רקמת תחרה?

innocence

New member
רקמת תחרה?

אני יודעת שהפורום הוא לא בדיוק בנושא, אבל אני לא לגמרי יודעת היכן לשאול.. לאחרונה התחלתי להתעניין ביצירת תחרה ביתית (ולא קרושה). ראיתי מספר שיטות, האחת היא bobbin lace (משתמשים במיני מקלות מיוחדים ובכרית עם סיכות) והשיטה השנייה היא באמצעות מחט (כמו תחרה ונציאנית). מכיוון שיש כאן הרבה נשים מוכשרות תהיתי - אולי יש מישהי שמבינה בזה קצת או יודעת היכן נית ללמוד את הנושא? ניסיתי לחפש באינטרנט אך העליתי בידי חרס (מצאתי מספר אתרים עם היסטוריה והסברים "כללים" אבל ממש לא משהו ממצה..). המון המון תודה מראש - על כל עזרה! (גם הפנייה למקומות אחרים שאולי ניתן יהיה לשאול בהן תתקבל בשמחה)

שש שבע

New member
הסוג הראשון נקרא "תחרת סלילים"

עובדים על כרית עם שיער סוס, והרבה סלילים עליהם החוט מגולגל, והרבה סיכות תפירה. עם החוטים יוצרים את התחרה בשיטות של קשירות מסוימות, הסיכות מקבעות את התחרה לכרית, ועוזרות עם הדוגמא. הטכניקה מסובכת מאוד, אבל כך היו עושים פעם תחרות. לא נראה לי שאפשר להורות את המלאכה בצורה וירטואלית. ואני לא בטוחה שאפשר להשיג את הכלים. כשאני רציתי ללמוד את הנ"ל ביקשתי מבעלי להכין לי את בסלילים במיוחד... התחרה השניה, היא סוג של רקמה, וחירור בגזירה...

ayala26

New member
אפשר להשיג את הכלים באיביי

bobbin lace אני מכירה כמה יוצרות (מפורום בינלאומי אחר) שיוצרות רקמה כזו.

innocence

New member
הכוונה שלי היא בהחלט לשיטה הראשונה,

כמו גם לשיטה של רקמה בחוט ומחט, אולם לא הצורה שכוללת חירור של בדים, אלא יצירה של תחרה מחוטים בלבד. מצאתי באיביי סלילים, אולם לא קניתי כי אני לא בטוחה באילו אני צריכה להשתמש (יש כמה סוגים מסתבר..) ומעבר לכך, אין לי הידע להתחיל אפילו (באיזה סוג חוט להשתמש, היכן למצוא דוגמאות וכו..). האם בסופו של דבר למדת את השיטה?

האם את מתכוונת לתחרת מחט ?

http://inspire.creative-textile-and-quilting-arts.com/decorative-stitch-lace/ או אולי לטכניקה הזו ?http://www.s-embroidery.com/tutorials/36-cutwork-lace-doily-tutorial.html תחפשי באינטרנט Lace Embroidery Tutorial

ayala26

New member
זה ממש מקסים!

שני הקישורים. גם קניתי לא מזמן את החומר השקוף הזה. רק ששלי לא מתמוסס במים אלא בחום לא גבוה (בגיהוץ) ועוד לא הספקתי להתנסות בזה.

העבודות שלך מקסימות

על איזה חומר את מדברת .אולי את יודעת טכניקה של הכנת פרחי משי כמו שקונים בחנויות ? לא מצליחה למצוא הסבר באינטרנט ובטח יש .

ayala26

New member
מהקישור הראשון Water soluble stabilizer

רק ששלי לא מתמוסס במים אלא בחימום. זה ניילון שקוף שעליו רוקמים ואחרי שהוא מתמוסס נשארים רק החוטים. למה הכוונה בפרחי משי? יש לך תמונה? אולי אם אדע מה הכוונה בדיוק אולי יש לי קישור להדרכה כי יש לי הרבה קישורים לכל מיני דברים. ותודה♥

פרחים כאלה

פרחים מלאכותיים כמו שמוכרים בחנויות . הגזרה זה לא הבעיה הבעיה איך מקשים אותם קראתי שיש חומר פטאל אבל אני לא מכירה ואני רוצה שאחרי כביסה הפרח לא יתקלקל . יש טכניקה של עשיית פרחי משי ואני בשיטוטי לא מצאתי .

ayala26

New member
אני לא מכירה

אני קונה את הקטנים (פרחי סאטן) ואני חושבת שהם מוקשחים עם דבק ואני גם מדביקה אותם

אטי, מוכרים בחנויות סדקית ודומותיהן

פרחים כאלה במספר גוונים וגדלים. מדוע להכין לבד? לא חבל על הזמן והעבודה? ואם אני זוכר נכון אז יעל אמרה פעם שהיא מכירה מישהי שמכינה כאלה בהזמנה, אולי שווה לך להזמין אצלה, או לשלם לה בעבור שיעור פרטי או משהו כזה. בהצלחה

innocence

New member
פחות או יותר, אבל לא בדיוק.

הכוונה שלי היא תחרה ביד ופחות קישוטים דקורטיביים (בעיקר לא ע"י מכונה וחירור של בדים, אם כי אני חייבת להודות שהקישור עשה לי חשק ;)) כוונתי היתה לתחרה "ונציאנית". כשהייתי בבוראנו (אי התחרה ליד ונציה) ראיתי את הנשים הרוקמות משתמשות במעין לוח שעליו הדוגמא ואם אני אל טועה גם ניילון שעליו היו בעזרת מחט רוקמות את הדוגמא וחיפשתי משהו בסגנון. בכל מקרה תודה על הקישור:)

vardayafe

New member
יש בחנויות היצירה חומר מיוחד שמקשה את היצירה

של הפרחים -לא זוכרת את השם משתמשים לפיסול בבדים- יש גם ספר הדרכה ליצירת הפרחים

בלומה5

New member
יש חנות און-ליין בשם

a c more אין להם סניף בארץ אבל אני חושבת שיש להם מה שאת מחפשת אם תרצי עוד עזרה תכתבי

הדור

New member
האם זה מה שאת מחפסת???

יש לי מתחביבה של אמי. יש סט סגור.ועוד כמה פתוחים. יש לי עבודות תלויות,שאת יכולה לראות!! שלחי אלי מסר אם זה מה שאת מחפסת!!!!!

innocence

New member
האמת? אני לא יודעת אם זה מה שאני מחפשת..

אני בכל מקרה אשמח לראות עבודות:)

למעלה