מה זה ``רע``
אני מדגיש שכל מה שאני מצטט זה מספר קבלה ואתם לעולם לא תבינו רק כדי שתבינו כמה אתם לא מבינים אני מצטט: ``בעשרה מאמרות נברא העולם, ומה תלמוד לומר, והלא במאמר אחד יכול להבראות, אלא להפרע מן הרשעים שמאבדים את העולם שנברא בעשר מאמרות, ולתן שכר טוב לצדיקים שמקיימין את העולם שנברא בעשר מאמרות`` (אבות ה, א) והנה, הגם שמי יבוא אחר המלך לחקר את אשר כבר עשהו, להתבונן טעם רצון הבורא ית``ש בבריאתו, אך רשות לנו להתבונן במה שכבר בא באורו בזהר הקדוש ובמקובלים, כי השם יתברך רצה להאציל עולמות עד אין מספר, והמציא בתוכם כח אחד, רע, היודע רבונו ומכון למרוד בו. ושעל ידי הברואים העולם רצונו יתברך שמו יוכף הרע, ויתבטל ממציאותו, והיה לאין ואפס. ובכל העולמות לא נכר הרע, רק בעולם הזה, בשוכני בתי חמר. ובעולמות העליונים, גבוה מעל גבוה, שם אין נדנוד רע כלל. ושלמטה מהם - נמצא קצת כח למציאותו ויותר למטה - נמצא כח לרע, אבל עדין הכל בבחינה דקה מן הדקה, לא בפעל ממש חלילה. ובעולמות שהם יותר למטה נמצא - קצת התנוצצות רע, עד שבעולם התחתון - כמעט כולו רע. לולי רחמי הבורא יתברך שמו, אשר גבר חסדו על ברואיו, לברא את האדם עפר מן האדמה, ויפח באפיו נשמת חיים, כח רוחני, כלול מכל העולמות, מעולם תחתון, עד העולם היותר עליון, כח מאסף לכל מחנות מלאכים, שרפים, אופנים, חיות הקדש, ורקיע שעל גבי ראשי החיות, והוא יתאבק וילחם עם כח הרע, ובמעשיו יתגבר עליו וימעיטנו, הלוך חסר ויחסרנו, עד כי יעביר זדון מן הארץ. וכל עיקר מציאות הרע לא תמצא, רק כדי שיתבטל, וליתן שכר למבטלין, וזה שאמר דוד ``בפרח רשעים כמו עשב ויציצו כל פועלי און`` וגו`, הוא הכח הרע של חטאים. ואם יפלא, מדוע המציא הממציא זה הכח, על זה בא כמתרץ ``להשמדם עדי עד``. רוצה לומר עיקר בריאת כח הרע להחטא ועון, היה להשמדם. ולתן שכר, וז``ש ``ותרם כראים קרני וגו` צדיק כתמר יפרח`` וגו` להוסיף שכרו. (אני מדלג לקטע אחר) וכל אלו העולמות נבראו בי` מאמרות. מאמר הראשון - הוא בהעלם גדול דקה מן הדקה. והב` - למטה הימנו יותר בהתגלות כו`, עד המאמר האחרון והוא ``הנה נתתי לכם וגו` את כל ירק עשב לאכלה`` (בראשית א, כט ל) הוא בגשמיות ממש. וכן רמז דוד (תהלים ק``נ) בעשרה הלולים. הא` הוא - ``הללו אל בקדשו``, גבוה מעל גבוה. והאחרון - ``בצלצלי תרועה``, נגד הדבור האחרון, נגד עולם הזה הגשמי. המשך בתגובות