רציתי לשאול שאלה

hemmlin

New member
רציתי לשאול שאלה

מה דעתכם על הפסקול לSuperfly של Curtis Mayfield. לפי מה ששמעתי הוא מאוד טוב אבל אני רק בזמן האחרון התחלתי להתעניין בפ'אנק ואני עוד לא ממש בקיא, מה דעתכם? לקנות?

Kaplan3

New member
ברוך הבא!

קודם כל, לקנות זה כבר טוב! לדעתי הרבה יותר עדיף לקנות דיסק מאשר להוריד בתוכנות שיתוף באינטרנט.. אם יש את התקציב, ויש את הדיסק בארץ, הרי זה מבורך
האמת שאני לא שמעתי את הפס קול, אבל אם המוזיקה נשמעה לך טוב בסרט, או ששמעת קטע או שניים מהפסקול ואהבת - לך על זה! בנוסף אשמח להמליץ לך להסתכל על ההמלצות השבועיות שלנו שבהן רצים דיסקים מעולים ששווים קנייה, ללא ספק. תהנה!

hemmlin

New member
תודה רבה :)

לא יודע אם יש בארץ אבל להזמין מהאינטרנט בהחלט אפשר ואני עושה זאת הרבה... האמת שלא ראיתי את הסרט וגם אין מצב שאני אראה הוא די גרוע... :) אבל שמעתי הרבה על הפסקול אומרים שהוא ממש טוב, בכלל הייתי רוצה לדעת מה חושבים פה לגבי כל העניין של הBlaxploitation.

Kaplan3

New member
האמת שמנהלנו הטרי מתמצא בזה יותר

ממני זה בטוח..
בעיקרון בגלל שזה מן סוג של זרם בFאנק ובאר נ' בי אז קשה שלא לאהוב את זה, נראה לי שאפילו אפשר להגדיר חלק מהשירים של ג'יימס בראון כבלקספלוטיישן.. כמו The Payback. ולהזמין מהאינטרנט זה בהחלט מומלץ, אבל אני פשוט לא ממליץ את זה להרבה אנשים בפומביות כזאת כי לרוב זה גורר לדיונים וויכוחים חסרי מוצא. אני אישית מזמין קבוע מאמזון דיסקים, די וי דיים וכו', מהסיבה הפשוטה שאי אפשר למצוא אותם בארץ, ולפעמים זה גם יוצא יותר זול.

kartisia

New member
../images/Emo13.gif ממש במקרה

כתבו על האלבום הזה השבוע כאוף-טופיק בפורום ג'אז של נענע. כפי שכתוב בלינק המצורף, ישנה גירסה מיוחדת של שני דיסקים שיצאה לרגל 25 שנה לסרט, והיא אכן מומלצת ביותר! הקטעים בדיסק הבונוס שווים כל אגורה ועומדים בזכות עצמם.

דוויק

New member
אני מאוד חולק על כך...

קודם כל הפסקול מעולה כשלעצמו ובכלל קרטיס מייפילד נותן שם בראש. יש לו כמה נקודות חולשה, שכן בגלל שזה פסקול שעוצב עבור סרט הרי שלעיתים הוא נוטה לרפטטיביות. בכל מקרה, גרסת שני הדיסקים היא לא כזו איי איי איי, ואני מצאתי את הדיסק השני מיותר. דוויק

דוויק

New member
אין בו משהו יוצא דופן.

סך הכול סופר-פליי הוא לא יצירת מופת, הוא רק פסקול טוב. יש בו כמה גרסאות חדשות לשירים והתייחסות של מייפילד לדיסק עצמו. מיועד למעריצים בלבד. מצאתי את הפסקול בגרסתו הרגילה די משביע.

kartisia

New member
../images/Emo12.gif מה זאת אומרת "סך הכל

סופר-פליי הוא לא יצירת מופת, הוא רק פסקול טוב"? אתה מתנסח כאילו זו אקסיומה. זה ענין של טעם. בעיניך הוא "רק פסקול טוב", בעיני הוא הרבה יותר מזה (וזה מבלי להכניס לענין ביקורות ורפרנסים חיצוניים "מקצועיים" יותר). הגירסאות האלטרנטיביות בדיסק השני מעניינות מאוד לטעמי, בגלל העיבודים השונים, הכלים הנוספים (לדוגמה, בראס-סקשן שלא הופיע בגירסה המקורית ומשנה את הכל). כמו כן בדיסק השני ישנם קטעים טובים נוספים, שאינם Alternate Takes. הקטעים שבהם מייפילד מדבר הם תוספות נחמדות בהחלט. בהתחשב בכך שהפרש המחירים בין הדיסק הבודד לכפול הוא קטן (כרגע באמזון.קום: הבודד ב-11 דולר, הכפול ב-17 דולר), הדיסק הכפול הופך לטעמי אפילו עוד יותר כדאי לקניה.

דוויק

New member
מכבד את הטענות... אחרי הכול

על טעם וריח אין מה להתווכח. דוויק

hemmlin

New member
תודה רבה לכם!

אני החלטתי ללכת על זה בעיקר בזכות קרטיסיה! אמרתי אם מישהו מצדד בפסקול הזה בכזה חירוף נפש הוא כנראה שווה :)

hemmlin

New member
אכן מוצלח בוא לא נסיים אותו

קלטתי שאתה המומחה פה, שתף אותי באופן כללי מה אתה חושב על ה Blaxploitation זה הפ'אנק היחידי שנחשפתי אליו עד היום...

דוויק

New member
תראה זה ז'אנר מעניין...

קשה לדבר עליו באופן כללי וממצה. היה איזה דוקומנטארי לא מזמן עליו, מישהו ראה?

hemmlin

New member
רציתי לדעת רק איפה הוא עומד...

סתומרת, האם הוא נחות יותר מהפ'אנק שקדם לו אם מז'אנרים אחרים שהתקיימו במקביל אליו בגלל שהוא תמיד הגיע כפסקול?

דוויק

New member
הוא חלק מה-Fאנק...

הוא היה פסקול, אבל כזה שעשו אותו אמנים רציניים מאוד. זה לא הפחית ממעמדו. הבלאקספלוטיישן כז'אנר הצליח לשקם הרבה מאוד כבוד בקרב הקהילה השחורה והעצים את המעמד של האמנים. דוויק

kartisia

New member
../images/Emo98.gif אתה עומד לקנות

את הרגיל או הכפול? והיכן? באינטרנט או בחנות בארץ?

hemmlin

New member
נראה לי שאת הכפול...

למרות שבד"כ אני סולד מאלטרנט טייקס ובונוסים וכאלה הצלחת לשכנע אותי :) ואני מזמין מהרשת אני קונה המון דיסקים כל חודש יוצא לי יותר זול לדחוף לשם דברים מאשר לקנות בחנות, למרות שהיום ראיתי אותו במחיר מעניין בסנטר לא קניתי, מחכה להזמנה הבאה...

kartisia

New member
תראה, אם אתה ממש ../images/Emo41.gif סולד ../images/Emo41.gif

מבונוסים ואלטרנט טייקס, אז אולי זה באמת לא בשבילך...
אני מאוד אוהבת אלטרנט טייקס ובונוסים, ויש לי הרבה סבלנות בשבילם. אני עדיין עומדת מאחורי ההמלצה כי אני חושבת שהאלטרנט טייקס והבונוסים פה טובים באופן מיוחד, אבל אם אתה ממש סולד מכאלה דברים, אני מסירה אחריות.

hemmlin

New member
נראה לי שיהיה בסדר

אני בד"כ סולד כי סתם מדובר בקטעים שלא היו טובים להכנס לאלבום ודוחפים אותם ברימאסטר כדי לפתות מעריצים שכבר יש להם את האלבום בבית. וככה בד"כ גם התגובות עליהם, אבל בגלל שכ"כ המלצת והפרש המחירים הוא לא משמעותי אני אלך על זה!

למעלה