רצפה צפה

מצב
הנושא נעול.

savidor

New member
רצפה צפה

רצפה צפה
שלום לכולם, אני מופקד על הקמת איזור שקוביות (open space cubics) על פני שטח של כ 350 מ"ר. האם לדעתכם כדאי להסתמך על רצפה צפה? אם לא, מה החלופות המקובלות? שמעתי על אפשרות להוביל את כל התקשורת דרך התקרה, אך אני חושש מסרבול יתר במידה וידרשו שינויים במשך הזמן. כל עיצה תתקבל בברכה!

גולי מ

New member
מערכות גמישות

רצפה צפה
שלום לכולם, אני מופקד על הקמת איזור שקוביות (open space cubics) על פני שטח של כ 350 מ"ר. האם לדעתכם כדאי להסתמך על רצפה צפה? אם לא, מה החלופות המקובלות? שמעתי על אפשרות להוביל את כל התקשורת דרך התקרה, אך אני חושש מסרבול יתר במידה וידרשו שינויים במשך הזמן. כל עיצה תתקבל בברכה!
מערכות גמישות
במידה והקליינט הפוטנציאלי מעוניין להעביר מערכות באופן כזה שתתאפשר גמישות בעתיד לשינויי/הוספה של מערכות, יש שני פתרונות עיקריים: רצפה צפה - מעל הריצפה היצוקת בטון, בונים שלד מתכת בגובה של כ 30-60 ס"מ, ומעליו ריצוף (להלן: "רצפה צפה"), שאת אריחיו (או לפחות חלקם - לפי תכנון מוקדם) ניתן להרים/להזיז. ברווח שבין הריצפה היצוקה לבין הרצפה הצפה, מעבירים את מערכות החשמל, התקשורת, מים, מיזוג, וכו. היציאה של מערכות אלו, נעשית מתוך הריצפה אל קיר/מחיצה/ריהוט. תקרה תלויה - מתחת לתקרה היצוקה, בגובה של כ- 30-60 ס"מ, יוצרים מערכת מתלים, אשר עליהם אפשר לתלות אריחי תקרה פריקים ו/או קבועים. ברווח שבין התקרה היצוקה לתקרה התלויה מעבירים את המערכות. היציאה של המערכות נעשית מתוך התקרה אל קיר/מחיצה. בארץ ניתן על-פי רוב לראות עדיפות בשימוש בתקרה תלויה משני טעמים: תקרה תלויה יכולה לבוא עם מקדם אקוסטי לבליעת רעש, ומניעת מעבר רעש (חשוב: לא כל תקרה תלויה היא תקרה אקוסטית!). כמו כן, במרבית המשרדים/אולמות ישנם תקנים למניעת אש והתקנת ספרינקלרים בתקרה. מיכוון שמימלא זה מצריך תקרה תלויה (אם רוצים גמר אחיד ולא שרוול) הרי שכבר מעדיפים (מבחינה כלכלית בעיקר) להצמד לפתרון הזה. יתרון נוסף זה, שבגלל הגרביטציה, אם יש תקלה באחת המערכות, הנטיה שלה לבלוט יותר בתקרה תלויה, וכך הנזק לא מצטבר (למשל, צינור מים מטפטף, ברוב בתקרות זה יראה כמעט במידי. בריצפה - זה יעמוד) - כל זה בהנחה שרמת התחזוקה טובה. בהצלחה בהצלחה.

gerson1

New member
בין רצפה צפה לתקרה תלויה

רצפה צפה
בין רצפה צפה לתקרה תלויה
רצפה צפה הנה הנחה של משטחים קשיחים ע"ג מערכת נושאת המאפשרת הנחה של כבלים ומערכות מתחתה, כולל מערכות יניקה ופליטה (כמו באוורור חדרי מחשבים למשל). כאשר מונחים ע"ג רצפה זאת מחיצות ו/או רהוט, בחלקו מקובע, הרי שגמישותה נפגמת וקשה לשנות את אותם אלמנטים ומערכות העוברים בה ובסופו של תהליך נקבל צבירה ומערכות שאינן בשימוש בחלל הרצפה. יש לציין שהמערכות הנן לא זולות במיוחד. בד"כ בתקרה הרי שהחסרון הבולט הוא דווקא האופן שהמערכות עולות ויורדות מהתקרה למרחב העבודה כלומר-חיווט תלוי ו/או עובר דרך מערך עמודונים ו/או צנורות המקשרים בינו לבין התקרה. יש לציין שבד"כ מערכות מיזוג ותאורה(לעיתים שקועה) עוברות בכל מקרה דרך התקרה במרחב ייצור ו/או עבודה, כך ששימוש משני להעברת תקשורת הנו קל ונוח לשימוש. בד"כ יותר זול. בחדרי מחשב, בגלל הצורך בקרור נקודתי, ומערך חיבורים ועל פסק וכד', כולל עבודות אחזקה, רצוי שבד"כ כל המערכת תהא תחת הרצפה-קרי רצפה צפה. ישנם גם פתרונות אחרים, נוסח המכון האוקיאנוגרפי שבשקמונה, שמקיים רישות מודולרי ברצפה כך שמאפשר גמישות ללא צורך בהרמת הרצפה והעתקות שונות של המערכות שבה.

zuki123zuki

New member
רצפה צפה - עדיף

רצפה צפה
רצפה צפה - עדיף
הדבר תלוי בטיב איזור השקוביות. ככלל עדיפה רצפה צפה, מתעמי מוביליות, אולם במידה ולא צפויים שינויים במהלך הזמן, ניתן לשקול תקרה מונמכת (אקוסטית או לא - אין קשר להעברת כבלים). שים לב שסוג הרצפה הצפה או התקרה התלוייה, כדאי יכלול אלמנטי קירור מובנים (לא יקר כיום). דוגמה לאלמנטים מסוג זה ניתן לראות ב http://asaccess-floors.co.il מסוג פרוטק (חברה יצרנית אמינה). בהצלחה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה