רציתי לשתף...

רציתי לשתף...

אז כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, אני ביסקסואל. דבר שעד לפני שנה וקצת, די הדחקתי או התעלמתי ממנו, לפני שנה וקצת החלטתי שאני צריך לעשות משהו עם זה, והחלטתי לנסות קשר עם גבר, זה לקח כמה חודשים של הכתבויות חסרות מטרה או תוכן באפליקציות למיניהן, והתחלתי את הקשר שהיה לי עם הבחור היחיד שהייתי איתו בנתיים. (איך זה נגמר אנחנו יודעים, השרשור הקודם).
לאורך כל הזמן הזה, כמות האנשים שיודעים זאת היא כמות חד ספרתית שלא עולה על כמות אצבעות בכף יד. (מי שהיה בן הזוג שלי, גולש נוסף כאן בתפוז וחבר נוסף שזרקתי את זה עליו כדרך אגב בלי לייחס לזה חשיבות (משני הצדדים, לא הוא ולא אני, אף פעם מאותו הרגע)).
בעקבות ההודעה הקודמת שלי הפורום, הגעתי למסקנה שאני צריך עוד אנשים בחיים שלי שאני יכול לדבר איתם על המיניות שלי, על היותי ביסקסואל, שאוכל להיות אני באמת איתם.
ביום שישי, קבעתי להפגש עם חבר, אחד כזה שאני מכיר בערך חצי מהחיים שלי, חצי מהזמן הזה גרנו ביחד. לפני כ-שנה הוא יצא מהארון כהומו, ואני מאז בערך מתלבט כל הזמן האם להגיד לו או לא. בכל פעם שדיברנו, בסופו של דבר, החלטתי שלא לספר, לא הצלחתי להוציא את זה.
בשישי, כשנפגשנו ודיברנו, גם לא הצלחתי, לאחר מכן הרגשתי ממש רע עם עצמי ששוב לא הצלחתי להוציא את זה, ולאחר מעט עזרה ויעוץ מידידנו היקר אקוסטיק, החלטתי שכן להגיד לו ולשלוח לו הודעת טקסט ארוכה ואישית על זה.
אז כן, ביום שישי האחרון, יצאתי בפעם הראשונה בחיי מהארון בצורה אישית מול מישהו, מישהו שמכיר אותי, שיודע עליי הכל (טוב כמעט הכל עד אותו הרגע
), זה היה קשה, אך הצלחתי.

(
רציתי בהזדמנות זו, להגיד תודה למי שהגיב לשרשור הקודם וייעץ בכלל (איציק, אקוסטיק, שרון, אימקא, תודה רבה על התמיכה) ולאקוסטיק על התמיכה הנוספת גם בשלב זה בפרט.)

mountain0goat

New member
מגניב

הדרך הכי קלה למצוא אנשים לדבר איתם זה ללכת למפגשים של האגודה. זה הכי קשה כשאתה בארון ומפחד (אני ידע שאני הייתי) אבל איכשהו, אלוהים יודע איך, התגברתי על זה והלכתי ולא הצטערתי לרגע.
דבר ראשון - אין ממה לפחד בכלל. אף אחד לא יזהה אותך וגם אם אתה כן מכיר משם מישהו אף אחד לא יוציא אותך מהארון בכוח. זה מקום שכולנו היינו בו ולמעט בודדים ביותר שמוציאים בכוח מהארון (בעיקר בגלל שמי שהם מוציאים מהארון הוא סלב כלשהו) אף אחד לא יעשה שום דבר נבזי כזה באגודה. אם אתה לא רוצה ללכת לבד אפשר ללכת ביחד

&nbsp
וחוץ מלהכיר חברים חדשים תוכל אולי גם ללמוד להכיר את עצמך יותר בגלל התכנים המועברים שם.
&nbsp
&nbsp
נ.ב.
קראתי את הפוסט הקודם שלך אבל לא הגבתי.
יש לי סוג של מערכת יחסים עם מישהו "בעייתי" אבל אני עדיין איתו. הוא לא משקר לי חס וחלילה (הייתי יודע) אבל הוא לא לוקח את מצבו הכלכלי ברצינות. אני בכלל הרבה יותר פדאנט מבין שנינו ולפעמים הזילזול העצמי שלו פשוט משגע אותי אבל אני אוהב אותו אז אני חיי עם זה.
ממה שראיתי אצלך כבר הרגשתי את המיאוס שלך ממנו והפוסט הזה רק נתן לך את הכוח לסיים עם זה כבר אז לא ראיתי מה להוסיף אבל ברכותיי על סיום פרק בחייך לטובה.

אתחיל מהסוף, אצלי הגבול עבר כשהבנתי שהוא משקר לי,

אציין שכבר היה משהו לפני מספר חודשים שגרם לי לחשוב שהוא משקר לי, כשאמרתי לו את זה הוספתי ואמרתי שאני לא מוכן שיקרה משהו דומה שוב. הוא התנצל והבטיח שלא יקרה שוב והמשיך לטעון שלא שיקר, אני החלטתי להבליג ולסלוח לו, עד שהגיע הפעם הבאה.
כלפי המיאוס - בתקופה של סוף הקשר זה כבר הרגיש קצת נמרח שלא לצורך, אם זה חוסר היכולת שלנו להיפגש, עקב מרחק גיאוגרפי (אני מאיזור השרון, הוא חיפה), עקב היותי סטודנט שהיה בתקופת בחינות ועבד באותו החודש בשתי עבודות במקביל (הוא כאמור, הסתבר, לא עבד).
וכלפי הפוסט שבא בעקבות הסיטואציה, אז כן, הפוסט הזה היה גם כדי להתייעץ ולשמוע דעות נוספות וגם כדי לקבל את החיזוק לעמדתי ולעזור לי להמשיך הלאה. והוא ללא ספק ענה על מטרתו מבחינתי.

&nbsp
בעניין מפגשי האגודה - אני לא חושב שכרגע זה משהו שמתאים לי. זה משהו שלמען האמת, אני לא בטוח אם אני רוצה לעשות (כרגע או בכלל).
מעבר לזה, כביסקסואל אני שומע כל המון אמירות שרק מחדדות בי את הרצון להשאר בארון, לפחות חלקית, אמירות שדי מבטלות את הקיום הביסקסואלי, אמירות שמכעיסות אותי ומתסכלות אותי מאוד, בגלל זה, יציאה מהארון זה משהו שמאוד קשה לי לעשות אותו, זה משהו שעד שאני לא מרגיש הכי בטוח מול הבנאדם השני ולדעת שאני יכול לסמוך עליו, אני מאוד אחשוש לעשות את זה ולהחשף בפניו. (לפעמים מה ש"קונה אותי" ומאפשר לי להחליט לסמוך על מישהו זה גם דבר מאוד קטן)
אז כן, אני רוצה שיהיו לי אנשים בחיים שיודעים על זה, אבל אני לא חושב שאני רוצה להוציא את זה לגמרי לאוויר העולם, לא רע לי בארון, נעים לי בו. וזו בדיוק הסיבה שבגללה, כאן בפורום, אני בסוג של מעטה אנונימיות, אני כותב תחת שם משתמש שאין בינו לבין שם המשתמש הרגיל שלי בתפוז כל קשר (זה לא אומר שאין אנשים שיודעים לעשות את הקישור, יש שלושה-ארבעה שיודעים שאני זה אני). אבל זה כן שומר על האנונימיות שלי באופן שמאפשר לי להחליט למי להחשף ולמי לא.

aשרון

New member
לאט לאט כמו שאומרים...

אתה נמצא במקום מאוד בריא עם עצמך, לוקח את הדברים בהדרגה, נפתח בפני אנשים שאתה יודע שיקבלו ויתמכו ומרגיש טוב עם התהליך. ואפילו אם אמירה בסגנון 'נוח לי בארון' קצת יכולה להציק לאנשים, הרי שבסופו של דבר אתה נמצא בתהליך עם עצמך ואף אחד לא יכול לבוא אליך בטענות על כך.

בקשר לביסקסואליות.
אני לא ביסקסואל, אך לא סובל ולא מכבד אמירות שמבטלות את הקיום הביסקסואלי. הנפש היא מורכבת ולא עשויה ממקשה אחת ברורה. אדם בהחלט יכול להיות בעל משיכה לשני המינים. אנשים שמנסים לקבע נורמות של שחור ולבן במיניות או חושבים שביסקסואליות זו הומואיות בארון, הם בדיוק מסוג האנשים שמונעים מהחברה שלנו להתפתח למקומות טובים יותר, פתוחים יותר, ומכילים יותר.

mountain0goat

New member
כל השיט הזה בנוגע לביטול הביסקסואליות

זה בעיקר חרטא מצד הומואים שטחיים ונובע מהניסיון שלהם בקהילה. הומואים שפעילים בקהילה נמצאים בקשר עם הרבה הומואים אחרים ויודעים שבדרך כלל הומואים "מתחילים" בתור ביסקסואלים. אנשים סוג של לא סגורים על עצמם בתחילת דרכם או שעדיין יש להם תקווה קטנה להיות "נורמליים" וההגדרה העצמית הזאת נותנת להם קצת שקט ולכן זה הפך לסוג של זילזול בקיומם של ביסקסואלים. אני מבין מאיפה זה בא אבל כמובן שזה בולשיט. רק אתה יכול להחליט לעצמך מי ומה אתה. אתה מוזמן לייחס לדעות האלה בדיוק אפס חשיבות, נטייה מינית היא ספקטרום, זה לא רק הומו או רק סטרייט. Only a Sith deals in absolutes.
&nbsp
והנה עוד משהו: ללכת למפגש באגודה זה ממש לא יציאה מהארון. זה לא המקום שבו באים לצעוק את זה מהמרפסות, להפך, ארוניסטים באים לשם בשביל לדבר עם אנשים כי זה עוזר נגד הבדידות בארון. זה רק בשביל לדבר, אין שם איזה אג'נדה של להוציא אותך מהארון.
מה שרציתי להגיד במה שכתבתי בפוסט הקודם שהאגודה היא סוג של safe place כזה ללכת אליו. אתה גם יכול לנסוע לסניף בעיר אחרת.

אני לגמרי מסכים כלפי החלק הראשון, אני מסכים ויודע שזה חרטא.

אני מסכים שזה מעיד בעיקר על שטחיות וחוסר יכולת להבין את הצד השני.
אבל בדיוק כמו זה שאני יודע שזה ספקטרום, אני גם יודע להגיד שאני נמשך לנשים כמו שאני נמשך לגברים. אני מרגיש את זה כל הזמן, אני גם מרגיש שזה משתנה מתקופה לתקופה - אין אחידות במשיכה המינית המינית שלי, יש תקופות שיותר מושכות אותי נשים ויש תקופות שיותר מושכים אותי גברים, זה משתנה בהתאם למצבי הרוח שלי. (ואני מניח שמבחינה ביולוגית, להורמונים בגוף שלי, למצב הנפשי שלי וכד').
אבל שוב, יצא לי להתקל בכל מיני אמירות מבטלות ולא מעט ואם נדייק יותר - אז גם ממש לא רק מהומואים, אלא גם מגברים סטרייטים ונשים (סטרייטיות ולסביות).
אני לרוב לא מתייחס לאמירות האלה, ומשתדל לא לקחת חלק בשיחות שקורות סביבי בנושא (איכשהו אני מוצא את עצמי נוכח (ונפקד - דומם) באחת כזו אחת לתקופה).
&nbsp
כלפי האגודה - לא יודע, קשה לי עם זה, זה לא מרגיש לי כמו משהו שאני רוצה לעשות או מוכן אליו...

aשרון

New member
היי..

אני שמח בשבילך שהצלחת לעשות את הצעד ושזה גרם לך להרגיש טוב.

אם אתה רוצה להכיר אנשים חדשים וליצור חברויות חדשות, בהחלט יש לך אופציות לבחור מהן. בת"א ישנן קבוצות חברתיות באגודה, במרכז הגאה, יש תאים גאים באוניברסיטאות ובמכללות, אם אתה בירושלים אז בבית הפתוח, ובחיפה גם.

ואני שמח שהייעוץ של החברים כאן עזר לך, ותודה לך שבחרת לציין את זה.
זה רק מראה שלפורום הזה אכן יש חשיבות ולאנשים שבאים לכאן ובוחרים להשתתף ולהגיב באמת אכפת.

אני לא סתם מתעקש להשאיר את הפורום הזה חי ופעיל.

קיבלת את זה בהבנה.

אמר שהוא שמח שבחרתי לשתף אותו, הוא יודע כמה קשה זה, הבטיח שלא יחשוף את זה אם לא אגיד לו שאפשר (לבקשתי), אמר שישמח שנמשיך ונדבר על זה אם ארצה. (כמובן שארצה...)
היה פשוט הוא! הגיב בדיוק כפי שידעתי שיגיב למען האמת.

למעלה