רציתי לשאול...

beckham17

New member
רציתי לשאול...

מה דעתכם על העבודה של חברי הכנסת? נבחרי הציבור שלנו...? אתמול פורסם דו"ח התפקוד של חברי הכנסת, והתברר שיש חכי"ם שלא נכחו כמעט בישיבות המליאה, שלא נאמו אף לא נאום אחד(!), שלא הגישו אף לא הצעת חוק אחת, כמעט לא הצביעו בכנסת, לא הגישו הצעת אחת לסדר היום וכו'... לעומתם יש את אלה שמתפקדים יפה מאוד, מזיזים עניינים, ורואים אותם פועלים כנבחרי ציבור... מה דעתכם על אלה ועל אלה? מה אפשר לעשות בנושא? תגיבו בבקשה...

ashkeloni

New member
אין תגובה...

מצטער...אבל אני לא רוצה להכינס לכל הפוליטיקה...

אין אפס.

ככה זה בכל מקום, בכל משרד ובכל תח' בחיים. תמיד יהיו את אלה שמשנים ופועלים במרץ וכנגדם את מי שלא מזיז את הישבן שלו מטר מהכסא. אבל אתה צודק. זה נוראי כשמדובר באנשים שכל מהות בחירתם נועדה ע"מ שישנו וישפרו. מי שלא פועל ולא פעיל בישיבות המליאה אני לא מבינה מה הוא כן עושה שם? יפה מאוד כל הקטע של לשנות לאט מבפנים,אב לבנאדם שלא נואם אפילו פעם אחת, שלא מעלה אפילו הצעת חוק אחת, שלא מתבטא בישיבות אפילו פעם אחת זה לא מתוך ביישנות או וותרנות או וואט אוור זה מעצלנות גרידא. ואותם צריך להעיף.

beckham17

New member
להעיף אותם?

זה הפתרון שלך? ואיך בדיוק עושים את זה?! אנשים להגייייב!!!

אני אסביר את עצמי.

לגרום לאנשים שמתמודדים על התפ' האלה שאין מקום לעצלנים ונצלנים. שמי שבא לא יתבטל ויפעל באמת למען המדינה ותושביה. צריך פשוט לתת תמריץ כלשהו ולהביא את השכבה הבאמת אידיאליסטית בעם- אני מאמינה שעדיין יש אידיאליסטים אי שם, לא מגובשים כקהילה כמובן- ולהעיף את מחפשי השררה והכבוד קיבינימט. אין להם מקום בתפקידים שאמורים להיות שיא העזרה לזולת. איך עושים את זה? סטנדרטים יותר גבוהים לבחירות לחכי"ם, תק' ניסיון בתפ', מי שלא עומד בתנאים הולך הבייתה בשקט וכו'

beckham17

New member
מה שאת מציעה לא הגיוני...

כי יש כאלה שנבחרים ועושים הרבה... דווקא החדשים התבלטו! חוץ מעמרי שרון... סטנדרטים יותר גבוהים זה בניגוד לזכויות האזרח! זכותו של כל אדם, גם לא החכם ביותר, להיבחר! אולי תקופת נסיון זה באמת פתרון הגיוני... אבל למה לא עושים את זה???

מה הקשר לחכמה?

סטנדרטים גבוהים מבחינת האישיות, המוסריות של האדם. קשה לקבוע אמות מידה למוסריות אבל זה אפשרי. אפשר לדעת על בנאדם אם הוא תחמן או ישר-באמת שכן למה לא עושים תק' ניסיון? כי בוחרים מליאה במכה אחת ותק' ניסיון זה המון זמן מבוזבז כביכול, זה זמן שבו חלק מהחכי"ם יידעו שבסוף יהיו כאלה ישעיפו אותם- קונספירציות של הממשל ושות'- מה גם שאם תחשוב טוב טוב הכנסת צריכה להיות כפופה לעצמה, ולא לממשלה נכון? אז מי יעשה לה בדיוק את הסינון ותק' הניסיון? יקימו משרד חדש שהוא יהיה הוודעה? והם באמת יהיו אובייקטיביים? זה חתיכת סיפור להרים הצעה כמו שהבאתי, אפשרי אבל קשה-בנאדם שיצליח לעשות את זה יהיה בנאדם בעל כוח עצום במדינה הזאת,בעל השפעה אדירה וכריזמה יוצאת דופן כדי להכניס כזה שינוי

beckham17

New member
ואיזה מבחן בדיוק בודק את זה?

איך אפשר לבדוק את האישיות של בן אדם? ע"י עדויות אופי??? את טועה, הכנסת כפופה גם היא לממשלה, ע"י איזונים ובלמים, כמו שלמדת באזרחות... לכן אם כבר, אז הממשלה היא זאת שצריכה לפקח, לעשות את תקופת הנסיון (אבל היא לא אובייקטיבית), או שתוקם ועדה חיצונית... אבל יש לזה בעיה. הכנסת היא זאת שצריכה לאשר כזה דבר, והחכמים שיושבים שם דבוקים לכסא כמו דבק! אז את יכולה לשכוח מזה... לא מזמן הכנסת דחתה הצעת חוק, שמעבירה את הסמכות להסרת החסינות של חברי הכנסת לועדה חיצונית... אז את הזכות להעיף אותם לגמריי מהכנסת הם יעבירו למישהו אחר?

איילת כ

New member
דעתי

קראתי בעיתון והסתבר שהחכים שהכי השפיעו היו דווקא החכים הערבים. נתון מעניין... ועכשיו לשאלותיך: לדעתי צריך לנקוט בשיטה של המקל והגזר צריך לפטר לאלתר את כל חברי הכנסת שלא נקפו אצבע, אז מה שהם חברי כנסת? העבודה שלהם היא לפעול למען הציבור ואם הם לא עושים זאת הדבר היחיד שניתן לעשות הוא פיטורים. ככה היו נוהגים בכל מקום עבודה אחר. ולחברי כנסת שפעילים מאוד צריך לגמול, אני לא יודעת איך, הרי יש להם את כל ההטבות שניתן לתת… הכנסת פועלת כיום בצורה מעוותת, והיא דורשת תיקון. אני לא יודעת איך, אני לא יודעת מתי אבל אני הולכת לשנות את זה!!!

beckham17

New member
כמה שאלות על ההצעה שלך....

1. וזה ממש מתבקש: אתתתתת????????
2. איך בדיוק מפקחים על זה? 3. מי זה שיעיף אותם?

למעלה