רציתי לשתף אתכם

מייקי 770

New member
רציתי לשתף אתכם

במחשבותי. אני נכנס מדי פעם לפורום הזה, ואני מאוד מתרשם מהחום החברות והסימפטיות שמאפיין אתכם. כל הכבוד!!!

רותי ב.

New member
תודה ../images/Emo45.gif כיף לשמוע, ובינתיים

אפשר לשפשף את המילים שאנחנו נזכרים בהם, האוצר גדל מיום ליום, באחריות, ומתוך נסיון.

tsiporganeden

New member
ותודה לרותי על היוזמה לפתוח כזה

פורום, ותודה לרותי על המאמץ להקמת הקישורים, ותודה ותודה ותודה לכולם, על שאתם כאן איתי, מתה עליכם.

מייקי 770

New member
אגב,

ישנה רק מילה אחת שאני יודע בלאדינו- סבתי ע"ה היתה קוראת לי "קרידו"...

רותי ב.

New member
סבתך

עליה השלום אהבה אותך מאד מאד מאד - אם קראה לך כך - קרידו = יקר - בינתיים תתאמן על עוד כינויים - אח (כינוי חיבה) - אִרְמַנִיקוֹ אחות (כינוי חיבה) - אִרְמַנִיקַה אמא (כינוי חיבה) מאמא, מַאמִיקַה אנטישמים - אַנְטִיסֶמִיטֶס אפרוח (גם כמילת חיבה) - פּוּאִיקוּ בּובּה – קוּקְלַה (המקור מבולגרית) בּול-עץ - קַאבֶסַה דֶה לֶנְיוֹ גדול - גְרָנְדֶה גוזל (מילת חיבה) - פַּאשַׁארִיקוֹ גנב - לַדְרוֹן ´זבת חוטם´ - מוּקוֹזַה זקנה – וְיאֵזַ´ה, וְיֵזִ´זִיקַה ´חביבי´ – פַּאשַׁה, פַּאשַׁאִיקוֹ (מקור טורקי) חיננית, נעימת הליכות – חִינוֹזַה, חִינוֹזִיקַה יפה – אֶרְמוֹזַה כּבד, כּבדה (גם מנטלית) פִּיזְגַאדוֹ / פִּיזְגַאדַה לחם משמיים (הביטוי, כמו ´ילד טוב ירושלים´) – פַּאן דִ´אֶל-דְיוֹ מטומטמת - פּוּסְטֶמַה (צריך הסבר?) מכוערת - פֵיַיה מלאה, גדולה במימדי גופה – פָּרְפַּרְכַלְיַיה מלוכלך - סוּזְיוּ מנובל - אוּגוּרְסוּז מקסימה - גְרָסְיוֹזִיקַה ´מרוויחן´ - גַאנַאדוֹר משוגע - לוֹקוֹ משכילה – אִינְטֶלִיגֶ´נְטֶה מתוקה (כינוי חיבה) – סָוְורוֹזִיקַה נפוחה (גם מתאר הריון) – אוּנְפְלָדַה נשמה שלי (כינוי חיבה) – מִי-אָלְמַה סבתא (כינוי) – גְרַמַמָה, נוֹנַה, בַבַה "סתומה" (מילת גנאי) – טוּדְרַה, טוּקְמַאס עדין - פִינוּ עני, מסכן - פּוֹבֶרֶאטוֹ עצלנית - חַרַגַנַה עקרת בית שמנסה להפגין ידע - בּוּלִיסַה סַאפַּאנוֹרִיָה - גברת גזר עקשן - קַאבֶסַה דֶה מוֹרְטָרוֹ (העלי של המכתש) עשיר - רִיקוֹ פּרצוף חמוץ – קַארַה דְ אַגְרִיסְטַדַה צעיר - מָנְסֶבוֹ קטן, קטנה - צִ´יקוֹ, צִ´יקַה קטנטונת (כינוי חיבה) – צִ´יקִיטִיקַה ראש כרוב (הביטוי) – טְרוֹנְצ´וֹ ראש צנון – קַאוֵוסַה דִי-רַאוַואנוּ רזה - פְלַאקַה רע – נֶגְרוֹ, מַאלוֹ שובב, ´שֵׁד משׁחת´ – גְוֵוארְקוֹ שׁמנה – גוֹדְרַה שׁמנמונת - Godrita , Godrika - גוֹדְרִיטַה, גוֹדְרִיקַה מתוך השיחון - ואפשר וגם רצוי להוסיף על אלו -

פינת ה "לאדינו למתחיל" (../images/Emo13.gif

איזה יופי שחשבת על זה רותי
סוורוזיקה זה טעימה - אצלנו אמרו זאת על אישה יפה AמA דשנה .... במילה קוקלה לבובה וגם לילדה חמודה השתמשו גם אצלנו "אסטה איז'ה אס אונה ארמוזה קוקלה" ולעומת זאת ואישה בובתית, עצלה ומפונקת השתמשו אצלנו במילה הטורקית "חנומה" או חנום..."אסטה חנומה נו אזה נאדה, טודו אל דיה קון לוס פייזס אריבה" אי לה קזה... נו דמנדז'(
ועקרת בית יענו בלבוסטה קראו אצלנו נקוצ'רה nekucherra שבת אלגרה אה טודוס, יה אסטוו קונטנדו לאס אורAס

Sarika

New member
חונה, על "חנומה" כזאת יש פתגם....

ג'ינטי אין קאזה, אי לה בוליסה אין פלאסה. אנשים בבית והגברת ברחוב מחורז: הבית מלא קרובים וקרובות ובעלת הבית מבלה ברחובות

yonika

New member
קוקלה- ביוונית

על כמה שאני יודעת מהבית ומהקורס ליוונית קוקלה זו בובה ביונית. kukla mou -בובתי ti kanis? kala? ego ezi kezi -אני ככה ככה yonika

וקוקלה בערבית תוניסאית:

קוקלה זו קציצה העשויה מסולת ובשר שמכניסים בחמין של שבת

מואיס

New member
עוד מס' כינויי חיבה שסבתא שלי היתה

אומרת קרה דה ראיי=פנים של מלך קרה חנינה=פנים חינניות קרה דה מרקדר=פנים של סוחר
מעניין שסוחר נחשב משהו שיש להתברך בו קרה דה ריזה=פנים צוחקות קרה ארמוזה=פנים יפות קרה דה לונה=פנים עגולות(שמחות)

tsiporganeden

New member
מואיס אנדה מוזוס אה אונה מוז'ר

ארמוזה דזיאן קה טיינה קארה דה אניו (טבעת) פורקה מוז'ר פלאקה ארה פייה.

אסטרלו

New member
ומה עם קרה דה קולו?../images/Emo6.gif

קרה דה מרקאדר - לא רק לברכה. זכור לי שהיו אומרים את זה גם על רמאי, או "תחמן" בשפתנו.

yonika

New member
לימוד לאדינו

מה דעתך להצטרף לכתת הלאדינו באוניברסיטת תל אביב? התחלנו לפני חודש וזה כיף. פעמיים בשבוע בימי שני וחמישי מ4-5.30 ב 11.12 אנו הולכים כקבוצה לשמוע הרצאה במסגרת הקתדרה לחקר תרבות יהודי סלוניקי על איסטנבול הרצה פרופ' עליזה ג'ינאו ראש החוג להיסטוריה יוניקה

tsiporganeden

New member
מייקי ברוך הבא לפורום שלנו, נכון

שלפעמים קצת קשה להבין אותנו, אך אנחנו פה כדי לעזור, אל תוותר, רק מלקרוא אותנו, ותבקש עזרה בתרגום אתה תבין הכל, בשביל מה אנחנו פה?

למעלה