעמים למטה אך כל פעם רצה לחזור ישר הביתה. ניסינו לטייל איתו. עשינו זאת כמובן גם לאחר כל השתנה בבית בכדי להתחיל לחנך אותו. הוא כל פעם משך אותנו לאורך כל הדרך הביתה. המחשבה שלנו הייתה שכנראה הבעלים הקודמים (ומאוד בא לי לקלל) לקחו אותו מחוץ לבית והשאירו אותו שם. בערב אותו יום (יום שני) הוא עשה כבר קקי בחוץ. כמובן שקיבל עידוד סוער. אתמול זה המשיך (קקי בחוץ, פיפי לא) כאשר פעם אחת לאחר יום ארוך פעילויות (נסע הרבה באוטו לרישום והרבה יציאות החוצה) הוא אכן עשה פיפי בחוץ (ושוב עידוד סוער). בערב ובלילה עשה פיפי בחוץ, גם היום. אבל, שמנו לב- והנה מגיעה השאלה, שהוא עדיין פוחד. כלומר, אם הולכים לשירותים או לאמבטיה וסוגרים את הדלת מאחורינו, הוא משתין. אתמול בלילה לאחר חצי שעה של 2 ירידות למטה (שותה הרבה=הרבה קקי) שם עשה המון קקי וגם פיפי, אחי סגר את הדלת של חדרו מאחוריו והכלב לאות מחאה השתין ליד הדלת של האמבטיה (המקום האהוב עליו למחאות והפגנות). לאחר שעשה זאת מאוד פחדתי שישתין מפחד לאחר שאני אלך לישון ואסגור את הדלת (כי אחי ישן ליד חדרי והוא ליקק אותו והעיר אותו) ולכן ישנתי עוד בסלון. השאלה היא, האם זה משהו זמני או שיידרש טיפול בנושא. יש לציין, שבבוקר היום ואתמול בלילה הוא כבר לא משך ללכת הביתה. כלבנו החכם
כבר יושב כשאומרים לו (עם עידודים סוערים) , מביא כדור
, הוא מאוד רגוע למרות גילו הצעיר (אך נהנה לשחק במשיכות עם אחיי) והבעיה היחידה היא הפחד שלו מדלתות נסגרות והמחאה על כך על ידי עשית צרכים ליד הדלת. כמובן שגם במקרים אלה ישר אומרים את מילת האיסור ולוקחים אותו למטה. אשמח לתשובות.
במשך 13 שנה היתה לי כלבה אחת, אותה אימצנו מיד אחר הינקות. לפני מספר ימים לאחר מאמצי שכנוע רבים של שנתיים (מאז הלכתה מהעולם של הכלבה הקודמת) אימצנו כלב מדהים. נאמר לנו שהוא בן כ4 חודשים, אבל לדעתי הוא יותר קרוב ל6. הוא לא חונך לצרכים והיה חודש בערך ב"צער.." ביום הראשון היה ממש בהלם, לא שמענו ממנו נביחה אחת, זנבו היה בין הרגליים, והוא פשוט פחד. כמובן שזה לווה בצרכים בכל חלקי הבית. גם בלילה. (ידענו שיש לו פוטנציאל