רציתי לשמוע את דעתכם בנושא...

cellupdate

New member
רציתי לשמוע את דעתכם בנושא...

לאור הביקורת המתלהמת שהייתה פה על כך שהתוכנה עולה כסף (פשוט חוצפה. מישהו עובד כל יום כמו משוגע על התוכנה, ואחר כך עוד מבקש על זה כסף...) מעניין אותי מה דעתכם על כך: משתמש ביתי שאינו רשום , התוכנה תופעל לו אוטומטית עם אפשרות ה MOBILE. התוכנה תעבוד ותשנה את כל מספרי הטלפון המופיעים בשדה הזה. מה שכן, היא לא תשנה מספרי פלאפונים המופיעים בשדות אחרים. מי שירכוש את התוכנה (במחיר הזעום שלה) יקבל את הגירסה שמשנה את מספרי הפלאפונים בכל השדות. לחילופין, אפשר לעשות שלמשתמש לא רשום, ישונו הפלאפונים בכל השדות, חוץ מאשר בשדה הפלאפון... אז... מה דעתכם?

H N 1

New member
הממממ

לקחת את זה לכיוון לא נכון. הביקורת הייתה על כך שהצגת את העסק כ"עזרה לציבור" כשלמעשה זה היה פרסומת סמויה או "בטה" במסווה. הכיוון הוא - עבדת קשה? בנית תוכנה שימושית וטובה? - מגיע לך כסף. רק אל תנסה ל"תחמן".... לגבי השאלה שלך, אני אישית אבדוק את התוכנה, אם היא טובה אין מניעה שתקבל עבורה כסף(בכל זאת, צריך לעדכן כמה מאות משתמשים)... אני בעד האופציה השניה (הכל למעט שדה הטלפון הנייד)

cellupdate

New member
כמו שאמרתי ../images/Emo140.gif

זה בכוונה גם מוגבל כרגע לשינוי אחד... לך תדע כמה אנשים יריצו את זה לפני ה 20 לחודש ואז יאשימו אותי...

antidot

New member
הערות/הארות/שאלות

הערות: אנא תציץ בכללי הפורום. כל עוד זה היה בטעם טוב, לא הייתה לי בעיה עם זה. ברגע שעברת לפרסום אגרסיבי, ראה הוזהרת. הארות: אין לי שמץ מה לכתוב כאן... שאלות (דווקא כאן יש לי): 1) האם האפליקציה רצה בclient side או server side ? (ע"ע MAPI או LDAP ) ומה קורא עם לקוחות שהם לא outlook אבל רואים את הcontacts ? 2) תלוי בתשובה לשאלה קודמת: מה קורא אם המכונה בדומיין A והמשתמש עושה לוגים עם שם משתמש מדומיין A, אבל ניגש לשרת Exchange בדומיין B ומתבקש לעשות אוטנטיקציה ידנית ? 3) האם אתה מודע לעובדה שoffice2003 יכול באמצע עבודה להחליף GC ? 4) האם מתבצעת בדיקת שפיות כלשהי בנושא הקישוריות לשרת ? (מה קורה אם אני מאבד קשר לשרת באמצע) ? אלה רק כמה שאלות מקדימות שהייתי מצפה לקבל עליהן תשובות אם הייתי שוקל להשתמש בתוכנה שבאופן גורף יכולה לשנות לי הרבה דברים בExchange... אתה יודע... שיחזורים זה דבר מעיק...

antidot

New member
שאלה נוספת ../images/Emo98.gif

עד כמה יהיה לי קשה לעלות debugger ולראות את מה התוכנה עושה ? סתם.. סתם...

cellupdate

New member
תשובות

קודם כל, לא התכוונתי שזה יראה פרסום אגרסיבי - אני מתייעץ עם יושבי הפורום כי מדובר פה באנשים שמבינים, וכמו שאתה רואה אני מנסה לשפר את התוכנה כמה שיותר. ועכשיו, לתשובות: 1) האפליקציה מיועדת ללקוחות שעובדים עם OUTLOOK בתחנה שלהם, לא בתוכנה דוגמת CITRIX . היא משתמשת בשרותי ה MAPI של ה OUTLOOK, ובעצם פותחת אותו ברקע ומבצעת עליו את כל השינויים. אשמח אם תסביר יותר על לקוחות שרואים את ה CONTACTS ללא OUTLOOK...? 2) הנושא לא נבדק, אך אני מניח שיקרה אחד מהדברים הבאים: א) יוצג חלון עם שם משתמש וסיסמא של ה OUTLOOK, ולאחר שהמשתמש ימלא את הפרטים, התוכנה תמשיך לעבוד ב) התוכנה תצא ללא כל שינוי. 3) אני עובד מול ה OUTLOOK המקומי, ולא מול ה AD . לא מעניין אותי מה קורה בצד השרת - מבחינתי - הלקוח הוא ה OUTLOOK המקומי ועליו אני מבצע את השינויים. 4) במידה וה OUTLOOK לא נפתח/בעיות SECUIRITY התוכנה תצא ולא תפעל. ועוד משהו - היא עושה גיבוי לכל דבר שהיא עושה, כך שאתה יכול להיות רגוע. היא עובדת מהר מאוד יחסית - בערך 100 רשומות בדקה (אל תשכח שהיא בעצם עובדת מול השרת - כל שינוי נרשם מידית בשרת)

antidot

New member
הארות/שאלות

הארות: ראה תמונה. כמו שאני רואה את הGAL, אני יכול לראות את הcontacts אם ממש יהיה לי משעמם ויבוא לי לקנפג את זה בEvolution... שאלות: - מה קורה עם contacts שנמצאים בGAL ? מי יטפל במסכנים ?

cellupdate

New member
אז ככה...

למיטב ידיעתי - כדי לטפל ב GAL צריך הרשאות - לא כל אחד יכול לשנות שם דברים.... בעקרון, אני יכול להכין משהו שיעשה IMPORT מה GAL לפולדר CONTACTS מקומי, ואז אתה תאלץ להחזיר את זה ל GAL ידני. איך הפתרון הזה?

antidot

New member
למה לעבוד קשה ?

אם יש לי הרשאות, אני עושה export יפה לLDIF, מריץ עליו סקריפט שמשנה את הערכים הרצויים ועושה import רק של השדות שהשתנו. מנפאות הLDAP
איך הפתרון הזה ?

antidot

New member
זה פתרון זה ?

מה עם איזו אופציה למסכנים שמריצים מערכת הפעלה ללא אבא ואמא ? אולי איזה feature שExchange Administrator יוכל להריץ את האפליקציה בתחנה החלונאית שלו ויוכל לבחור mailbox עליו הוא רוצה לבצע את השינוי ? כמובן זה דורש bind לexchange ופתיחת mailbox של אותו משתמש, בלה.. בלה... בלה... אחרת איזה ערך מוסף יש לאפליקציה שלך בהשוואה לסקריפט של יובל ? (להוסיף גיבוי הנתונים זה עניין של 2 שורות)

cellupdate

New member
מה שבקשת כבר קיים....

נו, פחות או יותר... הוא תמיד יגש ל OUTLOOK שפתוח, כך שאם ישנו פרופיל אחר פתוח על אותו מחשב, הוא יעשה עליו את השינוי.

antidot

New member
פחות...ורצוי יותר...

אני לא איש של קוד, אבל דווקא יצא לי לראות קוד VB שמטייל בfolder-ים של משתמשים אחרים...

Uval

New member
זה לא בעיה

מהMAPI יש לך גישה מלאה לכל העץ של אאוטלוק. תפתח שם מיילבוקסים של 150 משתמשים, אם תכתוב נכון את הקוד, זה יעבוד. אגב, אם אני זוכר נכון - הGAL לא שמור בSYSTEM PUBLIC FOLDERS? יש אפשרות לגשת לשם מהקליינט? אם כן, אפשר לכתוב פיתרון גם לזה

antidot

New member
איטי...

גישה בMAPI דרך הקליינט תהייה הרבה יותר איטית מאשר שאילתות LDAP.

antidot

New member
תלוי את מי ../images/Emo3.gif

ldifde -s myserver -d "dc=domain,dc=co,dc=il" -p subtree -r "(objectClass=contact)" -l mobile,othermobile -f c:\contacts.ldif​

antidot

New member
אגב...

זה עוד כלום לעומת מה שאני מסוגל לעשות לחברות מהן קניתי ויש לי חוזה שירות מולן

למעלה