רציתם טיסה מענינת?

רציתם טיסה מענינת?

ובכן, הטיסת היא טיסת העברה של פייפר מתימן למוסך בהרצליה. עד לבית חנן הכל משעמם. בהתקרבי ליונה, הלך החשמל. אין קשר, אין תוכי אין כלום. צריך להחליט מה עושים. ניסית לטלפן בפל´ לתמרור ולמודיעין טיס, אך מי שטס בפייפר יודע שזה נועד לכשלון מראש בשל הרעש. האם להיכנס ל- CTR העמוס ממילא של תמרור ללא קשר וללא 7600? החלטתי שלתמרור יש מספיק צרות גם בלעדי, עשיתי 180, ירדתי לנתיב החוזר, ושבתי לתימן. ברור שח"א כבר היה על קוצים, אך היה בסביבת פלמחים מרחף שראה אותי עושה 180, ודווח על כך. על כל פנים כשנחתתי בתימן, חיכו לי כבר טלפונים רבים. עד היום אני סבור כי נהגתי נכון, בהתחשב בהעדר אפשרות להודיע על תקלת קשר, בשדה עמוס ולחוץ כמו תמרור. ועכשיו חברים, יאללה, אני נכנס לכוננות ספיגה... טומי

נהגת בהגיון אך...

נהגת "בהגיון" אך ממש בניגוד לנוהל: בתקלת קשר הנוהל הוא להמשיך לפי תוכנית הטיסה, בגבהים ובכוונים של הנתיב ובנוהלי הצטרפות בתקלת קשר - לצורך כך נבנה "נוהל תקלת קשר". המהומה שיצרת רק מאשרת שיוזמה מסוג זה מדאיגה את הפיקוח האוירי. כמו כן, ניתן לתאר מצבים רבים שבהם דווקא הפעולה שלך סיכנה את התעבורה. אין צורך להמציא את התעופה מחדש, לרוב המצבים יש נהלים מסודרים וחייבים לנהוג על פיהם. זו דעתי. יוסי

צור בנר

New member
נוהל אובדן קשר

הנוהל ב AIP לגבי מטוסים בנתיבי התובלה (פרק "חרום" ) הוא לא להמשיך בתכנית הטיסה, אלא להמשיך בכטר"מ וללכת לנחיתה בשדה הקרוב המתאים ביותר. במקרה זה, זה אותו שדה - שדב דב, אך לא כך בכל המקרים.

גם לפי החוקה ולדעתי... ../images/Emo127.gif

כבר הבקרה מנחשת תקלת קשר, אם זה לא מוגזם לסמוך עליה. וההנחה היא שכל השדות בנתיב שלך, לפי המרשה, אמורים לדעת מזה. (צור, האם יש בזה משהו?) לדעתי, במקרה כמו שלך, נשאר "רק" לבצע את נוהל כניסה מיפו ובכלל במצב כזה אני הייתי בלחץ עם ערנות של 100 כוסות קפה.

צור בנר

New member
הם ישערו שיש תקלה

עקב העובדה שהמטוס לא עונה ושלא קולטים לו טרנספונדר. כמו כן, הבקר יודיע על כך לשדה היעד ולכל שדה שהוא יראה שהמטוס פונה אליו

yperry

New member
אני משתדל וזה מה שלימדו אותי...

שלפני כל טיסה יש לרשום את שדות התעופה בדרך ליעד הסופי עם כל הנתונים האפשרים: רוחות, עננות, לחץ, מסלול בשימוש ובעיקר להיות עם AIP במטוס. בניגוד לחלק מכם אני חושב שהייתי ממשיך לכיוון תמרור בנוהל תקלת קשר. בנוסף יש עימי תמיד מכשיר קשר נוסף נייד שהיה טעון במשך כל הלילה בדיוק למקרים כאלה. יהודה

גדי הבר

New member
הבעיה באייקום ידני שאני נתקלתי

בטיסה האחרונה לשיטים, אין כמעט אפשרות לשמוע מה מדברים אליך בגלל רעש המנוע. לכן אני חושב שכדאי לקנות את המתאם לאוזניות של אייקום. בהזדמנות זו אם יש למשהו את המתאם הזה ( עולה 50 דולר בארה"ב) אשמח לשמוע המלצה. לאור נסיוני, ללא מתאם כנ"ל האייקום די חסר ערך.

שימוש במכשיר ידני

יש פתרון יותר זול מהמתאם של אייקום, קנה אזניה קטנה שפעם היתה משמשת לטלפון סלולרי, הכנס אותה לאוזן אחת מתחת לאזניות (אל תוריד אותן כדי לנצל את בידוד הרעש שלהן), חבר את האזניה למכשיר הידני ותוכל לשמוע הכל בלי הפרעת הרעש החיצוני, אני עשיתי את זה באז"מ פתוח ולא היתה כעיה לשמוע.

רציתם טיסה מענינת? Hawaii to USA.

Hi Tomi, I am in NY. When I flew from Honalulu, Hawaii to San Francisco the belt broke after about 10-15 hours in a piper PA-28. When I approuched the land I called 911 on my cell phone and asked them to tell the tower about me. They did so and said all is ok. I made it to the airport and received green light from the tower and landed after 21 hours. Shlomo Zelkine 207561-055 [email protected]

למעלה