רציתי לשאול שאלה...

אריאל1

New member
רציתי לשאול שאלה...

היום שמעתי את ראש אממ"ן לשעבר, אני חושב שקואים לו אורי שגיא או משהו כזה, ברדיו. הוא אמר המלחמה היא האפשרות הגרועה ביותר מתוך כל האלטרנטיוות האפשריות, למרות שאחר כך הוא סייג את עצמו קצת. הייתי רוצה לגעת כמה אנשים מסכימים עם הדעה הזאת ולמה. את התשובה שלי אני אביא בפירוט בהמשך (יקח לי קצת זמן לכתוב אותו)

Moledet972

New member
לא תמיד, ותלוי למה הוא מתכוון כשהוא

אומר "מלחמה". מלחמה כוללת היא דבר לא טוב, אבל היא לעיתים חוסכת ומפסיקה אי-יציבות. למשל, אחרי מלחמה יום כיפור הייתה רגיעה(אמנם קצרה) בהתקפות הטרור נגד ישראל. מלחמה מונעת מצב כלכלי קשה שיוצר עימות ארוך-טווח, וכמובן, מלחמה משפרת מצב כלכלי כי לאחר נצחון במלחמה ישנו אמון במדינה ובצבאה... השאלה עצמה היא קשה, כלומר, מה עדיף, 1000 אנשים מתים באופן מצטבר (שנתיים-שלוש), או 1000 אנשים שיהרגו במלחמה, ישר, אבל אחריה יהיה שקט במדינה... - מה שכן, אסור לסגת תחת איומי מלחמה. כלומר, אם סוריה מאיימת שתפתח במלחמה אם ישראל לא תיסוג מהגולן, למשל, אסור לסגת מהגולן (אסור בכלל לסגת ממנו), או למשל, אם סוריה תאיים במלחמה אם ישראל תפציץ את מפעל המים על החצבאני, גם אז אסור שיהיה לנו חשוב. אם לסורים יש חיסרון צבאי ברור נגדנו, אסור לנו להכנע להם...

EverMan

New member
מיליטנטיות היא לא הדרך

צריך להימנע ממלחמה בגבול הטעם וההגיון הטובים. כל עוד אפשר - יש להימנע - שאין ברירה - קורעים את הצורה.

ולמה בדיוק

אתה מרשה לעצמך למתוח את גבול ההגיון עם הפלסטינים, ואת העיראקים אתה מתעקש להחזיק קצר? האם האיום הפלסטיני הוא בדיחה? איום בצחוק?

למעלה