רציתי לשאול משהו

uuuaaa

New member
רציתי לשאול משהו

האם רק משמיצים בפורום הזה את החרדים ואת החילונים או שגם אפשר לשאול פה שאלות רציניות על האבולוציה ועל התנ"ך או המפץ הגדול ?? ואם אני ישאל, מישהו בכלל יתייחס ?

גוססי

New member
שאל ותבוא עליך הברכה

יש פה מספיק מומחים (לא אני) שישמחו לענות.

אפרופו, איך האנגלית שלך?

כי אם הדברים האלה באמת מעניינים אותך, אני יכול לתת לך לינקים לאתרים מצוינים ומקיפים באנגלית.

uuuaaa

New member
האנגלית בינונית פלוס

אבל גם אני יכול להביא לך אתרים רבים שהם נגד מה שאתה מאמין בהם, ומה זה יעזור ?? אתה אפילו לא תיכנס אליהם. אני קיויתי לוויכוחים פה, ולא לתחרות של מציאת לינקים - כל אחד לתיאוריות שלו.

freeonly

New member
אתה צודק

האינטרנט הוא פלטפורמה המאפשרת כמעט לכל אחד להגיד בה מה שהוא רוצה. למעשה, קיימים גם לא מעט ספרים ומאמרים מחוץ לרשת כמעט בכל נושא שתירצה ועבור כל השקפה - תהיה זאת המוזרה ביותר - שתחשוב עליה. אני חושב שבבואנו לדון בנושאים המקורבים למדע, אזי חלק מהקריטריונים לפיהם עלינו לשפוט אתר (או ספר או מאמר) צריכים להיות: - האם הכותב (או הכותבים) הוא בר-סמכא בנושא עליו הוא כותב? מהי השכלתו האקדמאית ונסיונו המחקרי המוכח באותו תחום? - האם הכותב, במידה והינו בר-סמכא, מייצג את דעת הקהיליה המדעית העולמית, או שהינו חריג (או משתייך לקבוצת מיעוט חריגה בקהיליה זאת - מבחינה מספרית) מבחינת דיעותיו בנושא בנדון? - האם לכותב אינטרסים (פוליטיים, דתיים, מסחריים או אחרים) מובהקים העלולים להיות בסדר העדיפות שלו מעל לאובייקטיביות המדעית, בבואו לסכם את הנושא עליו הוא כותב? ברור לחלוטין שקשה למצוא "צדיקים מוחלטים", אבל בכל זאת הייתי נצמד קריטריונים הנ"ל במידת יכולתי.

uuuaaa

New member
בקיצור

אתה בא לשלול את כל האתרים הדתיים, למרות שהם מסתמכים גם על מדענים. חשבת אולי על זה שגם למדענים, או לאתרים שאתה קורא - יש אינטרס כלשהו ?? כמו אולי להוכיח שאין אלוקים ?? והכל נוצר במקרה ? האם זה לא נקרא אינטרס דתי ?

freeonly

New member
זה לא מה שאמרתי

אני בא לשלול את הכתוב באתרים דתיים אם הם מסתמכים על מדענים "חריגים". אינני שולל את הכתוב באתרים דתיים אם הם מסתמכים על קונצנזוס של רוב המדענים. וכן, לכל אחד יש אינטרס, ולכן אשלול בעיקרון גם אתרים המצטטים מדענים עם אינטרסים אחרים הנמצאים באופן ברור מעל לאינטרס המדעי עד כדי סילוף הכתוב (בזדון או לא). "להוכיח שאין אלוקים" זה לא אינטרס. זה אפילו לא מוגדר. צריך להיות מוגדר מה זה כדי שזה יהפוך לאינטרס.

טוב, אם אתה כבר יודע מראש

מה אעשה ומה לא אעשה, הויכוח איתי יהיה די מיותר, לא? אם תשאל אותי איזו שאלה על אבולוציה, ואני אשיב לך תשובה, ותשאל "מאיפה אתה יודע", אני אביא לך את הלינק. אז כבר עדיף עכשיו. אלא אם כן אתה לא ממש רוצה לדון אלא סתם להמציא את הגלגל מחדש ולשרוף את הזמן בויכוחים אינסופיים על הגדרות ועובדות שכל מה שהיית צריך בשביל להבין אותם זה לקרוא בלינקים שהצעתי.

uuuaaa

New member
האמת אני לא רוצה לשגע אותך

עכשיו בכל מקרה אין לי זמן לכלום, אני ממש עסוק. אבל אם כבר זכיתי שתקרא אותי ותדבר איתי, אז סתם מעניין אותי לשמוע איך אתה מתייחס ל-2 דברים: * אנשים שניצלו ממוות קליני - והעידו דברים מדהימים. * ילדים מפגרים. בקשר לאחרונים, אני בקשר עם רב (לא להיבהל בבקשה) שעוסק בנושא כבר 8 שנים והוציא כבר 2 ספרים וקלטת וידאו שהוא מתכוון להציג לי, ובו הוא שואל ילדים מפגרים בגיל צעיר מאוד - והם עונים לו (ע"י סימון באצבע על אותיות) תשובות מהתלמוד הירושלמי למשל. אותי זה ממש מדהים. הרב כמובן לא נוגע בהם, כמובן את זה אני עומד לבדוק בקלטת, ולמיטב ידיעתי גם אף אחד לא, וגם אם כן, אני בטוח שהמטפלים לא יודעים מילה אחת בגמרא, ולא יכלו להזיז את האצבע לאיפה שהם רוצים. הילדים האלה אפילו לא מסתכלים על הלוח של האותיות, אלא מצביעים בלי להסתכל. (כאן מתחילה קצת הטפה דתית) הילדים המפגרים עונים לשאלה איך הם מצביעים בלי להסתכל - שהנשמה רואה הרבה יותר טוב מאשר עיניים רגילות. והחטאים הם מה שמונעים מאיתנו להסתכל על כל מיני דברים. (סוף הטפה דתית) בקשר לרב ההוא, אני מכיר אותו כבר הרבה זמן, ואני מאמין לו כמו לאבא שלי. אני מעריץ גדול שלך סייבר, אתה גידלת על ברכיך דורות של חוזרים בשאלה. אני ממש מאוכזב מהאתר "חופש" כי הוא ממש מגזים בשינאה העיוורת שלו לדתיים, גם אם יש קצת כפיה.

דורות של חוזרים בשאלה?!

שככה יהיה לי טוב, אני כולה 3 שנים בעסק. דרך אגב, מה המקורות שלך בעניין? אני שמעתי רק משני אנשים, אחד שיצא בשאלה ממש ואחד שהיה בדרך להתחרדות וחזר, ואת שניהם רק חיזקתי בהחלטתם, לא שיניתי את דעתם מהקצה אל הקצה. בעניין הילדים המפגרים - ובכן את העניין הזה אפשר לבדוק ממש בפשטות, על ידי ניסוי מבוקר (לא צריך להתעמק בספרים עם מקרים שאפשר להמציא וקסטות שאפשר לערוך). אם תרצה, אתן לך הוראות איך לבצע אותו. מכל מה ששמעתי עד היום, בכל הניסויים המבוקרים באמת, כל ה"מתקשרים" מכל הסוגים נכשלו. כמו כל האנשים העוסקים בתקשור, יכול להיות ואפילו סביר להניח שהרב שלך באמת מאמין במה שהוא אומר, אבל גם רבנים גדולים יכולים לטעות. הבדיקה צריכה להיות מדעית, לא אישית. ובעניין המוות הקליני - אני אפנה אותך למאמר *שלי*, תקרא שם ותחזור לפה אם יש לך עוד שאלות. http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/claims/confuse.html חפש את הציור של המצבה - הקטע הרלוונטי הוא מייד לאחר מכן.

uuuaaa

New member
טוב אז אולי לא דורות

אלה היו השערות. למה אתה קורא ניסוי מבוקר ? לניסוי שלך במטרה להוכיח שאין מאחורי זה כלום ? אני גם לא מבין איזה אינטרס יהיה לרב לשקר לי ? אני דתי. לחזק את האמונה שלי ? ממש לא נראה לי. בד"כ גם אנשים לא מפרסמים דברים שאפשר לסתור אותם בקלות בעזרת כמה ניסויים פשוטים. ובקשר לילדים האלה, הרב סיפר לי שהם ידעו עליו הכל - כולל איזה חטאים הוא עשה בחייו, באיזה גלגול הוא עכשיו, ועוד הרבה דברים. הבעיה שההסתכלות שלך על הילדים האלה זה רק כאובייקט ניסויי ואתה ממש לא רואה אותם כאנשים יודעים חכמים ממך, אבל תחשוב על זה שהם יודעים טוב מאוד מה האנשים שבאים אליהם רוצים לבדוק אצלם, ואולי הם בכוונה לא משתפים פעולה. בקשר למה שכתבת ב"חופש", על המוות הקליני, אני לא רוצה לפגוע, אבל זה נשמע לי כמו איך שהדור שאחרי המבול הסביר את המבול: "כן, זה ברור, הרי בכל 1649 שנים חייב להיות מבול" כמובן כדי להתחמק מתשובה דתית, לכל תופעה אתה יכול למצוא הסבר מדעי עם שמות באנגלית ואותיות שלא כל אחד מבין כדי להתחמק מתשובות. ערב טוב.

אתה רואה? כבר אתה מבזבז זמן

שיעור 1: לקרוא את ההודעות שלי. כתבתי במפורש שהרב שלך כנראה מאמין בעצמו במה שהוא אומר. אז מה אתה קופץ עם "אינטרס לשקר"? הוא לא משקר, הוא באמת מאמין בזה, אבל במציאות זה כנראה לא ככה. שיעור 2: ניסוי מבוקר הוא השיטה לבדוק טענות על המציאות. יש לנו שתי תיאוריות סותרות (אחת שהילדים יודעים דברים נסתרים, והשניה שלא) ובניסוי נוכל לראות מי מהן נכונה. לניסויים אין "מטרה". הם פשוט אבן-בוחן. רוצה לבדוק את אמיתות התיאוריה הראשונה? תעשה ניסוי מבוקר. לא רוצה? אז אל תטען שהם באמת יודעים דברים נסתרים. לפחות לא בפניי. אם הילדים (יותר נכון, המטפלים שלהם) יסרבו לענות לשאלות מסוימות כדי להימנע מבדיקה מבוקרת של אמינותם, מבחינתי הם פשוט שקרנים. הרי אימות של טענותיך בניסוי מבוקר יביא ל*הגברת* האמונה בציבור, לא להפך. אז ממה יש להם לפחד? מה האינטרס שלהם להסתיר? תחשוב על זה. ובעניין המאמר: "הסבר מדעי עם שמות באנגלית כדי להתחמק מתשובות"? אתה יודע מה אתה מזכיר לי? את ההוא שאמר "עזוב אותך מפיזיקה, תסביר לי ת´כלס איך עובדת פצצת אטום". יש תופעה מוחית, ואם אתה רוצה להבין אותה תצטרך לדעת משהו על המוח. ככה זה בחיים. רוצה לינקים?

אתה מחב"ש מקצועי...

אולי תעשה מזה קריירה?
(מחב"ש = מחזיר בשאלה) אתה טוען שאתם קיימים ופועלים כשלוש שנים "בלבד". האם עצרת לרגע לחשוב מדוע אתם המחב"שים לא מוצלחים (מבחינת תפוקה) כל כך כמו המחב"תים? היחס הוא די משפיל, כמה חזרו בשאלה לעומת החוזרים בתשובה. מסה אדירה של חוזרים בתשובה בשנים האחרונות, והגרף רק עולה ועוד יעלה. זאת אומרת שבעוד עשור כמעט חצי מהחילוניים יחזרו בשובה, היכן זה משאיר אותך? אולי (לתפיסתך) אתה חי עם אנשים צרי מוח וטיפשים (כך אתה/ם מגדירים את הפתיים הנופלים ברשתם של המחב"תים) שבתוכם אתה עלול למצוא את מי מחבריך הקרובים שאת דעתם אתה מעריך? אם ננסה לייצר את התמונה יוצא מכך שאתה חי במדינה שחלק (לא מבוטל) מאזרחיה הפכו לפרמיטיביים ונבערים, וחלק (בפוטנציה עם סיכוי טוב להפוך לכאלה) נוסף בדרך. אתה לא חושש לקראת הבאות? או אולי תמצא את עצמך שוקל אם לעזוב את הארץ? מסקרן אותי אם הקדשת לזה מחשבה. אני שואל ברצינות (ללא לעג וציניות)

אתה יכול להירגע

קודם כל תתחיל לקרוא בתשומת לב. אמרתי ש*אני* בשטח רק 3 שנים, ויש עוד אנשים בעולם חוץ ממני, אתה יודע. אני לא מחזיר בשאלה ולא התיימרתי אף פעם להיות. המאמרים שלי מכוונים לאנשים חילוניים, ונועדו לחסן אותם נגד השטויות של המחב"תים. אם מישהו דתי משתכנע, מה טוב, אבל זו לא המטרה. אין לי נתונים על מספרים של חוזרים בשאלה ובתשובה, ועד שלא אקבל נתונים כאלה ממקור אמין אני לא אבהל מהתפארויות של מחב"תים למיניהם על מאה אלף, חצי מיליון, מיליון או מי יודע כמה חילונים שראו את האור בשנה האחרונה.

לפחות יש לנו לי ולך משהו משותף ..

שינינו לא עוסקים ב"החזרה" כלשהי. אגב, ידוע לך שניסיון להחזיר בתשובה הוא אסור בתכלית האיסור? למעט אלו שקיבלו אישור לעסוק בכך ואין הרבה כאלה, לכן אם תתקל במחזיר בתשובה מצוי העמד אותו במקומו וכך תשתיק אותו. לגבי מספר החוזרים בתשובה, אין מספרים מדויקים, אך זה ברור לעיני כל. התופעה כל כך בולטת עד שאין (כמעט) דיון בשיחות סלון שלא דנים בנושא. כמובן שאין בכוונתי (ובכוונתך?) לפתח דיון בנושא.

ינקל

New member
אסור?

מי אסר על החזרה בתשובה? למה? וממי אפשר לקבל אישור לעסוק בכך? האם יש רשימה רשמית של אלו שקיבלו אישור? יש לך מקורות או "לינקים"? מודה מראש, ינקל

אני מצטרף לבקשה הזאת

וגם אוסיף שלא פלא ש"בכל שיחת סלון מדברים על זה", כי המחב"תים משקיעים כל כך הרבה כסף בפרסום, רעש וצלצולים. אבל עדיין אין לי מספרים ממקור אמין.

למעלה