רציתי לשאול....

oren*

New member
אבל זו סתם הייתה מטאפורה, דודה שלי

בת 32 והכירה רק לפני חצי שנה גבר גבוה, רזה, בלונדיני ועובד בחברת היי-טק (שלא נסגרה). אני מתכוון מבחינת גילאים של כאלה שבדיוק סיימו תיכון וצבא, יוצאים לדיסקוטקים בתדירות גבוה יותר מזו של כאלה שכבר התחילו לעבוד במשרה מלאה. והכוונה לא הייתה לסווג גברים מזרחיים לצד גברים שמנים או נמוכים - אלא להראות שלבחורות שהן כביכול צעירות יותר יש מבחר גדול יותר שהולך וקטן ככל שמתבגרים (כמה פנינה רוזנבלום יש בישראל?) כנ"ל גם אצל הגברים (למרות שכביכול זה "אופנתי" שגבר צעיר יוצא עם אישה מבוגרת). החברות שלי למשל עד היום היו מזרחיות, גם חכמות וגם יפות.

AYELET1

New member
עניין המטאפורה היה ברור

לי הפריע מה שהבנתי המודעתך- בחורה מבוגרת יותר תאלץ, בלית ברירה, למצוא לה בן זוג דוחה במקרים מסוימים. אתה באמת חושבת שניתן לחיות חיים סבירים עם בן זוג דוחה? (וכאן שוב בא הקטע שפסיפלור הביאה)????

oren*

New member
"דוחה" זה עניין של השקפת עולם

ברור שאי אפשר להסתכל על סבא וסבתא שלי ולשאול איך היא חיה עם גבר בן שבעים וחמש, כי עם השנים אנשים משתנים. אני חושב שזה מקסים להזדקן יחד, וברור לי שעם השנים יש אנשים שישמינו, יקריחו, יתקמטו, שיערם יהפוך שיבה - זה טבעי וזה נורמלי ואין אפשרות לשאול אישה בת שישים איך היא חיה עם הגבר הקרח והשמן שלה כי מה שחשוב זה האישיות (וברור שלפני ארבעים שנה כשהם הכירו הוא היה לטעמה ומשך אותה ולכן הם התחתנו - נניח שלא מדובר בשידוך או משהו בסגנון הזה). אם גבר שמפליץ או עושה גרעפסים או מסתובב בבית רק בתחתונים עם פתח מקדימה דוחה את האישה שאיתו או את שאר בני הבית - זכותם להעיר לו על כך, זוגיות היא שיתוף פעולה בין שני אנשים. זכותו של הגבר להעיר לאישתו אם היא פותחת את הדלת לשכנים בחזיה בלבד או מתנהגת בגסות למשפחה שלו ופוגעת בחברים שלו. וזה בדיוק מה שהתכוונתי כשאמרתי שכשחיים בזוג שמים אחד לשני גבולות, אחרת אין אפשרות לגור יחד (אני טיפוס מבולגן מטבעי ואבין בחורה שתבקש ממני לסדר את הדברים שלי או לפחות לא לעשות בלאגן באיזורים בבית שהם משותפים לשנינו כמו חדר השינה או הסלון).

Boojie

New member
זה הפריע לך?

וזה שבחורה בת עשרים יכולה "להרשות לעצמה" לא לצאת עם מישהו שמן, נמוך או מכוער לא הפריע לך? זה שבחורות בנות עשרים אמורות להיות כל כך שטחיות, זה בסדר? כשמישהי אומרת שמישהו דוחה אותה כי הוא טיפש, או חסר חוש הומור, או קמצן, אני יכולה להבין את זה. כשמישהי אומרת לי שמישהו דוחה אותה כי הוא שמן, או נמוך, אני די מבינה מזה שאולי אני צריכה למצוא מישהו אחר לדבר איתו, כי איתה לא ממש בא לי. מה זה הטמטום הזה?

oren*

New member
אני ממש מעריץ את השלמות שלך

איך הכל אצלך תמיד ורוד, כולם אוהבים את כולם, האנשים בסביבה שלך בחיים לא אמרו על מישהו שהם לא סובלים אותו או לא יכולים להיות בסביבתו, האנסים בעולם שלך נכנסים לכלא ליומיים ואחר כך הם יכולים לשרת בצלב האדום בתור אחיות רחמניות. בעולם "השטוח" וה"רדוד" שלי, גם למראה יש חשיבות, אני לא מאמין בפגישות עיוורות והכרויות דרך חברים ומעדיף לעשות בעצמי את הבחירה. ואת יודעת עוד משהו? נפגשתי עם כמה משתתפות מהפורום הזה, ונכון שחלקן לא עונות על קריטריון "בובת הברבי" אבל גם אישה שמנה יכולה להיות מטופחת ולא להזניח את עצמה.

Boojie

New member
שלמות? אני? חה.

אבל יש דברים שמבחינתי הם דרישות מינימום. אני יכולה לחיות עם אדם שאומר לי "אני מעדיף נשים לא שעירות". אני לא יכולה לחיות עם אדם שאומר לי, בדרכי עקיפין עקלקלות, שאצלו שעירוּת זה ייהרג ובל יעבור. כל טיפוח/הזנחה הוא דבר יחסי לחלוטין, אבל משום מה אתה מתייחס לזה כאילו שיש לזה קריטריונים מוחלטים, ואין. לרוב, אני לא אוהבת אנשים לא מטופחים. למה? כי רוב האנשים הלא מטופחים שאני מכירה, לא מטופחים בגלל משהו מבפנים - שנאה עצמית, פחד, בושה, שנאה כלפי אחרים, חוסר אכפתיות כלפי אחרים - שמונע מהם לטפח את עצמם. אבל הזדמן לי גם להכיר אנשים לא מטופחים שמצאו חן בעיני (תאמין או לא, אבל יש אנשים כאלה שטיפוח עצמי הוא פשוט הדבר האחרון בעולם הזה שמעניין אותם, כי יש כל כך הרבה דברים אחרים שמעניינים אותם יותר), ובמקרה זה, חייתי בשקט עם "מגרעותיהם". ואגב, בעולם ה"מושלם" שלי, אנסים לא נכנסים לכלא ליומיים ואחר כך יכולים לשרת בצלב האדום בתור אחיות רחמניות, כי בעולם ה"מושלם" שלי, מה לעשות, אין אנסים. למרבה הצער, העולם ה"מושלם" הזה, נמצא רק בפנטזיות שלי, לא במציאות.

AYELET1

New member
לבוז´י וגם לאורן

אורן, עדיין לא הבנת את כוונתי ( זה לגבי תשובתך למעלה )
מתכוונת לעניין שבחורה צעירה יותר או צעירה פחות (וזה, אגב, נכון גם לגבי בחור), תקיים מערכת יחסים עם מישהו שממש דוחה אותה. בהמשך (אם יהיה המשך לאור הדחיה
), יתכן ובני הזוג ימצאו זה את זה מקסימים, מדהימים, כריזמטיים וכו´, אבל אם לא יהיה הדבר כך, אז פשוט לא ניתן להמשיך ! וזה רלוונטי גם לבוז´י: בוודאי שבחורה יכולה להידחות מגבר ששמן או נמוך או כל דבר אחר. לכל בן אדם המאפיינים המושכים במיוחד אותו (כן, אני מתכוונת גם לכאלו חיצוניים!) וכאלו הדוחים אותו, ולא יעזור בית דין. יש מי שגבר שמן ידחה אותה, ויש מי שבחורה ג´ינג´ית לא תהיה לטעמו
, ולא מדובר על בני אדם שטחיים דווקא. בדיוק כמו מה שכתבת על גברים שעירים בחזה! בתחילת הדרך זה דחה אותך, נכון? ודרך אגב, זה שהתאהבת דןןקא באחד שעיר כזה, לא ממש מדהים, כי אישיות מקסימה בהחלט יכולה להביא לשינוי בעיניינים האלו.)

pomelit

New member
מה שאני הבנתי

זה שהנחת היסוד של אורן היא שמישהי מבוגרת כבר תיאלץ להתפשר, ואולי לצאת עם מישהו שלא באמת מוצא חן בעיניה, כי "כבר אין ברירה" וערך השוק שלה בעצם יורד בגלל הגיל. על אותו משקל מי שערך השוק שלה אינו גבוה מלכתחילה, תיאלץ להתפשר גם היא. מה שצורם לאיילת (שוב - כך אני הבנתי) זה ההנחה האפריורית כאילו מישהי מבוגרת "שווה פחות". פומלית - מנסה את תפקיד המתרגמת

AYELET1

New member
לא בדיוק...

ההנחה שאישה מבוגרת , אבל לא רק, אלא גם כזו שערך השוק שלה אינו גבוה (כפי שהגדרת) , תסכים או תוכל לחיות עם אדם שדוחה אותה. אז נכון שישנם מקרים כאלו, אך מדברי אורן משתמע שזה הנורמלי והמתבקש. וזה מה שצרם לי!!!

"קימקא" זה חתימת המחבר.

קימקא - שמחה. כך קראה לי בתי הראשונה, כשהייתה תינוקת. והאתר שמאחוריה - זה כרטיס-הביקור. וחבל שאין עונים - אולי מאין אונים - לגוף השאלה שלי: האם הגילוח וכו´ זה באמת באג´נדה של הפמיניזם, ואני, הגם שרואה עצמי כפמיניסט (אם כי לא אקטיביסטי כל כך), טחו עיני מראות זאת?

אם רוצים, זה גם כאן.

הלא נאמר מלוא כל הארץ כבודו, וזה גם ביטוי כזה, אפילו למי שאינו מאמין בדת, ואני, הגם שאיני דתי, חושב שריבון העולמים מצוי גם במקום בו מדברים על גילוח בתי השחי, ועל אורגזמה וגינלית, הרי נבראנו בצלמו ובדמותו, וממילא בכל מה שאנחנו מתעניינים - הוא הקדים אותנו. שבת שלום. קימקא (ראי פרשנות בתשובתי לבוז´י).

זה אכן תלוי תרבות

בגרמניה למשל נשים לא מורידות שיער מבית השחי או הרגליים, ואני מודה שזה צורם לי בעין, מתוך הרגל. אני לא יודעת מאיפה למדנו בישראל שנשים צריכות להיות חלקות בכל מחיר. בקשר לשאלה השניה - מה זאת אומרת? כולנו מגדלות שיער רגליים לתפארת. אחרת איך ידעו שאנחנו פמיניסטיות? אני סתם צינית. עכשיו ברצינות. בלי קשר למי החליט שנשים צריכות להיות חלקות ולמה, זה הוטמע בי כל כך חזק שאני לא מרגישה נוח אם אני לא עושה את זה. ובסופו של דבר, עם כל הכבוד להכל, מה שחשוב לי זה איך אני מרגישה.

amonit

New member
פעם הכרתי מישהוא שפשוט שנא

שהאישה שאיתו תהיה חלקה,. זה פשוט עשה לו את זה,. כל מי שקלט את הרעיון הביע סלידת נפש והאמת שהבנות התיחסו אלו כאל פרוורט-סוטה. אז יש מכל הסוגים והמינים.

Boojie

New member
אגב, יש אתרים שלמים

שמוקדשים לתמונות עירום ופורנו של נשים שעירות במיוחד, בין אם באיזור איבר המין ובין אם בשאר הגוף.

nirdagan

New member
זה לא בדיוק קריטריון מוצלח

לא שיש לי בעיה מיוחדת עם אי-גילוח, אבל מה שיש באתרי פורנו זה לא קריטריון מוצלח לקבוע מה נורמלי. אולי הקריטריון היותר מוצלח הוא הפופולריות היחסית של אתרים מסוגים שונים. אבל את זה בלתי אפשרי למדוד עקב מחסור בנתונים. ניר

למעלה