רקומפרסיה הפוכה ?

yossin

New member
רקומפרסיה הפוכה ?

שלום לכולם הייתי רוצה לשמוע תגובות או עצות על מה לעשות במקרה הדמיוני לחלוטין הבא: אני צולל מתחיל למדי, ומשום מה, עפתי לפני הים מעומק, נאמר, 15 מטרים. יש לפני שתי אלטרנטיבות: א- לצאת מהמים ולדווח מיידית במועדון על מה שקרה לי לקבל הדרכה ועצה מקצועית. ב- לחזור למים לעומק 5 מטר לעשר דקות כדי שהגוף יתנקה מחנקן ורק אז לחזור למועדון ולדווח. מה דעת פורום גדולי התורה ? מה הנכון לעשות ? יש אלטרנטיבה נוספת ? בתודה

שרקי..

New member
רקומפרסיה יוק

בכל מקרה שארע הרע... גש למועדון צלילה או לתא הלחץ הקרוב... או לאעדר תא לחץ למתקן רפואי הקרוב יום טוב

ניב ד

New member
אסור בשום אופן לנסות את זה

רק לדווח. גם השאלה מה זה עפתי ? גם עליה מהירה מעבר למותר עדיין לא אומרת שתקבל דקומפרסיה, צריך להיות עירניים לגוף במצב כזה.

yossin

New member
למה ?

כלומר, אם אני חוזר תוך דקה לעומק 5 מטר, איזה סיכון אני לוקח ? הרבה יותר סביר (לדעתי המאוד לא מוסמכת) שרק אשפר את מצבי. תזכרו את ההגדרה: עפתי מעומק בגבולות המותר (ולא משנה למה, כולנו בני אדם) ואני רוצה להפחית סיכונים ו/או לפעול בדרך הסבירה ביותר.

אם ברצונך לשפר את מצבך

עפת למעלה, אתה מרגיש שביצעת עלייה לא מבוקרת ומהירה, מוטב להצחיל לנשוםם 100% חמצן בהשגחה במועדון הסמוך (זה לא בושה, ולפעמים הביישן מת) מאשר להיות במים ללא השגחה מספקת, אם אירוע כזה ייקרה לך בצלילה בסוף היקום אם תא לחץ ומיכל חמצן קרוב במרחק יומיים רכיבה על גב חמור (יש אצרים יפים באיזורים כאלה....) אולי בכל זאת מוטב לבצע רקומפרסיה.

ניב ד

New member
אני אסביר בגדול -

חניית הבטיחות (5-3 מ´) ל5-3 דקות כשמה כן היא - חניית בטיחות. היא מיועדת באמת להגביר את הבטיחות של הצולל בכך שהיא מסייעת לפריקת הרקמות מעודפי החנקן והוכח שאכן יש משמעות רבה לפריקה זו. במיוחד לאחר מספר צלילות עומק וכד´. אבל זו אינה חניית דקומפרסיה במלוא מובן המילה, כלומר זה לא שחישבת עומקים ולחצים וכל זה ובהתאם קבעת חניות. החניה היא לבטיחות יתר בלבד, ואגב בחלק מהארגונים אפילו לא מחייבים לבצע אותה לאחר כל צלילה. עכשיו נגיד שעפת למעלה ואכן קיבלת, או תקבל תוך כמה דקות, דקומפרסיה במידה כזו או אחרת. יש סיכוי מועט ביותר שהרקומפרסיה הזו תעזור לך ומצד שני תהיה במצב קליני ועוד בתוך המים. סיכוי הרבה יותר סביר להיפגע. אתה ממש לא רוצה להיות במים במצב כזה. אל תשכח שטיפול בתא לחץ כולל נשימת חמצן נקי או ניטרוקס לעיתים כולל שינויים הדרגתיים של לחצים וכל הכרוך בכך בהתאם לטבלאות טיפול. זה לא שסתם אתה מוכנס ללחץ. בקיצור, אל תנסו את זה בבית.

javierg

New member
אחד הסיכונים של חזרה מיידית למים:

אם הצולל שקפץ למעלה נפגע, הוא עלול לאבד את הכרתו מתחת למים. אם יאבד את הכרתו מחוץ למים יש יותר סיכוי לעזור בהחייאה וכו´ עד להגעה של חמצן, אמבולנס, וכו´. בכלל, לדעתי צולל שקפץ מ-15 מטר לא צריך להחזיר למים בכלל, גם אם לא קרה לו כלום. אם המקרה שתיארת אולי קרה באמצע אי נידח כשתא הלחץ הקרוב נמצא 20 שעות הפלגה בדינגי, ואין שום דבר אחר, אולי זה יכול להיות פתרון. מצד שני, לצולל חסר נסיון שכזה אין מה לחפש במקומות כאלו.

In Water Recompression

מאוד חשוב היכן אתה נמצא , אם אתה בארץ או בסיני זאת אומרת שאתה קרוב לתא לחץ ( במקרה של סיני תלוי איפה ) ופשוט עדיף להתפנות לתא לחץ כמה שיותר מהר עם טיפול ראשוני והכל ..... הבעיה קיימת אם אתה נקלע לבעיה במקום אשר מרוחק מאוד מתא לחץ , אז אכן כדאי לבצע IWR וגם אז כדאי מאוד להבין מה אתה עושה . רק בכדי להכניס אותכם לפרספקטיבה על האופרציה הדרושה לביצוע IWR כמו שצריך אשתמש בפרוטוקול ה IWR של חיל הים האוסטרלי . על פי הפרוטול של האוסטרלים הרקומפרסיה תתבצע ע"י אספקת 100% חמצן דרך מסכת פנים מלאה ( FULL-FACE MASK) , לצולל המטופל מוצמד צולל כאשר במצב אידיאלי יש להם מערכת קשר תת ימית בכדי לקבל מהמטופל אינדיקציה על מצבו על המטופל לשהות מתחת למיים המצב מאוזן ( בתא לחץ , לחץ האויר שמדמה את העומק שווה על כל אברי הגוף לא משנה באיזו תנוחה , לא כך במיים ) . כאשר השהיה היא בעומק של 9 מטר למשך 60 דקות למקרה קל ו 90 דקות למקרה קשה , במידה ולא חל שיפור יש לחזור על זמני נטיפול . העליה בקצב של 1 מטר לכל 12 דקות . אם אספקת החמצן אזלה יש להעלות את הצולל ליבשה ובשום אופן לא לבצע רקומפרסיה עם אויר דחוס , לנ"ל צרפתי טבלה . כיוון שב 9 מטר הלחץ החלקי של החמצן הוא 1.9 מסכת פנים מלאה היר חובה לקרה של עויתות . כמו שאתם רואים לא פשוט בכלל ! . בכל זאת למרות כל האמור לעיל קרו מקרים בהם 2 צוללים אשר עברו אירוע זהה אחד בחר לבצע רקומפרסיה עם אויר דחוס והשני פונה לתא לחץ ורק הראשון שרד . מידע נוסף בנושא למי שמעוניין אפשר להוריד ב http://www.cisatlantic.com/trimix/abysmal/tech-articles.html#Deco Theory דרך אגב את המידע על הפרוטוקול האוסטרלי העתקתי מחוברת הקורס "נייטרוק מתקדם " של IANTD. שלומי

שרקי..

New member
שלומי מסוכן לשחרר מידע כזה לציבור

עד לפני יומיים חשבתי כמוך בדיוק... שנים צללתי שטבלת רקומפרסיה חמצן של הצי האמריקאי מחוברת למאזן ובימי סיני העליזים אפילו השתמשנו בה... ובהצלחה, היום לא הייתי חושב על זה בכלל... לפני יומיים ראיתי את האור... או יותר נכון את החושך ... מרבית הציבור הצוללים.. אותו מרק צוללים שאתה פוגש בחוף בן הרוש בור לחלוטין בנושא צלילה בסיסים אינו יכול להתמיע את האינפורמציה שאתה מדבר עליה ולכל היותר יהרוג את עצמו אם ינסה להשתמש בה... בוגר קורס כוכב אחד של פאדי באילת ממש ממש לא דומה ליחידת צוללים של צבא אוסטרליה או חיל הים הישראלי, לא בציוד לא בהכשרה ולא בצוות רפואי הצמוד לכל צולל בעבודה מתחת לעומק 12 מטר שנחשב צלילת עומק במרבית צבאות העולם.. אז לשיקולך... שרקי

pilovich shahaf

New member
צולל צריך לעשות מה שמלמדים אותו ../images/Emo45.gif

בקורס ותו לא.להרחיב את הידע,השכלה למה לא,זה רצוי. היסטוריה כן, דוגמאות כן. אבל לעשות רק מה שלימדו אותו בקורס ועל פי חוק. יום טוב.פילוביץ שחף.

zolel

New member
צריך לשחרר כל מידע אפשרי לציבור.

שרקי? השתמשת בטבלת רקומפרסיה חמצן של הצי האמריקאי? היה לך חמצן? בענין הרקומפרסיה כדאי מאד להימנע אם יש תא לחץ בסביבה. אם אתה נמצא במרחק של שעות רבות מתא לחץ ויש סיכוי שעד שתגיע לתא לחץ הסימפטומים יחמירו מאד ויהפכו לסופיים אני הייתי עושה רקומפרסיה ומתפלל לטוב.

שרקי..

New member
הטבלאות רקומפרסיה בנויות גם לאויר

חמצן לא היה לנו למעט במקרים יוצאי דופן...

ואני חשבתי שמי שיקרא את המידע

הזה יבין שאין סיכוי שהוא יכול "לבצע את זה כמו שצריך" ( DIR בקיצור ) וימנע מכך . בקשר למידע , כמו שכתבתי זה לא המצאה שלי אלה תרגום של מסמך אשר אותו ניתן לרכוש ללא בעיה מה גם שהמידע קיים חינם אין כסף באינטרנט . בסך הכל מקווה שהשכלתם , דרך אגב ,בקשר לתגובתו של עב"ש , אכן כך ולכן משתמשים בחמצן בלבד ובלחץ חלקי גבוהה . דרך אגב , מישהוא מכיר את המושג "הפסקות אויר " ? - בזמן נשימת חמצן בלחץ חלקי גבוהה קיימת סכנה של "שריפת הריאות" תופעה אשר מצמצמת את יעילות הסינון בריאות ולכן מומלץ לבצע עצירות אויר בזמנים קבועים מראש . כמובן שמאריך את זמן חניית הדקו´ אך מייעל אותה פי כמה . למי שיש מידע בנושא או קישורים , אשמח לקבל . עד אז צלילה בטוחה שלומי

בועות שקטות יכולות להרעיש

בסיומן של צלילות רבות יש כמות מסויימת של בועות בוורידים של המחזור הסיסטמי. בועות אלה זורמות עם הדם דרך הווריד הנבוב, העלייה והחדר הימניים של הלב, עורקי הריאות ומערכת העורקים והעורקיקים בריאות עד שהן נעצרות הפתחי הנימים של נאדיות הריאה. הבועות נעצרות שם משום שהן גדולות מדי מכדי לעבור דרך הנימים ןבסופו של דבר הגזים בתוך הבועות נספגים לתוך הנאדיות ובצורה זאת הגוף נפטר מהן. אם נגדיל את הלחץ הסביבתי (על ידי חזרה קצרה לעומק של מספר מטרים או אפילו על ידי צלילה חופשית בסיומה של צלילת מכשירים), בזמן שיש נוכחות של בועות שקטות, יש סכנה שהבועות יקטנו מספיק כדי לעבור דרך נימי הנאדיות ואם זה קרה, הבועות האלה יזרמו במערכת הוורידים של הריאות לכיוון הצד השמאלי של הלב, יגדלו חזרה עם ירידת הלחץ הסביבתי ואז יש לנו מצב של תסחיפים בעורקים של המחזור הגדול, דבר שעלול להיות קטלני!

תודה על המידע המפורט עודד

זה אולי המקום להוסיף עוד טיפ קטן אבל גדול, לדעתי, גם בהמשך לחומר התיאורטי והמעמיק המצוי בערכת קורס כוכב שלישי של ההתאחדות (באשר לזמני מחזור הדם/קצב פינוי חנקן מהרקמות השונות) ומשיחה עם ספי בארי וניתוח מצבים בצלילת מחשב: כבר העלו את הנקודה של צלילה על-סף-מגבלות-המחשב, הובאו סיפורי צוללים וקותי תרם מידע מנסיונו העשיר. מסתבר שהארכת זמני חניית הדקומפרסיה חשובה, מועילה ועשויה למנוע תופעות של מחלת הדקומפרסיה (שלב הגירודים, עדיין לא בנדס). במיוחד הדגש לסדרות של צלילות חוזרות וכמובן בימים רצופים "עמוסי חנקן". אז אם המחשב "משחרר" לסיום הצלילה אחרי 3 דקות חניה, מומלץ להאריך עוד יותר את משך החניה, כולל חניית ביניים מקדימה בעומק רדוד מ-9מ´. יתכן וזו התשובה ל-"צללנו עפ"י המחשב וחטפנו..."

המידע היקר שנשאר בפורום הישן

אני מצרף קישורים לאירוע דקומפרסיה של דני וקרן http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=4606765 ולמאמר של קותי http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=4720037 בהמשך אשתדל לשלוף קישורים חשובים נוספים מהפורום הקודם, לצערי מנוע החיפוש בוואלה עובד רק על הודעות חדשות. אולי מישהו יודע איך להגיע ישירות לפורום המקורי של IOL ?

קותי

New member
אל דאגה. ברגע שתהיה פה קהילה

אני אשלח את המאמר שלי - על חניות בטיחות עמוקות, שוב.

הנקאי

New member
חוששתני כי מה שקדם ../images/Emo19.gif

לאחד באפריל שנה זו נמחק שם. ננסה לברר.

למעלה