רציתי לשאול....

oren*

New member
מה גם שאתרים כאלה נכנסים לקטגוריית

ה"ביזאר" כמו נשים מבוגרות ערומות או נשים עם שדיים גדולים מאוד וכו... אין פה "מדד" לנורמליות, מדובר בבחורות שעובדות כדוגמניות עירום לסרטי פורנו ומגדלות שיער במיוחד לכבוד הסרטים הללו.

amonit

New member
אני לא יכולה להתאפק,,,

שכחת להוסיף: מגדלות שערות ושדיים לכבוד הסרטים הללו

Boojie

New member
"נורמה"? מה זה "נורמה"?

אני, בכל ימי חיי, לא ראיתי ולו גם אדם אחד שיכולתי להגדיר אותו לגמרי "נורמלי". פשוט אין דבר כזה, "נורמה", זו סתם פיקציה. יש אנשים שאוהבים שדיים גדולים. יש אנשים שאוהבים בחורות שטוחות. יש אנשים שחושבים שאשכים מגודלים זה שיא האסטתיקה, ויש אחרים שחושבים שאשכים קטנים וצמודים זה הרבה יותר מוצלח (ובסרטי פורנו אפשר לראות הדגמה נאה ביותר לשתי הגישות האלו). יש אנשים שאוהבים ג´ינגיות, ויש כאלה שג´ינג´יות לגמרי לא עושות להם את זה. אני לא חושבת שיש ולו גם קריטריון אחד למה זה "נורמה" בדברים האלה. יש סטנדרט מסוים, שנכון לגבי הביצה המקומית שאנחנו חיים בה, וגם זה רק בגבולות מסוימים (למשל, אחוז גבוה מהנשים שאני מכירה לא טורחות להוריד שערות בחורף, והגברים שלהן חיים עם זה. כמה פעמים שמעת מדברים על זה בחברה? האם אתה בכלל מודע לזה?) יש המון אתרים מסוגים שונים ומשונים. בערך לכל "סטייה" יש אתרים שמתאימים לה, ואפילו לא קשה במיוחד למצוא אותם (למרבה הצער, אפילו אתרים שמוקדשים לנטיות לא חוקיות קל יחסית למצוא). למי אכפת מהנורמה, בדיוק?

amonit

New member
לצערי נורמה היא לא פיקציה ,.

לרוב הציבור אחרת היא לא היתה מוגדרת ככזו, ואם נחזור לרב, אז הנה אחד שקובע "נורמות".

Boojie

New member
נורמה היא בהחלט פיקציה.

אנחנו מגדירים לעצמנו מה נדמה לנו ש"הרוב השפוי" חושב או עושה. האם זה באמת מה שהרוב עושה? לא בהכרח. סביר להניח שאפילו לא קרוב לזה. אבל כל מיני פילטרים ומחסומים שיש לנו על תהליך הדגימה והחקירה שאנחנו מבצעים בעולם שמסביבנו מגדיר לנו מה נראה לנו שהנורמה. הנורמה היא לגלח את בית השחי. מי קבע? כנראה, העובדה שזה הערך האסתטי שדחפו לנו לראש מנעורינו. עכשיו בואו נעצור ונשאל: האם כל הנשים מגלחות את בתי השחי? (לא). האם אלו שמגלחות את בתי השחי שלהן מקפידות על זה כל הזמן? (לא). מבין הנשים שאנו עשויים לראות ברחוב, האם לכולן בית השחי מגולח? (לא). לרובן? (סביר להניח שלא). אז מה הנורמה כאן בדיוק? מאיפה אנחנו יודעים מה עושה הרוב? אנחנו לא יודעים. אנחנו מנחשים על פי אמונות קיימות, שמבוססות על מדגמים אישיים שהזדמן לנו לדגום (מוטים לחלוטין, כמובן) ועל רעיונות שהוחדרו למוחנו בדרכים שונות. שאלה עוד יותר משעשעת: האם אוננות היא נורמה? ידוע שבקרב הציבור החילוני, לפחות תשעים אחוז עוסקים באוננות במידה זו או אחרת (אני הולכת על ההערכות השמרניות ביותר). בימינו, אצל אחוז הולך וגדל, הפעילות הזו זוכה ללגיטימציה. אבל עדיין, זה פויה, לא מדברים על זה, לא מודים בזה, מסתירים את זה. אז זו נורמה או לא נורמה? מצד אחד זה משהו ש"כולם עושים". מצד שני, זה משהו שכמעט אף אחד לא מודה בו. לפי מה נשפוט אם זה בגדר הנורמה או לא? בקיצור, נורמה זה פיקציה. פיקציה שמבוססת על דעתנו הסובייקטיבית, על ההכרות המוטה לחלוטין שלנו עם האנשים שסביבנו, ועם מה שנדמה לנו שהם הערכים החברתיים, לפי שלל מסרים סותרים שאנחנו סופגים ממקורות שונים ולא אחידים.

oren*

New member
בחופי הים אליהם את הולכת מגיעים

אנשים שלובשים חולצות ארוכות שלא מאפשרות לך לראות את בית השחי שלהם? בחופי הים אליהם אני הולך יש בחורות בבקיני, וגם אלו שבאות בבגד ים שלם עם מבנה גוף מלא מגלחות שחי. אוננות לא צריכה לזכות ללגיטימציה, יש צילומים של ילדים ברחם אמם מאוננים, וילדים בגיל ארבע (דתיים, חילוניים, בודהיסטים) נוגעים באיבר מינם לעיתים קרובות כי זה עושה להם טוב. נכון, אוננות זה משהו שלא מדברים עליו בחברה, אבל איך אפשר להסתיר שיערות בבית השחי? איך אפשר להסתיר רגליים שעירות? איך אפשר להסתיר שפם? (אנחנו עדיין לא טאליבנים). בעולם שלי נשים מתגלחות, גם חרדיות וגם אשכנזיות.

מה ש"הריח" לי כמו גישה דואלית,

עכשיו ממש צועק. אתה מדבר על "טיפוח מינימלי" אבל מאחורי זה מסתיר דעות קדומות בשפע. מגיעה בחורה, והיא סחורה בשבילך. נחמדה, מצחיקה, חכמה ואתה נמשך אליה. עוברים את הפה והשם ומוריים את הסוודרים. עוד קצת פה ושם ומורידים את החולצה ואופס - איכסה בפיכסה, יש שערות בבית השחי !!! אומנם זה מריח נעים, כי היא מתקלחת ושמה דיאודורנט, אבל המראה, מבחיל. למה, אורן? כי כהה למדת. שטפו לך את הראש במה שהוא "נכון" ו"לא נכון". אז או שעכשיו תעביר לה סידרת חינוך ואתם תגלחו הדדית ונורא תאהבו או שתיפרדו בגלל דעותיך הקדומות. לזה בדיוק התכוונתי!. אתה מציג דברים כאילו שאתה הכי פתוח וליברלי בעולם אבל דעות שהן "סלע קיומך" יש גם יש. ובדברים האלה בדיוק, מגיעה לביטוי אי-מודעותך הפמיניסטית או בקיצור זכרתנותך. וזה בסדר, אתה לא יחיד בעולם. יש הרבה מאד גברים, וגם נשים, שבטוחים הם נורא פמיניסטיים אבל בתכל´ס מתברר שלא. תקרא מה בוג´י כתבה על כך שהיו לה דעות והן השתנו בעקבות הפגישה עם אדם מסויים. היתה לה היכולת להעביר ביקורת על דעותיה ולמקם אותן מחדש. היא בחרה באדם ולא בסכין גילוח.

oren*

New member
אני לא אקבל מיסיונריות הפוכה ../images/Emo70.gif

עברתי שיחות כאלה בעבר, מצטער, לא עובד עליי. "ככה למדת" "שטפו לך את הראש במה שהוא נכון ולא נכון" לא הבנתי ממש את הודעתך, אבל ממה שאני מפרש ממנה, אם באמת הייתי אדם פתוח כמו שאמרתי שאני, הייתי צריך לכתוב שאני מאחל לעצמי שבפעמים הבאות שאני אלך לחוף הים אני אראה נשים לא מגולחות. אין לי דיעות קדומות ואני לא נפרד ממישהי בגלל זיף שבולט לה מקו הבקיני - תשאלי את בוג´י מדוע היא לא נפרדה מבן הזוג שלה למרות שהיא אמרה ששיער על החזה הגעיל אותה. ברגעים אלה בחיים שלי אני לא סובל מיץ תפוזים, לא מסוגל לאכול בננות, צבע צהוב עושה לי רע, לא אוהב לשמוע מוזיקה קלאסית ולא אתחיל ברחוב עם מישהי שיש לה זיפי שפם או רגליים שעירות - לא יודע מה יקרה אם תגיע האחת והיחידה שדווקא תחליט שמתחשק לה לגדל שיער. כל מה שכתבתי היה בתגובה לבוג´י והעובדה שהיא כתבה שזה לא נכון שרוב האוכלוסיה מגלחת את השיער מהגוף. ואני בסך הכל הסברתי שבמהלך שבע שנים בהן אני מסתובב באוטובוסים ברחבי הארץ, לא יצא לי לראות בחורה בגיל שלי עם שפם/שיער כהה על הידיים גם בקיץ וגם בחורף וגם בסתיו וגם באביב. אחרי למעלה משנה של גלישה בפורום הזה, אני יכול לומר על עצמי שאני פמיניסט, לא סתם פמיניסט אלא אחד שבאמת מאמין בדברים ולא רק אומר אותם - ואם כל תורת הפמיניזם שלך מתפוצצת לי בפנים ברגע שאמרתי שנשים שעירות זה "איכס", כדאי שתבדקי שוב על מה את נלחמת ומי נמצא איתך במערכה.

.inbal

New member
מסכימה עם אורן

למה בחורה יכולה להגיד שהיא מגלחת בגלל שלאורך שנים היא התרגלה שזה נחשב יפה והיא תרגיש לא נוח עם עצמה ואז זה בסדר, כי העיקר שהיא תהיה שלמה עם גופה ואורן לא יכול להגיד שהוא התרגל שזה יפה ולא יכול לדמיין את עצמו עם מישהי שאינה מגלחת? אם יפגוש מישהי שעירה, יש להם יותר סיכוי כי הוא מכיר בכך שזו התניה חברתית ואולי יחליט לנסות להתרגל. אף אחת לא יכולה להודיע לו עכשיו מה יקרה במקרה כזה.

אפרת_ח

New member
לא ראית אפילו שער כהה על הידיים?

כנראה שלא תהיה לך בעיה עם נשים שלא מגלחות, כי יש לך ראיה סלקטיבית מצויינת

wasaby

New member
כמובן שלך אין שום דיעות קדומות

ולא מבוססות שהוזנו על ידי החברה ולכן את אוכלת בשמחה ובששון ג´וקים ונמלים שהם מקור פרוטאין מצוין ודלים בקולסטרול. לכן את (אם את לא צמחונית) חושבת שלאכול כלב או חתול או קוף זה בדיוק אותו דבר כמו לאכול תרנגולת או פרה. (מיועד לאוריין, שמתי לב כרגע שלחצתי על תגובה במקום הלא נכון)

אז מה אמרתי?ולמה הסתערו עלי?

ואיפה המיסיון? אז ככה: 1. אורן, אתה תופס עצמך כפמיניסט. יפה. יש לך דעה אבל לא קבלת תעודת דוקטור לפמיניזם וגם לא חותמת "פמיניסט -עבר" על עכוזך. 2. גם אני, לא קיבלתי תעודה והכשר, וגם אני חושבת שאני נורא-נורא פמיניסטית. אז מי משנינו מנצח? 3. מסקנה, לא אתווכח איתך מי יותר פמיניסט ממי וגם לא מי מנסה לנצר את השני. 4. אתה דיברת על פתיחות, בדרך שנשמעה לי, שאתה בטוח שאתה מאד פתוח, נותן מרחב מחייה מלא, לא מפעיל כפייה ושטלתנות. האם הבנתי נכון? 5. תוך כך, הוספת "מצפה ממנה למינימום טיפוח" , "מצידי שנקנה זה לזו בשמים או דאודורנטים..." , וכמ"כ העברת את הרעיון שאתה מצפה ש"היא" מי שלא תהיה, תמשיך להתגלח כי עשתה זאת קודם. שאלה: מזה "מינימום טיפוח" תגדיר בבקשה. כי הביטוי הזה, פתוח ופרוץ כולו להסברים ופרשנויות שמי יודע לאן יגיעו? בדיוק אתה בונה כפילות, זו שמפריעה לי : אינך כופה, אבל יש לך "טעם" ו"דעה". אז אתה, בדרך ישירה או עקיפה, מגביל ויוצר לחץ. מה תעשה ואיך תנהג, אם וכאשר תכיר בחורה מתוקה, לא על שפת הים, ויתברר לך שהיא משאירה את שיער רגליה ושחייה כמו שנברא? 6. הבאת דוגמאות של עישון קליפות פיסטוקים (אני מעדיפה בוטנים), כדוגמה לכך שאלה דברים שלא מתקבלים אצל בן זוג. שאלה: מי לימד אותנו שקליפות במיטה ועשן סיגריות זה פויה? אף אחד. זה ענין פרטי וטעם אישי. לעומת זאת , החברה שבה אנו חיים לימדה אותנו ששיער גוף אצל נשים הוא "גברי", מיותר, מלוכלך, דוחה, מסריח ועוד כהנה וכהנה. ומוסגר אחד בקשר לעשן סיגריות: בעוד כ - 10 שנים, זה אכן ייחשב לשלילי, דוחה, מסריח ונוגד-משיכה, כי כבר עכשיו אנחנו עוברים שטיפות מוח בנושא. ולכל מי שחושבת, משום מה, שאני מציגה את עצמי כמי שאין לה דעות קדומות והיא הכי הכי נעלה מכולם פה ובכלל: מאיפה לקחתן את זה ?

אז בנאדם יכול שיהיו לו דעות שנחשבות

פמיניסטיות בקשר להמון נושאים ודעה אחת אחרת הורסת הכל? פמיניסט זה שחור לבן, הכל או לא כלום? זה נורא קיצוני. אני רואה את עצמי פמיניסטית ואני יודעת שיש תחומים מסוימים, מעטים אמנם, שבהם הדעות שלי לא הכי פמיניסטיות. זה לא עושה אותי לא פמיניסטית, זה אולי עושה אותי פמיניסטית פחות מושלמת, אם יש בכלל דבר כזה פמיניסטית מושלמת. וכן, המראה של שערות בבית השחי מפריע גם לי, ואני מודעת לגמרי לזה שזה כתוצאה משטיפת מוח (כי יש לי זכרון מגיל 5: אבא שלי ואני הלכנו לבריכה, ובפעם הראשונה שמתי לב לשיער בית שחי אצל נערה, ושאלתי את אבא שלי על זה, והוא אמר שכשמתבגרים מתחיל לצמוח שיער בבית השחי, ושאלתי אותו מתי לי יהיה והוא אמר שבערך בגיל 12, ואני זוכרת שאז ראיתי בזה משהו לצפות לו), אבל זה לא משנה את ההרגשה שלי בקשר לזה. אני חושבת שכן, כשמתאהבים במישהו מקבלים כל מיני דברים שלא חשבנו שנקבל, וכן, כשאנחנו מתאהבים במישהו אנחנו גם עושים דברים שלא עשינו קודם, כי זה מוצא חן בעיני בן/בת הזוג. ויש דברים שלא יעזור כלום, פשוט יגרמו לחוסר במשיכה מינית, וכבר אמרתי שאם אין משיכה מינית מינימלית, עדיף לא להתעקש. בכל אופן, אני מרגישה שאת מתנהגת כאילו אורן דרש להוציא להורג את כל הנשים עם שערות בבית השחי. בסך הכל הוא אמר שזה משהו שדוחה אותו והוא לא יכול להתגבר עליו. זכותו. לפחות הוא לא חושב שהאשה צריכה להיות מושלמת בעיניו, כולל למרוט שיער מאיפה שהוא יגיד לה למרוט שיער, והוא לעומת זאת יכול לגדל יערות וכרס כי מה פתאום שאשה תגיד לו לשנות איך שהוא נראה. ואם כבר אנחנו בעניין שיער בית שחי ושוויון, הייתי שמחה אם גם גברים היו מגלחים את בית השחי, כי השיער שם תופס ריח של זיעה.

aaa123

Member
אני חושב שעדיף שויון הפוך

שנשים לא תגלחנה את בית השחי ,ולא שגברים כן יגלחו.

טל קר

New member
אני בהחלט מסכימה עם אורי.

עדיף גם שאובססית הרזון תרד מנשים ולא תחול גם על גברים (שזה מה שקורה היום בעקבות להקות הבנים, ולכן יש התחזקות מגמת הפרעות האכילה גם אצל גברים). בקיצור, עדיף לדעתי שירדו מגבלות אסטטיות שיש רק על נשים, מאשר לצרף מגבלות גם על גברים.

דיברתי ספציפית על שיער בית השחי

בגלל ריח הזיעה. ובכל אופן, זו דעתי. זה מה שאסתטי בעיניי. זה לא בתור עונש לאף אחד מהמינים.

Boojie

New member
בוא ננסה את זה אחרת: שמי בא לו יגלח

ומי שלא לא, ולא משנה המין... אחד הדברים הנחמדים בספרי מד"ב, זה שהם עתירי אקספרימנטים משעשעים בכל הקשור לנורמות חברתיות. אחד הסופרים החביבים עלי, לארי ניבן, כתב באחד הסיפורים שלו (שבהם יש כבר כמה כוכבי לכת מיושבים חוץ מכדור הארץ, והרבה אופנות לבוש כולל נודיזם) שתמיד אפשר לזהות נודיסטים מכדור הארץ - כולם מתגלחים באותם מקומות, מתאפרים באותה צורה ונושאים תיקים זהים. בסופו של דבר האופנה משתלטת עלינו, אפילו אם היום זה נשים מגלחות וגברים לא, ומחר זה יהיה להפך... הציווי האופנתי יהיה חזק באותה מידה היום או מחר.

soulbird

New member
כל מה שיש לי לומר על הנושא הזה

זה good grief
! typical ! כל מה שחשוב לכם זו חיצוניות . הורסצ´י שאני לובשת כמה טבעות יש לי על הידיים. נוו for crying out loud! אז הורסצ´י שלי במכבשה סורי ויש לי שפם ואני נראת כמו בבון!

למעלה