רציתי לשתף

keren007

New member
רציתי לשתף

אבא שלי נכנס לחדר שלי היום והביא לי מכתב. הוא אמר לי שזה מכתב שאמא כתבה בזמן שהיא היתה בבית החולים והוא רצה לתת לי אותו כשאני אהיה בת 18, והנה אני בת 18 והיום הוא יום הפטירה שלה, בדיוק 11 שנים עברו. הוספתי תמונה של המכתב, איכות על הפנים אבל תסלחו לי כי זו מצלמת אינטרנט... אני אעתיק לפה מה שכתוב 4.2.94 לקרן המתוקה החמודה והמקסימה שמחתי לקבל ממך מכתב. אני נמצאת בבית חולים כדי לעשות בדיקות ואני אחזור הביתה. אל תהיי עצובה כי אני חוזרת. שמעתי שהיית אצל מור ונהנית מאד. תמשיכי לשחק, ללמוד ולהנות, אני אחזור במהרה ואשתדל לצאת איתך לטיול בשבת. אוהבת מאד מאד אמא המכתב הזה פשוט גרם לי להתפרק לגמרי
בכיתי ולא הפסקתי לקרוא את השורה "אל תהיי עצובה כי אני חוזרת". זה שורה שעדיין רלוונטית מבחינתי... עלינו היום לקבר שלה ושל סבתא שלי- אמא שלה (שתיהן נפטרו באותו תאריך עברי רק בהבדל של 4 שנים, מפחיד אני יודעת) ודודים שלי העלו זכרונות וזה עשה לי טוב. זהו.. רק רציתי לשתף

טל אז

New member
../images/Emo201.gif

תמיד קיוותי ואני עדיין מקווה למצוא משהו שאמא שלי השאירה לי... ככל שעובר הזמן אני מבינה שכנראה אני לא אמצא... <אני קוראת פה כבר כמה זמן, אף פעם לא היה לי את הכח לכתוב...>

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בהחלט דרוש כוח ואומץ כדי לכתוב בפורום מהסוג הזה.. זה בכלל לא פשוט להתחיל.. אבל הינה התחלת.. מקווה שתישארי איתנו.. מוזמנת לספר קצת על עצמך אם מתאים לך.. יומטוב

שלום לך טל אז ../images/Emo140.gif

וברוכה הבאה. את מוזמנת להיות חלק מאיתנו בדרך שמתאימה לך. אכן, לפעמים קשה למצוא את הכוח...

ברוכה הבאה, טל ../images/Emo141.gif

כל הכבוד על האומץ לקפוץ למים ... אם יהיה לך עוד כוח בהמשך, אשמח לשמוע עוד אודותייך ....

טל אז

New member
טוב,

תודה...
אני אמשיך לקרוא, וכשיהיה את הכוח, <ובטוח יהיה...> אני גם אכתוב..

ymz

New member
מתרגשת איתך../images/Emo24.gif

גם לי ולאחותי יש מכתב פרידה מאמא. רק שבו היא לא מבטיחה לנו לחזור אבל היא השאירה לנו כמה ציוני דרך ודאגה להזכיר כמה היא אוהבת אותנו.

keren007

New member
../images/Emo24.gif

אני רק אציין שזה לא מכתב פרידה.. אלא מכתב שכנראה אבא שלי החליט לא לתת לי עד עכשיו. הבנתי שגם לאח שלי יש אחד כזה. בכל אופן זה כיף שיש מכתב כזה איתי, שיישאר קרוב אלי

מרגש...

יפה בעיני העובדה שאמך, בהיותה בבית החולים חושבת עלייך (ועל אחיך). ומה שהכי יפה הוא, שזה מגיע כשכבר אינך מצפה לזאת.. כלומר זו הפתעה מדהימה ונפלאה גם אם היא כואבת... שימי לב שבין המילים מעבר לאהבתה, מסתתרת מעין "צוואה" שלה אלייך... הייתי בת 15 כשאמי היתה בסוף חייה. היא ידעה כמובן שלא תחלים, והחליטה להקליט את עצמה בטייפ שלי. מדובר בטייפ סלילים שודאי חלק גדול מהבנות כאן כלל לא מכיר...
. בהקלטה היא פונה אלי נפרדת וטווה לי דרך עתידית... שנים רבות בימים ורגעים של עצב וקושי, הייתי מאזינה לקולה השב אלי... וגם אם זה היה מחזיר אותי למקום אחר, לימי העבר, לגעגועים ולבכי, זה היה מחזק אותי ומשם הייתי שואבת כוחות להמשיך... היא הכינה הקלטה כזו גם לאחי שהיה בוגר אז, אך הוא מעולם לא רצה לשמוע, לא היה מסוגל לעשות זאת... ואילו אני נוצרת את הסליל עד היום הזה. שמחה בשבילך ותודה ששיתפת

keren007

New member
לא ראיתי את זה ככה

זה באמת מן "צוואה".. אני פשוט מודה על כך שיש לי את זה מעבר לזה שזו מתנה כואבת, היא יותר מחזקת ובאמת נתנה לי כוחות

../images/Emo7.gif זה ממש מרגש לקבל מכתב כזה...

ועוד אחרי כ"כ הרבה שנים...למרות שזה באמת לא מכתב פרידה, אני מסכימה עם איחוד, שיש כאן מעין צוואה. אני חושבת שהיה מאוד חשוב לאמא שלך, שתמשיכי בחיים שלך ותהני עד כמה שאפשר... אגב, ברכות לרגל גיוסך
, אני יודעת שחיכית לרגע הזה בקוצר רוח

keren007

New member
אכן חיכיתי בקוצר רוח ../images/Emo13.gif

אני אודיע כמה ימים לפני הגיוס פה :)

Darkmatter

New member
מרגש ../images/Emo9.gif

וואי, זה ממש ממש ריגש אותי. גם לראות את המכתב... אני שמחה שיש לך עכשיו איזשהי תזכורת מרגשת כ"כ ממנה.

וואוו, קרן ...

כולי צמרמורת ודמעות ... במיוחד אחרי שגם ראיתי את התמונה, זה פתאום כל כך מוחשי ... מרגש, מרגש מאוד דרשת השלום הזאת ... תודה ששיתפת. מחבקת אותך.

למעלה