רציתי לשתף....

yuli c

New member
רציתי לשתף....

בעמשך כמעט כשנתיים עבדתי כמזכירה בחברה פרטית. מכיוון שמדובר בחברה קטנה מצאתי את עצמי (לאחר חצי שנה) עוסקת בתחוימים כמו הנהלת חשבונות, ייבוא וייצוא וכן שימשתי כעוזרת של הסמנכ"ל. אני באופן אישי עניתי לכל הטלפונים ואימצתי לעצמי את השיטה של לעבוד "ראש גדול", וניסיתי להבין את זה שזה נורא מעצבן להתקשר לחברה ושמתחילים להעביר אותך ל-x ו-x מעביר אותך ל-y וכו' תמיד נתתי ללקוח הרגשה שהוא הלקוח היחיד ושאני מטפלת בו באופן אישי, וכך מצאתי את עצמי מטפלת בענייני הנהלת חשבונות, ייבוא, הזמנות, מלאי ובעצם מה לא. תמיד טיפלתי בבעיות באופן מהיר ותמיד חזרתי לאנשים. מה גם שטיפלתי בדברים שהם לא מתפקידי. הצד הטוב של זה הוא שתמיד לקוחות סיפרו עלי דברים טובים לבוס ובכלל היו מאוד נחמדים אלי, התעניינו בשלומי וכו'. הצד הפחות טוב של זה היה שלקוחות מסויימים לא משנה באיזה עניין גם אם הם צריכים איש מכירות תמיד ביקשו אותי. והצד עוד יותר לא טוב של זה היה ששאר העובדים במשרד תמיד שהם נתקלו בלקוחות בעייתיים הפנו אותם אלי כי אני "יותר נחמד". ואני תוהה האם תמיד כדאי להיות כל כך נחמד?

tea spoon

New member
קשה לי לחוות דעה מבוססת,

כי אף פעם לא הייתי בתפקיד שכזה, אבל את הדעה התיאורטית שלי דווקא די קל לי לחוות. :) קודם כל, לא הבנתי מהודעתך - את עדיין עובדת באותה חברה? בהנחה שכן- אני יכולה לתאר לעצמי שזה אכן קצת מרגיז שכל הזמן מבקשים אותך, ושעובדים אחרים מפנים לקוחות בעייתיים אליך כי את "הנחמדה". א ב ל , בעוד שאת היותך מבוקשת ע"י הלקוחות את יכולה לקבל כמחמאה, וסה"כ אני חושבת שזה מתקזז עם הרושם הטוב שזה עושה על מעסיקייך, והאדיבות הכללית של השיחות עם אותם לקוחות קבועים, מהחלק השני - עובדים אחרים שמפילים עלייך את כל "הנודניקים" - אני ממש מתקוממת. לא מדובר פה על יכולת פיזית יוצאת דופן או איזושהי עליונות/בכירות שיש לך על אותם קולגות, ואני לא רואה סיבה שבעולם שהם יעשו לעצמם חיים קלים ואת כל השיחות הפחות נעימות יעבירו אלייך. אני ממש מתרגזת תוך כדי כתיבת ההודעה מהחוצפה שלהם! אני באמת חושבת שאת צריכה לזרוק להם איזו מילה - אם הם קלי-קליטה, או להושיב אותם לשיחה - אם הם עצלנים כמו שאני מדמיינת, ולהסביר להם שלא מתפקידך לטפל בתלונות, או להרגיע אנשים. הם יכולים לעשות בדיוק מה שאת עושה, רק שזה לא יהיה להם כיף וסבבה. אל תתני שינצלו את טוב לבך! ותעשי את ההפיכה הזאת כמה שיותר מהר, כי כככל שההתנהגות הזאת משתרשת, יהיה לך קשה יותר לשנותה. אם הדעה שלי לא נעשתה ברורה בפסקה-פלצת שלמעלה, אני חושבת שכדאי מאוד להיות נחמד, אבל אל תשכחי ש"חובת הנחמדות" שלך היא כלפי הלקוחות, ואם "חברים" לעבודה מנסים לרכב עליה, את חייבת לנער אותם, ולנער אותם מהר. מקווה מאוד שהעניינים יתבהרו ויתוורודו :), ותעדכני בהתפתחויות!

yuli c

New member
אז ככה...

קודם כל אני כבר לא עובדת שם מתחילת חודש מאי(ולא אכנס לסיבות כי זה כבר סיפור ארוך...). בקשר לכל מה שכתבת את מאוד צודקת וכאן אקח את זה לתשומת ליבי. אכן כדאי משתלם להיות מחמד ללקוחות אבל יש עובדים שצריך להעמיד אותם במקומם. דרך אגב אם יורשה לי לשאול, בת כמה את? והאם את עובדת בשירות לקוחות כלשהו?

בקשר לכפית

אני כבר ציינתי פעם שמדובר במלצרית מס' 1 בארץ (והיא העדיפה להכחיש), ואם את רוצה לדעת עוד את מוזמנת למאמרים לקרוא את "יומן המלצרית", מסמך שאם אהיה עיתונאית אי פעם (במידה ולא ילך לי ככלכלנית), אני מתכוונת לפרסם את זה באם תאשר זאת.

yuli c

New member
אה.. טוב...

אני מודה ומתוודה לא עקבתי אחרי הפורום מיום פתיחתו במתכונת המחודשת... זה מה שקורב שמגיעים לפורום דרך המאמרים בשער תפוז...

לא ציפיתי שתעקבי...

סתם ציינתי את זה. מהר מאוד תלמדי יחד עם שאר חברי הפורום מי זאת כפית... היא לא רק מלצרית מצטיינת, היא גם בחורה מצ'ו מצ'ו

yuli c

New member
ככה...

קודם כל כתבתי את זה בצחוק ברור לי שלא ציפית שאני יעקוב :) ואגב קראתי את המאמר של כפית ובתור אחת שמעולם לא עסקה במלצרות וגם כנראה שלעולם לא תעסוק (יש לי שתי ידיים שמאליות בדברים האלה...) אני חייבת לציין שמאוד החכמתי (ואני לא אומרת את זה בציניות). מה שהכי הפתיע אותי (כן כן כנראה שאני לא חיה בעולם הזה...) זה שהיא כתבה שברוב המקומות לא משלמים למלצרים משכורת בסיס והם מרוויחים רק מטיפים או שאם הם לא מגיעים לשכר הבסיס בטיפים אז משלימים להם. באמת שלא ידעתי את זה, אני לא נוהגת לצאת הרבה למסעדות, בתי קפה,בדר"כ אני יוצאת לפאב פעם בשבוע, האם גם בפאבים זה המצב? מכיוון שאני לא יוצאת הרבה אני בדר"כ נותנת טיפים מאוד נדיבים, אבל לאנשים שיוצאים יותר מפעם בשהוע זה קצת בעיה...

כעיקרון - בכל בית אוכל זה ככה

חוץ ממסעדות פאסט פוד ומקומות כמו ארומה למשל שמזמינים בקופה, באף מסעדה לא משלמים משכורת למלצרים - הטיפים זה המשכורת. אז כמובן שגם בפאבים זה ככה. בקשר לבעייתיות שאת מתארת - זה בדיוק העניין, שאמורים לקחת גם את הטיפים בחשבון, ואם את יוצאת למסעדה או לפאב את צריכה לקחת בחשבון שאם את מזמינה משהו את אמורה להשאיר גם טיפ (אם השירות היה ראוי לכך). בדרך כלל כשיוצאים עם החבר'ה זה דווקא יותר פשוט, כי יוצא שכל אחד מוסיף פחות מ-10 ש"ח ועדיין יוצא טיפ נדיב. קבלי אגב "טיפ" ממני - בהרבה מקומות נהוג לחייב על אבטחה, שזה לא חוקי כבר יותר משנה. בתי העסק פועלים על שיטת "המצליח" - מי שיודע שזה לא חוקי ואכפת לו, מעיר על זה למלצר/ית, ולרוב מייד מורידים את זה מהחשבון בלי להתווכח אפילו (מנסיון רב). בינתיים כנראה שמספיק אנשים לא מודעים/לא שמים
או שסתם לא מרגישים נוח להעיר, וככה יוצא שמשלמים יותר סתם - זה לא באמת מגיע למאבטח. אני והחברים שלי תמיד מוסיפים את הסכום שהורד מהחשבון לטיפ. למלצרים זה מגיע, לבעלי הבית לא!

yuli c

New member
אמממ...

בקשר לעניין של המאבטח באמת שלא ידעתי את זה. הייתי אתמול עם חברה בארקפה שמזמינים שם בקופה וששלפתי את האשראי אז הבחור אמר לי שהוא מחייב אותי בשקל על אבטחה אז אמרתי לו "טוב" כי לתומי חשבתי זה עדיין חוקי. ובאמת לא ידעתי שלא משלמים משכורת בסיס לעובדים במסעדות/בתי קפה/פאבים ושהם מקבלים רק טיפים. ואגב זה מזכיר לי מקרה מאוד לא נעים שקרה לי בפאב לפני כנה חודשים... אני וחבר שלי הולכים כל יום שישי לפאב קבוע והברמנית המאוד נחמדה שכבר נכירה אותנו נותנת לנו שירות באמת מעל ומעבר ואני תמיד משאירה לה טיפ נדיב במיוחד כי באמת מגיע לה. באחת הפעמים שילמתי באשראי ומרוב שמיהרנו כי חיכו לנו במקום אחר שכחתי להשאיר טיפ. כשהתקרבנו לדלת היא קראה לי ואמרה לי בנימוס ששכחתי להשאיר טיפ, אני מניחה שהיא הרשתה לעצמה לעשות את זה מכיוון שהיא כבר הכירה אותי והבינה שבאמת שכחתי ושהיא ידעה שאני תמיד משאירה לה טיפים נדיבים. באותו רגע הרגשתי מאוד לא נעים וישר הבאתי לה טיפ נדיב. לאחר מכן אמרתי לעצמי איזה חוצפנית היא... לקרוא לי במיוחד כי שכחתי לתת טיפ... הרי גם ככה היא מקבלת משכורת בסיס ועוד על יום שישי שזה בטח יותר (ככה שיערתי לעצמי) וגם גם ככה הפאב מלא אז בטח היא עושה קופה. את כל זה חשבתי לעצמי כי עד היום הייתי בטוחה שהברמנים מקבלים משכורת בסיס גבוהה לימי שישי בלילה ולא חיים רק מטיפים... מה אני אגיד... כנראה שאני לא חיה בעולם הזה...

tea spoon

New member
למיטב ידיעתי,

ברמנים *כן* מקבלים משכורת. אני לא יודעת עד כמה גבוהה, אבל היא קיימת. מלצרים הם אלו שעובדים בד"כ על בסיס טיפים, למרות שגם הברמנים מאמצים טיפים בחום. :)

tea spoon

New member
חשבתי שאני היחידה שלא נרדמת...

כנראה שלא :) ולמרות שאת כבר לא עובדת שם, אני חושבת שכדאי להפיק לקחים ולא לתת לניצול הזה לחזור על עצמו. זה נאמר בהבנה רבה, לא בנזיפה, כמובן. בעברי גם לי היה קשה מעט לאזור אומץ לעמוד על שלי, במיוחד כשמדובר ב"חברים". והמרכאות הן משום שמי שמספיק חסר-מוסר כדי לנצל אותך - לא מגיע לו יחס חביב ומבין, ויתירה מזו - מגיעה לי גערה הגונה. בנוגע לשאלותייך, אני כרגע ממלצרת, ובגילך, אני חושבת. :)

את ממש לא היחידה

מי שיתמיד כאן בפורום יגלה מהר מאוד שאני סובלת לרוב מנדודי שינה... אבל עוד מעט טסה לנסות להירדם.

למעלה