רקע אקדמי חלקי

jojo771

New member
רקע אקדמי חלקי

היי חברה אני מתחיל השנה תואר במקצוע אחר ואני מתכוון לנסות להתקבל שוב בשנה הבאה. השאלה שלי היא האם הציונים שלי בסמסטרים ישפיעו על הסכם וסיכויי הקבלה? מישהו עבר את התהליך הזה כבר ויכול לעזור לי בבקשה?

PantherettePitz

New member
תשובה חלקית

עד כמה שאני יודעת, אולי בטכניון מתייחסים לרקע אקדמי של סמסטר אחד בלבד (לא מחכים לציונים של סמסטר ב'). אני לא ממש מבינה בכל מה שקורה בטכניון אז אני אחכה שמישהו אחר יענה על זה.
&nbsp
בשאר האוניברסיטאות סמסטר אחד לא מספיק כדי לשקלל את הציונים לסכם. מה שכן - לכל האוניברסיטאות צריך לדווח על כל לימודים אקדמיים, גם כאלה שלא משפיעים על נתוני הקבלה. בחלק מהאוניברסיטאות אי-אפשר להתקבל אם המצב האקדמי לא תקין (כלומר, אם יש נכשלים), ובב"ש יש ועדה שדנה במועמדים עם רקע אקדמי וממה שידוע לי ציונים נמוכים יכולים לגרום להם להחליט לא לזמן אותך למיונים גם אם תעבור את הסכם. אני לא יודעת מה אתה מתחיל ללמוד אבל זה יכול להיות שיקול חשוב למשל אם יש לך מועד א' שאתה חושש שתיכשל בו והמועד ב' שלו הוא אחרי מועד ההרשמה והדיווח על מצב אקדמי.

האפלו1

New member
לגבי הטכניון ובכלל

רשמית הטכניון מתחשבים בציונים אקדמאים בחישוב הסכם החל משלושה סמסטרים(או שני סמסטרים מאוד עמוסים), לכן לפחות נכון לעד השנה אין לך מה לדאוג על סמסטר אחד. מה גם שאני מכיר מישהו עם תואר מלא שלאחר בקשה אישית הטכניון לא התחשב בציוני התואר לחישוב הסכם.
בב"ש כמו שכתבו מעלי יש ועדה שדנה ברקע האקדמי עוד לפני המבחן הממוחשב וקח גם בחשבון שאותי לדוגמא שאלו בשני הראיונות על הרקע האקדמאי שלי

למעלה