רציתי לשתף

tuvia444

New member
רציתי לשתף

שמתי לב לתחושה מוזרה שיש לי מול בני הפג (שבוע 27 בגלל ירידת מים, כרגע שנה+8 חוד'). אני נרתעת ממנו, כאילו מפחדת לפגוע בו ועם האחרים ממש אין לי בעיה (יש לי עוד 5, אחת יותר קטנה ממנו). מה אני יכולה לעשות, אני רגועה ומשחקת אתו רק כשבעלי נמצא באזור. נראה לכם שייך ייעוץ מקצועי?

פגות קשה

עשויה לעורר כל מיני סוגי רגשות, בין אם חיוביים יותר כמו הערצה, קשר עמוק במיוחד עם הילד או חיוביים פחות כמו חרדה, קושי להציב גבולות ועוד. אני לא חושבת שיש כאן כללים. השאלה מתי לפנות לייעוץ מקצועי היא סובייקטיבית לגמרי: אם את מרגישה שמשהו מפריע לך, ותחושה של הרתעות מהילד בהחלט נשמעת כמשהו שעלול להפריע - כדאי לפנות לקבלת עזרה. למה לא? הסירי מעלייך את הענן הזה ותוכלי להנות מבנך הגיבור ולמעשה תהני יותר גם משאר המשפחה.

tuvia444

New member
זהו, שמבחינת פגות

כמעט ואין שאריות. פרט לניתוח פזילה שהוא אמור לעבור בקרוב. וסיוטים מהפגייה הארוכה (3 חודשים). אבל ב"ה אין בעיות נשימה, אכילה או כאלה דברים. ככה שאני אפילו מרגישה לא בנוח לפחד אבל מרגישה צורך מאוד גדול לגונן עליו ובעיקר מפחדת להזיק לו.

תבחיני בין הפגות שלו לפגות שלך

קודם כל, נפלא לקרוא שהוא התגבר על הפגות
. זה הכי חשוב.
אבל לא הייתי מזלזלת גם בצורך שלך (ואולי גם של בני משפחה נוספים) בשיקום מחווית הפגות הקשה, שלמעשה כל המשפחה עברה אותה ולא רק בנך. וכל המשפחה תמשיך לעבור אותה (גם אם בדרכים אחרות, חמקמקות וערמומיות יותר) אם היא לא תטופל. יש המון אופציות לטיפול, וכל אחד יכול למצוא את מה שהכי מתאים לו מכל הבחינות. לפעמים די בכמה שיחות עם עובדת סוציאלית, יציאה לבית קפה עם הבעל, ספורט או יצירה שיתנו פורקן לרגשות ולזכרונות הקשים אותם אנחנו מדחיקים ביומיום כדי לתפקד. הכי חשוב לא לזלזל ברגשות ובפחדים שלך.

yayash80

New member
יש אפשרות

לא כולם יודעים ולא את כולם מזמנים, יש במכונים להתפתחות הילד עובדות סוציאליות שלהן יש המון ניסיון עם משפחות לפגים, שווה לדעתי לבקש פגישה אחת בתור התחלה ולהתייעץ איך ואם יש צורך להמשיך הלאה. אני יודעת את זה רק כי אני עובדת בהתפתחות הילד. זאת שעובדת איתי במרפאת פגים מדהימה :) אני בטוחה שרובן כאלה.

אצלנו היתה קבוצת הורים אחרי שחרור

שארגנה העובדת סוציאלית בהתפתחות הילד, עם כול הורי הפגים [ שפחות או יותר היו באותו הגיל] לא קשור לשבוע הלידה.. לדבר על זה עזר מאוד.. בהצלחה יקרתי

למעלה