רציתי לשאול

beckham17

New member
רציתי לשאול

על הרגלי התפילה שלכם... כמה תפילות אתם מתפללים ביום? האם יוצא לכם להתפלל בכל יום? ואם לא, פעם בכמה זמן? האם אתם מתפללים במניין? מתי אתם קמים לשחרית? מה דעתכם על תפילה? האם צריך את זה? ולמה? השאלות מיועדות גם לבנים וגם לבנות...

tamarhp

New member
אווייששש.. שאלה טובה.

כמה תפילות? כעיקרון רק שחרית. וכמובן שיש גם תפילות אישיות במשך היום.. בכל יום? בלימודים - כן. בחופש - לצערי לא.. אני הולכת לעבודה ואני לא מספיקה. מנין? לא... מתי אני קמה? אני ממילא קמה כל בוקר ב8 ורבע-וחצי בשביל להגיע לעבודה ב9. בלימודים - אני קמה ב7 בשביל להספיק את ההסעה ב7:25, ואז מתפללים אצלנו ב8 (במקרה הטוב..) דעתי על תפילה - אחד הדברים הכי נפלאים שיש. רק חבל שלא תמיד יוצא לי להגיד אותה..

ashkeloni

New member
אווקיי..

אפילו שאני לא ממש דתי... 1. את כולן! 2. בדרך כלל 3. 4. לא 5. מתי שאני קם (בין 7 לעשר בדרך כלל) אני ישר מתפלל 6. לדעתי זה דבר טוב...צריך להודות לה' על כל מה שהוא נותן...

תשובות...

1.אני מנסה את כולם בעיקרון תמיד זה יהיה יותר מ2! 2. בעיקרון לא... כי אני יושן עד ממש מאוחר ואז אני אומר פעמיים מנחה. 3.לא יודע לענות 4.כן 5.שאח שלי בבית הוא מעיר אותי ב7 לתפילה ואם לא אני קם ב10 6.כן. 7.כי אני צריך להודות לה'.

תשובותי...

בעזר"ה כמה תפילות ביום? 0 האם יוצא לי להתפלל בכל יום? ממש לא. ואם לא, אז פעם בכמה זמן? שבת לא מתפללת במניין. לא קמה לשחרית. דעתי על התפילה? נחמדה מאוד. צריך? עוד לא גיבשתי דעה. אבל התפילה בשבת היא נפלאה, אני לא אפספס אותה נראה לי א'פעם!

r3fl3ct10n

New member
סליחה על הסטיה מהנושא אבל...

חחחחחחחחח זה נשמע כמו "את ערביה"(יומטוב-אחד המערכונים הטובים)

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אשכרה אחד הטובים

איילת כ

New member
חחחח

אנחנו רואים את יום טוב כל הזמן, עכשיו פחות כי אנחנו כבר זוכרים הכול בעל פה.....

תשובות...

ב"ה בחופש: אם אני קמה בערך ב8:00 אני משתדלת להתפלל שחרית . בשנת לימודים: ברור שבשמונה תפילה . *אני מתפללת רק שחרית באמצע השבוע בשבת ערב שבת ברור קבלת שבת +ערבית (אני מתההההההההה על קבלת שבת במיחד קרליבך ) שבת בבוקר:לא כי אני לא מצליחה לקום. 2) לפחות בפעם בשבוע אם לא יוצא באמצע השבוע אז ערבית של ערב שבת . 3) לא חייבת "ברוך שעשני אישה" 4) מפורט בשאלה 1 5) דבר חשוב ולא כל כך מובן למרות ההסברים בסידור רינת ישראל ... 6) בטח שצריך את זה !!! כי מתי יצא לנו לדבר לברוא עולם כי אם זה יהיה חופשי אז כל אחד יקבע לעצמו או שלא יצליח לקבוע לעצמו זמן או שיבקש רק מה שהוא צריך בלי לראות את הכלל !

../images/Emo4.gif

טוף אני גם יענה כי אני גם מתפללת (מתישהו..) 1. לא מתפללת... בחופש בבצפר אני מתפללת כל יום בבוקר 2. לא... לא התפללתי הרבה זמן :| 3. לא 4. אני לא קמה :| רק כשיש בצפר ואז התפילה ב- 9:40 5. אה... תפילה זה אחלה דבר... אני לא עושה את זה הרבה וגם כשאני מתפללת אז את הקיצור של הקיצור שזה משהו כמו 20-15 דקות ואז אני רצה להפסקה :|

כבר דיברנו על זה פעם אחת...

אז ככה הסיפור שלי קצת עצוב הייתי מתפללת כל יום תפילת שחרית ואז המשפחה של חברה שלי הייתה מעורבת בפיגוע ואחותה הייתה במצב ממש קשה אז אחת הבנות בכיתה אמרה שכל אחת תקח על עצמה משהו ואז לקחתי על עצמי- להתפלל 2 תפילות ביום (מה שמזכיר לי שלא התפללתי עדיין מנחה ועוד שניה אני זזה לחתונה של בנדוד שלי...) זהו אז בזמן האחרון לפחות 2 תפילות ביום ולא במניין חוץ משבת שאז יוצא לי בד"כ את כל התפילות עם מניין (כן, גם שחרית) תאמת כשיוצא לי להתפלל בכוונה אני אח"כ ממש מאושרת כי התפילה יהא בעצם ממש בשבילי ז"א כל מה שאני יכולה לבקש כתוב בתפילה בשפה פי 1000 יפה מאיך שהייתי מבקשת... בטח שצריך תפילה- כי התפילה בנויה בצורה שאתה לא מרגיש כפוי טובה-ז"א אם הייתי רק כל הזמן מבקשת מה שאני רוצה בלי בנוסח של התפילה לא הייתי מודה לה' מספיק...

LordNor

New member
תשובתי ../images/Emo26.gif

זה בהחלט לא מפתיע. אבל מאז שאני בצבא אני כמעט ולא מקפיד... כמה תפילות ביום: 0 (לעיתים מצטרף למנחה כלשהי ברחוב כדי להשלים מניין). האם יוצא להתפלל כל יום: לא, אף פעם. האם מתפלל במניין: לא מתי קמים לשחרית: אני קם בשש וישר נוסע לבסיס. האם צריך את זה: לדעתי כן, אבל לא מזדמן לי... אני מגדיר את עצמי כמסורתי למרות כל התשובות.

אוקיי...

כמה תפילות אתם מתפללים ביום? כעיקרון אחת - שחרית. האם יוצא לכם להתפלל בכל יום? כן. בבי"ס כל יום, בחופש - אני מתפללת לבד (לפחות משתדלת) ובשבת - מנחה בבנ"ע וערבית לפעמים, תלוי עד מתי אני נשארת. ואם לא, פעם בכמה זמן? האם אתם מתפללים במניין? לא. חוץ מבבני עקיבא מתי אתם קמים לשחרית? 9 ככה... מה דעתכם על תפילה? משהו מדהים, אפשר להביע את עצמך. התפילה מרגשת אותי. האם צריך את זה? ולמה? ברור!!!!!!! התפילה נותנת לך אפשרות לבקש דברים, ואתה הרבה פעמים מחזיק במשהו, אפילו רוחני, אבל אתה יכול לבקש בקשות ואתה מרגיש תמיכה. אם אתה באמת מאמין - זה מה שאתה מרגיש!

אושרה1

New member
תורי:

בס"ד כמה תפילות ביום: בוא נגיד שבחופש ממש התפרפרתי ובקושי התפללתי-רק בערבי שישי ובבנ"ע היום התפללתי מנחה בכותל. אם אני מתפללת אז בבית כנסת במניין לא קמה לשחרית...... צריך להתפלל זה חשוב(חבל שאנ לא עומדת מאחורי דברי :) אושרה

עכשיו אני.

1. שלש תפילות ביום. בשבת - ארבע. ביום כיפור - חמש. זהו. מספיק. 2. ודאי שכל יום! 3. --- 4. כמו 2, אלא אם כן פספסתי בטעות, או שלא התעוררתי מהשעון. 5. מי אמר שקמים לשחרית? בשביל לקום, צריך גם ללכת לישון לפני כן!
אבל אם אני במקרה הולך לישון, אז אני משתדל לקום ב-6:20 (
) 6. דעתי על תפילה? חז"ל כבר אמרו, שהלוואי ונוכל להתפלל כל היום! והכוונה פשוטה, הרי את ה-כ-ל אנחנו מקבלים מאבאל'ה שבשמיים (כן, אבאל'ה, לא כתבתי סתם). וכשרוצים משהו מאבא, פשוט מבקשים, ואין כמו להתקרב למי שנותן את הכל. [והקב"ה באמת רוצה לתת לנו הכל. כל מה שטוב לנו, בכל אופן] בעברית פשוטה, התפילה היא דיבור ממש עם הקב"ה, ממש כמו שיחה של שני אנשים, וזוהי בעצם ההתקרבות הכי גדולה לקב"ה, ואין יותר טוב מלהיות קרובים למקור הטוב עצמו! זהו, אנשים, מקווה שלא סיבכתי אתכם או את עצמי יותר מדי. תודה על קריאתכם, והמשך צפיה מהנה! 7. עיין 6. 8. כנ"ל.

mayakol

New member
עכשיו תורי לא?

טוב, קודם כל אריאל, העלת נושא חשוב בהחלט. 1. כמה תפילות אתם מתפללים ביום? בשנת הלימודים הייתי מתפללת לרוב רק מנחה. בחופש יוצא לי יותר להקפיד, ואני מתפללת שחרית באופן קבוע, ולרוב גם מנחה. 2.האם יוצא לכם להתפלל בכל יום? ואם לא, פעם בכמה זמן? כן, יוצא לי ב"ה להתפלל כל יום. 3. האם אתם מתפללים במניין? לא... וזה ממש מעצבן. 4. מתי אתם קמים לשחרית? שאלה יפה!
אני קמה לשחרית ברבע לשמונה, ולא בזכותי, אלא בזכות "השעון המעורר המאוד אנושי שלי"
... אמא שלי בקושי מצליחה להעיר אותי, אבל מסתבר שיש שיטות אחרות...
5.מה דעתכם על תפילה? האם צריך את זה? ולמה? התפילה משאירה אותי מאוד מחוברת לקב"ה, עוזרת לרוחניות שלי, תורמת לי, לפנימיות שלי... נותנת לי לעצור לרגע את כל העיסוקים הגשמיים, ולהתייחד עם עצמי ועם הקב"ה.

shadow dancer

New member
למה דוקא על תפילה? סתם לידע כללי...

בס"ד *3 *ב"ה כן *ב"ה כן *תלוי.... כשעבדתי אז ב 5:30 או ב 6 אבל בסתם יום ב 8 * לפי דעתי התפילה היא דבר חשוב לאללה ...... קודם כל התפילות הן במקום קורבנות אלה השיחות שלנו עם הקב"ה, התקשורת שלנו איתו! בתפילות אנחנו מבקשים בקשות מהקב"ה , משבחים אותו ומודים לו!!! יש לי עוד כמה דברים לכתוב אבל אני עייף........ בפעם אחרת בע"ה ואם אתה רוצה אתה יכול להסתכל בכל מני ספרי שו"תים(יש סדרה של הרב אבינר שאני לא זוכר איך קוראים לה אבל היא פצצה חבל"ז!!!- שווה לנסות) בתקווה לעתיד טוב יותר......... לילה טוב

למעלה