רקורסיה

amir y

New member
רקורסיה

אני אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למקום שבו יש הרבה שאלות על רקורסיה. (אני רוצה לכתוב מאגר של הרבה פתרונות לשאלות בצורה רקורסיבית). תודה מראש, אמיר

amir y

New member
מישהו?

מקפיץ

amir y

New member
תודה לכולם.

ואם יש למישהו עוד רעיונות לשאלות על רקורסיה, אשמח לשמוע. תודה רבה

ChipsMan

New member
קבל ../images/Emo12.gif

1) כתבו פונקציה רקורסיבית שבהנתן מחרוזת בודקת האם היא פלינדרום. 2) כתבו פונקציה רקורסיבית שבהנתן שתי מחרוזות A,B, בודקת את היחס ביניהן ומחזירה: המחרוזת A נמצאת לפי המחרוזת B בסדר לקסיקוגרפי, המחרוזת B נמצאת לפני המחרוזת A, שתי המחרוזות שוות. 3) נתונות לבנים בגודל משבצת ובגודל שתי משבצות. רוצים לרצף רצפה באורך n ורוחב של 2 משבצות. כתבו פונקציה רקורסיבית שבהנתן n מחשבת בכמה אופנים ניתן לרצף רצפה כנ"ל באורך n 4) תת מחרוזת של מחרוזת A היא מחרוזת שמכילה תוים מהמחרוזת A, לאו דוקא רציפים, אבל באותו הסדר בו הם מופיעים ב-A. כתבו פונקציה רקורסיבית שבהנתן שתי מחרוזות A,B מחשבת את אורך תת המחרוזת הארוכה ביותר ל-A ו-B. רוצה עוד? :)

ZDanielZ

New member
אחת קטנה...

כתוב פונקציה רקורסיבית שמקבלת כקלט שם קובץ של תכנית C או פסקל או מה שלא יהיה, ובודקת אם מבנה הבלוקים תקין. כלומר, ל Cpp, האם לכל סוגר מסולסל שמאלי, יש ימני. לפסקל, האם לכל Begin יש End וכו'.

ChipsMan

New member
הנה עוד אחת ../images/Emo13.gif

נתונות n מדרגות. עלינו לבצע 2n פעולות - n עליות ו-n ירידות במדרגות. מתחילים לבצע את הפעולות מתחתית המדרגות. את העלויות ואת הירידות ניתן לבצע באיזה סדר שרוצים, אבל יש מגבלה אחת - אי אפשר לרדת יותר נמוך מנקודת ההתחלה. כתבו פונקציה רקורסיבית שמחשבת בכמה אופנים ניתן לבצע את 2n הפעולות על n מדרגות עם המגבלה.

ChEeSeHoLe

New member
פרוייקט קטן..ברקורסיה...

בנה מבוך רקורסיבי.. רנדומאלי כמובן... אשר בלחיצת כפתור, אתה גם תפתור את המבוך.. אפשרי גם טקסטואלי - ASCII.. וגם גרפי...

ChipsMan

New member
זה כבר סיפור ../images/Emo3.gif

חוץ מזה, זה יותר פרוייקט קטן לקורס מבוא לבינה מלאכותית

ChEeSeHoLe

New member
לא.. ממש לא....

אני עשייתי את זה כפקוייקט גמר של י"ב... לקח לי שבוע.. עם הרבה חורים בהמצא.... ממש לא בעיה.... טיפ קטן... אם זה בטקסט(יותר קל מבחינה ויזואלית)... לחלק מתריצה 25X80.... ו.... להתחיל לעבוד :)

ChipsMan

New member
עדיין.. סיפור.

אף אחד לא מתכוון לעשות פרוייקט ברקורסיה. זה סתם יותר מדי עבודה
רוב העבודה פה היא על הממשק, התצוגה והייצוג של הנתונים, ולא על מציאת יציאה מהמבוך. כך שזה ממש מיותר. חוץ מזה, זה טיפשי
אפשר לבנות מהמבוך גרף, להריץ עליו BFS ולקבל לא סתם יציאה מהמבוך, אלא גם את המסלול הקצר ביותר שמוביל ליציאה.

למעלה