רציתי לשאול

תגובות

סליחה על האיחור בתגובה , אני מתחילה להבין שזה באמת חשוב לציין את סוג הפגם אפילו אם זה קשה אבל לפי ניסיונות העבר במרבית הפעמים הצד השני יענה במבוכה :" זה ממש לא מפריע לי " , ובכל זאת הפגישה לא תיצלח , האם היא שיקרה ? האם משהו אחר לא מצא חן בעינה ? בטאורייה זה נראה כל כך לא בסדר לא לקבל את השונה אבל האם אנחנו באמת מוכנים לקבל אותה ?

רציתי לשאול

יש לי שאלה , נגיד ששוחחת עם מישהי בצ'ט וקבעתן להיפגש את מגיעה לפגישה ומתברר שהיא נכה איך תגיבי ? האם תתני לזה הזדמנות ? האם את חושבת שהיא היתה צריכה לספר לך את זה בטלפון לפני שניפגשתן ? אשמח לתגובות תודה

ממ יהיה שוק אני מניחה.... לא יןדעת איך כל אחת

תגיב כל אחת מגיבה אחרת... אני חושבת שמוטב יהיה שתדע מעט על כך טרם הפגישה על מנת למנוע את השוק. גם מאוד תלוי לדעתי מה סוג הנכות....

אני מבינה שאת ...

היית רוצה לדעת על הנכות לפני , ואם היית יודעת היית ניפגשת איתה ? את חושבת שכל מי שהיא נכה או שונה צריכה לומר את בטלפון לפניי הפגישה ? אני לא הבנתי לגביי סוג הנכות או השונות זה היה משנה אם היא עוורת או על כיסא גלגלים היית מתיחסת אילה אחרת ? אני מאוד אשמח אם תהיי כנה כמה שיותר בתשובתך בנתיים שיהיה ערב נעים

כל אחת והרגשתה היא כמובן

אני לא יודעת אם הייתי אני ספציפית רוצה לדעת לפני... אני פשוט יודעת שאם לא אומרים אז יש שוק כזה...אולי מתח... גם אני לא חושבת שצריך לומר מיד. רק בשלב שבו מרגישים בטוחים לשתף ומכירים את הבן אדם ברמה מסוימת וניתן לשער מה אופיו ותגובתו... ולגבי סוג הנכות.. זה פשוט ייתן לבן אדם מושג מה עומד מולו... מקווה שהבהרתי את עצמי. תחלס לכולנו מגיעה אהבה. מקווה שהבהרתי תצמי...

גם אני מחפשת את האומץ

סליחה על תגובתי המאוחרת , בקשר למתח בהחלט יש מתח בקשר לזה שאת אומרת שלא כדאי לומר בטלפון לעיתים אין ברירה את יודעת אין לך אפשרות להסתיר את "הפגם" { המילה נכות היא אוליי קשה מידיי } לדוגמא נגיד שאת מגיעה לפגישה עיוורת ולא סיפרת על הפגם בטלפון אז יש סוג פגם שאת יכולה להסתיר ויש פגם שלא ניתן להסתיר { כסא גלגלים } אז במקרה של לא להגיד בפעם הראשונה אני בעד אבל יש דברים שרואים אותם ואז נוצר המתח ואנשים שייש בהם "פגם" מרגישים את זה היות וגם ככה הם מגיעים לפגישה עם הרבה חששות ואז הכל מתפוצץ ואת מבינה שהבחורה לא תיתקשר יותר ובמרבית הפעמים זה מה שקורה ואת עומדת מול עצמך ושואלת איך יכולת לעשות את זה טוב יותר , אבל במקרים האלה אין טוב יותר פשוט רק להמשיך ולהמשיך זאת כמין מלחמה

האמת שאני חושבת שזה הפסד שלה .....

וגם שלי כי אני בטוחה שהרבה אנשים מגיבים דיי בריחוק מאנשים בעלי "פגם" בגלל חוסר היכולת להכיל את הפגם באותו הרגע תגובה שהיא ספונטנית ,חוסר ידע ועוד דברים ולא בגלל שהם אנשים שלא רוצים ,את מכירה את השיר" כל יום כל יום אני מאבדת בחור יפה ברחוב " של חווה אלברשטיין ? לעיתים אני מרגישה כך ,שפיספסית עוד פעם שיכולתי , ומה היה קורה אם כן ואיך יכולתי לעשות שזה כן יעבוד זה פשוט מדהים איך שמי לי את זה למטרה פשוט כאילו נמצאת במערבולת שלא יכולה לצאת ממנה כאילו אין דברים אחרים שמעסיקים אותי טוב יום חמישי הזה אני שוב פעם אנסה אני אגש אומר" שלום קוראים לי .. " אנסה לצחוק על הפגם שלי כזה לשבור את הקרח אני מניחה שיהיה בסדר

סקאלי7

New member
../images/Emo221.gifאליס

אני חושבת שהיא הייתה חייבת לספר לך בטלפון. כנות היא אחד הדברים הכי חשובים, בטח ב"בליינד דייט". אין קשר לסוג הנכות, יש אנשים נכים רגשית ומגלים את זה רק אחרי הרבה הרבה זמן אז מה? אם בעקבות נסיונות העבר היא "הסתירה" זאת ממך, על אחת כמה וכמה הייתה חוסכת לשתיכן עוגמת נפש. בעבר כשנפגשתי עם נשים מהצ'ט, תאמיני לי כל קשר בין התיאור שהן נתנו למציאות היה מקרי בהחלט... (דוגמא: מישהי ששעה מדגישה כמה היא נשית מגיעה ובקושי מצליחה להיכנס בדלת- מהבוצ'יות הכבדות, שיער קצוץ ענקית אבל מה? היה לה לק על הציפורניים -כפיים- זה עבורה נשיות ולא נדבר על כמה דייקנו בפרטים כמו שיער ארוך וכ"ו) אז אני שואלת אותך, מה בדיוק היא חשבה שיקרה? הרי ציינתי מה הטעם שלי, אז בשביל מה? מראה חיצוני יש לו משקל כבד כשאת נפגשת פעם ראשונה ועדיין לא מכירה את הבנאדם לא? למה להעמיד אותך במצב לא נעים? אני אישית הייתי מתאכזבת ומעריכה אותה הרבה יותר אם הייתה מציינת זאת, ואולי אפילו יותר מתרגשת לפגוש אותה. כנות.

כנות

את בהחלט צודק בדברייך כנות היא בין התכונות הראשונות עלהן ניבנת מערכת יחסים בין אחד לשני בין אחת לשנייה היום אני יותר נוטה להאמין שזה נכון להגיד את זה בטלפון לשבור את הקרח ואז להגיע לפגישה ללא חששות ובידיעה שהאדם השני יודע , במקרה שלנו הבחורה , ובקשר לציט ותמונות האם חשוב לך לקבל תמונה של בחורה לפניי שאת ניפגשת איתה ? האם יש מצב שלא תהיה לך תמונה שלה ומבחינת אישיות תימצאי שייש לך שיחה מענינת איתה ושתיפגשו תראי שהמראה החצוני שלה אינו תואם את ציפיותייך האם תרצי להמשיך את הפגישה או לא ? אני לא אוהבת לשלוח תמונות שלי , וגם אני לא מעניין אותי לקבל תמונו של בנות , הרבה פעמים זה מעניין לראות עם מי אני משוחחת אז להתרשמות ראשונית אבקש שהיא תתאר לי את עצמה בקווים כללים כי ן לכל אדם יש את המראה החיצוני שהוא נמשך אליו והמראה שהוא אינו נמשך אלייו ,ולשאלתך בקשר לבחורה שניפגשת איתה והיתה בוצ'ית אני לא חושבת שהיא שיקרה אותך וזה אינו קשור לכנות מה שאת חושבת זה לא מיד מה שאנשים אחרים חושבים לפי דעתך היא לא היתה נשית וגם לפי טעמך אך לפי דעתה היא היתה נשית זה שהיא לא קלעה לטעם שלך זה לא אומר שהיא שיקרה , אני חושבת שלמראה חצוני של בן אדם יש משקל אך לא כבד וחבל מאוד שאצל הרבה נשים זה בעדיפות עליונה

פאמקי

New member
רציתי לענות...

זו שאלה מורכבת... מצד אחד, זה חלק ממנה. וכמו שלא מצפים מאיתנו לספר ה-כ-ל בשיחה הראשונה, אז גם זה משהו שאולי לא צריכים לספר. מצד שני, זה לא "סתם" משהו. והעובדה היא כזו- יש נשים שיקבלו נכות של אחרת, ויש שלא. (מחוסר יכולת להתמודד עם נכות, מפחד, מחוסר ידע... לא חושבת שניתן להיות שיפוטיות שם) ואם לא, אז עדיף לדעת את זה קודם. מי שיכולה להתמודד עם נכות, בכל מקרה תנסה לראות מעבר, ותיפגש גם אם יגידו לה קודם. להיפך, כך תדע למה לצפות. ומניחה שמי שלא יכולה להתמודד עם נכות, בכל מקרה לא תראה כלום מבעד לנכות. ובאשר אליי... אם היא הייתה מקסימה אותי מבחינות אחרות, הנכות הייתה חלק ממנה אך לא היא, והיא הייתה שלמה איתה ועניין ה"לא לספר" את זה, היה כי היא לא חושבת שזה משהו שצריך להפריע לי- כי זה בטח לא מפריע לה, הייתי נותנת לזה הזדמנות. לא זה היה קובע אם אהיה איתה או לא. אם היא הייתה מסתירה בגלל חוסר השלמות שלה עם עצמה, זה בכל מקרה לא היה מסתדר בנינו. ועדיין, חושבת שזה מאוד משנה מה הנכות- לי יותר קל להתמודד עם נכות גופנית, מנכות רגשית ואחרות אולי להיפך. אז כן, איזו נכות חשובה.

לספר או לא זאת השאלה

אז ככה יתכן ואותה הבחורה עם הפגם הצליחה לאזור אומץ ולספר על הפגם בטלפון לפניי הדייט האם היית אומר לה בטלפון :" תשמעי יש לך נכות אז אני לא כל כך מעוניינת " { כמובן זה נאמר בצורה וולגרית ואף אחת במציאןות לא תגיד כך } נגיד ואת לא מעונית להיפגש איתה בגלל הנכות שלה אבל את ממש לא מעוניינת לפגוע בה איך א מסרבת ברגישות בעדינות להזמנה שלה להיפגש איתה ? דבר שני אני מעוניינת להתייחס לאו דווקא לפגישה עיוורת אלא לבחורה עם פגם שניגשת אלייך במועדון ומעוניינת להכיר אותך והפגם שלה גורם לך להלם ראשני שכזה אי יכולת להכיל "את זה" איך את מגיבה ?

אולי גם אני אענה, מתוך ניסיון אישי...

אולי צריך לספר ישר, אבל זה בכלל לא פשוט. אנשים שופטים אותך בגלל הנכות שלך ולא בגלל מי שאתה. לכן אתה בוחר לא לספר בהתחלה ולגרום לאנשים להכיר אותך בלי נכות, ואז פשוט מספרים כ"עוד משהו עלי". זה חוסר כנות? יתכן. אבל כולנו מסתירים קצת דברים בהתחלה, ומראים רק את הצדדים הטובים והחיוביים שבנו. לא נספר על טראומות עבר שמשפיעות עלינו כיום, על הפרעות אכילה, ניסיון התאבדות, ועוד ועוד... לכל אחד מאיתנו יש את הצד הפחות חיובי בחיים שלו. והאדם הנכה מפחד שישפטו אותו על פי הנכות שלו ולא על פי מה שהוא. גם ככה קשה לו להתמודד עם עצמו והוא במאבק יום יומי, הוא ממש לא צריך לספוג דחיות בגלל הנכות שלו. זה כל כך פוגע ושובר, שלפעמים עדיף להסתיר. אז לא הייתי שופטת אותה אם היא לא סיפרה ומנסה להכיר אותה. אני אישית, כמה שמגוחך מצידי להגיד, לא יודעת אם הייתי מסוגלת להתמודד עם בת זוג נכה. אבל שוב, יתכן שהיא היתה כה מקסימה, שאני בכלל לא הייתי רואה את הנכות. בטוח ששווה להכיר קודם את הבן אדם לפני שמחליטים.

אוססונה

New member
גם לי יש מה לומר, בנושא.

בוקר טוב! אמנם, מעולם לא הייתי "בדייט" דרך האינטרנט, אך, יש דברים שלא ניתן להעלים, כדוגמת "הנכות". על אף, שאני חושבת, כי כולנו "נכות" במובן זה או אחר, ואין אנחנו שלמות. אפשר פה ושם, להחליק דברים "קלילים". אם הייתי עומדת בסיטואציה כמו שאת מתארת, אני לבטח הייתי נפגעת ובורחת. לאחר מכן, כעבור כמה ימים, אני הייתי יוזמת "פגישה" מחודשת.

x יהלי x

New member
בשביל הגילוי נאות,

בשביל לא להעמיד את הצד השני במבוכה, בשביל ההגינות... היא בהחלט הייתה חייבת לומר ואז הצד השני הייתה מחליטה איך היא מרגישה עם זה. אם היא היתה מרגישה שזה לא מפריע לה בכלל- מצויין אם היא הייתה מרגישה שזה עלול להפריע- דרכיהן היו מסתיימות, בלי יותר מידי רגעים מביכים... חוסר גילוי אמת הוא לפעמים השקר הגדול מכולם.

זה מאוד קל להגיד- היא היתה צריכה לומר

שזה חוסר גילוי אמת... אבל כולנו מסתירות את הפגמים שלנו ולא אומרות הכל בפעם הראשונה. אז לה יש נכות פיזית שקשה להסתיר בפגישה. אבל הנכות הזו לא אומרת על אותה אישה כלום חוץ מזה. יתכן שהיא רוצה שהדבר הזה לא יעצור מאנשים להכיר אותה.

x יהלי x

New member
זה לא אומר כלום על הפנימיות שלה

אבל זה אומר הרבה על החיצוניות שלה. זה חלק מאד חשוב ממנה, ובהיכרות ראשונית, מה לעשות... מסתכלים הרבה על מראה חיצוני. היא לא יכולה להחליט שהיא לא רוצה שהעניין הזה יעצור אנשים, כי היא חייבת להתחשב גם בדעתם. מעבר לכך, למה שתעשה את זה לעצמה? למה שלא תצא עם מישהי שב100% רוצה לצאת איתה למרות שהיא מודעת לנכותה?

למעלה