רקמת צלבים

flautist

New member
רקמת צלבים

שלום לכולם, חדשה כאן וחדשה בנושא...

התחלתי ללמוד רקמת צלבים מסרטוני הדרכה ביוטיוב.
רציתי לשאול שאלה של מתחילים- עד כמה חשוב לשמור על כיוון אחיד של התכים?
ראיתי שאם מנסים לשמור על גימור מסודר, עניין הכיוון מתחיל להיות מסובך... (העברת חוט מתחת לחצאי תכים וכו'...)
תודה!

maybesure

New member
ברור שיותר יפה

לשמור על אחידות אך אין צורך לרקום מתחת לחצי התך, פשוט רוקמים תמיד את האלכסון מהכיוון שהתחלת.
אם נניח התחלת את האכסון מהפינה הימנית למעלה וירדת לשמאלית למטה אז גם בשורה הבאה תעשי כך.

flautist

New member
תודה על התשובה

לפי הסרטונים שמצאתי- אם רוצים לשמור על גימור יפה, לא בהכרח מתחילים תמיד לרקום מאותו הכיוון (כי קופצים שורות ומשאירים חלק רקום רק למחצה), ואז כמובן, צריך לרקום מתחת בדרך החזרה חלק מן התכים...

tair40

New member
אני לא בטוחה שהבנתי....

במקרה לשלי.
אני רוקמת צד אחד ואז חוזרת לצד השני ככה אני שומרת על הכיוונים לפחות עבור כל צבע.
במידה ואני מגיעה לאזור שנידרש מילוי עם אותו הצבע אני עושה אותו לכיוון אחד שהוא כמו הכיוון שרקמתי את הכל ובבחזרה אני רוקמת בלי להעביר מתחת לחוט.
קצת אבל ממש קצת תכנון עושה את זה ממש פשוט וממש יפה.
מה שכיף ברקמה הזאת שאין יות רמידי צורך בחשיבה ולכן היא כל כך ממכרת ומרגיעה.

בהצלחה.

flautist

New member
מצרפת קישור לאחד הסרטים בסדרת ההדרכה

https://www.youtube.com/watch?v=t4MdYZgzHCw

למשל תסתכלי ב- 08:13 בהערה שמצורפת לסרט.

עד כמה שראיתי בשאר הסרטים בסדרה, הרוקמת המדגימה לא מקפידה על עניין הכיוון, אבל הגימור אכן יוצא מושלם...

ראיתי את הסרטון.....קצת בקפיצות אבל, לדעתי

המושלמות צריכה להיות בצד הקדמי.
הטענה שלה שאם החוט מספיק צפוף אז אפשר לסיים קדימה.
כשאני רוקמת, הצד האחורי מושלם בדיוק כפי ששלה להוציא הסיומות שנעשות באותה דרך אבל בצד האחורי.
המידה וקופצים אז אם הקפיצה קטנה אז מושכים חוט, אם היא גדולה אז אני משאירה את החוט, מוציאה את המחט, רוקמת את הקטע שבינהם, מעבירה את החוט בצד האחורי בין החוטים עד שמגיעה למקום שבו הרקמה בצבע המסויים מתחילה.
ו...תאמיני לי שאני פרפקציוניסטית אז זו גם שיטה.
תכלס, רקמה זה כיף.
צעשי את מה שהכי נוח לך איתו.
יש המון שיטות ודרכים גם לרקמה כל כך פשוטה כמו רקמת צלבים.

flautist

New member
תודה

מסתבר שבאמת יש כל מני שיטות...
אנסה גם לפי ההסבר שכתבת כאן

tair40

New member
בעבודות שלי חשוב לי מאוד

הקדימה, שכל שטח של צבע יהיה באותו הכיוון.
כאשר מדובר על תמונות פחות חשוב לי המאחורה של העבודה אבל עדיין, העבודות שלי ממש נקיות. אני יכולה לצלם לך אם את מעוניינת..
בתיקים שאני מכינה זה סופר חשוב.
אני מסיימת את החוט מאחורה, כשיש לי דילוגים ממש גדולים אני עושה כמו ורדה. כי אסור לי שיהיו חוטים מתוחים שדברים יכולים למשוך אותם.
בהצלחה.

למעלה