רקיעה ומשמעותה

Tonjin

New member
רקיעה ומשמעותה

האם קיימות רקיעות רגליים אצלכם בשיטה? במידה וכן, האם הן חלק מן הקאטה או שיש להן משמעות קרבית?

Tonjin

New member
זו כנראה טכניקה סודית של הארניס

שלא מגלים לזרים ואורחים מזדמנים, מעולם לא נחשפתי אליה קודם... תגיד: מה בקשר לרקיעה בשינג-אי ובאיאיי?

סודית, סודית ../images/Emo11.gif

ועכשיו ברצינות: מנסיוני במספר שיטות (פיליפיניות / שינג-אי / אי-יי) רקיעה ברגל, משמעותה: ריכוז משקל לנקודה אחת לשם הפקת כח / סימון לדריכה (בעיקר בקאטה) / הרתעה או בילבול היריב ע"י שידור מטעה של כוונה...

amir_aikido

New member
יש משמעות - דריכה מכוונת

אצלנו, במקומות בהם מבצעים רקיעה, אמורה להיות לה משמעות - דריכה מכוונת על נקודות תורפה שהיריב השאיר חשופות או על יריב שכוב. אני מודה שאפילו חלק ניכר מהמתאמנים אצלנו לא מודע לנושא (שלמה הסביר לא ולא רק למתקדמים אבל לתחושתי רוב המתחילים לא ממש יזכרו אם תשאל), וגם אני מעט מזניח אותו. אמיר

NomadSoul

New member
כן, כן וכן

בכל שלוש הנאיהאנצ'י קאטה (Naihanchi, או Tekki בסגנונות הקראטה היפנים) יש בעיטה שמסתיימת בדריכה/רקיעה. הבונקאי (אפליקציה) הוא בעיטה לברך, דריכה מהברך כלפי מטה לצורך שבירה, או דריכה על כף הרגל, ובטח 101 פירושים אחרים - תלוי את מי אתה שואל
זה גם תלוי בשיטה (אני עושה שורין ריו) - ראיתי ביצועים של הקאטה בהן הבעיטה בכלל מבוצעת כמאה גרי - ואז מן הסתם האפליקציה שונה לחלוטין. גם בפאסאי שו (כפי שבוצע בשורין ריו שידוקאן) שבירת רגל בוצעה כדריכה/רקיעה. אם כי בביצועים אחרים שראיתי, זה מבוצע כבעיטה לברך ממש (יוקו גרי) ולא כדריכה.

מבלי להרחיב יותר מידי...

מעבר לישום הרקיעה כדריכה, בשיטת עגור לבן לרקיעה יש עוד כמה סיבות: 1. עצם ביצוע הרקיעה בצורה הנכונה מביא לשליטה ומיומנות בעבודת הרגליים. רקיעה טובה מזעזעת את הריצפה ולשם שכך דרושה מיומנות יחודית. 2. הרקיעה יוצרת נטיעה והשרשת הרגל באדמה, דבר הגורם ליציבה מהירה וחזקה. 3. הרקיעה גורמת גם לדחף מהיר וחזק של הכוח מהאדמה דרך הרגליים אל החלק העליון של הגוף. מקווה כי יש מענה בתשובתי.

NomadSoul

New member
מעניין, תודה ../images/Emo13.gif

אף פעם לא ממש חשבתי על זה, לא עם הראש בכל אופן
, אבל עכשיו משגרמת לי לחשוב על זה אני מבינה מה אתה אומר

Tonjin

New member
בהחלט יש מענה, למעשה זה אפילו יותר

מה שכיוונתי אליו: הפירושים ה"רגילים" של דריכה על יריב שוכב או בעיטה נמוכה (שלפעמים דווקא קשה לי לראות איך היא מתבצעת בתנועת רקיעה) הם די נגלים לעין ו"הגיוניים" ולמרות שזה תמיד מרתק לשמוע איך ולמה זה נעשה בסגנון אחר מה שקיוויתי לשמוע זה בהחלט גם תשובות פחות "סטנדרטיות" וכאלה שלא הייתי חושב עליהן לבד.. אמיר: אין אצלכם רקיעות בזמן שימוש בנשק? חיים: מה הכוונה ברקיעה לשם שיפור יכולת ההתקפה? רן: האם אתה רואה ברקיעה רק סוג של "קיאיי", אין לה שימוש "טכני"? ותודה לכולם על התשובות, נהנתי לקרוא

amir_aikido

New member
לא זוכר רקיעה עם נשק

לפחות על הבוקר, אני לא זוכר רקיעה עם נשק, למרות שמצלצל לי פעמון ביחס לרקיעה שכזו כזו אי-שם באחת הקאטות של הקוטאצ'י (חרב קצרה). הרקיעה אצלנו מסמנת דריכה/בעיטה שמבוצעת בטווח מאוד קצר, הרבה יותר קצר מהטווח של יתר כלי-הנשק. אמיר

shlomym

New member
אני יודע שבטאי צ'י צ'ן ,יש רקיעה

אם איני טועה,גם בשינג אי . רק לא ממש זוכר למה
אשמח אם משהו מהטאי צ'י יסביר קמעה, או משינג אי. תודה

Yin

New member
צחי הסביר טוב

וזה נכון גם לטאי צ'י ולדעתי גם לשינג אי (למרות שאני לא עוסק בשינג אי). אפשר להוסיף גם בריאות ע"י ניענוע אזור הכליות וחיזוק המחמם התחתון. ואולי עוד אפשרות להטעיה והסחת דעת היריב כלפי מטה. עדי

שלום עדי

לגבי הפן הבריאותי, האם אתה (והשאלה מופנית לכולם) מכיר גם תרגולים בריאותיים, דוגמאת צ'י קונג, הכוללים רקיעות? בעקבות השאלה חיפשתי קצת ומצאתי במסמך הזה (עמ' 5 למי שאין כח לקרוא
), התייחסות שונה של Feng Zhiqiang ( שהוא מאסטר של סגנון צ'ן ומאוחר יותר פיתח סגנון חדש ) לרקיעה, מבחינת השפעה בריאותית. יניב

Yin

New member
כן

למשל, תרגיל שמומלץ לחורף (מחזק כליות): עמידה בכפות רגליים צמודות, עלייה על הבהונות (שאיפה), נפילה על העקבים (נשיפה). צריך שהנפילה תהיה משוחררת ויחסית רכה ושהראש לא יזעזע. פנג יוצא כנגד שימוש יתר (כמות+חוזק) של רקיעות לא נגד רקיעות בכלל. אני חושב ששימוש יתר הוא מזיק וזה נכון לכל נושא. ארל מדמה את עמוד השידרה לסדרה של קבלים שאוגרים אנרגיה והרקיעה עוזרת בשחרורה - זה אפליקטיבי ללחימה ולבריאות כאחד. עדי

ohad kedem

New member
העצמה והאפקט מאוד שונים

בין התרגול הבריאותי בצ'י קונג שאתה מתאר, לבין התרגול הלחימתי שמקובל בסגנון צ'ן. השתתפתי בסדנא עם פנג, והרקיעה שלו מאוד עדינה, כמעט רק סימון של התנועה. אני משער שככל שאדם יותר חזק ובריא הוא יכול לסבול רקיעה בעוצמה בלי נזק, אבל לא ברור לי מה הערך הבריאותי של הרקיעה בפני עצמה. אולי זה טוב ללחימה ופחות לבריאות?

Yin

New member
ההבדל ידוע ומוכר

וקשור לכוונה. בכל אופן תרגול רקיעה רכה יכול להועיל בריאותית (אם מקבלים את התאוריה) ויכול לשמש הכנה מצויינת גם לרקיעה לחימתית חזקה יותר (אך רכה לא פחות....) עדי

ohad kedem

New member
שלום עדי

אני משער שפנג מתייחס לפיתוי לרקוע בעצמה חזקה מדי, מנסיוני זה אכן יכול להזיק. יש לי כמה שאלות לגבי מה שכתבת. אתה יכול לפרט לגבי ההסבר הבריאותי? הוא מרגיש לך נכון בחוויה של התרגול? הרעיון של קבלים ואנרגיה מתייחס לצ'י או לאנרגיה קינטית? מה התפקיד הלחימתי של הרקיעה לפי הגישה של ארל?

Yin

New member
כן

בעקרון כבר כתבתי. לגבי ההסבר הבריאותי - נענוע עדין של מחמם תחתון (אזור כליות ומטה) ובצ'י גונג של כל עמוד השידרה. הרעיון של הקבלים מגיע מטכנאי חשמל לשעבר שהיו הוא מורה לטאי צ'י - שמו ארל מונטגיו. הוא מתייחס לצ'י. תפקיד לחימתי של הרקיעה, לפי ארל הוא לעזור ולהעצים את שחרור הכח, בנוסף על כך אפשר גם לשייך לתנועה כולה (לא רק לרקיעה שבסוף) אפליקציה. בכלל אני מציע להתייחס תמיד להקשר בו קורה משהו (רקיעה, למשל) ולא רק למשהו עצמו. עדי

רקיעה ומשמעותה

מסכים עם דברי צחי ורק להוסיף מספר נקודות 1. רקיעה לשם הטעיית היריב . 2. רקיעה לשם צמצום טווח תוך כדי צעד 0צד/קדימה ) 3. רקיעה לשם הגברת מהירות - המגע עם הקרקע מייע ליצירת מהירות נוספת. 4. רקיעה לשם סימון התקפה נמוכה 5. רקיעה בעת התחמקות שוב ליצירת מהירות/כוח ושיפור יכולת ההתקפה . חיים

למעלה