רצפות ממולצות

רצפות ממולצות

אנחנו מתכננים שיפוץ בבית, ורוצים להחליף את הרצפות בסלון, במטבח ובחדר הכניסה. אילו מרצפות מומלצות גם מבחינה פרקטית, אנחנו משפחה עם ילדים, וגם מבחינת המראה? מה דעתכם על שיש חצי מט? אילו סוגי אבן טבעית ישנם, ומה דעתכם על ריצוף כזה?

fireman

New member
אבן טבעית לא מתאימה במשפחה עם ילדים

כי היא נוטה לספוג כל כתם וכל דבר שנשפך עליה. אתמול אצלי בבית מישהו הפך במדרגות (מאבן טבעית) מגש עם קפה ונס קפה....את ריצת האמוק אחרי דליי מים, מגבים וסמרטוטים אפשר לדמות לסרט פעולה. כשיש ילדים בבית זה עלול להפוך להשתעבדות של ריצה וניקיון של כל דבר במהירות אני ממליץ לפנות לכיוון הגרניט פורצלן.

avi5199

New member
אני בעד הטרצו והשומשום הישנים החזקים והטובים

המרצפות מסוג קרמיקה וגרנית פורצלן עשויות מחומר דק מאד ושביר מאד, כוסות וכלים שנופלים עליהם גורמים לסדק או שבר או פינות מפוצצות, חסרון נוסף: גרנית פורצלן והקרמיקה נעשות חלקות ומסוכנות כשהן נרטבות. הטרצו והשומשום חזקים מאד ועמידים לאורך שנים, זו ריצפה לנצח ותמיד אפשר לחדש אותם עם פוליש וואקס, ובנוסף לא מחליקים עליהם כמו על הקרמיקות. אומנם גרנית פורצלן,זה באופנה היום, אבל הרבה אנשים כבר חוזרים לטרצו ולשומשום מסיבות פרקטיות.

fireman

New member
כבר הערתי לך על הטעות הזאת

שאתה מפזר כאן בכל פעם מחדש מרצפת נשברת אך ורק אם לא יושמה כראוי, ונותרו חללים מתחת לאריח שאינם מלאים בחומר המליטה\הדבקה. כאשר הישום נכון ומבוצע בקפדנות לא נשבר שום דבר

avi5199

New member
בכל הדירות שגרתי היתה לנו בעיה כזאת

אני כבר שבע שנים מחכה לאישורי בניה, ועובר מדירה לדירה , רובן דירות חדשות יחסית עם גרנית פורצלן ו\או קרמיקה, וראיתי בעיה של שבירה, אם זה לא נשבר באמצע, יש פיצוצים בקצוות, בחיבורים בין המרצפות... כנ"ל בעית ההחלקה. חוץ מזה מה זה ה"מפזר" הזה ???
אני חושב שהפורום נועד גם להחלפת דעות, זו דעתי, והיא מנסיון אישי, בלי שום אינטרסים . (להפך צריך אולי להיות לי אינטרס שהסומסום ירד במחיר, כי אני קיבלתי החלטה לרצף בסומסום,.) נכון שכבר הערת לי, אבל מה לעשות עוד לא השתכנעתי שמרצפת בעובי כמה מלימטרים יכולה להשתוות בחוזק למרצפת בעובי כמה סנטימטרים .

fireman

New member
אם תרצה אתה מוזמן לבוא אליי

הביתה, אני אכיר לך אריח גרניט פורצלן שנפל עליו בלוק 20 מהקומה העליונה. אם תצליח לזהות אותו מבין שאר האריחים בבית אני ארצף לך את כל הבית על חשבוני. אני מבטיח לך שגם אחרי שאני אראה לך אותו, אתה תקרא לי שקרן, כי אפילו שריטה אין עליו. זו לא פעם ראשונה שאתה בא וכותב שפורצלן\קרמיקה נשברים יותר בקלות ואתה טועה בהנחתך. יש חומרים קלים יותר ודקים יותר מפלדה אך בו בעת חזקים פי 10 מפלדה. בריצוף חשובה מאוד העבודה, יותר מהאריח עצמו מאחר ועבודה טובה היא ערובה לשנים רבות של ריצוף שיראה מצויין ולא יסבול משברים, פיצוצים וסדקים. לפי התאוריה שלך בשנה האחרונה הייתי צריך להחליף חצי מהמרצפות אצלי בסלון בגלל ספלים שנפלו ונשברו עליה

אבל אתה עצמך סיפרת שזה לא הסטנדרט

יבוא אישי שלך, אם אני לא טועה
. גם המחיר מאוד יקר יחסית למה שרווח בארץ.... אז זה לא ממשמתאים להשוואה.

fireman

New member
לא סטנדרטי מאיזו בחינה?

מבחינת המידה הפיזית הוא אכן לא סטנדרטי מבחינת הגימור (זיגוג+ליטוש) אכן מדובר באריח בודד בין בודדים שלו התכונה הזו אבל מבחינת החומר, זה עדיין גרניט פורצלן וזה עדיין אריח בעובי של 12 מ"מ (מה שאבי טוען שמדובר בחיסרון) שמחזיק יפה מאוד, מאוד מאוד אפילו.

shaiby

New member
ולגבי השומשום - הוא אולי חזק, אבל הוא סופג...

כל הדירה שלי מרוצפת בשומשום צהוב. המראה מהמם, או לפחות היה מהמם ממש בהתחלה אבל הפרקטיות - אפס ! אפס ! השומשום עבר ליטוש, אטימה בסילר, וכל מה שהמפעל המליץ עליו, ועדיין כמות הכתמים שספג במשך 4 שנים היא בלתי נתפסת. זה מגעיל, זה עושה לי אולקוס בכל יום מחדש כשאני נכנס הביתה, ואני לא ממליצ על שומשום (צהוב, לפחות) לאפ בנאדם שאוהב מדי פעם לאכול מלפפון חמוצ בביתו שלו, או לשתות כוס יין. ועוד לא הזכרתי ילדים. את הדירה הבאה אני מרצף בנירוסטה
.

תודה, ויש לי עוד שאלות.

תודה על התגובות, מה בקשר לשיש? האם גם הוא סופג כתמים?גרניט פוצלן-מה עדיף? מבריק או לא?ומה זה שומשום? מה השם המקצועי שלו? אפשר לראות תמונה?

בינא

Member
אבן טבעית כרצוף ליחידת דיור מחייב אחזקה

הישראלי הצוי אינו יודע לתחזק, לא מבין למה צריך תחזק, חושב שניקיון זו תחזוקה ובודאי שלא יוציא כסף על תחזוקה...אבל יהיה לו תמיד כסף להוציא על שיפוץ מלא כי לא תחזקו כמו שצריך... כל אבן טבעית, שיש בפי העם, מחייב הנחה מקצועית עם חומרי מליטה לבנים בלבד, ליטוש, ווקס ופוליש וסילר לאיטום. כל הנ"ל אמור לעלות הרבה יותר מרצוף של קרמיקה סינית עם "חיתוך ליזר" דמויית שיש למשל והרבה יותר באחזקה. לכן השיש, מאז ומתמיד היה לעשירים בלבד...אלו שגם לא מנקים בעצמם ומחזיקים מכונת ניקוי רצפות. כל אבן טבעית עשויה לספוג כתמים באם לא תעבור את הטיפולים שהוזכרו. ה"גרניט פורצלן" זו הוכחה להצלחה שיווקית של "נגב קרמיקה" שהצליחה למצב את הקרמיקה הזו כקרמיקה יוקרתית ולכן יקרה וכפי שציין כאן מישהו - חבל על הכסף. זה סתם יקר ולא משתלם. הקרמיקות הפרקטיות ביותר הן אלה עם ריבוי גוונים, לא מבריקות ובעובי שנע בין 6-9 מ"מ בכפוף לגודלן. לדירה סטנדרטית בארץ, קרמיקה במידות של יותר מ-45/45 תראה לא שייכת עד מוזרה ביותר כי הדירות יחסית קטנות. אם בוחרים בקרמיקה "משוישת" (צורת שיש), רצוי לעלות איתה מהרצפה גם לקירות בשירותים ובמקלחות. זה נראה יותר מהודר והמחירים של הקרמיקה הזו אינם בשמים (בין 45-75 ש"ח/מ"ר כולל מע"מ, אצל הסיטונאים). "שומשום" הוא סוג של חול, יחסית גס, בו משתמשים בתערובת להכנת אריחי טרצו שעבר זמנם, אבל בגלל אופנת ה"רטרו", חוזרים פה ושם אצל כמה אדריכלים ואדריכליות והטענה שהם קולטים כל לכלוך ומשמרים אותו בתוכם נכונה מאוד. קשה מאוד לשמור על סוג כזה של רצוף ללא כתמים לאורך זמן, בודאי שלא עם ילדים. אשר לטענות על שברים בפינות הקרמיקה, אלא נובעות מהתקנה לא נכונה של רצפים שאינם מבינים מה הם עושים. ההנחה הנכונה היא של מילוי כל השטח בטיט, לפני הנחת הקרמיקה, כך שעם התקשותו, הקרמיקה תקבל "גב" של חוזק בכל שיטחה. מצב כזה ימנע סדיקה בפינות. המלצה נוספת - בלי רובה. תעשו לעצמכם טובה גדולה ואל תבצעו קרמיקה עם מרווחים. איך עושים זאת? קונים קרמיקה ישרה ומדוייקת שעולה קצ יותר ולא את הזבל הכי זול. הקרמיקה הטובה מגיעה בלי עיוותים, במידות מדוייקות ולכן אין צורך במרווחים גדולים מ-1 מ"מ ביניהן, אשר לתוכם עולה ה"מיץ, של הטיט בעת ההנחה. כל סוגי הרובע מתפרקים ושלא יספרו לכם סיפורים. זה רק עניין של זמן וזה מתחיל להתפרק עוד לפני גמר השיפוץ.

בקשר לקרמיקה

הצלחתי קצת להתבלבל, כי כולם ממליצים על גרניט פולצלן. אני מבינה מדבריך שקרמיקה בצורת שיש היא המומלצת. האם זה דומה באמת לשיש? איך אני יודעת אם הקרמיקה ישרה ומדוייקת, או קרמיקה רגילה? יש לזה שם לועזי אותו אוכל לבקש?

בינא

Member
טיב הקרמיקה מתבטא בדרך-כלל במחיר

אבל לא תמיד וזה באמת מבלבל, לכן עדיף ללכת לבתי המסחר הסיטונאיים כמו אלה שבאשדוד, הקרובים לנמל. מחסני הקרמיקה ברחוב העבודה 45 הוא דוגמא לבית מסחר כזה. יש שם מבחר גדול מאוד של קרמיקה 45/45 או במידות דומות לכך, אשר החיתוך שלהן ישר והן עשויות בשיטה השומרת על פני קרמיקה ישרות ולא מעוותות. הבדיקה יכולה להיעשות במקום כששמים קרמיקה אחת על השניה ובודקים שאחת אינה "רוקדת" יחסית לשניה. הדימיון לשיש קיים ומתבטא בעיקר במשטחי ריצוף גדולים. לא "כולם" ממליצים על גרניט פורצלן, אלא רוב הסוחרים עושים זאת כי שם יש להם את הרווח הגדול ביותר לכל מ"ר שהם מוכרים, אבל אין לזה קשר לטיב או תועלת, בודאי שלא ללקוח. אין צורך בשמות לועזיים כדי למצוא קרמיקה ישרה. מבקשים בעברית צחה מהמוכר להוציא כמה קרמיקות מכמה אריזות בצורה אקראית ולשים אותן אחת כנגד השניה, אחת ליד השניה ופשוט מסתכלים על מידת הדיוק שלהן בעיניים. לא לשכוח כי אין 100% אבל בקרמיקה מסוג זה, גם 99% יספיקו.

fireman

New member
אני רוצה שתסביר לי את המשפט הבא:

ה"גרניט פורצלן" זו הוכחה להצלחה שיווקית של "נגב קרמיקה" שהצליחה למצב את הקרמיקה הזו כקרמיקה יוקרתית ולכן יקרה וכפי שציין כאן מישהו - חבל על הכסף. זה סתם יקר ולא משתלם. איך הפכה הקרמיקה לגרניט פורצלן ומה גורם לך לחשוב ש"נגב" המציאה את הגרניט פורצלן בארץ?

בינא

Member
ידידי fireman, אלו עובדות היסטוריות...

כמו ההמצאות עם הפוגות והתקנים שבאו בעקבותיהם...כשנגב נתקעו עם מוצרים פגומים (קרמיקה עקומה) והיבוא של מוצרים טובים איים לסגור את מפעל...הם המציאו את החובה של הפוגות בין הקרמיקות וחובת הרובה בפוגות וכשהם החליטו למצב סוג קרמיקה מסויים ("גרניט פורצלן") שעד אז השתמשו בה רק בתעשיה...הם פתחו במערכה שיווקית משומנת היטב והצליח להם...עובדה שכולם חושבים "גרניט פורצלן" והסוחרים חוגגים על הקונים עם זה במחירים.

אבל זה ככה בכל העולם

טוב נו לפחות כך זה גם כאן בספרד הפוגות הרובה והיותו של הגרניט פורצלן כריצוף איכותי ויוקרתי מבלי שנגב עשו איזשהי תעמולה בינלאומית שכזו כרגיל, הדברים שלך תמוהים בעיני

בינא

Member
נכון, ככה זה בכל העולם. גם את זה "נגב" העתיקו

והצליח להם בארץ...

fireman

New member
לפי דברייך בהודעה הראשונה

נוצר הרושם כאילו מדובר באיזה המצאה שקרית של "נגב" למוצר ישראלי נטו שקוראים לו גרניט פורצלן. הגרניט פורצלן קיים בכל העולם ומשווק כגרניט פורצלן כי זה מה שהוא. למה אתה מצפה שלא יצליח? זה מוצר איכותי מאוד שעד לפני כמה שנים נעשה בו שימוש אך רק בתעשיה בגלל איכויותיו השונות הפיכת המוצר הזה לכזה שמגיע גם לתוך הבית בכל העולם היה הגיוני שיגיע בשלב כלשהו גם לישראל. באותה הצורה שמכונית מרצדס שמייצרים בגרמניה מגיעה לישראל ונמכרת היטב בגלל איכויותיה (למי שמצויה הפרוטה בכיסו) זה לא שמוכרים לך שקר באריזה.

בינא

Member
אין כאן שום שקר, אלא הצלחה שיווקית שבינה לבין

איכות, טיב ומחיר, אין שום קשר ישיר... אתה מזכיר לי את בעלי מכוניות" הסוברו" לפני 20 שנה... גם הם, כדי להצדיק את הקניה שלהם, צעקו מעל כל גבעה רמה כי זה הרכב הכי טוב... האמת הייתה שזה היה רכב עממי טוב אבל לא "הכי טוב"... אתה עושה אותו דבר עם ה"גרניט פורצלן"... אני מעריך שאין לך מניות ב"נגב" או כל מפעל אחר שמיצר את הקרמיקה הזו... למה זה כל-כך טוב? כי אתה שמת כזה אצלך בבית ועכשיו מחפש כל הצדקה לכך? תפסיק עם המיסיונריות הזו בנושא...זה ממש לא לעניין.

למעלה