רקפות

reuven4u

New member
רקפות

מה ההבדל בין הרקפות ביער לבין באלו במשתלות בגודל של פיל?

מוטי בר

New member
ההבדל בכך שביער הן גדולות טבעי לפי

כמות המשקעים, טמפרטורה, מים נקיים מהגשם, ובעיקר הם צמחי בר שלא עברו כל השבחות והכלאות כך שהם זנים ראשוניים שהתאימו את עצמם למקום גידולם הטבעי. במשתלות, הצמחים עוברים גידול ואיקלום בתנאים מאוד מבוקרים וכאשר הם יוצאים אלינו בשינוי תנאים דרסטי הם מתים לעיתים קרובות כי הם לא עברו את שלב ההקשחה והחיסון שהם עוברים בטבע. כנ"ל, גם שאר צמחי הבית והמשתלה.

Boojie

New member
נדמה לי שהוא התכוון

לרקפות המבויתות, אלה שהן ענקיות ובצבעים עזים יותר מבטבע (אדום, כתום וכדומה), שנדמה לי שהן בכלל זן אחר, תוצר של סלקציה או משהו.

syair

New member
האם בכלל אפשר

שרקפות ממשתלה יפרחו בחורף שנה הבאה? או שאחרי חורף אחד הן מתות?

מוטי בר

New member
אפשר אך לא בכל הזנים כי חלקם מהונדס

וגם לא בכל הזנים יש זרעים פוריים. אני הצלחתי ללא בעיה לאסוף זרעים מפרחים שחנטו זרעים ולהנביטם בנובמבר, אך יש לזכור כי רקפת תרבותית מזרעים היא סיפור מסובך של שנתיים גידול בתנאים מאוד מבוקרים של סככות צל, ובשנה הראשונה הפקעת בגודל כפתור בלבד ורק לאחר מספר העברות לכלים קצת יותר גדולים כל פעם בהדרגה מקבלים שתיל בוגר ופורח ולאחר שנה וחצי לפחות. יש לזכור כי הרקפת הפרסית שאותה מגדלים בארץ באופן תרבותי והיא בעלת הפרחים הגדולים יותר, משמשת כמקור להכלאות מרובות עם הרקפת הארץ ישראלית ועם הרקפת היונית שבה הפרחים מופיעים לפני העלים בכלל ועל ענפים מסולסלים ורק לאחר מכן מופיעים העלים ממש בסוף הקיץ, כך שאפשר לגדל את הפקעת גם בשנים הבאות אך היא לא פורחת כל כך יפה כמו בשנה הראשונה. דבר נוסף שיש לדעת הוא שהרקפת גדלה מזרעים על פני הקרקע ורק במשך הזמן היא מפתחת שורשי כיווץ מיוחדים המושכים את הפקעת לעומק כלפי מטה. תופעה זו קיימת גם בבצלי הצבעוני בר בארץ. פקעת של רקפת תרבותית אשר מסיימת את פריחתה יש לשמור בתנאי לחות וקור בכדי שלא תתיבש לגמרי כי אז היא מתנוונת ומתה והיא גם לא מפסיקה לגמרי את הוצאת העלים כל זמן שיש השקיה. בהצלחה.

למעלה